Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMagda podobno w kryzysowych sytuacjach tormentiol działa super , u nas pomógł alantan plus, tormentiol niby ma jakiś kwas który nie jest polecany ale położna mówiła że jakby nic nie pomogło to śmiało posmarować i pomoże już po dwóch trzech razach ..
Lenka ja dopajam woda albo herbatkę rumiankowa daje , trzymam kciuki za mała , daj znać...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagda na trzeci dzień już było widać poprawę gołym okiem, ja po 2 dniach chciałam odstawić i zmieniać na coś innego ale mi mąż wmawiał, że jest lepiej i miał rację bo wtedy nastąpił przełom i potem już było super...
Zxc mam z hippa w torebkach do zaparzania bio - jakaś taka dla niemowląt:
https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003120350635
Mam też z kopru w saszetkach w proszku z rossmana i tez podaję czasem.
Zaparzam raz dziennie ale z tego młody wypije kilka łyków zaledwie bo albo śpi, albo jak się napije to troszkę bo potem się krzywi , jednak próbuję mu dawać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 00:01
maggda, zxc lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja słyszałam od pediatry żeby nie podawać herbatki z samego kopru. Nie wiem czemu kiedyś tylko taka była. Ja mam rumiankowa 80% i koper 20% ale rzadko podaje. Jeszcze przegotowaną wodę zaczęła lepiej pić
Lenka daj znać.. martwię sięale zobaczysz będzie w dobrych rękach :*
U nas bephanten przy każdej zmianie pieluszkii pupa super cały czas.
Dziewczyny jest na forum jakaś prawniczka albo któraś zna się na prawie?
-
My z pupą postępujemy tak jak zxc plus olej ze słodkich migdałów po kąpieli to i tyłek się na to załapuje. Przy każdej kontroli nasz bąk był chwalony za piękną skórkę
Wirginia masz herbatkę fix rumiankowo-koperkowy z Herbapolu?
My mamy katarekściągamy fridą gęstą przezroczystą wydzielinę, smarujemy klatkę aromactivem i pod noskiem maścią majerankową. Soli morskiej boje się użyć, bo mam marimer baby i to ma taki wyrzut, że aż strach
-
_polin- moja mala tez walczy z katarem i sciagam jej frida, zwykla gruszka i psikam sola morska. Owszem ma ogromny wyrzut ale malej to nie przeszkadza, zrobi wielkie oczy i tyle. Czasem przez to wykicha to co jej zalega, a jak nie to nawilzy sluzowke. Jak psikne to zaraz odciagam i jest lepiej. Moze tez sprobuj, nie boj sie, wydaje mi sie ze ulge przynosi
-
nick nieaktualny
-
No i właśnie z tego wszystkiego zapomniałam zapytać jak Wy walczycie z katarem.
Mąż kupił katarek do odkurzacza i mamy pożyczyć inhalator. Korzystała któraś z Was z inhalatora?
Lenka dużo zdrówka Wam życzę - w ogóle wszelkie choroby powinny omijać takie maluszki.Lena19938, Wirginia lubią tę wiadomość
-
Moja mala ma skierowanie na badanie krwi i moczu ale ciagle cos i nie mozemy zrobic. Najpierw szczepienie i kazali odczekac, potem dopadla ja choroba. Juz dawno powinna miec wyniki
Lena- dobrze ze wyszlo co jej jest. Ja zaraz po urodzeniu mialam bakterie e-coli. Niestety przez cale zycie zmagam sie z problemami z ukladem moczowym. W ciazy znow bakteria mnie dopadla, kolka nerkowa, krwiomocz, kamienie itp. Pisze to nie dlatego aby Cie zmartwic ale zeby "pocieszyc" bo dziecko jest zdiagnozowane i w razie co bedziecie wiedziec ze cos moze sie dziac. Lekarze tez wtedy podejma leczenie w tym kierunku. Mnie nie zbadali dokladnie i cale zycie sie przez to zmagam z infekcjami itp. Dopiero bedac w ciazy sie dowiedzialam ze to e coli w dziecinstwie mi uszkodzila nerki i spowodowala wszystkie problemy w tym kierunku.Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Ja jutro sie wybieram do lekarza. Cala nasza trojca kobieca ehhh.
Agatka chyba ma rozwolnienie Zuzia kaszel katar a ja stracilam glos...
Oby nic zlego nie wyszlo u Agatki.
Lena bedzie dobrze wazne ze wiedza co jest i dzialaja bo wczoraj sie dowiedzialam ze moj znajomy juz miesiac lezy w szpitalu bo choruje ale lekarze nie wiedza na co. Przynajmniej tak mowia.Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Trzymam za Was kciuki Lenka.Najważniejsze,że wiecie z czym walczyć.
My dziś po szczepieniu.Mały krzyczał strasznie,dopiero przy piersi się uspokoił.Dobrze,że to było tylko jedno ukłucie.Teraz też cały czas przy cycku leży i nie da się odłożyć.Mam nadzieję,że gorączki nie będzie ale w razie co zaopatrzyłam się w czopki,syrop i Altacet na miejsce po ukłuciu.Lena19938 lubi tę wiadomość
-
U mnie po pampersach tyleczek ladny, a po dadach byla masakra... jak bylo gorzej to uzywalam tetry zeby sie wygoilo. Linomag niestety sie nie sprawdzil. Duza poprawe widzialam po octanisepcie + alantan albo bepanten.
Inhalator fajna sprawa, warto miec nawet przy zwyklym przeziebieniu.
A co do ukladu moczowego.. ma ktos problem z nietrzymaniem moczu po porodzie?Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
My pupke smarujemy olejem kokosowym i od czasu do czasu bepanthenem i u nas się sprawdza. Za to szyja nam się odparza...
Dzisiaj tez się szczepilismy. Młody przed i po dostał cycka i nie było tragedii. Nastawiałam się na dużo gorszy płacz ale mały dzielnie zniósł. Teraz tylko je i zasypia. Przy przewijaniu nawet się śmiał. Tak jak Scorpiolenka wyposazylismy apteczke ale mam nadzieje, ze nic nie będzie potrzebne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 18:41