Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda gratulacje
Zxc ja biore konskie dawki zelaza i Młodemu nic nie jest,więc to na pewno nie od tego. Prędzej od czekolady;-)maggda, zxc, Posti77 lubią tę wiadomość
-
Mamy problem, Nadia zaczęła jakoś chrząkać, stękać, ale nie wiem czemu. Kupki robi, nosek czyściłam (chociaż gruszką nam to kiepsko idzie, musimy kupić ten katarek plus). Nie jest to ciągle, co jakiś czas. Nie wiem.. czy może być chora? Temp nie miała. Tzn 37,2 ale była owinięta w kocyk więc była zagrzana też. Zastanawiam się czy znowu lecieć do lekarza.. naczytałam się że dzieciaki tak mają.
-
Wirginia, Nikos też tak chrzaka. Szczególnie po jedzeniu. Podejrzewam że cofa mu się jedzenie i dlatego. Z resztą czasami to dziwne dźwięki wydaje
Temp 37 u takiego małego dziecka to norma szczególnie jak jest ciepło opatulony.
Wirginia, zxc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWirginia- jeżeli to chrapanie bardziej takie to może za sucho jest w pomieszczeniu. My też tak mamy. Wilgotne pieluszki wieszam.
Już wszystko sprawdzam co moze wpływać na brzuszek młodej. Szkoda mi jej jak się męczy. Zobaczymy dzisiaj.manda21, Wirginia lubią tę wiadomość
-
Hmm ja zaczelam brac wieksza dawke zelaza, bo sie przewracam i byc moze stad to zatwardzenie u mojego synka. W sumie dzieci sa rozne, jedno moze nie reagowac a drugie bedzie.
Zxc u nas nawilzacz powietrza tez rozwiazal ten problem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 10:51
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
O dzięki za wypowiedź jestem spokojniejsza
zwykle była cichutka i czasem cos pomralczala a w nocy to było właśnie częściej i takie dziwne odgłosy, Mąż się wystraszył. A ja od razu poczytałam i widzę że dużo dzieci wydaje jakieś dziwne dźwięki
teraz już śpi drugą godzinę i cisza
a może jej w tym nosku coś zalegalo. Bo coś mi sie udało wyciągnąć przed snem
-
Zxc no możliwe chociaż też wieszam wszystko co sie da i na grzejniki i na suszarkę.
A na czkawkę mamy mega sposób. Podaję Małej wodę przegotowaną. Wypije 3 lyczki i po czkawceszybko się orientuje że to nie mleko i wypluwa smoczek butelki
ale czkawka przechodzi
zxc lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ tym chrapaniem aphrpdita trochę mnie uspokoilas. Ja mówię, ze ona warczy przed zaśnięciem. Nosem psikamy woda morska.
Wirginia- u nas woda nie działa. Mloda wymiotuje po niej. Tylko cyc ukoi ukoi czkawke. Ale super, że u Ciebie działa. A jak karmisz mm to dopajasz Nadie? -
nick nieaktualnyHej,
Dziewczyny a ja byłam u lekarza i mam problemdostałam ergotaminę bo źle się obkurcza macica do tego antybiotyk bo odchody połogowe nie są jakie być powinny i mam problem bo po tej ergotaminie nie miało by się karmić
lekarz nic nie móił o tym , ale na ulotce pisze noi na forach też sporo poczytałam o tym , że ten lek może być szkodliwy dla dziecka, ale może dziecko mieć bóle brzuszka przez to
Miała któraś takowy lek? brać będę brała bo jednak nie chcę doprowadzić do wewnątrzmacicznego zakażenia, ale co z tym karmieniem? -
ruby na www.mlecznewsparcie.pl znajdziesz Laktacyjny Leksykon Leków z oznaaczeniami szkodliwosci. A czy nie moglby twoj lekarz dac Ci innego leku??????
Maggda gratulacje - pobiłas chyba rekord w ekspresowm tempie, widzisz ostatni bedą najszybsi08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
nick nieaktualnygama wrote:ruby na www.mlecznewsparcie.pl znajdziesz Laktacyjny Leksykon Leków z oznaaczeniami szkodliwosci. A czy nie moglby twoj lekarz dac Ci innego leku??????
Maggda gratulacje - pobiłas chyba rekord w ekspresowm tempie, widzisz ostatni bedą najszybsi
Kurcze z tego co czytam to na obkurczenie macicy to albo oksytocyna w szpitalu więc raczej nic innego dla mnie nie ma, będę musiała na 5 dni małego odstawić , mam nadzieję że uda się laktatorem utrzymać pokarm... -
Dziewczyny co do dziwnych dźwięków u naszych maluszków często występuje wiotkość krtani i to może być stąd. Ja na początku mało zawału przez te dźwięki nie dostałam. Ważne jest oprócz mokrych pieluszek częste wietrzenie pomieszczeń i temperatura 20-21 stopni w sypialni malucha.
Ruby ja brałam ergotaminę i antybiotyk na obkurczanie macicy, ale ja trafiłam do szpitala tydzień po porodzie z wizją łyżeczkowania macicy - uratowała mnie tylko moja wspaniała ginekolog, która przekonała innych, że taki zabieg po porodzie nie jest dla kobiety dobrym rozwiązaniem. No i mi niestety nie udało się uruchomić laktacji, bo rzeczywiście przy ergotaminie nie można karmić - przeczytaj ulotkę - mnie już same skutki uboczne dla nas przeraziły.
Co nie zmienia faktu, że Ty już masz rozbujaną laktację i z pewnością uda Ci się ją utrzymaćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 13:19
-
nick nieaktualny