SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • _polin Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama my braliśmy espumisan z zalecenia pediatry przed 28 dniem, jednak teraz polecono nam esputicon, bo espumisan u nas średnio działa i esputicon ma podobno lepszy skład.

małamama lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Wirginia a używasz zwykłego tego granatowego bebilonu czy comfort? muszę kupić inne mleko bo w dużych ilościach bebiko jest słabo tolerowane przez małego :/ całą noc płakał...zastanawiam się nad nowym bebiko pro+ dla delikatnego brzuszka albo ten bebilon właśnie...

Na razie mamy te zwykle granatowe bo i tak muszę zagęścić wiec nie wiem czy ten komfort miałby jakiś sens kupować.. nic zobaczymy co będzie dalej. Jak będą te kolki dziennie to pójdziemy do lekarza.

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się karmimy mm hipp bio bo w szpitalu takie dostała i było wszystko ok. W domu spróbowaliśmy bebiko ale brzuszek bolał po nim i wróciliśmy do hippa. U nas waga w szpitalu spadła o 200 g, ale dziś już na oko widać że troszkę na siebie nabrała.

Ja chyba cała noc oka nie zmrurze bo tak się boję o to gardło i chrypkę mojej kruszyny, żeby nie miała kaszlu, Boże drogi w ciąży człowiek się martwił, ale teraz to już strasznie i tak całe życie o wszystko, ehh... Mamy pod górę, każdy coś:-(

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    małamama my braliśmy espumisan z zalecenia pediatry przed 28 dniem, jednak teraz polecono nam esputicon, bo espumisan u nas średnio działa i esputicon ma podobno lepszy skład.

No tak pytam bo nam położna poleciła na początek sprawdzić delicol, bo espumisan to właśnie musi lekarz zalecić. I po tym dostała chyba coś jakby biegunki, bo strasznie rzadka kupka i załatwiła trzy pampersy jeden po drugim. I już igraniczylam dawkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 17:35

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę trzymajcie kciuki żeby nas już jutro do domu wypuścili... Wszystko zależy od wyniku crp i usg główki. Usg jest standardową procedurą ale przez ten wenflon nie mogą jej jeszcze zrobić... Proszę trzymajcie kciuki!!!

_polin, maggda, Scorpiolenka, Wirginia, zxc, manda21, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocne kciuki Lena zeby z malutka bylo dobrze I zebyscie wrocily do domku &&&

maggda lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wierzę,że będzie ok.Będę trzymać kciuki za jutrzejsze dobre wyniki.:)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena trzymam kciuki!! :*
    Ja będę prosić o kciuki na poniedziałek bo jedziemy do neurologa na takie usg sprawdzić czy wszystko oki :) mam nadzieję że tak ale martwię się :(

maggda, zxc, małamama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko kochane chyba wróciło :) pobudki co 3,5 h. A nie jak w dzień po godzinie i problem z kupka.

Wirginia lubi tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba już trochę się nauczyłam swojego dziecka. Choć nie wiem jak długo będzie spała ;-) Dało mi w kość że aż płakałam że sobie sama nie poradzę, ale idzie nam coraz lepiej. Kocham karmić piersią choć cycki bolą i w ogóle. W moim przypadku lanolina i laktator chyba działają.
    Dzięki dziewczyny za wsparcie....
    Żebyśmy tylko wyszły do domu.... Żeby moja słodka Ola miała już dobre wyniki i była zdrowa. Reszta się nie liczy.

Wirginia, Scorpiolenka, zxc, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była pobudka po 4h więc super, i chyba znowu zasniemy :) także korzystam póki się da! :)

Daje kropelki do wieczornej i nocnej porcji mleka a na dodatek wymieniłam smoczek w butelce na oryginalny. Duuuzo wolniej leci mleko tym bardziej że z tym zageszczaczem. Pije ok 20 minut 90ml i widzę że musi się napracować. Ale chyba lepiej wolniej niż za szybko bo lykala powietrze może.. testuje co się da. Ale w płaczu bardziej cierpliwy jest TATA :)

• Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena trzymam kciuki !!! Dziewczyny mam pytanie proszę o radę, jakiej rozmiarowi uzywacie pampersy ? Ja mam premium care i używałam 0 które są w sumie poniżej 2,5 a mała ma 3,5 ale wydawały mi się rozmiarowo idealnie, teraz mi się skończyły i przeszłam na 1 i wydają mi się o wiele za duże, mama miała mi kupić te 0 ale baby jej w sklepie nagadaly że będą za ciasne, nie wiem teraz czy serio za małe używam ? Cz ten Pampers ma tak wisieć ? Pomocy

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie masakra z zasypianiem. Walka od 22, a o 3 zasnal... tylko wieczorem taki problem jak wypije mm. Caly dzien tylko na cycu, a wieczorem sie denerwuje, bo za malo, nie leci mu i musze dac.
    Po problemie z kupa odstawilam delicol tyle ze u nas nie biegunka, a za gesta kupka. Takie luzne normalnie robil i one sa ok.

Kokardka My zaczynalismy od zerowek, bo mama miala 1 kupic i sie pomylila, ale byly ok. Ja zakladam tak zeby bylo troche luzu, ale mam chlopca i nie wyobrazam sobie na ciasno zapiac. Teraz mamy 2 i zaczynaja byc male w obwodzie.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokardka ja mialam pampersy 1, i juz w zeszlym tyg polozna srodowiskowa mowila, ze moge dac wieksze, zeby wyzej były na brzuszku, wiec mam zamiar wykorzystac 1 do konca i przechodze na 2.
    a u mnie problem z sutkami, najpierw myslala, ze mam bolawe, ale wczoraj na otoczce jednego sutkanzauważyłam zaczerwienione grudki-maczki, nie wiem czy to podrażnienie, plesniawka,mgrzybica czy co???????? i znów troska.......:(

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zaczynaliśmy od 1, teraz mamy 2 i już jedną paczkę 3 w zapasie. Zastanawiam się czy nie mamy skoku rozwojowego, bo dziecie ogólnie cały czas niezadowolone, a ja jestem wykończona...

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena i jak tam wyniki? Trzymam kciuki za was.

A my dzisiaj idziemy do domku :)

Kokardka44, zxc, Wirginia lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odebrałam wyniki i niestety poziom bilirubiny u Nikosia to 10. Martwie się teraz. Na dodatek od kilku dni strasznie ulewa.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:33

aphrodita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Aphrodita nam mówili w szpitalu że jeżeli powyżej 12 , a nawet 14-15 skoczy poziom to dopiero naświetlania i zatrzymanie w szpitalu, a do 12 to sprawa fizjologiczna , mały też trochę zółty położna kazała kłaść go do okna jak śpi i już widzę, że schodzi mu powoli ten żółty kolorek :)

My kupiliśmy 2 DADY I LIDLA i wydają się być ok, odparzenie minęło i pupcia gładziutka po alantanie plus więc na razie pampersy zostawiam ...ale myję pupę tylko w przegotowanej wodzie płatkami i myślę że to pomogło też.

Maggda o to szybciutko do domu, to chyba 2 doby minęły dopiero?

Małamama mój źle oddychał i sapał przez kozy w nosie i dałam mu wody morskiej do każdej dziurki odciągnęłam fridą lekko - koziary powychodziły i oddycha znowu elegancko... kiedy zaczynacie werandowanie tudzież spacery? Ja nie mam jeszcze odwagi bo czytałam żeby poniżej zera z takim noworodkiem się wstrzymać i od 3 tygodnia dopiero zaczynać...ale sama nie wiem bo różni ludzie różne opinie.

Zmieniłam mleko na bebiko dla niedojrzałego brzuszka - częściowo fermentowane i wydaję się być ok, wczoraj były dwie kupy i dość spokojny był tylko co 2-max 3 h woła o jedzenie, w nocy co dwie h niestety...

‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ