X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda podobno w kryzysowych sytuacjach tormentiol działa super , u nas pomógł alantan plus, tormentiol niby ma jakiś kwas który nie jest polecany ale położna mówiła że jakby nic nie pomogło to śmiało posmarować i pomoże już po dwóch trzech razach ..

Lenka ja dopajam woda albo herbatkę rumiankowa daje , trzymam kciuki za mała , daj znać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to może ten alantan mój mały miał już takie prawie krwawe placki na posladkach i po alantanie pupa jak nowa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:35

Wirginia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a jaka masz herbatkę? Zwykłą? Ile dajesz i jak często?
    Mama poleciła mi na jelita dla młodej. Może spróbuje.

• maggda Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a po jakim czasie zauwazylas poprawe dupki?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda na trzeci dzień już było widać poprawę gołym okiem, ja po 2 dniach chciałam odstawić i zmieniać na coś innego ale mi mąż wmawiał, że jest lepiej i miał rację bo wtedy nastąpił przełom i potem już było super...

Zxc mam z hippa w torebkach do zaparzania bio - jakaś taka dla niemowląt:
    https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003120350635
    Mam też z kopru w saszetkach w proszku z rossmana i tez podaję czasem.
    Zaparzam raz dziennie ale z tego młody wypije kilka łyków zaledwie bo albo śpi, albo jak się napije to troszkę bo potem się krzywi , jednak próbuję mu dawać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 00:01

maggda, zxc lubią tę wiadomość

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja słyszałam od pediatry żeby nie podawać herbatki z samego kopru. Nie wiem czemu kiedyś tylko taka była. Ja mam rumiankowa 80% i koper 20% ale rzadko podaje. Jeszcze przegotowaną wodę zaczęła lepiej pić :)

Lenka daj znać.. martwię się :( ale zobaczysz będzie w dobrych rękach :*

U nas bephanten przy każdej zmianie pieluszki :) i pupa super cały czas.

Dziewczyny jest na forum jakaś prawniczka albo któraś zna się na prawie?

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z pupą postępujemy tak jak zxc plus olej ze słodkich migdałów po kąpieli to i tyłek się na to załapuje. Przy każdej kontroli nasz bąk był chwalony za piękną skórkę :)

Wirginia masz herbatkę fix rumiankowo-koperkowy z Herbapolu?

My mamy katarek :( ściągamy fridą gęstą przezroczystą wydzielinę, smarujemy klatkę aromactivem i pod noskiem maścią majerankową. Soli morskiej boje się użyć, bo mam marimer baby i to ma taki wyrzut, że aż strach :P

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin- moja mala tez walczy z katarem i sciagam jej frida, zwykla gruszka i psikam sola morska. Owszem ma ogromny wyrzut ale malej to nie przeszkadza, zrobi wielkie oczy i tyle. Czasem przez to wykicha to co jej zalega, a jak nie to nawilzy sluzowke. Jak psikne to zaraz odciagam i jest lepiej. Moze tez sprobuj, nie boj sie, wydaje mi sie ze ulge przynosi :)

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam wody morskiej codziennie,nie do kataru tylko do odciągnięcia glutów z nosa :P
    młody ma takie suchary przez co źle mu się potem oddycha więc czasem i dwa razy dziennie się zdarzy że psikam wodą i fridą wyciągam...

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimer faktycznie dyzk tej soli psika w jednej dawce. Stosuję go u siebie i dwulatki. Dla Nikosia kupiłam inna. Także jak się boicie to kupcie innej firmy. Tylko marimer taka ma końcówkę i podaje tak dużą dawkę.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy zakażenie układu moczowego. Związane jest to z tym wcześniejszym zakażeniem e coli. Ponoć będzie już problem z nerkami. Nowy rok w szpitalu. Boże jak mi szkoda tej mojej dziewczynki. Ledwo się trzymam. Czekamy na pierwsze wyniki.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie z tego wszystkiego zapomniałam zapytać jak Wy walczycie z katarem.
    Mąż kupił katarek do odkurzacza i mamy pożyczyć inhalator. Korzystała któraś z Was z inhalatora?

Lenka dużo zdrówka Wam życzę - w ogóle wszelkie choroby powinny omijać takie maluszki.

Lena19938, Wirginia lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala ma skierowanie na badanie krwi i moczu ale ciagle cos i nie mozemy zrobic. Najpierw szczepienie i kazali odczekac, potem dopadla ja choroba. Juz dawno powinna miec wyniki :/

Lena- dobrze ze wyszlo co jej jest. Ja zaraz po urodzeniu mialam bakterie e-coli. Niestety przez cale zycie zmagam sie z problemami z ukladem moczowym. W ciazy znow bakteria mnie dopadla, kolka nerkowa, krwiomocz, kamienie itp. Pisze to nie dlatego aby Cie zmartwic ale zeby "pocieszyc" bo dziecko jest zdiagnozowane i w razie co bedziecie wiedziec ze cos moze sie dziac. Lekarze tez wtedy podejma leczenie w tym kierunku. Mnie nie zbadali dokladnie i cale zycie sie przez to zmagam z infekcjami itp. Dopiero bedac w ciazy sie dowiedzialam ze to e coli w dziecinstwie mi uszkodzila nerki i spowodowala wszystkie problemy w tym kierunku.

Lena19938 lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najwazniejsze ze szybko to wykryli Lena i pomoga Oli

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro sie wybieram do lekarza. Cala nasza trojca kobieca ehhh.
    Agatka chyba ma rozwolnienie Zuzia kaszel katar a ja stracilam glos...
    Oby nic zlego nie wyszlo u Agatki.

Lena bedzie dobrze wazne ze wiedza co jest i dzialaja bo wczoraj sie dowiedzialam ze moj znajomy juz miesiac lezy w szpitalu bo choruje ale lekarze nie wiedza na co. Przynajmniej tak mowia.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki Lenka.Najważniejsze,że wiecie z czym walczyć.

My dziś po szczepieniu.Mały krzyczał strasznie,dopiero przy piersi się uspokoił.Dobrze,że to było tylko jedno ukłucie.Teraz też cały czas przy cycku leży i nie da się odłożyć.Mam nadzieję,że gorączki nie będzie ale w razie co zaopatrzyłam się w czopki,syrop i Altacet na miejsce po ukłuciu.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scorpiolenka przezorny zawsze ubezpieczony. a my te szczepienia bedziemy mieli dopiero jakos 23.01
    Nie pozno troche? tu jest jakos inaczej z tymi szczepieniami :/

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po pampersach tyleczek ladny, a po dadach byla masakra... jak bylo gorzej to uzywalam tetry zeby sie wygoilo. Linomag niestety sie nie sprawdzil. Duza poprawe widzialam po octanisepcie + alantan albo bepanten.
    Inhalator fajna sprawa, warto miec nawet przy zwyklym przeziebieniu.

A co do ukladu moczowego.. ma ktos problem z nietrzymaniem moczu po porodzie?

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pupke smarujemy olejem kokosowym i od czasu do czasu bepanthenem i u nas się sprawdza. Za to szyja nam się odparza...

Dzisiaj tez się szczepilismy. Młody przed i po dostał cycka i nie było tragedii. Nastawiałam się na dużo gorszy płacz ale mały dzielnie zniósł. Teraz tylko je i zasypia. Przy przewijaniu nawet się śmiał. Tak jak Scorpiolenka wyposazylismy apteczke ale mam nadzieje, ze nic nie będzie potrzebne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 18:41

17u920mmbyd1a8aj.png
‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ