X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • maggda Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rina ja dzisiaj obudzilam sie z tego powodu co piszesz cyc pelny az grudki czulam a Agatka spała w najlepsze ponad 5godz szok normalnie.
    Pamietam ze Zuzia jak tak zaczynala dluzej spac a ja czekalam az sie obudzi to powiem szczerze ze to byla chyba przyczyna tracenia pokarmu u mnie. Teraz wiem ze bede sciagac teoszeczke chociaz az cycki unormuja porcje mleka ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej sciagnac, mi sie laktacja unormowala teraz na dniach, a laktator poszedl w odstawke. Omeczylam sie z tym sciaganiem, ale warto bylo.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas nie wlasnie , karmie mm dlatego sama nie wiem od czego tak sie podzialo :/ musze obserwowac malego , dzis znowu zielona kupa byla kurcze ale tych krostek tak jakby mniej troche ...
    Kurcze ciagle cos jakbym chciala po prostu powiedziec ze wszystko jest ok :/

I gratulacje dla Robercika :D super :)

kas50 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia a ta kupa cała zielona czy trochę żółta też?

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczelo sie od przedwczoraj byla taka lekkozielonkawa , wczoraj calkiem zielona a dzisiaj taka wymieszana czesc zielona czesc zielonkawa a czesc zolta...
    Do tego Jakis Taki obnizony apetyt nie duzo bo zjada teraz ok 700 ale normalnie jadl juz 800-850 no i wogole podczas karmienia placz ... Nie wiem kurcze mial tak na samym poczatku (tyle ze bez zielonych kup) i zmienilismy mleko na lagadniejsze z mniejsza iloscia laktozy i do tego sabsimplex i do tej pory bylo wszytsko ok do przedwczoraj jak pojawily sie zielone kupy.

<<no i ta dziwna wysypka na powiekach i pod oczkami tez od przedwczoraj zastanawiam sie czy to ma Jakis wspolny zwiazek...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia moze spr u lekarza co to jest?
    Ja tez bym chciala powiedziec ze wszystko ok ale zawsze cos sie dzieje :/
    Dupka raz ladna teraz znowu robi sie czerwona. Wzielam jej mocz do zbadania i jutro lekarz.
    A wasze maluszki jakie maja gluty? Bo Agatka rano ma lekko zolte a pozniej przezroczyste.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia to jak karmisz mm to chyba lepiej zasiegnac opinii pediatry,może jakaś infekcja typu przeziebienie się rozwija?
    U nas kupki są czasem lekko pieniste:-/ żółte,nie wiem czego to objaw niby,ale mały pogodny to nie szukam.

Dziś u nas mega wiatr,siedzimy w domu.

Magda u nas gluty są białe,zbite.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczelam tak czytac i wyglada na to ze te krostki to moze byc tradzik niemowlecy pasuja mi te zdjecia bo tak to wlasni wyglada , bede to obserwowac jak nie zacznie znikac to pojde do lekarza ... Boze juz sie boje normalnie co chwile tam latac bo patrza na mnie jak na kretynke ze latam z pierdolami , ale z drugiej strony Cholera z tym co chodzilam to wcale nie uwazam, ze to byly pierdoly, bo kazdy by poszedl eehhh a takie mlode osiemnastolatki , ktore nic nie rozumieja patrza na Ciebie jak na chora psychicznie... eehh moze zmienie ta przychodnie, bo az mi sie cos robi jak mam tam isc :(

Miala ktoras moze do czynienia z tym tradzikiem?

Maggda moj tez takie lekko zolte z rana w ciagu dnia wcale albo taka wode i pod wieczor po kapeili znowu zawsze jakies zoltego wyciagne...

Swoja droga powiedzialam lekarce jeszcze jak bylam z tymi paznokietkami wrastajacymi co zapalenie sie tam wdarlo ( co stwierdzili ze wogole niepotrzebnie przyszlam) ze maly ma katar i zeby go osluchala no i ze daje mu sol morska do noska wyciagam frida glutki to ona ze nic nie ma na plucach a glutow absolutnie nie wyciagac same musza zejsc chyba ze sa juz tak nisko ze idzie je leciutko gruszka wyciagnac... A ja na to, ze przeciez on nie moze odychac sobie swobodnie jak ma zatkany nos, to ona to nic przeciez ma jeszcze buzie...
    Bez komentarza i tak mu wyciagam ale powiem Wam szczerze, ze myslalam ze sluzba zdrowia w Niemczech jest dobra a co rusz po prostu mnie negatywnie zaskakuja i same problemy z tego :(

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas zobacze jeszcze jutro co z ta kupa ale dzis wrocil mu apetyt i to z podwojona sila by jadl i jadl . Przed chwila znowu chcial butle po 1.5h od ost karmienia co zjadl 90 , nie chcialam mu dawac bo to za wczesnie no i balam sie boli brzucha i pozniejszego placzu ale ewidentnie chcial wiec w koncu mu dalam zjadl 130...
    wiec do tej pory od 12 w nocy polknal juz 650 a gdzie to do wieczora...

00:30 170mml
    5:30 130mml
    7:30 130mml
    10:15 90mml
    12:15 130mml

Zaczynam sie go bac :)
    Ale jak kupa bedzie dalej zielona to bede musiala odwiedzic ulubiona przychodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 12:45

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia a nie chorowal ktos z domownikow? U mnie jak byla zielona kupa to zaczelam zwracac szczegolns uwage zeby dobrze butelki wyparzac i nie trzymac za dlugo zrobionego mleka.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas jakby cos bylo nie tak to pewnie bylby placzliwy i marudny, wiec nie ma co sie martwic tymi pianistymi kupkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 12:47

kas50 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja miałam do czynienia z czymś podobnym. Mój mały miał super skórę od porodu, zero plam, gładziutka , lekarka chwaliła a kilka dni temu pojawiły się na policzkach i czole krostki, z tego co czytałam w necie to ten trądzik. Znalazłam w próbkach ze szpitala kremik firmy laroche posay i posmarowałam nim buzię, po 2 dniach zero krostek, wszystko zniknęło, skóra bajka...ta skórka była tam dość sucha...ten krem z tego co czytałam to seria dla skóry suchej i wrażliwej nazywa się LIPIKAR FLUID:
    http://www.laroche-posay.pl/produkty-do-zabieg%C3%B3w-piel%C4%99gnacyjnych/Lipikar/LIPIKAR-FLUID-p13421.aspx

co do glutów to wyciągam wieczorem przed snem zielone kozy jak słyszę, że mały sapie to wiem że coś mu tam w nosku siedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 12:52

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manda jestesmy przeziebieni bol gardla kaszel ale malemu do tej pory oprocz katarku nic nie bylo asekuracyjnie sprawdzam mu temperature od czasu do czasu ale tez ok.
    A co do wyparzania to szczerze mowiac wczesniej raz wyparzylam raz nie wyparzylam :( teraz sumiennie za kazdym razem kurcze moze to od tego ...
    mogloby byc, bo dzis ta kupa jakby pomieszana z zolta zobacze jutro mam nadzieje ze bedzie juz cala zolta.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia jak ja nie wyparzałam przed każdym karmieniem to mały dostał pleśniawki, nie wiem czy to od tego ale teraz sterylizuję butelki i podaję małemu kilka kropel witaminy c dziennie. U nas kupki po sab simplexie i bebiko pro + żółte i rzadkie i to kilka razy na dobę, właściwie podobne tych c robił po moim mleku na początku tylko bardziej obfite :P

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruby dzieki zaraz sprawdze ten kremik :)
    Trzeba wyparzac sumiennie te butelki i tyle eeehh czlowiek sie uczy na bledach szkoda tylko ze maluchy na tym pozniej cierpia Cholera teraz bede miala wyrzuty sumienia
    trzeba szybko naprawic ten blad w sumie od dwoch dni naprawiam oby pomoglo ...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo znalazlam i jest tez w Niemczech w aptece :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    ooo znalazlam i jest tez w Niemczech w aptece :)
    ile u was kosztuje? w PL dość drogi z tego co patrzyłam, ale wszystkie te kosmetyki dla skóry atopowej i wrażliwej nie są tanie, ja mam na razie próbkę ale jest ona w formie tubki z zakrętką i powiem szczerze, że na jakiś czas starczy. Wydaje się bardzo wydajne bo dawałam odrobinkę na buzię :)

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ale z tego co widze to nie jest fluide tylko Balsam to tez moze byc ??
    smarowalas tym cala buzie czy tylko te miejsca zmienione ?
    https://www.apodiscounter.de/advanced_search_result.php?keywords=Roche+Posay+Lipikar+K%C3%B6rperemulsion

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra zamowilam to
    https://www.apodiscounter.de/roche-posay-lipikar-baume-ap-balsam-p-646350.html
    z tego co czytalam to jest dla niemowlat dzieci i doroslych do cery wrazliwej i suchej dziala kojaco i jest na wysypki takze powinien pomoc :)
    jutro przyjdzie albo pojutrze :) acha i zarowno do twarzy jak i ciala

Ruby dziekuje bardzo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 13:39

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten trądzik to taki grysik,kaszka?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ