X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) juz niewiele nierozpakowanych zostalo, jeszcze chwila i będziecie trzymać swoje kruszynki w ramionach:) ja dzisiaj przeżyłam kryzys- pół dnia ryczałam z byle powodu. Hormony buzuja. Mały miał dwa gorsze dni, nie chciał łapać jednej piersi a ja głupia zaraz dawałam mu drugą, pierwsza nabrzmiala bo nawet psychicznie nie miałam siły pomyśleć o ściągnięciu z niej mleka...

Do tego pępek się zaczerwienil i strasznie się boje, że coś złego się dzieje. Jutro wizyta u pediatry - zobaczymy co powie.
    Dzisiaj czeka nas jeszcze kąpiel, dla mnie to traumatyczne przeżycie. Dobrze, że mogę liczyć na pomoc mamy i teściowej.

Mam nadzieje, ze wszystkie szybko nauczymy się 'obslugi' naszych maluszków i będzie coraz łatwiej to wszystko ogarnąć...

kataloza, Lena19938, małamama lubią tę wiadomość

17u920mmbyd1a8aj.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walczę z nawalem i powiem że cieszę się że kupiłam elektryczny laktator. U mnie się sprawdza tym bardziej że mam poraniony sutek.
    Oslonki aventa nie bardzo mi podeszły. Muszę kupić inne chociaż mam nadzieję że nie będą mi potrzebne. Polecacie jakieś?? Pytanie do dziewczyn co uzywaja.

Wracając do mojego nieszczęsnego nawału. Moja kochana córeczka podparla się ręką o moja bolaca pierś gdy leżałam na boku. Ból okropny. Mam nadzieję że nic mi tam nie uszkodziła np. kanaliki.

kataloza lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie przesadzaj, ja dzisiaj weszłam w jeansy sprzed ciąży! I zamierzam do lata mieć płaski brzuch. Dobrze, że jest cała zima na to :)

Dzieci na pewno chce mieć więcej, ale teraz wiem, że jak zajdę znowu w ciąże to się będę bała panicznie porodu. Z pierwszym to człowiek nie wiedział co go czeka...

Lena19938 lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 25lat i na dzien dzisiejszy nie planuje wiecej niz 2pociech ;)
    Chociaz wiem ze bedziemy chcieli synka miec jeszcze.

Ja dzisiaj walcze z katarem i bolem glowy:/
    Ja chce juz urodzic ;)

kataloza lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciężka sprawa z tymi jeansami. Nosiłam naprawdę mały rozmiar :-( teraz to nawet łydki nie wcisnę w ten rozmiar 25/26. Teraz jestem strasznie spuchnięta. Na twarzy inaczej wyglądam ale wiem że już nigdy nie wejdę w moje stare spodnie. No zobaczymy jak to będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 18:44

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc wrote:
    Polin- nie rob mi tego :) niech ona zostanie taka ;) 4 dni ma. Lubię ją: )

może zostanie :) nie ma się co nastawiać. grunt, że się dogadujecie :P

Właśnie Lena - ja wchodzę w większość rzeczy, w które nie wchodziłam przed ciążą :P bo i u mnie 7 kg mniej od wagi startowej. mało przytyłam w ciąży to przytyje po ciąży. nieregularne posiłki robią swoje.

ja bardzo chciałbym mieć jeszcze dziewczynkę ale wiadomo jak to jest.

zxc lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez problemu wchodze w ubrania sprzed ciazy choc bylam pewna ze nie dam rady bo nosze rozmiar 34. A tu niespodzianka wszystko pasuje :). Odrobina brzucha mi nie zostala, nawet widze moje miesnie ! :P pod koniec ciazy mialam konkretna pileczke. Rozstepow na brzuchu brak pomimo ze nawet raz go nie posmarowalam, niestety piersi cale popekane. Chyba juz ich nie uratuje :/

Chcialam zeby mi te kilogramy dodatkowe zostaly bo jakby nie bylo w ciazy przytylam z 13 kg. Znowu sie zrobilam szkieletem i waze te 40-pare kg :/ nigdy nie lubilam swojej wagi. Problemy, wieczny stres i moje stany depresyjne doprowadzily do tego ze nigdy przytyc nie moglam.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Ja sama nie wiem. Na pewno jeszcze przyjdzie mi do głowy by bardziej powiększyć rodzinę, ale lata już lecą. Mam 29. Dziecko pierwsze chciałam już dawno. Czy będę miała siłę żeby zdecydować się na drugie? Nie wiem. Wiem tylko że kocham moją córkę. Jeszcze jej nie widziałam, nie poznałam jej, nie dotknęłam a ona już zawładnęła całym moim światem :-)

Poród jest jakimś koszmarem, ale to co na końcu czeka wszystkie z nas powoduje amnezję ;-) zapominamy o tym koszmarze bardzo szybko.
    Moje ciało zmieni się zapewne nie do poznania. Zapewne już nigdy nie wejdę w moje ukochane jeansy, nie założę obcisłej sukienki i nie będę taka jak przed ciążą. Ale nic to, bo teraz jesteśmy MY. Ja, On i nasza Mała istotka :-)

Hormony mi szaleją chyba i znów stałam się egzaltowana ;-) wybaczcie.

Kataloza niedługo będzie Twoje drugie Słoneczko. Zobacz ile w życiu przeszłaś, ile przeżyłaś i jak mądra teraz jesteś. Czasami nas to wszystko tak doświadcza że szok. Ale teraz zadaje sobie pytanie co dobrego miało z tego wyniknąć. Można pytać dlaczego mnie to spotkało, ale ja wolę pytać inaczej. Po trzydziestce kobieta staje się prawdziwą kobietą i po urodzeniu dziecka :-) tyle wiem na pewno.

Dobra koniec tych egzaltowanych głupot!

Miłej niedzieli wszystkim życzę :-*
    Muszę przyznać że po 30ce jakoś inaczej pojmuje się macieżyństwo......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena jak bedzie jeden rozmiar wiecej to nie tragedia. Zawsze to pretekst zeby nowe spodnie kupic ;-)
    Jesli jestes opuchnieta to jesli tylko zejdzie woda to juz bedzie kolosalna roznica.

Maggda tez mam 25 ;-)

Lena19938, maggda lubią tę wiadomość

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie stan umysłu przenosił się na to że mi się nie chciało jeść. Lepiej było zapalić, wypić ze dwie bardzo mocne kawy i było lepiej.
    Teraz wiem że na pewno nie mogę doprowadzić siebie do jakiejś otyłości. Już mam serdecznie dość ciąży ;-) ciężko jest i to bardzo.
    Mi się nie udało uchronić brzucha od rozstępów. Mam ich dość sporo. Mam predyspozycje niestety do tego.

Ale wiem na pewno że z Olcią będę ćwiczyć żeby wrócić do formy sprzed ciąży. Może ta forma będzie nawet lepsza bo zacznę jakoś normalnie jeść i przestanę palić...

manda21 lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Kas, po czym poznała?? Ja mam takie wrażenie że mój Nikos też ma trochę krótkie. I pewnie stąd też źle łapie.
    Mówiła że jak Mały placze to ten jezyk w serduszko mu się wygina hm
    W piątek idziemy do chirurga:/
    Tylko on dobrze ssie akurat,a niby jak jest z tym problem to dziecko slabo chwyta piers w ssie,sama już nie wiem,w środę pediatra jeszcze to zobaczymy.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• eunice. Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 16:44

Lena19938 lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • maggda Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wlasnie tego boje ze znowu bede miala 45kg i dupa chuda :( tak chcialam dobic do 65 w ciazy ale sie nie udalo dobilam tylko do 61 i juz schudlam do 59

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • olkaaa Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduje ze szpitala. Planowałam dzisiaj się zgłosić, tak też zrobiłam... okazało się ze 2cm rozwarcia, skurcze są ale ja je słabo czuje... przy badaniu chyba czop mi odpad bo jakieś brazowe śluzowate coś mialam na wkładce.. wykapalam się teraz leżę na sali obserwacji ale jak nic się nie ruszy to pewnie mnie z porodowki na oddział położniczy wyślą... ciekawe czy juz zostane do końca czy puszcza mnie do domu. Wolałabym mieć to za sobą... miednica spora niby dam rade naturalnie urodzić... ciekawe czy się rozkręci :)

Lena19938, małamama, kataloza, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

w57vpc0zbvyrf7zi.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkaaa wrote:
    Ja się melduje ze szpitala. Planowałam dzisiaj się zgłosić, tak też zrobiłam... okazało się ze 2cm rozwarcia, skurcze są ale ja je słabo czuje... przy badaniu chyba czop mi odpad bo jakieś brazowe śluzowate coś mialam na wkładce.. wykapalam się teraz leżę na sali obserwacji ale jak nic się nie ruszy to pewnie mnie z porodowki na oddział położniczy wyślą... ciekawe czy juz zostane do końca czy puszcza mnie do domu. Wolałabym mieć to za sobą... miednica spora niby dam rade naturalnie urodzić... ciekawe czy się rozkręci :)

Trzymamy kciuki!!! Coraz mniej nas ciężarówki wciąż aktywne na forum ;-)

Żeby tylko u Ciebie szybko się rozkręciło :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo czop albo rozwarcie postepuje

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dostałam tylko ten gynazol nawet nie musiałam do apteki leciec bo mi gin dał, oby pomogło. Może jutro kupię dodatkowo ten vagosan. Na razie tylko brzuch mi twardnieje i to głównie jak mała się wierci.

Ja mam 24 lata i chciała bym jeszcze przynajmniej jedno dziecko, najlepiej w krótkim odstępie czasu, ale to raczej nie możliwe bo z dwójką dzieci w jednym pokoju i przy budowie domu to ciężka sprawa. Z resztą nie wiadomo jak przeżyje ten poród, moja siostra np się nie zdecydowała już na drugie dziecko może trochę przez to że ciążę znosiła bardzo źle.

Cieszyłam się z przedłużenia mi umowy, a tu się dowiaduje ze szefowa zmieniła zdanie i się radzi prawnika w mojej sprawie. I wszystko mi się jakoś sypie pod koniec tej ciąży. Strach pomyśleć co będzie po porodzie :-( żeby tylko moja kruszynka zdrowa była to jakoś damy radę.

Chyba łapie jakiegoś dola:-(

Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie i te przed i te już po :*

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 16:44

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama jak to zmieniła zdanie? Boże co za buraki... Wszystko pod górkę robią. Ja nawet nie mam odpowiedzi ale i tak już ją znam. Tak się właśnie życie toczy kiedy zachodzi się w ciążę, zakłada rodzinę i chce się być szczęśliwym. Chorzy ludzie. Nie ważne ile lat się pracuje ile się daje z siebie... Oni mają to w doopie.

A podpisałaś już umowę jakąś? Qrwa no co za buraki!!!! Wszystkie mamy jakoś tak pod górkę w tej ciąży... Polin, ja, Ty.... Jeszcze mój mąż też stracił pracę. Cholera jasna wychodzi na to że posiadanie dziecka to jakieś przestępstwo dla naszych pustych pracodawców :-/

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez brzuch wysoko ale zastanawia mnie ten nacisk na dol czy to kosc ogonowa czy spojenie i mam nadzieje ze te prady od posladkow po nogi sygnalizuja ze porod sie zbliza

Malamama ja wlasnie jestem w takiej sytuacji ze z 2dzieci na jednym pokoju i przybudowka do zrobienia ehhh

Dziewczyny czy was tez tak czysci na wc? Sorki ze tak w prost pytam.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ