Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia no masz rację
Fajnie że nie ma już problemów z brzuszkiem i chyba faktycznie przez to tak główkę trzyma. Nadia potrzyma ale krótko bo właśnie nie lubi tak leżećale myślę że jak podnosi to wszystko jest oki
ach.. ja na szczęście już nigdy teściowej nie zobaczę, mam wielką nadzieję
Posti ja myślę że to po prostu kwestia tego że jedno dziecko szybciej zaczyna drugie późniejNadia w ciągu dnia je średnio co 3h chyba że zaśnie na dłużej. Po karmieniu zwykle godzinkę urządza z nami pogaduszki, ogląda obrazki które jej pokazuję, grzechotką pomacham trochę, posmieje sie, czasem trochę włączy marudzenie i zasypia na jakąś godzinkę czy dwie i potem znowu jedzenie
i tak aż do wieczora. Najdłużej robi przerwę we spaniu w nocy, bywa że od 22 do 2 nie śpi. Później zasypia i powtórka jedzenie o 5,8 i 11. No i mogę sobie wybrać kiedy wstać bo Ona zasypia od razu jak zje xD nosimy bardzo mało od kiedy mamy ten lezaczek
fakt muszę sama bujać bo na ten co się sam buja nas nie stać, ale podoba jej się i mega szybko w nim zasypia
-
Posti, rozumiem Cie. Ja mam czasem takie dni ze nie zjem nic przez pol dnia bo mala mi po prostu nie da. Nie pamietam kiedy wypilam ciepla kawe, kiedy jestem z nia sama
. Malo spi, a ja po prostu nie wiem jak ja zabawiac, czym zaciekawic i jak by chociaz ze 20 min byl spokoj a nie tylko rece, wozek, noszenie itp.
Dziewczyny, wszystkiego co najlepsze Wam zycze na nadchodzacy nowy rok. Zdrowka dla Was i dzieciaczkow, spokoju ducha, aby rok 2017 byl jeszcze piekniejszy, bo ten bez watpienia byl szczegolny
klauuudia, małamama lubią tę wiadomość
-
Klaudia wow!
Posti mój też głowy nie podnosi,wogole na brzuchu.nie lubi leżeć,od razu wrzeszczy. Może ma to związek z obnizonym napieciem,sama nie wiem.
Jak reszta dzieci?? -
Kas a co będziecie robić z tym obniżonym napięciem? Macie jakieś ćwiczenia albo rehabilitacje? Bo mam znajomych z tym problemem i syn zaczął im chodzić dopiero jak miał mieć 2 latka.. bardzo późno tez siadał. Nam neurolog też wspomniała o tym napięciu ale powiedziała że to bardzo lekkie na razie ledwo zauważalne i się nie martwić. Sama nie wiem już...
Też właśnie nie lubi na brzuszku, chwila i sie denerwuje.
Na Allegro możesz wpisać ale zaraz znajdę link
-
my tez mamy Taki lezaczek ale w sumie jeszcze malego nie wkladalam jak sie zacznie wieksze marudzenie zeby mial atrakcje ktorej jeszcze ne zna
A do tej pory wszystko jest w porzadku grzeczniutki w domu zrobie przy nim wszystko takze Posti, Mysza wspolczuje normalnie eehh
Trzeba by moze Jakis nowych atrakcji szukac... Chociaz moja kolezanka tez tak miala ze swoja mala i do tego nie chciala praktycznie spac ... Masakrajuz chodzila jak widmo . Malej przeszlo cos ok 3 miesiaca jak kolezanka zmeinila jej mleko na bardziej sytsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 18:20
-
Kochane wszystkiego najlepszego na ten Nowy Rok
aby byl pelny pieknych chwil i usmiechow naszych maluszkow
Moja Agatka bardzo ochoczo podnosi glowe a jak lezy na brzuszku to nogami qykonuje ruchy jak do raczkowania i sie tak przekreca w kolkomałamama lubi tę wiadomość
-
My wczoraj byliśmy u pediatry z katarkiem i trochę nas obśmiała, że taki katar to nie katar - no cóż pierwsze dziecko i człowiek boi się wszystkiego
ogólnie Oli został bardzo pochwalony, że bardzo dobrze się rozwija - główkę trzyma bardzo wysoko do tego tak zaczął gadać z Panią doktor, że aż sama zaniemówiłam i tak mu już zostało - dzisiaj obudził się o 3 i rozmawiał z kolegami z karuzeliw dzień rozmawia z oknem albo żyrandolem. Ogólnie serce mi rośnie, bo jeszcze zaczął trącać zabawki rączkami - wspaniale patrzeć na rozwijające się maluchy. Ważymy już 6,5 kg!
Ale ja jako matka wariatka nie cieszę się zbytnio z wysoko uniesionej główki i przewracania na brzuszek, bo boję się wzmożonego napięcia mięśniowego i asymetrii bo widzę, że mały preferuje prawą stronę i czasem nawet wygina się w łuk. Aż mnie plecy bolą jak to widzę. 4 stycznia neurolog więc zobaczymy czy moje obawy są słuszne.
Dodatkowo musimy iść do okulisty, bo prawdopodobnie mamy zapchany kanalik.
Posti mi się wydaje, że to trzeba przeczekać. My jesteśmy blisko granicy 3 miesiąca i mimo, że wcześniej też był noszony teraz nie lubi spędzać czasu na rączkach. Woli posiedzieć w leżaczku, huśtawce albo poleżeć na naszym łóżku i pogapić się w okno. My mamy leżaczek tiny love 3w1 - on jest chyba do 18 kilo, potem można zrobić z niego jakby krzesełko do siedzenia i bardzo polecam, bo właśnie w nim nasz maluch zaczął się bawić zabawkami. A co spędzania czasu to jeszcze kładziemy czasem malucha na macie edukacyjnej, albo oglądamy książeczki kontrastowe ale wiadomo ile można - nasz też się szybko nudzi ale z czasem jest coraz lepiej i sam potrafi znaleźć punkt zainteresowania.
Dziewczyny - dla mnie ten rok był najlepszy - myślę, że dla Was też. Życzę Wam jeszcze wspanialszych chwil w nadchodzącym roku :*małamama lubi tę wiadomość
-
U nas z główką to różnie, raz trzyma wysoko i dosyć długo - tak, że sama jestem w szoku- a następnego dnia wcale nie chce podnosić. Trzymany na rękach trzyma głowę ale na boki mu ucieka. Młody tez na brzuszku na początku nie lubił i zaczęłam zarzucać go na ramię jak do odbicia i stopniowo się kladlam a on główkę podnosił, dopiero później ze zwykłego leżenia na kocyku.
Posti u nas karuzela działa, co prawda max 30 min ale tak kilka razy w ciągu dnia i trochę wolnego się uzbiera. Przez święta tak mi dziecko roznosili, że jak rodzinka pojedzie to chyba nie dam sobie sama rady z młodym.
Dziewczyny mam do Was pytanie. Jestem szczupla osoba w tej chwili 34/36 a biust dość obfity 70G (nie wiem jak to się stało bo przed ciążą było D) i mam duży problem jak ubrac się na chrzest... Wszystko co nadaje się do karmienia jest workowate a ja jestem dumna z figury i nie chce jej ukrywać. Może znacie jakieś sklepy z ciuchami dla biusciastych ale nie grubych? Albo jakieś fasony sukienek, które dobrze leżą? -
Ten lezaczek też jest właśnie do 18 kg i potem będzie z niego krzesełko
ja jeszcze do środka wkładam poduszkę żeby mała tak nie wpadała tylko leżała bardziej prosto
kupiliśmy na próbę i pasuje
mata edukacyjna na razie schowana właśnie żeby później miała większe atrakcje
zabawki już zaczynają ja interesować i jak pokazuję to wodzi oczkami, główkę obraca
ja myślę że każde dziecko rozwija się swoim rytmem
Nadia się jeszcze karuzela nie interesuje xD bardziej muzyka która z niej leci
-
Wirginia chyba źle to ujelam,my nie mamy stwierdzonego obnizonego napięcia,ja tak pomyślałam,zapytam pediatry na najblizszej wizycie. Robert jeszcze tydzień temu główkę unosił a teraz nie,buntuje się i woli chwilę na brzuchu polezec niż ćwiczyć główkę. Córka miała 3ms jak trzymala,myślę ze ma czas choć są dni że mnie to martwi.
-
Ja mialam ubaw z malego, ze sie denerwuje, bo gada do narzuty a ta mu nie odpowiada. Glowke trzyma od miesiaca, ale dopiero zaczyna stabilnej bo wczesniej bylo kiwanie na boki. U nas tez 6,5kg i dobrze, ze zaczynaja go zabawki interesowac, bo kregoslup jest biedny. Ja wkladam do fotelika samochodowego i mam przypiete zabawki do wozka do raczki maly kopie i gada z nimi. Z 30 minut sie zajmie. U mnie po poludniu je co godzine, jak rano nie ogarne albo dluzej pospie to sie nie wyrabiam.
I kurcze glowke wygina na jedna strone czesciej...
Szczesliwego Nowego Roku!Wirginia lubi tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Dziewczyny wielkie te wasze bobasy juz:) mój ma 5.200 a jak go noszę to mam wrażenie, że z 10 a co to będzie jak jeszcze podrosnie...
Manda mój też.chętniej w jedna stronę
Ale pediatra powiedziała, że jeśli w druga tez wygina to raczej nie ma problemu. To tak jak z dorosłym - tak mu wygodniej i tak się układa. Problem byłby gdyby w druga wcale nie wygina albo zdecydowanie mniej.
Życzę Wam żeby w tym nowym roku każdy kolejny dzień spędzony z najbliższymi był coraz piękniejszy, pełen miłości i szczęścia. Oby dzieciaczki pięknie się rozwijały. Szczęśliwego Nowego Roku
Wirginia, małamama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczęśliwego Nowego Roku dziewczyny dla Was dla maluszków i rodzinki!!! Cxz mój też tak właśnie ok minuty bez problemu poustawialam mu zabawki tak ze jak podniesie główkę to może je obserwować no i tak robi z jednej strony na drugą sobie patrzy i przy tym też nóżkami manewruje układa je tak pod brzuszek i wypina słodko tyleczek hehe
No i tez właśnie współczuję trochę niektórym mama bo mały tez potrafi się świetnie sam zająć sobą oczywiście gadamy sobie między czasie uwielbiam te momenty ale tak żeby go nosić to nie tylko karmienie odbicie no i rozmowa po karmieniu na rękach jeszcze albo na kolanku maminnym a tak to uwielbia swoje łóżeczko i gadać z pluszakami wola mnie od czasu do czasu pousmiecha się wtedy di mnie i to tyle dziecka nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 11:43
zxc, Wirginia lubią tę wiadomość