X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Magda! :)

Właśnie, jak tam Lena? :) Długo jeszcze w szpitalu będziecie?

maggda lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratulacje :-)

Zxc ja biore konskie dawki zelaza i Młodemu nic nie jest,więc to na pewno nie od tego. Prędzej od czekolady;-)

maggda, zxc, Posti77 lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy problem, Nadia zaczęła jakoś chrząkać, stękać, ale nie wiem czemu. Kupki robi, nosek czyściłam (chociaż gruszką nam to kiepsko idzie, musimy kupić ten katarek plus). Nie jest to ciągle, co jakiś czas. Nie wiem.. czy może być chora? Temp nie miała. Tzn 37,2 ale była owinięta w kocyk więc była zagrzana też. Zastanawiam się czy znowu lecieć do lekarza.. naczytałam się że dzieciaki tak mają.

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia, Nikos też tak chrzaka. Szczególnie po jedzeniu. Podejrzewam że cofa mu się jedzenie i dlatego. Z resztą czasami to dziwne dźwięki wydaje :) Temp 37 u takiego małego dziecka to norma szczególnie jak jest ciepło opatulony.

Wirginia, zxc lubią tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia- jeżeli to chrapanie bardziej takie to może za sucho jest w pomieszczeniu. My też tak mamy. Wilgotne pieluszki wieszam.

Już wszystko sprawdzam co moze wpływać na brzuszek młodej. Szkoda mi jej jak się męczy. Zobaczymy dzisiaj.

manda21, Wirginia lubią tę wiadomość

• manda21 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja zaczelam brac wieksza dawke zelaza, bo sie przewracam i byc moze stad to zatwardzenie u mojego synka. W sumie dzieci sa rozne, jedno moze nie reagowac a drugie bedzie.

Zxc u nas nawilzacz powietrza tez rozwiazal ten problem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 10:51

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki za wypowiedź jestem spokojniejsza :) zwykle była cichutka i czasem cos pomralczala a w nocy to było właśnie częściej i takie dziwne odgłosy, Mąż się wystraszył. A ja od razu poczytałam i widzę że dużo dzieci wydaje jakieś dziwne dźwięki :D teraz już śpi drugą godzinę i cisza :) a może jej w tym nosku coś zalegalo. Bo coś mi sie udało wyciągnąć przed snem :)

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zxc no możliwe chociaż też wieszam wszystko co sie da i na grzejniki i na suszarkę.

A na czkawkę mamy mega sposób. Podaję Małej wodę przegotowaną. Wypije 3 lyczki i po czkawce :) szybko się orientuje że to nie mleko i wypluwa smoczek butelki :D ale czkawka przechodzi :)

zxc lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym chrapaniem aphrpdita trochę mnie uspokoilas. Ja mówię, ze ona warczy przed zaśnięciem. Nosem psikamy woda morska.

Wirginia- u nas woda nie działa. Mloda wymiotuje po niej. Tylko cyc ukoi ukoi czkawke. Ale super, że u Ciebie działa. A jak karmisz mm to dopajasz Nadie?

• RinaC Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda twój twój pobyt w szpitalu przed urodzeniem trwał dokładnie tyle samo co u mnie:p gratuluję!

U nas na czkawke tez tylko cyc a na 'chrapanie' mokre pieluchy na kaloryfer ;)

17u920mmbyd1a8aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Dziewczyny a ja byłam u lekarza i mam problem :/ dostałam ergotaminę bo źle się obkurcza macica do tego antybiotyk bo odchody połogowe nie są jakie być powinny i mam problem bo po tej ergotaminie nie miało by się karmić :( lekarz nic nie móił o tym , ale na ulotce pisze noi na forach też sporo poczytałam o tym , że ten lek może być szkodliwy dla dziecka, ale może dziecko mieć bóle brzuszka przez to :(

Miała któraś takowy lek? brać będę brała bo jednak nie chcę doprowadzić do wewnątrzmacicznego zakażenia, ale co z tym karmieniem?

• gama Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruby na www.mlecznewsparcie.pl znajdziesz Laktacyjny Leksykon Leków z oznaaczeniami szkodliwosci. A czy nie moglby twoj lekarz dac Ci innego leku??????

Maggda gratulacje - pobiłas chyba rekord w ekspresowm tempie, widzisz ostatni bedą najszybsi :D

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    ruby na www.mlecznewsparcie.pl znajdziesz Laktacyjny Leksykon Leków z oznaaczeniami szkodliwosci. A czy nie moglby twoj lekarz dac Ci innego leku??????

Maggda gratulacje - pobiłas chyba rekord w ekspresowm tempie, widzisz ostatni bedą najszybsi :D
    wiem już widziałam i jest szkodliwy niestety :(

Kurcze z tego co czytam to na obkurczenie macicy to albo oksytocyna w szpitalu więc raczej nic innego dla mnie nie ma, będę musiała na 5 dni małego odstawić , mam nadzieję że uda się laktatorem utrzymać pokarm...

• gama Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie.....

jox6h3714iyy07ei.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruby a tu czytałas?
    http://www.hafija.pl/2012/05/latacja-leki-cz-i.html

http://www.hafija.pl/karmieniepiersiapodstawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 13:04

jox6h3714iyy07ei.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do dziwnych dźwięków u naszych maluszków często występuje wiotkość krtani i to może być stąd. Ja na początku mało zawału przez te dźwięki nie dostałam. Ważne jest oprócz mokrych pieluszek częste wietrzenie pomieszczeń i temperatura 20-21 stopni w sypialni malucha.

Ruby ja brałam ergotaminę i antybiotyk na obkurczanie macicy, ale ja trafiłam do szpitala tydzień po porodzie z wizją łyżeczkowania macicy - uratowała mnie tylko moja wspaniała ginekolog, która przekonała innych, że taki zabieg po porodzie nie jest dla kobiety dobrym rozwiązaniem. No i mi niestety nie udało się uruchomić laktacji, bo rzeczywiście przy ergotaminie nie można karmić - przeczytaj ulotkę - mnie już same skutki uboczne dla nas przeraziły.
    Co nie zmienia faktu, że Ty już masz rozbujaną laktację i z pewnością uda Ci się ją utrzymać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 13:19

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryby a po czym to lekarz stwierdził że Ci macica się nie obkurcza?? Jakie mialas objawy??

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy to wzmożone krwawienie albo ustanie krwawienia i jego ponowne nasilenie przynajmniej tak było u mnie.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to wygląda tak, jeśli daje tylko butlę to 90ml mm a jeśli pije też z piersi to muszę dorobić 60ml mm. Pije średnio co 3h a w nocy tak co 5. :) Więcej niż 90 na razie nie chce :)

zxc lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie rozstęp mięśni prostych brzucha ?
    Bo nie wiem czy na tym etapie dac dał im czas, czy mam rozstęp...

‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ