X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie sutki smaruje Bepanthenem bo nic innego nie mam. Mam nakładki i chyba muszę ich używać raczej bo mała coś tam ciągnie. A laktator też mi podrażnia brodawki...
    Ja małą przystawiam żeby possać sobie mogła ale nie mam pojęcia czy mleko leci czy nie... Kiedy mała ssie to jest szczęśliwa. Czasem ponarzeka ale ogólnie to uwielbia to.
    Wietrze tą ranę. Posmarowalam tym Bepanthenem i wystawiłam na powietrze.

Moja mała dziś po pierwszej kąpieli. Chyba jej się podobało. Ale zjechała z wagi na 2750 chyba...... Martwię się o nią. Dlatego nie mogę spać choć byłabym szczęśliwa mogąc spać kiedy ona śpi... Kończy się na 30 minutowej drzemce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 23:16

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena zmieniaj pozycję to szybciej się wygoi.

U nas rekord pobobity. Od 22 do 1 walczyliśmy. Ale 5 h przespane :)

kicia 123 lubi tę wiadomość

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Lena to jeszcze macie całkiem fajna wagę :)

U nas tez pospane, aż 6h, pora wstać bo mama jedzie na zakupy, jakieś ubrania trzeba kupić, a tatuś zostaje z córeczką :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja Mała za chiny nie chce spac w kolysce tylko przy ciele mamy........najlepiej na piersi.... zaraz ja sprobuje odlozyc, ciekawe co bedzie.....

EDIT: spi ja kamień, o dziwo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 08:36

Wirginia, zxc, manda21 lubią tę wiadomość

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza w dzień śpi tam gdzie położymy ale w nocy chce być przy nas. Nie wiem kiedy zacznie spać w tej kołysce :D

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojego synka łóżeczko wręcz parzy,nie wiem co jest nie tak.Śpi w wózku koło naszego łóżka w nocy 5 godz,a potem biorę go do łóżka,a miałam tego nie robić :( Cóż,moja kolejna wychowawcza porażka.Ale lubię z nim spać. :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama właśnie od dwóch dni mam taki problem. Odkładam do łóżeczka i już nie śpi. Tata podnosił i spała. Nie bede tego Klocka nosic ( 4.6kg+ plus ciuchy i pielucha). Muszę jakiś sposób znaleźć.

• manda21 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez odczuwam, ze moj syn wazy juz 5kg. Ja z moim juz w szpitalu razem spalam, ale zasypia po jedzeniu i za jakis czas mu sie ulewa i w nocy sie boje. W dzien spi w lozeczku. Bede sie potem martwic oduczaniem. Ograniczylam mm i od 22 do teraz piers co godzine, dwie. O dziwo nie jestem jeszcze jak zoombie.
    Ja wkladam do lozeczka, czasem troche pomarudzi i jak mnie nie ma w pokoju to zasnie. I zauwazylam, ze lepiej polozyc takiego przysypiajacego, bo jak calkiem zasnie to pozniej nie wie jak sie znalazl w lozeczku i strasznie krzyczy.

A i jak jest pojedzony, odbity i ulany, a dalej mu cos nie pasuje to pomaga smoczek. Nie daje go czesto, ale pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 09:52

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny długo mnie nie było.....:-) Ale serdecznie wam wszystkim gratuluję!!!!! Cieszę się że mamy już to za sobą:-) mnie cycki bardzo krwawiły Bepanthen pomaga i Maltan......przetrwaliśmy najgorsze i narazie karmimy się piersią....

Scorpiolenka, manda21 lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kataloza wreszcie się odezwałaś.Jak tam synek?

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie na co i kiedy szczepicie maluchy?

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena u mnie najniższy spadek wagi był na 2700 czyli równe 10% i to jest norma w trzeciej dobie w czwartej przybrała już 40 g i to bardzo ładny wynik i odtąd przybiera już osiągnęła wagę urodzeniową nie ma co się nakręcać niepotrzebnie wszystko się unormuje a twój spokój jest najważniejszy jeżeli chcesz sprawdzić czy dziecku leci mleko jak ssie to dotknij palcem przełyku , grdyki i pod palcem powinnaś czuć czy połyka a jak połyka to znaczy ze ma co

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja panna dopiero od godziny śpi. A tak to od 4 rano daje czadu... Ale za to do tej 4 od 24 spała ładnie. Teraz to była tragedia. Karmie ją usypia i za chwilę ktoś przychodzi i budzi. Nawet przebrać jej nie można było. Karmienie beeee. Dopiero w moich ramionach się uspokoiła. Usnęła i mogłam pójść się wysikać ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czysta lanolina ratuje moje cycki...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problem w tym, ze moja popije 5 min, potem jej sie odbija, i automaycznoe jak odbije to ma odlot. Trzeba ja budzic - wiec troche dopije i potem sobie czekaj na odbicie........ za ten czas zasnie i kółko sie nakreca. Jak ją odłoż, to ją bąbelki gniotą i tak na okrągło.....

jox6h3714iyy07ei.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny karmiące piersią - jak z Waszą dietą? u nas tesciowa gotuje (mam wygode) i robi mi straszne restrykcje...... z tego wszystkiego sama mam obawy rozszerzyc swoje menu...

jox6h3714iyy07ei.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy poprzednim dziecku tez maly ssak doslownie wyrwal mi kawalek sutka, i co sie zasklepilo to przy kolejnym karmieniu znowu wysysal i lala sie krew. Wtedy z jednej piersi karmilam normalnie a z drugiej tej poranionej odciagalam laktatorem recznym (bo sama regulowalam sile ssania) i tak dwa dni i zaleczylam rane. Potem bylo juz ok. I rewelacyjna masc do sutkow to Matlan, w skladzie ma glownie glukoze wiec maluch chetnie lapie sie piersi no i nie trzeba jej zmywac. Mnie pomogla i teraz tez stosuje.

Co do diety karmiacej piersia,to wlasciwie nie ograniczam sie za specjalnie. Po prostu gotuje normalnie, jak dla dwulatka którego mam w domu i robie obiady glownie pod niego, lekkostrawne. Ale zjem tez ciasto, czy cos z czekolada, nawet ostatnio koktajl z truskawkami. Po prostu trzeba obserwowac dziecko, jesli dostanie wysypke to wtedy eliminujemy podejrzany produkt. Nie mozna z gory zakladac ze wszystko dziecku zaszkodzi. Dlatego trzeba wprowadzac produkty stopniowo co kilka dni nowy zeby w razie czego wiedzieć co zaszkodzilo. Nie wyobrazam sobie jakiejs restrykcyjnej diety przez rok lub dluzej, bo przez taki czas karmie piersia

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez pare razy uratował mnie Maltan.

a co do diety, to rzeczywiscie troche oduszcze. Dzis połozna powiedziala, ze moge nawet swojskiej kiszonej kapusty, byle z kminkiem. Z kminku to ja akurat pije tez napar. Obserwuje, ze jakby Mala ma mniej kłopotów jak "ciśnie" bączka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 17:03

jox6h3714iyy07ei.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja w nocy spałam godzinę tylko, ale daje radę, uczę się z małą laktacji, idzie ciężko ale mam nadzieję że rozpracujemy to :) mała to istny krzykacz, nie steka nie jęczy tylko drze się jakby ja rozdzielali że skóry ;) taki słodki diabeł :D jutro jak nic się nie stanie wychodzimy do domku :) sutki też bolą ją lanoline stosuje ten lansinoh czy jakoś tak , mam nakładki na sutki ale to chyba dopiero jak mleko będzie się stosuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 17:04

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    dziewczyny karmiące piersią - jak z Waszą dietą? u nas tesciowa gotuje (mam wygode) i robi mi straszne restrykcje...... z tego wszystkiego sama mam obawy rozszerzyc swoje menu...

Mam tak samo jak Ty, teściowa gotuje i wszystko co sama sobie wymysle to źle bo za ciężkie, wzdymające, a od tego to zatwardzenie... Obecnie wg mojej teściowej mogę jeść tylko kanapki z serem, jogurty naturalne i ziemniaki z jajkiem ewentualnie zupy... (nie jem mięsa wiec dieta baaardzo uboga) a ja ukradkiem sobie podjadam to na co mam ochotę, tylko z umiarem i jak na razie małemu nie zaszkodziłam.

Dzisiaj była u nas położna, mały w ciągu 6 dni przybrał 250g wiec całkiem nieźle ale dzisiaj daje mi popalić. 40 min przy cycu i 30 min drzemki i tak non stop a jak śpi ponad pół godziny i widzę że pospałby jeszcze trochę to przyjdzie teściowa i młody się budzi...
    Jeszcze trochę tak possie i mleko będzie tryskalo jak z fontanny. Czy to możliwe, żeby tak szybko przyszedł skok rozwojowy? Słyszałam, że wtedy dzieci właśnie cały czas przy cycku by wisiały...

Jeśli chodzi o sutki to u mnie pomógł bepanthen i moje mleko no i wietrzenie oczywiście. Całe dnie z cyckami na wierzchu przez cały pierwszy tydzień leżałam:p Misiek z dnia na dzień coraz lepiej chwytał i teraz nawet nie czuje, ze ssie także dziewczyny maluszki wszystkiego muszą się nauczyć i z czasem karmienie staje się przyjemnością;)

17u920mmbyd1a8aj.png
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ