X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze nie sciaga do konca i sie zmniejszyla ilosc pokarmu?

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech zyje bezsennosc i godz 4 ;/
    Nosz kurde co jest z ta godzina ze sie czlowiek obudzi i koniec spania?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka i jak u ciebie sytuacja ruszylo bardziej?
    Magda a ty jak?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda u mnie noc spokojna , jeszcze w łóżku gnije ;) zobaczymy co przyniesie dzień

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piccolina, ile tyg ma twój synek?? Może to skok rozwojowy. Dzieci wtedy tak wiszą na cycach.
    Ja walczę z zastojem. Nie schodzi mi to zgrubienie. Mam nadzieję że nie uszkodziła sobie kanalików. Zauważyłam że jak trzymam Nikosia na brzuchu lub nosze na ramieniu to kolanko wbija się w to miejsce. Pewnie tym sobie pomoglam.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze? Nie ogarniam mojego dziecka również. Karmienia 1,5 H, 1,5 H, 30 minut, 15 minut, 12 minut... końcówka mi pasuje. A martwia mnie te długie. Tym bardziej, że sutek dalej nie wygojony. Podczas zassania rana się nadciąga i robi na nowo.

Sciagnelam aplikacje i będę kontrolować, jak często i jak długo je. Bo wczoraj był problem bezsenności w dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 09:29

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też różnie z tym karmieniem. A aplikacje się przydają. Ja korzystam z happy. Moim zdaniem fajna i prosta. Laktacyjna mi ją poleciła.

zxc lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikutek odpadł u nas już w 8 dobie :)
    A w 7 i 8 byliśmy już na spacerach. 1 wyjście 15 min a drugie 30 :)

Mój M od weekendu wraca do pracy. A tak było mi z nim dobrze! Robił zakupy, gotowal, wychodził z psem, ponosił Gabi, chodził z nami na spacery. no opiekował się nami na maxa. A teraz wszystko sama. Ale jakoś damy rade!

Wirginia, _polin lubią tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż wybiera teraz wszystkie urlopy jakie ma bo chce być z nami jak najdłużej :) i ja się cieszę z tego bo na razie boję się sama z Nadia zostac póki nie mamy tego karmienia opanowanego. Wczoraj na wizycie miałam nakarmić Mała i jak dr to zobaczyła to powiedziała że nie pije tylko się bawi i karmienie ma trwać 10 min a później albo dać smoczka a jak jeszcze szuka to mam przygotować mm z zageszczaczem :) i nie ulewa już! Na razie przynajmniej. Tylko muszę kupić inny smoczek do butelki żeby lepiej pokarm leciał bo jest taki troszkę gęsty :) a cycka potrafiła pić nawet godzinę...

Lena jak tam dziś samopoczucie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 10:12

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaraz jedziemy na wizytę patronażową do pediatry.Trzeba wreszcie omówić temat szczepień.Nadal jestem niezdecydowana czym szczepić.Narazie myślę o 5 w 1 albo 6 w 1,nad dodatkowymi się zastanawiam.Pierwszego syna szczepiłam tylko podstawowymi i jest dobrze.Cały czas się wacham.

zxc lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti- wpolczuje opieki nad psiakiem. Ciężko z małym dzieckiem.

Też się pochwalę moim facetem ;) wczoraj mojego osralka zabrał do salonu i dał mamie pospać 3h ciągłego snu. Mój prowadzi dalej życie jak przed porodem, tylko mniej się wysypia. Mamy mało czasu dla siebie, bo wije nam gniazdko. Także malo go mamy, w nocy chociaż przytulimy. Bo wieczorem jak przychodzi to korzystam i ide spac ;)

A osralek dlatego, że przed pobudka jest kupa. Która wymaga dużego wysiłku, nawet plakania. Ale to normalne podobo.

Któraś pisała, chyba aphrodita. Że ŻelaZo może wpływać na wycieki z piersi, zgadza się?

Skorpilenka- daj znać ze szczepieniami. Sama się zastanawiam nad czymś lepszym. Kasa rozłoży sie na pare miesięcy, więc damy radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 10:17

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż na działalności i nie mam co liczyć że weźmie dłuższy urlop. Czasem może jakis dodatkowy dzień. No ale daje radę. Córka u babci bo tak to na pewno z dwójką bym sobie nie poradziła.
    Ja na razie dawałam Nikosia na balkon. Dzisiaj mam plan pójść na spacer.
    Jak ubieranie dzieci na spacerki??

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:37

Paju lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka my będziemy szczepic 5w1,tak jak córkę.

A to zelazo jak wpływa na pokarm? Możecie rozwinac :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie ja pisałam o zelazie. Pierwszy raz słyszę.
    Wiem że wpływa na zaparcia ale czy ma jakiś wpływ na wyciek z piersi to nie wiem. Mi polozna poleciła pić szałwię ale nie chcę znowu pójść w drugą strone i zaraz walczyć o każdą krople.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mowila ze 5w1 juz nie produkuja. Zostaly tylko 6w1

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia a o co chodzi z tym mm z zageszczaczem? Pierwsze slysze

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj pospacerowaliśmy całą godzinę, no ale pogoda wczoraj u nas wspaniała - dzisiaj też się zapowiada nieźle :) ja do wózia zakładam body, pajaca, kombinezon i koc plus czapa.

Mój mąż też będzie wybierał urlop, ale od połowy grudnia z nami posiedzi. Dwa tygodnie tatusiowego zostawiamy sobie na cieplejszy okres - może na maj, albo okres wakacyjny. Na najgorszy okres po szpitalu mieliśmy zwolnienie.

A ja Wam muszę powiedzieć, że albo jestem wyrodną matką albo wyjątkowo zmęczoną, bo tej nocy wyjątkowo nie słyszałam płaczu własnego dziecka. Porażka.

Po miesiącu się wszystko normuje - ja już jestem ubrana, wykąpana, umalowana :P dom odkurzony, a też jestem sama ostatnio. Czekam aż malutki obudzi się na karmienie, odczekamy trochę i idziemy spacerować.

Ja się boję szczepień jak ognia - mieliśmy termin na 25.11 ale przesunęłam na 9.12 - mój mąż przeziębiony. Ja się skłaniam ku szczepieniu na NFZ - bez dodatkowych. Dużo teraz udzielają się organizacje antyszczepionkwe, nawet moja mama się tym zainteresowała, a ja za dużo czytam i później mam problem z wyborem. Chętnie poczytam czym szczepicie i czy może już macie jakieś doświadczenia...

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Moja mowila ze 5w1 juz nie produkuja. Zostaly tylko 6w1

No właśnie... Tutaj mam kolejny dylemat, bo w internecie pełno informacji, że nie produkują a jak pytałam w przychodni to pielęgniarka mi powiedziała, że jak najbardziej mogę szczepić 5w1.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ