Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruby- moja mala tez te mleko pije i wyglada na to ze jej pasuje
. Zwykle bebiko powodowalo bole brzuszka.
Ja z Kalinka wyszlam na pierwszy spacer dopiero wczoraj. Jedyny dzien co pogoda byla ladna, wczesniej nawet polozna mowila zeby sie nie spieszyc wiec tylko werandowalam. Wolalam przeczekac te wichury, deszcze i zamiecie. Teraz mam zamiar wychodzic tak czesto jak sie tylko da -
Mi wydaje się że już jest mniej żółty niż był. Badania miał robione w czwartek. Szkoda że mąż nie odebrał wyników wczoraj bo dzisiaj bym mu powtórzyła jak jechałem sobie zrobić badania. Jutro męża wyśle do pediatry z wynikami. Może uda mu się wbić między pacjentami. Jutro przyjmuje dzieci chore to nie chce tam się pchać.
-
My kończymy zapas 1 z pampersa ale na noc zakładamy 2 (1 musimy często zmieniać bo jak mały zrobi siku to mam wrażenie, że jest mu w nich ciasno a w nocy zmieniamy tylko jak przebudzi się na karmienie)
Dziewczyny z miesięcznymi maluchami jak długo śpią w dzień Wasze pociechy? U nas młody od godziny 7 spał łącznie niewiele ponad trzy godziny... Wydaje mi się, że to bardzo mało. Średnio w ciągu doby śpi 12-13h...
Lena daj znać co u Was? Mam nadzieję, że już w domu jesteście
Młody właśnie kończy pierwszy miesiąc i awansuje na niemowlaka. Wszyscy powtarzali, że pierwszy miesiąc najgorszy i bardzo się dłuzy a mi te dni tak szybko uciekają, no i wcale nie było tak źleWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 16:38
-
My nadal na dadach 1, mala jest bardzo drobna i leza na niej fajnie
.
A co do zoltaczki ...wciaz jest zoltawa ( a byla wrecz pomaranczowa) ale lekarze twierdza ze niebawem zejdzie i nie ma co sie przejmowac.
RinaC, moja spi bardzo malo. Max z 10 godzin w ciagu doby, ogolnie ma bardzo niespokojny sen, przerywany. Niestety tak juz jest od urodzenia i szczerze to nie moge sie doczekac az w nocy bedzie spac po te 3h i budzic sie tylko na jedzenie. U nas jest pobodka dzien w dzien o 2 w nocy i tyle ze spania. Nastepna drzemka dopiero kolo 9 rano, wykonczyc sie idzieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 17:27
-
Mój synek też mało śpi.Czasem w dzień pośpi ciągiem 3 godz a tak to krótkie drzemki.Potem jedno dłuższe spanie od 22 do 2-3.Potem może jeszcze z godz od 4-5 i koniec.
My też już na 2 lidlowych jedziemy a waga 4,5 kg no i już odłożyłam 3 za małe pajacyki na 56.
U nas Bebiko chyba też się nie sprawdza,z brzuszkiem raczej ok ale mały jest po nim ciągle głodny,woła jeść co godzinę dobrze ,że coś tam z piersi jeszcze leci ale jak muszę go z kimś zostawić to mm wytrzyma tylko godzinę.Muszę zmienić na inne albo zwiększyć ilość mm.
-
Uu Mysza to ty masz zdecydowanie gorzej, u nas mały nadrabia snem właśnie w nocy... Ale twoja kruszyna juz półtora miesiąca kończy, może niebawem trochę się ureguluje ten sen.
U nas z ubrankami mamy trochę problem bo młody ma długie nóżki ale ramiona jeszcze wąskie i 56 body ok ale pajace się opinają jak prostuje nogi, znowu 62 wiszą na ramionach i rączkach a nóżki w sam raz;) dobrze ze rodzinka i znajomi pomyśleli i jak już coś kupowali to 62-68 bo 56 długo się już nie nacieszymy...
Dziewczyny używacie laktatorow ręcznych czy elektrycznych? Kupiłam z canpolu najzwyklejszy bo nie wiedziałam jak będzie z laktacja - do odciagniecia tak, żeby piersi nie bolały jest ok ale tak, żeby mleka na wszelki w odciągnąć to masakra, 50 ml i ręce mi padają... -
Dziewczyny my już w domu. Na szczęście wyniki są dobre. Crp spadło do 2,6 więc moje Słonko jest zdrowe!!!
Ja nadal skrajna anemia ale już nie taka jak wcześniej. Pospałam chyba z 40 minut. Dziś tatuś się wykażea i tak będą potrzebne moje cycki
jestem szczęśliwa. Tęskniłam za domem i tyle. Szybko przybieramy na wadze
za chwilę będzie taka jak urodzeniowa. Wolimy kupy takie że szok i uczymy się siebie z Olą. Mała śpi właśnie przy cycu. Za chwilę kąpiel
małamama, Wirginia, _polin, Scorpiolenka, maggda, zxc, gama lubią tę wiadomość
-
Ruby wrote:Hej,
Aphrodita nam mówili w szpitalu że jeżeli powyżej 12 , a nawet 14-15 skoczy poziom to dopiero naświetlania i zatrzymanie w szpitalu, a do 12 to sprawa fizjologiczna , mały też trochę zółty położna kazała kłaść go do okna jak śpi i już widzę, że schodzi mu powoli ten żółty kolorek
My kupiliśmy 2 DADY I LIDLA i wydają się być ok, odparzenie minęło i pupcia gładziutka po alantanie plus więc na razie pampersy zostawiam ...ale myję pupę tylko w przegotowanej wodzie płatkami i myślę że to pomogło też.
Maggda o to szybciutko do domu, to chyba 2 doby minęły dopiero?
Małamama mój źle oddychał i sapał przez kozy w nosie i dałam mu wody morskiej do każdej dziurki odciągnęłam fridą lekko - koziary powychodziły i oddycha znowu elegancko... kiedy zaczynacie werandowanie tudzież spacery? Ja nie mam jeszcze odwagi bo czytałam żeby poniżej zera z takim noworodkiem się wstrzymać i od 3 tygodnia dopiero zaczynać...ale sama nie wiem bo różni ludzie różne opinie.
Nam położna kazała zacząć werandowanie od jutra dopiero po troszku zaczynając od 5 min. Chyba żeby było więcej niż -5 albo duży wiatr na dworze to lepiej nie ryzykować. Ale my mamy ta chrypkę i jutro jedziemy do lekarza na kontrolę to się wstrzymam z tym werandowaniem.
U nas nosek czysty bo nic wyciągnąć nie mogę a i woda morska czyscimy i to chyba bardziej na gardle coś zalega. Zobaczymy jutro co nam powiedzą.
Swoją drogą ciekawa jestem czy moja kruszyna przybrała coś na wadze i czy prawidłowo. -
Lena super że już w domu, zobaczysz od razu jest całkiem inaczej i o wiele lepiej niż w szpitalu. Ja po cc była co prawda tylko 3 doby a nie 6 na szczęście ale za domem i spokojem się tęskni od razu.
Mam pytanie do Wirgini bo Ty dodalas zdjęcie Nadi w takim ladniutkim stroju a dokładnie opasce pod kolor do sukienki, i chciałam zapytać czy to kupiłaś gdzieś w necie?? Sorki że tak w prost pytam, ale chciałam zamówić mojej Kruszynie taka na świętaWirginia lubi tę wiadomość
-
RinaC mnie na poczatku tez rece bolaly, a dokladnie nadgarstki, ale sie przyzwyczailam i juz jest ok.
Ja juz odlozylam wszystki body i pajacyki w rozmiarze 62. Od 5 tyg 68.. chyba bedzie mial dwa metry po tacie...
U mnie zawsze spi od 3 do 10 z jedzeniem co 2 godziny i spie rano z nim dzieki temu jestem wyspana. W dzien max 3 dzemki po pol godz, od czasu do czasu ma dzien ze dluzej pospi.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Tak czytam i czytam ze Wasze maluchy wyrastaja z ubranek a moja mala wciaz w 50 chodzi. Czesc 56 jest juz dobra ale w wiekszosci nadal plywa. Dobrze ze kupilam sporo tych malych bo by mi dziecko nie mialo w czym chodzic
Zauwazylam ze sporo urosla ale cos awansowac na kolejny etap ubranek czy pampersow mi nie chce
-
nick nieaktualnyMój w dzień super śpi, właściwie to je i śpi , czasem ma chwilę czuwania ale nie za długo i znowu w kimono idzie...za to w nocy śpi mniej spokojnie i co 2 h budzi się na jedzenie...
małamama ja może też w tym tyg zacznę werandowanie o ile pogoda dopisze...
Lena nie ma jak w domu, spokój przede wszystkim
RinaC ja mam elektryczny NUK i bardzo sobie chwalę, tym bardziej teraz kiedy nie mogę karmić a trzeba odciągać i wylewać
A nam kikut jeszcze nie odpadł na dodatek położna tak tam ostatnio patyczkiem grzebała i się to tak jakby brudzi cały czas, taka maź tam jest i nie wiem za bardzo co z tym robić bo mówili żeby na sucho traktować bez żadnego psikania czy odkażania... -
Ruby na sucho tzn zeby nie bylo dlugo mokre, trzeba przy kapieli uwazac octanisteptem lub spirytusem jak najbardziej trzeba odkazac. Zdarzaja sie rekordzisci, ze po 2 miesiacach odpada dopiero.
Mysza to taka slodziutka malutka kruszynke masz, ale kazde dziecko jest inne i rozwija sie w swoim tempie.
radiszka lubi tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Oj pierwszy dzień w domu... Ola śpi słodko a ja regeneruję brodawki. To tak przed nocą.
Dziewczyny kiedy zeszły Wam obrzęki nóg po porodzie? Ja dziś miałam problem żeby cokolwiek założyć. Teraz to dopiero jestem Snorlaxem!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 05:42
-
Ruby u nas tez była taka maź lekko żółtawa i bez zapachu, wszystko było ok tylko octeniseptem musieliśmy psikać żeby się niezainfekowało. A w internecie się tyle naczytałam ze to źle ze byłam przerażona. W14 dobie kikut odpadł
Właśnie zastanawiam się nad zakupem elektrycznego, ręcznie trochę za długo to trwa albo nie potrafię odciagac;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 21:50
-
ja mam elektryczny z canpola- spprawdza sie dobrze, ale ja rzadko uzywam.
kikuta tez psikalismy raz dziennie octeniseptem, ładnie sie zagoił, ale przed odpadnieciem tez sączyl i sie balm ze cos nie tak.... a za dwa dn odpadł
my ubrankantez 56, 50 niektorych firm nawet po szpitalu nie zalozylismy, bonFaustynka dlugie nogi ma. A w wiekszych ubrankach tez znowu rękawki za długie....
dzis zawołam połozną, zeby mi te brodawki zobaczyła - czy mam sie martwic czy nie...08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)