SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze nie sciaga do konca i sie zmniejszyla ilosc pokarmu?

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech zyje bezsennosc i godz 4 ;/
    Nosz kurde co jest z ta godzina ze sie czlowiek obudzi i koniec spania?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka i jak u ciebie sytuacja ruszylo bardziej?
    Magda a ty jak?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda u mnie noc spokojna , jeszcze w łóżku gnije ;) zobaczymy co przyniesie dzień

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piccolina, ile tyg ma twój synek?? Może to skok rozwojowy. Dzieci wtedy tak wiszą na cycach.
    Ja walczę z zastojem. Nie schodzi mi to zgrubienie. Mam nadzieję że nie uszkodziła sobie kanalików. Zauważyłam że jak trzymam Nikosia na brzuchu lub nosze na ramieniu to kolanko wbija się w to miejsce. Pewnie tym sobie pomoglam.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze? Nie ogarniam mojego dziecka również. Karmienia 1,5 H, 1,5 H, 30 minut, 15 minut, 12 minut... końcówka mi pasuje. A martwia mnie te długie. Tym bardziej, że sutek dalej nie wygojony. Podczas zassania rana się nadciąga i robi na nowo.

Sciagnelam aplikacje i będę kontrolować, jak często i jak długo je. Bo wczoraj był problem bezsenności w dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 09:29

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też różnie z tym karmieniem. A aplikacje się przydają. Ja korzystam z happy. Moim zdaniem fajna i prosta. Laktacyjna mi ją poleciła.

zxc lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikutek odpadł u nas już w 8 dobie :)
    A w 7 i 8 byliśmy już na spacerach. 1 wyjście 15 min a drugie 30 :)

Mój M od weekendu wraca do pracy. A tak było mi z nim dobrze! Robił zakupy, gotowal, wychodził z psem, ponosił Gabi, chodził z nami na spacery. no opiekował się nami na maxa. A teraz wszystko sama. Ale jakoś damy rade!

Wirginia, _polin lubią tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż wybiera teraz wszystkie urlopy jakie ma bo chce być z nami jak najdłużej :) i ja się cieszę z tego bo na razie boję się sama z Nadia zostac póki nie mamy tego karmienia opanowanego. Wczoraj na wizycie miałam nakarmić Mała i jak dr to zobaczyła to powiedziała że nie pije tylko się bawi i karmienie ma trwać 10 min a później albo dać smoczka a jak jeszcze szuka to mam przygotować mm z zageszczaczem :) i nie ulewa już! Na razie przynajmniej. Tylko muszę kupić inny smoczek do butelki żeby lepiej pokarm leciał bo jest taki troszkę gęsty :) a cycka potrafiła pić nawet godzinę...

Lena jak tam dziś samopoczucie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 10:12

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaraz jedziemy na wizytę patronażową do pediatry.Trzeba wreszcie omówić temat szczepień.Nadal jestem niezdecydowana czym szczepić.Narazie myślę o 5 w 1 albo 6 w 1,nad dodatkowymi się zastanawiam.Pierwszego syna szczepiłam tylko podstawowymi i jest dobrze.Cały czas się wacham.

zxc lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti- wpolczuje opieki nad psiakiem. Ciężko z małym dzieckiem.

Też się pochwalę moim facetem ;) wczoraj mojego osralka zabrał do salonu i dał mamie pospać 3h ciągłego snu. Mój prowadzi dalej życie jak przed porodem, tylko mniej się wysypia. Mamy mało czasu dla siebie, bo wije nam gniazdko. Także malo go mamy, w nocy chociaż przytulimy. Bo wieczorem jak przychodzi to korzystam i ide spac ;)

A osralek dlatego, że przed pobudka jest kupa. Która wymaga dużego wysiłku, nawet plakania. Ale to normalne podobo.

Któraś pisała, chyba aphrodita. Że ŻelaZo może wpływać na wycieki z piersi, zgadza się?

Skorpilenka- daj znać ze szczepieniami. Sama się zastanawiam nad czymś lepszym. Kasa rozłoży sie na pare miesięcy, więc damy radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 10:17

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż na działalności i nie mam co liczyć że weźmie dłuższy urlop. Czasem może jakis dodatkowy dzień. No ale daje radę. Córka u babci bo tak to na pewno z dwójką bym sobie nie poradziła.
    Ja na razie dawałam Nikosia na balkon. Dzisiaj mam plan pójść na spacer.
    Jak ubieranie dzieci na spacerki??

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:37

Paju lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka my będziemy szczepic 5w1,tak jak córkę.

A to zelazo jak wpływa na pokarm? Możecie rozwinac :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie ja pisałam o zelazie. Pierwszy raz słyszę.
    Wiem że wpływa na zaparcia ale czy ma jakiś wpływ na wyciek z piersi to nie wiem. Mi polozna poleciła pić szałwię ale nie chcę znowu pójść w drugą strone i zaraz walczyć o każdą krople.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mowila ze 5w1 juz nie produkuja. Zostaly tylko 6w1

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia a o co chodzi z tym mm z zageszczaczem? Pierwsze slysze

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj pospacerowaliśmy całą godzinę, no ale pogoda wczoraj u nas wspaniała - dzisiaj też się zapowiada nieźle :) ja do wózia zakładam body, pajaca, kombinezon i koc plus czapa.

Mój mąż też będzie wybierał urlop, ale od połowy grudnia z nami posiedzi. Dwa tygodnie tatusiowego zostawiamy sobie na cieplejszy okres - może na maj, albo okres wakacyjny. Na najgorszy okres po szpitalu mieliśmy zwolnienie.

A ja Wam muszę powiedzieć, że albo jestem wyrodną matką albo wyjątkowo zmęczoną, bo tej nocy wyjątkowo nie słyszałam płaczu własnego dziecka. Porażka.

Po miesiącu się wszystko normuje - ja już jestem ubrana, wykąpana, umalowana :P dom odkurzony, a też jestem sama ostatnio. Czekam aż malutki obudzi się na karmienie, odczekamy trochę i idziemy spacerować.

Ja się boję szczepień jak ognia - mieliśmy termin na 25.11 ale przesunęłam na 9.12 - mój mąż przeziębiony. Ja się skłaniam ku szczepieniu na NFZ - bez dodatkowych. Dużo teraz udzielają się organizacje antyszczepionkwe, nawet moja mama się tym zainteresowała, a ja za dużo czytam i później mam problem z wyborem. Chętnie poczytam czym szczepicie i czy może już macie jakieś doświadczenia...

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Moja mowila ze 5w1 juz nie produkuja. Zostaly tylko 6w1

No właśnie... Tutaj mam kolejny dylemat, bo w internecie pełno informacji, że nie produkują a jak pytałam w przychodni to pielęgniarka mi powiedziała, że jak najbardziej mogę szczepić 5w1.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ