X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mały brzuszek ale to chyba po cc no i ogólnie po ciąży coś tam musiało zostać :D ale nie wydaje mi się bardzo duży, dziewczyny normalnie tak wyglądają więc chyba nie mam się czym przejmować a jak już bede mogła to trochę poćwicze :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • PatJot Znajoma

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nakładki na sutki z jakich firm polecacie? Ja mam avent 21 mm ale jakos mi sie za duże wydają do tego malego dziubka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 14:56

uwo9rjjgyjncpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.

Mnie dzisiaj badał i zdaje się że na tej samej wysokości macica no i głównie nie podobały mu się odchody pologowe...Ja też miałam tak ze jeden dzień już miałam sam śluz a potem znowu krwawienie ale myślałam że tak ma być...

Polin no jeden pediatra mi mówił dzisiaj ze mogę karmić ale o wiele więcej ludzi mówi że nie i właśnie ze względu na te skutki uboczne nie będę ryzykować, postaram się regularnie odciągnąć i zobaczymy jak to będzie.
    A jakie mleko modyfikowane polecacie? My na razie w małych ilościach bebiko ale boję się że teraz na samym mm będzie młodemu za ciężkie to bebiko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatJot ja używam aventu, są duże ale jak mały zaciąganie to sutek też tam się powiększa i chyba dobre są...

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dajemy bebilon 1 :)

A nakładki mam z lovi rozmiar S i pije elegancko :)

• picollina Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc mialam w szpitalu tak do tygodnia krwawienie potem w domu przez tydzien prawie nic, wrecz zaczelam uzywac wkladek tylko. A potem znowu przez tydz krwawe odchody i koniec. Nie bylam jeszcze na wizycie kontrolnej, ale mam nadzieje ze wszystko jest ok.
    Brzuszek niestety mi został, trzeba bedzie nad nim popracowac. Poki co kazda wolna chwile usiluje wyrwac na sen a przy aktuwnym dwulatku i niemowlaku to dosc trudne.

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cześć :-) ja jestem przejechana przez czołg. Popełniam chyba wszystkie możliwe błędy. Jak mała budzi się w środku nocy daje jej moje cycki które są w strzępkach i cierpię a ona i tak się zaraz drze. Idę po butlę i daje jeszcze sutka żeby zasnęła i wtedy śpi za pół godziny znowu krzyki i znowu to samo. Jestem zombie. Ryczałam dziś od rana. W dzień śpi a w nocy buszuje. Nie wiem czy ten płacz to baby blues ale wydaje mi się wtedy że jestem beznadziejna matką i że nie potrafię zająć się dzieckiem. Obwiniam się za pekniete cycki. Pokarm się pojawił a mnie bolą i krwawią cycki. W łeb sobie strzelić... A poza tym tak cholernie ją kocham. Powinna mieć lepszą matkę! A trafiła na mnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 16:15

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia gratuluję Ci i bardzo się cieszę że już jest po wszystkim. :-* masz już swoją Agatkę przy sobie :-*

maggda lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena moze za malo mm jej dajesz? Czasem lepiej dac troszke wiecej mm zeby odpoczac i pozniej z usmiechem sie zajac dzieckiem.
    Mnie kolo 23 dopada przesilenie, potrzebuje sie wtedy 2h przespac. Daje sie mezowi wykazac :p i nie mam zadnych wyrzutow sumienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 16:37

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda daje tyle ile mi dadzą w szpitalu...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mozna bylo wziasc tyle ile potrzeba. Kurcze

Gdzies przeoczylam, myslalam, ze juz w domu jestscie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 16:40

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do niedzieli tu jesteśmy. Najgorzej że po prostu w nocy już nie ma męża a ja latam i nie wiem co mam robić czasem bo trzeba na 10 rączek przy Oli. Szkoda mi jej jak płacze. Serce mi wtedy pęka

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena jesteś najlepszą matka dla swojej córeczki, wszystko przyjdzie samo, potrzebujesz trochę czasu żeby dojść do siebie, wszystko będzie cacy zobaczysz ;-)

maggda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picolina ja miałam jeszcze leukocytoze wysoka stąd pewnie to słabe obkurczanie, cały czas mnie tam pobolewa, mam nadzieję że za 5 dni będę jak nowa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 17:10

• maggda Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena spokojnie karmienie po raz pierwszy dziecka nie jest latwe i wymaga czasu. Jestes najlepsza mama pod sloncem dla Olci. Ja tez plakalam jak karmilam Zuzie ale w koncu bedzie ok.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja też w szpitalu płakałam a nie było dokarmiania to dopiero przewalone. Nawet smoczka nie mogłam mieć a co dopiero jakaś butelka. Niedługo będziesz w domu i wszystko lepiej pójdzie bo już na spokojnie :) a może ma taki apetyt? Jak masz takie poranione sutki to może sciagaj pokarm ręcznie do buteleczki? Ja tak robiłam :) teraz już nie ma co ściągać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia mi dokarmiali ale to po cichu tak żeby lekarz i ta poschizowana lekarka nie wiedziała...A na koniec M zrobił dymy i powiedział jej ze życzy sobie aby jego dziecko było domarmione jeśli trzeba... potem ona mi robiła wyrzuty ale z kolei położne przychodziły i mówiły ze mam się nie martwić ze one dają jak trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 17:39

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I weź się człowieku nie denerwuj jak takie cyrki są.. mi jedna oficjalnie powiedziała że da coś Nadii w ten dzień jak nie miałam pokarmu. Ale później przychodziła i na siłę przystawiala Małą.. ach wolę tego nie pamiętać.

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena do niedzieli wytrzymasz,a w domu to już wszystko będzie inaczej.To twoje dziecko i dobierzesz karmienie tak żeby mała nie były głodna.Nikt nie może decydować jak i czym masz karmić.
    Zawsze początki są trudne, piersi poranione bolą niesamowicie.Ja jak miałam przystawiać synka to miałam łzy w oczach z bólu.
    Z dnia na dzień będzie lepiej.Teraz uwielbiam kp.
    U nas sprawdza się karmienie mieszane ,może i u Was też tak będzie a jak się nie da to mm też dobre,byleby dziecko nie było głodne.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena spokojnie:) jestes w trzeciej dobie po porodzie? to tylko chwile słabosci,ja tez w trzecie dobie płakałam razem z Faustynką, a dodam,ze nie chcialam dokarmiać, i tez nikt nie wciskał mi,raz tylko poszłam sie przekonać,ze Mała nie jest głodna - ryczałam po prosțu z bezradnosci na jej płacz, i w ogóle, ze nie ssie, że nie śpi jak aniołek, itp...
    spokojńie, wszystko minie:)

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ