X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Boże a może za spokojny jest...
    Nie no to chyba kwestia temperamentu może
    Oby tak zostało :)

klauuudia lubi tę wiadomość

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc wrote:
    Oby tak zostało :)

Życzę Wam tego samego hihi :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w nowym roku dziewczyny! :* Przede wszystkim zdrowia i cierpliwości :)

klauuudia lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie koniec roku......mam nadzieję że będzie lepszy ten który przyszedł.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wszystkiego co najlepsze w tym Nowym Roku, dużo zdrowia dla Was i maluszków, uśmiechu i pogody ducha na co dzień i żeby wszelkie problemy i troski omijały Was szerokim łukiem. A każda chwila z rodziną niech będzie niezapomniana w tym pięknym czasie z naszymi maluchami. :-*

Tak czytam to Wy już macie takie duże te dzieciaki. Moja kruszyna trzyma silnie głowę jak ja trzymam na prosto a jak leży na brzuszku to podnosi tylko jeszcze nie opiera się na przedramionach, ale ma czas. Teraz sobie smacznie spi na brzuszku u taty i chrapie:-)
    My mamy te cholerna kolke, jak by nie ona to by było dużo spokojniejsze dziecko, a tak to ma tyle nerwów, że sama leży na przewijaku i się bawi i grucha dopuki brzuszek nie zacznie boleć. W macie rozmawia z grzechotkami które wiszą a ona je rączkami rusza. Aż serce rośnie jak się patrzy jak taki malec uczy się nowych rzeczy.

Lena19938, Wirginia, manda21 lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia taki leżaczek mamy tzn podobny Fishera, Gabi najdłużej wytrzymała w nim 10 minut :( i jak na razie mamy zakaz używania od lekarza ze względu na kręgosłup. "Bo dziecko w tym wieku musi leżeć na płasko do póki nie zacznie siadać"

A czy któraś z mam nosi dziecko w pionie? Nie tylko do bekniecia.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas zaczęły się kolki. Co polecacie. Ola jest tak zagazowana że szok. Ze względu na to że jesteśmy w szpitalu to tutaj nam pomagają cewnikiem. Wszystko dokładnie widać jak to wygląda. Masaże na pewno będę jej robić. W aptece można też kupić taką rurkę do odprowadzania gazów. Czy delicol jest na receptę? I czy komuś to pomogło? A może po prostu espumisan? Poradźcie coś bo w szpitalu kota dostanę. Nie mam czasu zjeść, nie mówiąc o pójściu do WC. Wiem że jedyną nie jestem ale jeśli mam karmić piersią to chyba za długo tak nie pociągnę. I chyba mamy alergię pokarmową. Posiew moczu jałowy. Jutro będzie wynik posiewu z pupci. Kupiliśmy Bebilon pepti... Masakra. Może to tak alergia powoduje te kolki. Trzymajcie kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 22:45

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka trzymam kciuki!! Oby się wyjaśniło wszystko.. ja teraz mam espumisan i tak średnio działa. Lepiej było z sab simplex. Trzeba będzie gdzieś zamówić :)

Posti dlatego tak jej tam układam że ma prosto :) poza tym go można tak zablokować że jest całkowicie na płasko jak wózek :) a skoro wibracje pomagają czasem uspokoić to czemu by dziecku odmówić :) zakaz jest uzywania tego nosidełka fotelika z tego co nam mówiła a widzę że bardzo dużo osób w tym dziecko kładzie. I nawet widziałam gwiazdy co sadzaja dziecko jak ma 3-4 miesiące.
    Ale każdy lekarz mówi co innego tak samo ze spacerami :)

Trochę nosimy w pionie bo długo czekam aż odbije a przeważnie w ogóle.. :( opieram ją całkowicie na swoim brzuchu z resztą neurolog nam pokazała i ja byłam w szoku a ona powiedziała że to bardzo zdrowa pozycja i odciąża kręgosłup. Więc myślę że można nosić tak jak najbardziej :) bo mi to wyglądało jakby siedziała :D a ona mówi że spokojnie że to tak wygląda ale jak ją trzymam to cała siła się opiera na mojej ręce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:36

• kas50 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja mam na zbyciu raz użyte Sab Simplex i Delicol,w razie czego odsprzedam za pół ceny,u nas kolki to był falszywy alarm.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• _polin Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do leżaczków można znaleźć takie, które mają funkcję leżenia na płasko. W naszym leżaczku mały nawet zasypia, bo właśnie ma taką funkcję plus bujanie czyli taka kołyska i to pomaga mu zasnąć. Wiadomo nie cały dzień, ale jedna drzemka wydaje mi się, że nie szkodzi.

My nosimy w pionie przodem do świata, tyłem zazwyczaj do odbicia.

Apropo siadania wczoraj przyjechał brat mojego męża z 3 miesięcznym maluchem i oni go właśnie opierają na poduszce albo sadzają na kolanach i ciągną za ręce do siadania. Twierdzą, że on sam to robi i chce siadać, a oni mu tylko pomagają. To sam jak nic :P Nie wiem jak to jest, ale aż mnie serce bolało jak na to patrzyłam a oni się cieszą, że im dziecko siada.

Lena my podajemy espumisan100 ale tylko podczas ataku. Możesz zapytać lekarza o receptę na Debridat - nam pediatra powiedziała, że to powoduje mniejszy ból jelit, bo blokuje zakończenia nerwowe ale u nas mam wrażenie, że to też nie działało a wiele osób sobie chwali.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ma jakąś cholerną bakterie w jelitach. W szpitalu jeszcze tydzień będziemy. Ponoć to ona jest odpowiedzialna za te kolki

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena jeśli siedzi jej tam jakieś świństwo to na pewno będzie winne tym dolegliwościom.. życzę Wam mega szybkiego powrotu do zdrowia!! Trzymam za was kciuki kochane :*

Co do siadania to uważam że dziecko musi samo usiąść i koniec :) przynajmniej będę wiedziała czy dobrze się rozwija i czy wszystko robi w swoim czasie :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

• manda21 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do fotelika podkładam poduszkę, bo tak jakos głeboko mi sie wydaje...

Mi mały nie chce dzwigać głowy na leżąco, albo zasypia albo się po kilku minutach strasznie denerwuje. Jak jest w pionie to ładnie trzyma...

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kolek to trzeba zapobiegać a nie leczyć. Bo jak już jest to nic nie pomoże tylko masaż brzuszka i ogrzewanie przez ubranko suszarka. A żeby zapobiec można podawać espumisan kilka kropel po każdym karmieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 18:02

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam Delicolu i jestem zadowolona.....:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez caly czas na Delicolu i BioGai. Bez tego mala krzyczy dzien i noc.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, zapomnialam o Biogai - tez polecam :-) i w sumie cierpliwość, u nas juz brzuszkowe problemy zanikaja.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie nie wiem na ile ma to znaczenie ale dziś Ola spokojna. Od wczoraj jesteśmy na piersi i mleku Bebilon pepti i mała normalnie bączki puszcza i jest chyba szczesliwsza? ;-) ok przede mną jeszcze całą noc. Ale jest jakoś lepiej. Pepti nie jest jakimś super smacznym wynalazkiem ale jest mlekiem łagodnym. To co wczoraj zobaczyłam, jak bardzo zagazowana jest Ola to mnie przeraziło! Coś okropnego. Dziś bączków było sporo i nawet teraz jednego puściła ;-) Nic innego jej nie podawałem tylko to mleko i moja pierś

Wirginia, klauuudia lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena szybkiego powrotu do zdrowia życzę i do domku bo wiadomo jak jest w szpitalu. :-*

My mamy takie kłopoty z brzuszkiem Nina je tylko mleko Nan sensitive i debridat bo espumisan i delicol nie dawały rady. A espumisan się dozuje co 4 godziny bo częściej tylko pogarsza sprawę. A w dodatku dowiedziałam się że kolki im wcześniej się zaczną tym dłużej trwaja nawet do 8 miesiąca czasem. Masakra bo u nas jest prawie od początku. Mam nadzieję że szybko miną.

Co do noszenia dziecka w pionie to czasem noszę bo tak się najszybciej uspokaja bez butelki. Ale trochę się boję żeby nie za często bo to chyba za wcześnie jeszcze u nas. Chociaż głowę tak ładnie trzyma:-)

Dziś byłyśmy na usg bioderek i wszystko jest w porządku w czwartek szczepienie:-)

Lena19938 lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ