Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja kupiłam ta opaskę w pepco
był taki zestaw za 5zl 3 opaski właśnie takie cienkie na jej małą główkę
dwie różowe i jedna fioletowa tam jest.
U nas ubranka 56 wreszcie pasują ale to chyba przez Pampers w kroku xD
Pępek nam odpadł w 15 dobiei czyściłam tymi gazikami kilka dni.
Lena ja miałam może 4 dni bardzo spuchnięte nogi później zeszłofajnie że jesteście w domku teraz juz będzie tylko lepiej
małamama lubi tę wiadomość
-
Ja też mam laktator elektryczny canpol i sprawdza się dobrze, chociaż chyba dopiero 3-4 razy go używałam
mój mały też mało śpi, tzn ciągiem śpi długo po 4-5 godzin (w nocy nawet 6) ale jak wstanie to też nie śpi 4-5 godzin czasem nawet dłużej. Ale cieszę się, że śpi w nocy. Miałam już kilka takich, że zasypiał 23-24 a budził się 5-6 rano także super, bo cała noc przespana
ale niestety nie każda noc tak wygląda, czasami budzi się na jedzenie o 1-2 bo poprzedniego dnia wcześniej zasnął i potem bryka przez 3-4 godziny. Ale na szczęście tych nieprzespanych jest mniej niż tych w większości przespanych
Ruzia
-
Też myślę o tym laktatorze canpolu. Na modele mnie nie stać niestety a wiem że ten ciągnie jak smok. Ciężko mi bo przyszedł nawał a mi pierś która jest najbardziej obrzmiała po prostu krwawi... Jutro położna przyjedzie to może powie co z tym fantem zrobić...
-
Lena ciepły okład przed karmieniem możesz zalać pampersa gorąca woda i delikatnie nim masować pierś. Po karmieniu zimny okład. Na pewno nie możesz zostać nabrzmiałe piersi bo porobia Ci się zastoje. Jeśli boisz się i sutki to przed karmieniem odvuagnij trochę mleka aby byly miekkie, możesz stosować nakładki. Ja jednak przy poranionych dałam radę przystawić i szybko się zagoily. Tylko że korygowalam Nikosia aby dobrze łapał. Spis pachy bylo najlepiej.
-
Poza tym chyba jestem wyrodną matką. Mała chyba zrobiła kupę kiedy wisiała mi na cycku i szybko zasnęła. Nie przybierałam jej bo wiem że za chwilę będzie druga a mała śpi. Zrobię to jak tylko się obudzi. Od tygodnia nie żyje normalnie bo jest moje Słonko. Chcę umyć zęby, odświeżyć się jakoś i w ogóle ogarnąć. Zrobić coś w domu, uporządkować ciuszki bo wszystko co mam jest na nią ogromne. No i zrobić pranie po szpitalu.
W szpitalu nie miałam czasu nawet siusiu zrobić nie mówiąc o jedzeniu. Teraz muszę trochę zregenerować siły. Biorę końską dawkę żelaza wyniki rosną ale nadal są niskie. Cytrusów chyba jeść nam nie można a tak je lubię. Chciałabym jakoś lepiej przyswajać to żelazo. Może sok z pomidorów? Eh... -
Lena19938 wrote:Oj pierwszy dzień w domu... Ola śpi słodko a ja regeneruję brodawki. To tak przed nocą.
Dziewczyny kiedy zeszły Wam obrzęki nóg po porodzie? Ja dziś miałam problem żeby cokolwiek założyć. Teraz to dopiero jestem Snorlaxem! -
Ja polecam sok z burakow i w ogole buraki i po 2 jajka na miekko codziennie. Po jajkach szybko wyniki podskakuja.
U mnie dzisiaj pierwszy raz syn spal od 24 do 5, jak jest chwile zle to pozniej musi byc chwile dobrzeSyn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Hej
my pieluchy do tej pory używamy 1 pampersa i dady. Raz założyłam 2 i wyciekało. A pamiętajmy ze moje dziece ma juz 3 tygodnie i tydzien temu wazyła 4400(teraz pewnie bliżej 5kg) a rozmiar 1 wydaja sie być nadal idealne. Za to ubranka 62 powoli beda przechodzic do lamusa bo Gabi rośnie jak na drożdżach. Rozmiaru 56 nie używałyśmy od urodzenia bo za małe.
( więc jeśli podczytują nas przyszłe mamusie i ktoś jest chętny odkupić wyprawkę po kosztach to proszę o wiadomość priv ;] )
Kikutek u nas odpadł po tygodniu - używałam tylko octaniseptu a dziecko umyłam pierwszy raz dopiero w domu, to była chyba 4 czy 5 doba.
Dziewczyny a jak z wagą? Ja przez ciąże przytyłam 15 kg. Po powrocie do domu miałam juz 13 kg mniej i po następnych kilku dniach byłam na 0. A podkreślę ze do szczupłych osób nie należę. Waga wyjściowa to 84 kg.
aha i opuchlizna, obrzęki zniknęły w dniu porodu
-
Mi zostało 4 kg do wagi wyjściowej ale chciałbym jeszcze 10 dodatkowo zrzucić. Ostatnio z mężem oglądaliśmy zdjęcia z czasów początku naszego związku i taka laska byłam. Niestety po studiach trochę przytylam. Nigdy grubą nie byłam ale jakos źle się czuje z tymi kilogramami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 16:52
-
a ja wage wyjsciową miałam 53 kg, przytyłam 20kg!ponoc nie wygladalam na tyle....
po szpitalu odeszlo 6 kg, potem kolejne 3. ale brzuszek maly nuby ale mnie wnerwia, bo nic z moich ciuchów mi nie pasuje..... mialam rozmiar 36....... dzis zaczelam ostro brzuszki robic....
czy któras z Was uzywałam tego pasa sciągającego? ja olałam go, a kuzynka mi niedawno mówiła, ze nosiła, ale to obowiązuje tylko przez pierwsze 12 dni połogu, wiec u mnie przepadło......Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 17:50
08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
Misiek dzisiaj chyba testuje moją wytrzymałość... Obudził się o 1.20 z uśmiechem na buzi i oczami jak 5 zł, rozmawiać mu się zachciało wiec zachcianke spełniłam, posiedzieliśmy, pouśmiechaliśmy się do.siebie jakiś czas i cyc ale młody zamiast spać to w ryk i tak sobie siedzieliśmy i uspakajaliśmy się do 7 kiedy to na godzinę przysnął a od 8 na nowo trochę zabawy a później zły humor i przetrzymał mnie do 16. Dopiero suszarka pomogła i dał matce chwile odpocząć. Dziękuję Bogu, że takie dni jak dzisiaj zdarzają się bardzo rzadko.
No i teściowa wykrarała brzuszkowe problemy, cały czas coś się małemu w brzuszku przelewa ale jest miękki i sama już nie wiem co jest... ;( -
nick nieaktualnyJa przytylam 20 i z tego co się wazylam to dopiero 11 spadło
także jeszcze sporo przede mną . Pas mam ale na razie tylko raz założyłam, co z tego jak mnie to wszystko jeszcze boli a macica słabo obkurczona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 18:19
-
Kochane!
Zapraszam Was do skorzystania z mikołajkowej promocji w naszym sklepie z odzieżą i akcesoriami dla maluszków
Dziś i jutro dostawa tylko 2,99zł! Niezależnie od kwoty zamówieniaZapraszamy na strone
www.babelu.pl
zostawcie też prosze lajki na fb
https://www.facebook.com/babelusklep/?ref=aymt_homepage_panel -
Ja mam tak 57,5 teraz a zaczynałam z wagą 54. I niby dużo mi nie zostało ale ubrania sprzed ciąży w większości za małe
no i ten brzuszek po cc
nie wiem czy jeszcze trochę zejdzie czy juz taki zostanie.. a ćwiczyć jeszcze nie mogę
będę musiała zapytać ginekolog kiedy mogę zaczac coś z tym brzuchem robić bo chce mi się czasem płakać.. już kupiłam 2 pary spodni z wysokim stanem i jest trochę lepiej. Ale nie ma szans na obcisłe bluzki, M tak sobie wygląda, L dużo za duże. Dobrze że chociaż nie mam rozstępów na brzuchu. Bo to bym się już całkiem załamała.
-
Mam problem z prawą piersią. Sutki straszne. Po prostu szok. Do tego jest dużo większa od lewej. Od wczoraj głównie lewą karmie. Boże kp to najtrudniejsza rzecz na świecie. Octanisept do przeżycia się przyda? A potem przed karmieniem bym zmyla... Już sama nie wiem co zrobić. Jutro na szczęście położna przyjdzie... Zapomniałam zjeść. Głodna trochę jestem a o wadze nie chce mi się nawet wspominać. Wyglądam strasznie. Obrzęki są przesadzone a to już tydzień po porodzie. Jestem wrakiem kobiety. Muszę coś z tym zrobić bo nie mogę tak wyglądać!
-
Lena to może pod prysznicem spróbuj trochę mleka z piersi wycisnąć, wiem że tak się nie robi ale mi pomagało i nie miałam żadnych zastojow a teraz Nadia już prawie nie pije z piersi i nic mi się nie dzieje myślę że niedługo pokarm po prostu zniknie.
Byliśmy dziś u neurologa, możemy szczepićwypisała nam darmową szczepionkę 5w1 ale ja dalej nie wiem co wybrać.. czy podstawowe wkłucia czy jednak ta 5w1.
Jak szczepicie? (Wiem że temat był ale nie umiem znaleźć)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 20:42
-
Radiszka niestety nie pamiętam strony tylko wiem że to Wirgini Nadia miała. I muszę jechać do pepco.
My od jutra zaczynamy werandowaniem bo dziś byliśmy na wizycie kontrolnej i pani doktor zaleciła jak najbardziej. Na szczęście ta chrypka to od wrzasku bo gardelko ma czyste i ogólnie zdrowa. Mamy skierowanie na bioderka. Wazymy już 3480 i przyrosla moja kruszyna 2 cm.
Mi opuchlizna zeszła w dniu porodu. A w czustej dobie się wazylam to 10 kg mniej. Ale mam brzuszysko wielkie po cc i to cale w rozstepach razem z boczkami, pośladkami i udami, po prostu horrori cyckami. Mam jedne spodnie w dobrym rozmiarze, muszę zrobić zakupy tylko chyba najszybciej w necie.
Muszę się wybrać do fryzjera i nie wiem jak to zrobić bo ja u fryzjera spędzam 3 godz.
-
nick nieaktualnymałamama my dzisiaj werandowaliśmy pierwszy raz:) jutro jak pogoda dopisze to albo krótki spacer albo znowu na taras do okna
Wirginia ja zdecydowałam się na NFZ takim systemem szczepiłam moją córkę i tym samym chcę Antka szczepić. Dodatkowo zainwestuję w rotawirusy bo u nas się sprawdziła ta szczepionka, młoda nie złapała, w najgorszym przypadku miała jakieś bóle brzuszka a wszyscy dookoła chorowali...Wirginia, małamama lubią tę wiadomość