X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dużo zdrówka dla Oli. Dobrze że wiadomo co jest. Będzie dobrze.

Nikos ma szczepienie 10 stycznia ale tylko mąż z nim pójdzie bo ja niestety wtedy muszę iść do szpitala :(

Lena19938 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam inhalatora-bardzo dobra i przydatna rzecz. Moje maluchy przy nim od razu zasypialy i mozna wtedy spokojnie dluzej inhalowac, tylko musi byc oprócz duzej, tez mala maska. Wlasciwie przydatne urzadzenie dla calej rodziny.

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znam już wyniki badań moczu. O dziwo wyszły dobre! Morfologia na pograniczu. Wychodzi u niej mała anemia ale nie znam jeszcze badania na krew utajoną w kale. Sama już nie wiem czy to zum skoro wyniki w porządku... Zostajemy na obserwacji bo ta krew w kupce jest niepokojąca.

Mała dostała dziś kroplowke jakąś i nie jadła mi 7 godzin! Budziłam ją tyle razy że szok... Nie dało rady. Nawet nosek zatykałam, pieluszki zmieniałam... Ale powiedzieli mi że ta kroplowka jakby zastąpiła jej jedzonko na jakiś czas.

Teraz zasypia przy cycusiu. Miała dziś tyle wrażeń że szok. Nie wiem tylko czy sama zaśnie w łóżeczku...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za dobre słowa... Jest mi dzięki temu trochę raźniej.

klauuudia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko sie wyjasnij i musi i bedzie dobrze :) nic sie nie martw. Olka ma dobra opieke :) razem to przetrwacie i szybko wrocicie do domku :*

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jesli chodzi o inhalatory to macie jakas sprawdzona firme?

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena super - wszystko będzie dobrze :)

My dostaliśmy omrona - jutro będziemy robić pierwszą próbę.
    Ja za to jestem zachwycona katarkiem do odkurzacza - sto razy wydajniejszy niż zwykła frida.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże co za dzień moje dziecko jest tak marudne że szok:-(

Lena wszystko będzie dobrze, mimo że jest ciężko to wszystko minie, przetrwasz to i będziesz tylko bogatsza w takie doswiadczenia na przyszłość. Tyle w życiu znioslas to i teraz z Olenka sobie na pewno poradzicie i będzie wszystko super. A teraz życzę dużo zdrowia i spokoju dla Was :-*

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny po cc stosuje je jakieś maści na bliznę???

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej łóżeczko jest tak daleko ode mnie... No brak mi jej obok. Kurde człowiek staje się coraz bardziej durny na stare lata ;-) no i brak mi męża tutaj.
    Olcia po raz kolejny ma wenflon w główce. Ciężko mi karmić piersią bo wystaje bardzo. Ale dziś już antybiotyk dostała więc powinno być ok. Tłumacze sobie że to jej pomoże. A mocz wyszedł źle bo być może octaniseptu pożałowałam. Dziś zobaczyłam jak to robi pielęgniarka. Na przyszłość będę wiedziała że octanisept bezpośrednio na narządy trzeba i dokładnie oczyścić. Ale dobre wyniki moczu z dzisiaj o niczym jeszcze nie świadczą. Pewnie będą sprawdzać co rusz ten mocz. Czeka nas jeszcze usg brzuszka i komór serca. Trzeba ją zbadać dokładnie...

Aha. Ja mam problem z nietrzymaniem moczu po porodzie!!! :-/

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie kiedy to nietrzymanie minie. Jest duzo lepiej niz zaraz po porodzie, ale caly czas daleko do normalnosci.
    Po antybiotyku beda dobre wyniki... chyba ze mocz byl pobrany zanim podali. Obyscie jak najszybciej wyszly z szpitala. Moj maz w pokoju obok spi, bo znowu chory a mi smutno, a co dopiero jak w szpitalu jestescie bez niego. Jaki by nie byl to jednak wsparcie.
    Dobrej nocy

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka dobrze że badają i wszystko wykryli tak szybko, zobaczysz migiem wróci do zdrowia Twoja malutka :* życzę Wam tego z całego serca :*

Polin tak chyba ta herbate mamy, i używamy inhalatora firma aura śliczny miętowy kolor nam się trafił pasuje do pokoju :D ale nie o tym, inhalacje są super, Małej się bardzo podoba :) sa 2 maski i można korzystać do woli, my widzimy różnice w oddychaniu. A kładziemy Nadię do wózka, zarzucamy pieluszkę i robimy jej taka komorę z tych oparów :)

Na Blizne mam żel bliznasil ale zapominam smarować. Ogólnie mi to nie przeszkadza, nie widać tego :)

U nas zdrówko fizyczne ok, trochę gorzej z nastrojem.

małamama, Lena19938 lubią tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena kciuki za Was :-)

A ja niczym nie smaruję pupy Małemu,bo musi przecież oddychać. Przecieram przegotowana wodą,czasem raz na dwa dni posmaruje Sudocremem i zero odparzen,zaczerwienien itp. Wcześniej po chusteczkach miał małe czerwone krostki. Teraz nic. Zwykla woda najlepsza :-)

Scorpiolenka jak u Was dalej po tym szczepieniu?

Lena19938, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny test na krew utajoną wyszedł niestety pozytywnie. Czekamy na posiew kału i moczu. Czyli nie wiemy tak naprawdę. To chyba nie zum. Jeśli tu nam nie pomogą skierują do kliniki gastroenterologii w Szczecinie. Cholera czemu od razu tam jie pojechałam? Kurde cały czas pod górkę :-(

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita czemu idziesz do szpitala?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, będę miała kruszony laserem kamień co mi utknął w moczowodzie. Niestety będę musiała iść na 3 dni.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarezerwowalam sale na chrzciny. Wychodzi ok 100 zł za osobę. W tym mam dwa ciepłe dania, Zimna płyta, tort i ciasta. To chyba źle nie jest. Restauracja sprawdzona bo mieliśmy tam wesele to się nie boję o jedzenie. Teraz tylko ksiądz został. I tu chyba największy stres.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Niki to już 5800 waży. Tak mi wychodzi na łazienkowej wadze.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita bardzo tanio. Ja za 70zł mam obiad i deser:-/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:

Scorpiolenka jak u Was dalej po tym szczepieniu?

Jest całkiem dobrze,nie było żadnej gorączki,miejsce po ukłuciu nie zmienione.Aby częściej do cycusia chciał,chyba bardziej się poprzytulać niż pojeść.W nocy też były 2 pobudki a nie jedna jak zwykle.
    Dziś już wszystko ok,zaliczyliśmy spacer i wyprzedaże w galerii.Wszystko przespał. :)

kas50 lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ