X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby- moja mala tez te mleko pije i wyglada na to ze jej pasuje :). Zwykle bebiko powodowalo bole brzuszka.
    Ja z Kalinka wyszlam na pierwszy spacer dopiero wczoraj. Jedyny dzien co pogoda byla ladna, wczesniej nawet polozna mowila zeby sie nie spieszyc wiec tylko werandowalam. Wolalam przeczekac te wichury, deszcze i zamiecie. Teraz mam zamiar wychodzic tak czesto jak sie tylko da :)

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wydaje się że już jest mniej żółty niż był. Badania miał robione w czwartek. Szkoda że mąż nie odebrał wyników wczoraj bo dzisiaj bym mu powtórzyła jak jechałem sobie zrobić badania. Jutro męża wyśle do pediatry z wynikami. Może uda mu się wbić między pacjentami. Jutro przyjmuje dzieci chore to nie chce tam się pchać.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch to my już 2 używamy lidlowskie. Lepiej jak dziecko ma trochę luzu bo przecież jak nasika to pielucha pęcznieje.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kończymy zapas 1 z pampersa ale na noc zakładamy 2 (1 musimy często zmieniać bo jak mały zrobi siku to mam wrażenie, że jest mu w nich ciasno a w nocy zmieniamy tylko jak przebudzi się na karmienie)

Dziewczyny z miesięcznymi maluchami jak długo śpią w dzień Wasze pociechy? U nas młody od godziny 7 spał łącznie niewiele ponad trzy godziny... Wydaje mi się, że to bardzo mało. Średnio w ciągu doby śpi 12-13h...

Lena daj znać co u Was? Mam nadzieję, że już w domu jesteście ;)

Młody właśnie kończy pierwszy miesiąc i awansuje na niemowlaka. Wszyscy powtarzali, że pierwszy miesiąc najgorszy i bardzo się dłuzy a mi te dni tak szybko uciekają, no i wcale nie było tak źle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 16:38

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal na dadach 1, mala jest bardzo drobna i leza na niej fajnie :).
    A co do zoltaczki ...wciaz jest zoltawa ( a byla wrecz pomaranczowa) ale lekarze twierdza ze niebawem zejdzie i nie ma co sie przejmowac.

RinaC, moja spi bardzo malo. Max z 10 godzin w ciagu doby, ogolnie ma bardzo niespokojny sen, przerywany. Niestety tak juz jest od urodzenia i szczerze to nie moge sie doczekac az w nocy bedzie spac po te 3h i budzic sie tylko na jedzenie. U nas jest pobodka dzien w dzien o 2 w nocy i tyle ze spania. Nastepna drzemka dopiero kolo 9 rano, wykonczyc sie idzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 17:27

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też mało śpi.Czasem w dzień pośpi ciągiem 3 godz a tak to krótkie drzemki.Potem jedno dłuższe spanie od 22 do 2-3.Potem może jeszcze z godz od 4-5 i koniec. :(

My też już na 2 lidlowych jedziemy a waga 4,5 kg no i już odłożyłam 3 za małe pajacyki na 56.

U nas Bebiko chyba też się nie sprawdza,z brzuszkiem raczej ok ale mały jest po nim ciągle głodny,woła jeść co godzinę dobrze ,że coś tam z piersi jeszcze leci ale jak muszę go z kimś zostawić to mm wytrzyma tylko godzinę.Muszę zmienić na inne albo zwiększyć ilość mm.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu Mysza to ty masz zdecydowanie gorzej, u nas mały nadrabia snem właśnie w nocy... Ale twoja kruszyna juz półtora miesiąca kończy, może niebawem trochę się ureguluje ten sen.

U nas z ubrankami mamy trochę problem bo młody ma długie nóżki ale ramiona jeszcze wąskie i 56 body ok ale pajace się opinają jak prostuje nogi, znowu 62 wiszą na ramionach i rączkach a nóżki w sam raz;) dobrze ze rodzinka i znajomi pomyśleli i jak już coś kupowali to 62-68 bo 56 długo się już nie nacieszymy...

Dziewczyny używacie laktatorow ręcznych czy elektrycznych? Kupiłam z canpolu najzwyklejszy bo nie wiedziałam jak będzie z laktacja - do odciagniecia tak, żeby piersi nie bolały jest ok ale tak, żeby mleka na wszelki w odciągnąć to masakra, 50 ml i ręce mi padają...

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my już w domu. Na szczęście wyniki są dobre. Crp spadło do 2,6 więc moje Słonko jest zdrowe!!!
    Ja nadal skrajna anemia ale już nie taka jak wcześniej. Pospałam chyba z 40 minut. Dziś tatuś się wykaże ;-) a i tak będą potrzebne moje cycki ;-) jestem szczęśliwa. Tęskniłam za domem i tyle. Szybko przybieramy na wadze :-) za chwilę będzie taka jak urodzeniowa. Wolimy kupy takie że szok i uczymy się siebie z Olą. Mała śpi właśnie przy cycu. Za chwilę kąpiel :-)

małamama, Wirginia, _polin, Scorpiolenka, maggda, zxc, gama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj aniolek tylko je i spi :) w dzien to moze w sumie ze 3-4h jak nie spi ale to i tak jest grzeczna.

zxc lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Hej,

Aphrodita nam mówili w szpitalu że jeżeli powyżej 12 , a nawet 14-15 skoczy poziom to dopiero naświetlania i zatrzymanie w szpitalu, a do 12 to sprawa fizjologiczna , mały też trochę zółty położna kazała kłaść go do okna jak śpi i już widzę, że schodzi mu powoli ten żółty kolorek :)

My kupiliśmy 2 DADY I LIDLA i wydają się być ok, odparzenie minęło i pupcia gładziutka po alantanie plus więc na razie pampersy zostawiam ...ale myję pupę tylko w przegotowanej wodzie płatkami i myślę że to pomogło też.

Maggda o to szybciutko do domu, to chyba 2 doby minęły dopiero?

Małamama mój źle oddychał i sapał przez kozy w nosie i dałam mu wody morskiej do każdej dziurki odciągnęłam fridą lekko - koziary powychodziły i oddycha znowu elegancko... kiedy zaczynacie werandowanie tudzież spacery? Ja nie mam jeszcze odwagi bo czytałam żeby poniżej zera z takim noworodkiem się wstrzymać i od 3 tygodnia dopiero zaczynać...ale sama nie wiem bo różni ludzie różne opinie.

Nam położna kazała zacząć werandowanie od jutra dopiero po troszku zaczynając od 5 min. Chyba żeby było więcej niż -5 albo duży wiatr na dworze to lepiej nie ryzykować. Ale my mamy ta chrypkę i jutro jedziemy do lekarza na kontrolę to się wstrzymam z tym werandowaniem.
    U nas nosek czysty bo nic wyciągnąć nie mogę a i woda morska czyscimy i to chyba bardziej na gardle coś zalega. Zobaczymy jutro co nam powiedzą.
    Swoją drogą ciekawa jestem czy moja kruszyna przybrała coś na wadze i czy prawidłowo.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena super że już w domu, zobaczysz od razu jest całkiem inaczej i o wiele lepiej niż w szpitalu. Ja po cc była co prawda tylko 3 doby a nie 6 na szczęście ale za domem i spokojem się tęskni od razu.

Mam pytanie do Wirgini bo Ty dodalas zdjęcie Nadi w takim ladniutkim stroju a dokładnie opasce pod kolor do sukienki, i chciałam zapytać czy to kupiłaś gdzieś w necie?? Sorki że tak w prost pytam, ale chciałam zamówić mojej Kruszynie taka na święta :-)

Wirginia lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamama na ktorej stronie to zdjecie wurginua dodala? Bo cos przeoczylam...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RinaC mnie na poczatku tez rece bolaly, a dokladnie nadgarstki, ale sie przyzwyczailam i juz jest ok.

Ja juz odlozylam wszystki body i pajacyki w rozmiarze 62. Od 5 tyg 68.. chyba bedzie mial dwa metry po tacie...

U mnie zawsze spi od 3 do 10 z jedzeniem co 2 godziny i spie rano z nim dzieki temu jestem wyspana. W dzien max 3 dzemki po pol godz, od czasu do czasu ma dzien ze dluzej pospi.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i czytam ze Wasze maluchy wyrastaja z ubranek a moja mala wciaz w 50 chodzi. Czesc 56 jest juz dobra ale w wiekszosci nadal plywa. Dobrze ze kupilam sporo tych malych bo by mi dziecko nie mialo w czym chodzic :P Zauwazylam ze sporo urosla ale cos awansowac na kolejny etap ubranek czy pampersow mi nie chce :P

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w dzień super śpi, właściwie to je i śpi , czasem ma chwilę czuwania ale nie za długo i znowu w kimono idzie...za to w nocy śpi mniej spokojnie i co 2 h budzi się na jedzenie...

małamama ja może też w tym tyg zacznę werandowanie o ile pogoda dopisze...

Lena nie ma jak w domu, spokój przede wszystkim :)

RinaC ja mam elektryczny NUK i bardzo sobie chwalę, tym bardziej teraz kiedy nie mogę karmić a trzeba odciągać i wylewać :/

A nam kikut jeszcze nie odpadł na dodatek położna tak tam ostatnio patyczkiem grzebała i się to tak jakby brudzi cały czas, taka maź tam jest i nie wiem za bardzo co z tym robić bo mówili żeby na sucho traktować bez żadnego psikania czy odkażania...

• manda21 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby na sucho tzn zeby nie bylo dlugo mokre, trzeba przy kapieli uwazac octanisteptem lub spirytusem jak najbardziej trzeba odkazac. Zdarzaja sie rekordzisci, ze po 2 miesiacach odpada dopiero.

Mysza to taka slodziutka malutka kruszynke masz, ale kazde dziecko jest inne i rozwija sie w swoim tempie.

radiszka lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj pierwszy dzień w domu... Ola śpi słodko a ja regeneruję brodawki. To tak przed nocą.
    Dziewczyny kiedy zeszły Wam obrzęki nóg po porodzie? Ja dziś miałam problem żeby cokolwiek założyć. Teraz to dopiero jestem Snorlaxem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 05:42

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby u nas tez była taka maź lekko żółtawa i bez zapachu, wszystko było ok tylko octeniseptem musieliśmy psikać żeby się niezainfekowało. A w internecie się tyle naczytałam ze to źle ze byłam przerażona. W14 dobie kikut odpadł ;)

Właśnie zastanawiam się nad zakupem elektrycznego, ręcznie trochę za długo to trwa albo nie potrafię odciagac;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 21:50

17u920mmbyd1a8aj.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam elektrycznego laktatora. Wygoda bo nie musze ręki męczyć a drugi plus to odmierza mi czas czy też robi na początku stymulację. Mam 2w1 to kiedyś z ciekawości zobaczę jak mi ręczny ściąga.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam elektryczny z canpola- spprawdza sie dobrze, ale ja rzadko uzywam.

kikuta tez psikalismy raz dziennie octeniseptem, ładnie sie zagoił, ale przed odpadnieciem tez sączyl i sie balm ze cos nie tak.... a za dwa dn odpadł:)

my ubrankantez 56, 50 niektorych firm nawet po szpitalu nie zalozylismy, bonFaustynka dlugie nogi ma. A w wiekszych ubrankach tez znowu rękawki za długie....

dzis zawołam połozną, zeby mi te brodawki zobaczyła - czy mam sie martwic czy nie...

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ