Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruby wrote:Wirginia a używasz zwykłego tego granatowego bebilonu czy comfort? muszę kupić inne mleko bo w dużych ilościach bebiko jest słabo tolerowane przez małego
całą noc płakał...zastanawiam się nad nowym bebiko pro+ dla delikatnego brzuszka albo ten bebilon właśnie...
Na razie mamy te zwykle granatowe bo i tak muszę zagęścić wiec nie wiem czy ten komfort miałby jakiś sens kupować.. nic zobaczymy co będzie dalej. Jak będą te kolki dziennie to pójdziemy do lekarza.
-
A my się karmimy mm hipp bio bo w szpitalu takie dostała i było wszystko ok. W domu spróbowaliśmy bebiko ale brzuszek bolał po nim i wróciliśmy do hippa. U nas waga w szpitalu spadła o 200 g, ale dziś już na oko widać że troszkę na siebie nabrała.
Ja chyba cała noc oka nie zmrurze bo tak się boję o to gardło i chrypkę mojej kruszyny, żeby nie miała kaszlu, Boże drogi w ciąży człowiek się martwił, ale teraz to już strasznie i tak całe życie o wszystko, ehh... Mamy pod górę, każdy coś
-
_polin wrote:małamama my braliśmy espumisan z zalecenia pediatry przed 28 dniem, jednak teraz polecono nam esputicon, bo espumisan u nas średnio działa i esputicon ma podobno lepszy skład.
No tak pytam bo nam położna poleciła na początek sprawdzić delicol, bo espumisan to właśnie musi lekarz zalecić. I po tym dostała chyba coś jakby biegunki, bo strasznie rzadka kupka i załatwiła trzy pampersy jeden po drugim. I już igraniczylam dawkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 17:35
-
Dziewczyny proszę trzymajcie kciuki żeby nas już jutro do domu wypuścili... Wszystko zależy od wyniku crp i usg główki. Usg jest standardową procedurą ale przez ten wenflon nie mogą jej jeszcze zrobić... Proszę trzymajcie kciuki!!!
_polin, maggda, Scorpiolenka, Wirginia, zxc, manda21, małamama lubią tę wiadomość
-
Mocne kciuki Lena zeby z malutka bylo dobrze I zebyscie wrocily do domku &&&
maggda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja chyba już trochę się nauczyłam swojego dziecka. Choć nie wiem jak długo będzie spała
Dało mi w kość że aż płakałam że sobie sama nie poradzę, ale idzie nam coraz lepiej. Kocham karmić piersią choć cycki bolą i w ogóle. W moim przypadku lanolina i laktator chyba działają.
Dzięki dziewczyny za wsparcie....
Żebyśmy tylko wyszły do domu.... Żeby moja słodka Ola miała już dobre wyniki i była zdrowa. Reszta się nie liczy.Wirginia, Scorpiolenka, zxc, małamama lubią tę wiadomość
-
U nas była pobudka po 4h więc super, i chyba znowu zasniemy
także korzystam póki się da!
Daje kropelki do wieczornej i nocnej porcji mleka a na dodatek wymieniłam smoczek w butelce na oryginalny. Duuuzo wolniej leci mleko tym bardziej że z tym zageszczaczem. Pije ok 20 minut 90ml i widzę że musi się napracować. Ale chyba lepiej wolniej niż za szybko bo lykala powietrze może.. testuje co się da. Ale w płaczu bardziej cierpliwy jest TATA
-
Lena trzymam kciuki !!! Dziewczyny mam pytanie proszę o radę, jakiej rozmiarowi uzywacie pampersy ? Ja mam premium care i używałam 0 które są w sumie poniżej 2,5 a mała ma 3,5 ale wydawały mi się rozmiarowo idealnie, teraz mi się skończyły i przeszłam na 1 i wydają mi się o wiele za duże, mama miała mi kupić te 0 ale baby jej w sklepie nagadaly że będą za ciasne, nie wiem teraz czy serio za małe używam ? Cz ten Pampers ma tak wisieć ? PomocyBo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
U mnie masakra z zasypianiem. Walka od 22, a o 3 zasnal... tylko wieczorem taki problem jak wypije mm. Caly dzien tylko na cycu, a wieczorem sie denerwuje, bo za malo, nie leci mu i musze dac.
Po problemie z kupa odstawilam delicol tyle ze u nas nie biegunka, a za gesta kupka. Takie luzne normalnie robil i one sa ok.
Kokardka My zaczynalismy od zerowek, bo mama miala 1 kupic i sie pomylila, ale byly ok. Ja zakladam tak zeby bylo troche luzu, ale mam chlopca i nie wyobrazam sobie na ciasno zapiac. Teraz mamy 2 i zaczynaja byc male w obwodzie.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
kokardka ja mialam pampersy 1, i juz w zeszlym tyg polozna srodowiskowa mowila, ze moge dac wieksze, zeby wyzej były na brzuszku, wiec mam zamiar wykorzystac 1 do konca i przechodze na 2.
a u mnie problem z sutkami, najpierw myslala, ze mam bolawe, ale wczoraj na otoczce jednego sutkanzauważyłam zaczerwienione grudki-maczki, nie wiem czy to podrażnienie, plesniawka,mgrzybica czy co???????? i znów troska.......08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej,
Aphrodita nam mówili w szpitalu że jeżeli powyżej 12 , a nawet 14-15 skoczy poziom to dopiero naświetlania i zatrzymanie w szpitalu, a do 12 to sprawa fizjologiczna , mały też trochę zółty położna kazała kłaść go do okna jak śpi i już widzę, że schodzi mu powoli ten żółty kolorek
My kupiliśmy 2 DADY I LIDLA i wydają się być ok, odparzenie minęło i pupcia gładziutka po alantanie plus więc na razie pampersy zostawiam ...ale myję pupę tylko w przegotowanej wodzie płatkami i myślę że to pomogło też.
Maggda o to szybciutko do domu, to chyba 2 doby minęły dopiero?
Małamama mój źle oddychał i sapał przez kozy w nosie i dałam mu wody morskiej do każdej dziurki odciągnęłam fridą lekko - koziary powychodziły i oddycha znowu elegancko... kiedy zaczynacie werandowanie tudzież spacery? Ja nie mam jeszcze odwagi bo czytałam żeby poniżej zera z takim noworodkiem się wstrzymać i od 3 tygodnia dopiero zaczynać...ale sama nie wiem bo różni ludzie różne opinie.
Zmieniłam mleko na bebiko dla niedojrzałego brzuszka - częściowo fermentowane i wydaję się być ok, wczoraj były dwie kupy i dość spokojny był tylko co 2-max 3 h woła o jedzenie, w nocy co dwie h niestety...