X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • _polin Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama my braliśmy espumisan z zalecenia pediatry przed 28 dniem, jednak teraz polecono nam esputicon, bo espumisan u nas średnio działa i esputicon ma podobno lepszy skład.

małamama lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Wirginia a używasz zwykłego tego granatowego bebilonu czy comfort? muszę kupić inne mleko bo w dużych ilościach bebiko jest słabo tolerowane przez małego :/ całą noc płakał...zastanawiam się nad nowym bebiko pro+ dla delikatnego brzuszka albo ten bebilon właśnie...

Na razie mamy te zwykle granatowe bo i tak muszę zagęścić wiec nie wiem czy ten komfort miałby jakiś sens kupować.. nic zobaczymy co będzie dalej. Jak będą te kolki dziennie to pójdziemy do lekarza.

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się karmimy mm hipp bio bo w szpitalu takie dostała i było wszystko ok. W domu spróbowaliśmy bebiko ale brzuszek bolał po nim i wróciliśmy do hippa. U nas waga w szpitalu spadła o 200 g, ale dziś już na oko widać że troszkę na siebie nabrała.

Ja chyba cała noc oka nie zmrurze bo tak się boję o to gardło i chrypkę mojej kruszyny, żeby nie miała kaszlu, Boże drogi w ciąży człowiek się martwił, ale teraz to już strasznie i tak całe życie o wszystko, ehh... Mamy pod górę, każdy coś:-(

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    małamama my braliśmy espumisan z zalecenia pediatry przed 28 dniem, jednak teraz polecono nam esputicon, bo espumisan u nas średnio działa i esputicon ma podobno lepszy skład.

No tak pytam bo nam położna poleciła na początek sprawdzić delicol, bo espumisan to właśnie musi lekarz zalecić. I po tym dostała chyba coś jakby biegunki, bo strasznie rzadka kupka i załatwiła trzy pampersy jeden po drugim. I już igraniczylam dawkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 17:35

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę trzymajcie kciuki żeby nas już jutro do domu wypuścili... Wszystko zależy od wyniku crp i usg główki. Usg jest standardową procedurą ale przez ten wenflon nie mogą jej jeszcze zrobić... Proszę trzymajcie kciuki!!!

_polin, maggda, Scorpiolenka, Wirginia, zxc, manda21, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocne kciuki Lena zeby z malutka bylo dobrze I zebyscie wrocily do domku &&&

maggda lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wierzę,że będzie ok.Będę trzymać kciuki za jutrzejsze dobre wyniki.:)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena trzymam kciuki!! :*
    Ja będę prosić o kciuki na poniedziałek bo jedziemy do neurologa na takie usg sprawdzić czy wszystko oki :) mam nadzieję że tak ale martwię się :(

maggda, zxc, małamama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko kochane chyba wróciło :) pobudki co 3,5 h. A nie jak w dzień po godzinie i problem z kupka.

Wirginia lubi tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba już trochę się nauczyłam swojego dziecka. Choć nie wiem jak długo będzie spała ;-) Dało mi w kość że aż płakałam że sobie sama nie poradzę, ale idzie nam coraz lepiej. Kocham karmić piersią choć cycki bolą i w ogóle. W moim przypadku lanolina i laktator chyba działają.
    Dzięki dziewczyny za wsparcie....
    Żebyśmy tylko wyszły do domu.... Żeby moja słodka Ola miała już dobre wyniki i była zdrowa. Reszta się nie liczy.

Wirginia, Scorpiolenka, zxc, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była pobudka po 4h więc super, i chyba znowu zasniemy :) także korzystam póki się da! :)

Daje kropelki do wieczornej i nocnej porcji mleka a na dodatek wymieniłam smoczek w butelce na oryginalny. Duuuzo wolniej leci mleko tym bardziej że z tym zageszczaczem. Pije ok 20 minut 90ml i widzę że musi się napracować. Ale chyba lepiej wolniej niż za szybko bo lykala powietrze może.. testuje co się da. Ale w płaczu bardziej cierpliwy jest TATA :)

• Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena trzymam kciuki !!! Dziewczyny mam pytanie proszę o radę, jakiej rozmiarowi uzywacie pampersy ? Ja mam premium care i używałam 0 które są w sumie poniżej 2,5 a mała ma 3,5 ale wydawały mi się rozmiarowo idealnie, teraz mi się skończyły i przeszłam na 1 i wydają mi się o wiele za duże, mama miała mi kupić te 0 ale baby jej w sklepie nagadaly że będą za ciasne, nie wiem teraz czy serio za małe używam ? Cz ten Pampers ma tak wisieć ? Pomocy

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie masakra z zasypianiem. Walka od 22, a o 3 zasnal... tylko wieczorem taki problem jak wypije mm. Caly dzien tylko na cycu, a wieczorem sie denerwuje, bo za malo, nie leci mu i musze dac.
    Po problemie z kupa odstawilam delicol tyle ze u nas nie biegunka, a za gesta kupka. Takie luzne normalnie robil i one sa ok.

Kokardka My zaczynalismy od zerowek, bo mama miala 1 kupic i sie pomylila, ale byly ok. Ja zakladam tak zeby bylo troche luzu, ale mam chlopca i nie wyobrazam sobie na ciasno zapiac. Teraz mamy 2 i zaczynaja byc male w obwodzie.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokardka ja mialam pampersy 1, i juz w zeszlym tyg polozna srodowiskowa mowila, ze moge dac wieksze, zeby wyzej były na brzuszku, wiec mam zamiar wykorzystac 1 do konca i przechodze na 2.
    a u mnie problem z sutkami, najpierw myslala, ze mam bolawe, ale wczoraj na otoczce jednego sutkanzauważyłam zaczerwienione grudki-maczki, nie wiem czy to podrażnienie, plesniawka,mgrzybica czy co???????? i znów troska.......:(

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zaczynaliśmy od 1, teraz mamy 2 i już jedną paczkę 3 w zapasie. Zastanawiam się czy nie mamy skoku rozwojowego, bo dziecie ogólnie cały czas niezadowolone, a ja jestem wykończona...

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena i jak tam wyniki? Trzymam kciuki za was.

A my dzisiaj idziemy do domku :)

Kokardka44, zxc, Wirginia lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odebrałam wyniki i niestety poziom bilirubiny u Nikosia to 10. Martwie się teraz. Na dodatek od kilku dni strasznie ulewa.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:33

aphrodita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Aphrodita nam mówili w szpitalu że jeżeli powyżej 12 , a nawet 14-15 skoczy poziom to dopiero naświetlania i zatrzymanie w szpitalu, a do 12 to sprawa fizjologiczna , mały też trochę zółty położna kazała kłaść go do okna jak śpi i już widzę, że schodzi mu powoli ten żółty kolorek :)

My kupiliśmy 2 DADY I LIDLA i wydają się być ok, odparzenie minęło i pupcia gładziutka po alantanie plus więc na razie pampersy zostawiam ...ale myję pupę tylko w przegotowanej wodzie płatkami i myślę że to pomogło też.

Maggda o to szybciutko do domu, to chyba 2 doby minęły dopiero?

Małamama mój źle oddychał i sapał przez kozy w nosie i dałam mu wody morskiej do każdej dziurki odciągnęłam fridą lekko - koziary powychodziły i oddycha znowu elegancko... kiedy zaczynacie werandowanie tudzież spacery? Ja nie mam jeszcze odwagi bo czytałam żeby poniżej zera z takim noworodkiem się wstrzymać i od 3 tygodnia dopiero zaczynać...ale sama nie wiem bo różni ludzie różne opinie.

Zmieniłam mleko na bebiko dla niedojrzałego brzuszka - częściowo fermentowane i wydaję się być ok, wczoraj były dwie kupy i dość spokojny był tylko co 2-max 3 h woła o jedzenie, w nocy co dwie h niestety...

‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ