X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo gratulacje ;)

Lena- nie wiadomo kiedy sie zacznie ;) dużo kobiet nie ma skurczy przed. A tu nagle się zaczęło. Przyjdzie czas :)

Sama ciekawa jestem jakie jutro będą skurcze.

Neo84, Lena19938 lubią tę wiadomość

• manda21 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka nie jestes sama ;-)

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fest się wyspie... kobiecie wody odeszły z sali na przeciwko. Nie dla mnie szpital. Noworodki słychać jak się dra. Jakaś parszywa noc. A jedna słychać jak rodzi i psze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 03:02

• manda21 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zxc stopery do uszu by sie przydaly :p

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I łóżko z domu ;) ...

Lena19938 lubi tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zxc czemu Ty tej muzyki nie wzięłaś???
    No tak jeszcze wody mogą odejść... Ale ja już uprzedziłam męża że cały listopad może pracować ile chce bo u mnie będzie rodzone nie prędko ;-) a u Ciebie już kolejny dzień... Może za parę godzin coś ustalą....
    Ciekawe jak Wirginia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 04:12

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie nastawiam się. 39 +5 to nie tak dużo. Kobiety rodzą samoistnie 1,5 tygodnia po terminie. Może na badaniu się dowiem prędzej. Bo obchód o 9... o 6 przyjdzie położna i sprawdzi czy dziecko żyje. Będzie ktg i fotel jeszcze ;) boję się porodu 2w1... Pani obok mnie rodziła 3500 i 4600 To mowi, że ogromna różnica. Teraz ma 4100 i optymistycznie nastawiona.
    Jakoś tak nie umiem muzyki słuchać; ) może to brzmi dziwnie. Ale tylko w samochodzie słucham.
    Znów dzidzia się drze ;) w dzień odespie. Narzekalam, że sama jestem. A teraz mam towarzystwo i też narzekam. W nocy każda oddycha po swojemu.

Lena korzystaj ze snu ;)

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zxc ja za dużo nie skorzystam... Budzę się i już po wszystkim. Nie mam jak zasnąć potem. A dziś znowu się dusiłam w nocy. Obudziłam się i myślałam że się uduszę. Tak mam tylko kiedy śpię na prawym boku... Wczoraj lekarz zapytał czy mam jednostronny niedowład na twarzy a ja mówię że miesiąc temu miałam wypadek i stłuczenie na policzku i dalej mnie to boli. Ale tym się chyba później zajmę. Pewnie przez ciążę tak jest.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena- a Twój mąż noce spędza z Wami czy delegacja ? My bez siebie nie potrafimy się wyspać

Jeszcze trochę i nowy dzień ;)

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrezygnował z nocek narazie. Mój mi kołdrę zabiera ;-) mamy teraz tyle na głowie że szok. Poród, kredyt, problemy finansowe i to wszystko... Ciągle jakieś kłody pod nogi żeby mieć swoje mieszkanie. Okazuje się że potrzebujemy trochę większego wkładu własnego i teraz się zastanawiamy skąd wziąć ten brakujący... Mamy nadzieję że się uda bo szkoda by było.
    Moja Olcia jak zawsze śpi tak od 4 rano. Czasem przeciągnie do 7. Tak jest od jakiś chyba dwóch miesięcy.
    Teraz się wypina słodko :-) a Twoja jak tam?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ktg :) zobaczymy co wyjdzie. Młoda spokojna jest jak się przyzwyczai do głosu obcych. Inaczej szleje

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może uda się naturalnie dzisiaj. Zapowiedź jest dobra

Lena19938, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dzisiaj dziewczyny!!!

Ja już całkiem spakowana. Tapety mąż nie przykleił. Może dzisiaj uda mi się go zagonic.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po skurczach przez godzinę ponad 99% założyli mi cewnik. Ktg 2,5 h. Zobaczyny

Lena19938 lubi tę wiadomość

• Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia laski :) Ja np nie mogę spać na prawym boku bo momentalnie zgaga... ale jeszcze troszkę ;) najlepiej mi się śpi jak mąż idzie do pracy i łóżko i kołdra caaaałe moje :D

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Dziewczyny. ja miałam wczoraj sen, ze miałam skurcz i nawet już parłam przez sen............obudzilam sie i rzeczywiscie stwierdziłam,ze jestem cała spięta...., co za schizyyyyyy.......

a w niedziele na ktg miałam skurcze co najwyzej 20%, polozna mowiła, ze to norma normalna, dla nierodzącej.....:) czyli u mnie cicho sza.
    zabieram sie za babeczki waniliowe......:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 09:50

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kobietki. Melduję, ze 04.11.2016 przyszla na swiat nasza coreczka Kornelia. Waga 3030 i 51cm wzrostu. Pozdrawiamy i zyczymy powodzenia

zxc, maggda, aphrodita, manda21, olkaaa, małamama, Lena19938, tomania2806, Scorpiolenka, RinaC, gama, Wirginia lubią tę wiadomość

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• olkaaa Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mnie tu nie było ! A już tyle rozpakowanych :) Gratuluję dziewczyny !

My termin na 20.11 ale lekarz powiedział, że fajnie by było jakbym do 18.11 urodziła... wieć czekamy :) Tym bardziej, że pyza w 37/38 ważyła już 3900... ah ta cukrzyca , jestem ciekawa jak ja urodzę taką kluchę hehe :D

zxc lubi tę wiadomość

w57vpc0zbvyrf7zi.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowej mamusi!!!

Wirginia czekamy na informacje :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratulujemy :-) no i znowu dziewczyna!

Zxc trzymaj się dzielnie :-*

Wirginia odezwij się! :-)

zxc lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ