Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Rina ja dzisiaj obudzilam sie z tego powodu co piszesz cyc pelny az grudki czulam a Agatka spała w najlepsze ponad 5godz szok normalnie.
Pamietam ze Zuzia jak tak zaczynala dluzej spac a ja czekalam az sie obudzi to powiem szczerze ze to byla chyba przyczyna tracenia pokarmu u mnie. Teraz wiem ze bede sciagac teoszeczke chociaz az cycki unormuja porcje mleka -
kas nie wlasnie , karmie mm dlatego sama nie wiem od czego tak sie podzialo
musze obserwowac malego , dzis znowu zielona kupa byla kurcze ale tych krostek tak jakby mniej troche ...
Kurcze ciagle cos jakbym chciala po prostu powiedziec ze wszystko jest ok
I gratulacje dla Robercikasuper
kas50 lubi tę wiadomość
-
zaczelo sie od przedwczoraj byla taka lekkozielonkawa , wczoraj calkiem zielona a dzisiaj taka wymieszana czesc zielona czesc zielonkawa a czesc zolta...
Do tego Jakis Taki obnizony apetyt nie duzo bo zjada teraz ok 700 ale normalnie jadl juz 800-850 no i wogole podczas karmienia placz ... Nie wiem kurcze mial tak na samym poczatku (tyle ze bez zielonych kup) i zmienilismy mleko na lagadniejsze z mniejsza iloscia laktozy i do tego sabsimplex i do tej pory bylo wszytsko ok do przedwczoraj jak pojawily sie zielone kupy.
<<no i ta dziwna wysypka na powiekach i pod oczkami tez od przedwczoraj zastanawiam sie czy to ma Jakis wspolny zwiazek... -
Klaudia moze spr u lekarza co to jest?
Ja tez bym chciala powiedziec ze wszystko ok ale zawsze cos sie dzieje
Dupka raz ladna teraz znowu robi sie czerwona. Wzielam jej mocz do zbadania i jutro lekarz.
A wasze maluszki jakie maja gluty? Bo Agatka rano ma lekko zolte a pozniej przezroczyste. -
Klaudia to jak karmisz mm to chyba lepiej zasiegnac opinii pediatry,może jakaś infekcja typu przeziebienie się rozwija?
U nas kupki są czasem lekko pieniste:-/ żółte,nie wiem czego to objaw niby,ale mały pogodny to nie szukam.
Dziś u nas mega wiatr,siedzimy w domu.
Magda u nas gluty są białe,zbite. -
zaczelam tak czytac i wyglada na to ze te krostki to moze byc tradzik niemowlecy pasuja mi te zdjecia bo tak to wlasni wyglada , bede to obserwowac jak nie zacznie znikac to pojde do lekarza ... Boze juz sie boje normalnie co chwile tam latac bo patrza na mnie jak na kretynke ze latam z pierdolami , ale z drugiej strony Cholera z tym co chodzilam to wcale nie uwazam, ze to byly pierdoly, bo kazdy by poszedl eehhh a takie mlode osiemnastolatki , ktore nic nie rozumieja patrza na Ciebie jak na chora psychicznie... eehh moze zmienie ta przychodnie, bo az mi sie cos robi jak mam tam isc
Miala ktoras moze do czynienia z tym tradzikiem?
Maggda moj tez takie lekko zolte z rana w ciagu dnia wcale albo taka wode i pod wieczor po kapeili znowu zawsze jakies zoltego wyciagne...
Swoja droga powiedzialam lekarce jeszcze jak bylam z tymi paznokietkami wrastajacymi co zapalenie sie tam wdarlo ( co stwierdzili ze wogole niepotrzebnie przyszlam) ze maly ma katar i zeby go osluchala no i ze daje mu sol morska do noska wyciagam frida glutki to ona ze nic nie ma na plucach a glutow absolutnie nie wyciagac same musza zejsc chyba ze sa juz tak nisko ze idzie je leciutko gruszka wyciagnac... A ja na to, ze przeciez on nie moze odychac sobie swobodnie jak ma zatkany nos, to ona to nic przeciez ma jeszcze buzie...
Bez komentarza i tak mu wyciagam ale powiem Wam szczerze, ze myslalam ze sluzba zdrowia w Niemczech jest dobra a co rusz po prostu mnie negatywnie zaskakuja i same problemy z tego -
kas zobacze jeszcze jutro co z ta kupa ale dzis wrocil mu apetyt i to z podwojona sila by jadl i jadl . Przed chwila znowu chcial butle po 1.5h od ost karmienia co zjadl 90 , nie chcialam mu dawac bo to za wczesnie no i balam sie boli brzucha i pozniejszego placzu ale ewidentnie chcial wiec w koncu mu dalam zjadl 130...
wiec do tej pory od 12 w nocy polknal juz 650 a gdzie to do wieczora...
00:30 170mml
5:30 130mml
7:30 130mml
10:15 90mml
12:15 130mml
Zaczynam sie go bac
Ale jak kupa bedzie dalej zielona to bede musiala odwiedzic ulubiona przychodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 12:45
-
nick nieaktualnyKlaudia ja miałam do czynienia z czymś podobnym. Mój mały miał super skórę od porodu, zero plam, gładziutka , lekarka chwaliła a kilka dni temu pojawiły się na policzkach i czole krostki, z tego co czytałam w necie to ten trądzik. Znalazłam w próbkach ze szpitala kremik firmy laroche posay i posmarowałam nim buzię, po 2 dniach zero krostek, wszystko zniknęło, skóra bajka...ta skórka była tam dość sucha...ten krem z tego co czytałam to seria dla skóry suchej i wrażliwej nazywa się LIPIKAR FLUID:
http://www.laroche-posay.pl/produkty-do-zabieg%C3%B3w-piel%C4%99gnacyjnych/Lipikar/LIPIKAR-FLUID-p13421.aspx
co do glutów to wyciągam wieczorem przed snem zielone kozy jak słyszę, że mały sapie to wiem że coś mu tam w nosku siedzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 12:52
-
manda jestesmy przeziebieni bol gardla kaszel ale malemu do tej pory oprocz katarku nic nie bylo asekuracyjnie sprawdzam mu temperature od czasu do czasu ale tez ok.
A co do wyparzania to szczerze mowiac wczesniej raz wyparzylam raz nie wyparzylamteraz sumiennie za kazdym razem kurcze moze to od tego ...
mogloby byc, bo dzis ta kupa jakby pomieszana z zolta zobacze jutro mam nadzieje ze bedzie juz cala zolta. -
nick nieaktualnyKlaudia jak ja nie wyparzałam przed każdym karmieniem to mały dostał pleśniawki, nie wiem czy to od tego ale teraz sterylizuję butelki i podaję małemu kilka kropel witaminy c dziennie. U nas kupki po sab simplexie i bebiko pro + żółte i rzadkie i to kilka razy na dobę, właściwie podobne tych c robił po moim mleku na początku tylko bardziej obfite
-
ruby dzieki zaraz sprawdze ten kremik
Trzeba wyparzac sumiennie te butelki i tyle eeehh czlowiek sie uczy na bledach szkoda tylko ze maluchy na tym pozniej cierpia Cholera teraz bede miala wyrzuty sumienia
trzeba szybko naprawic ten blad w sumie od dwoch dni naprawiam oby pomoglo ... -
nick nieaktualnyklauuudia wrote:ooo znalazlam i jest tez w Niemczech w aptece
-
dobra zamowilam to
https://www.apodiscounter.de/roche-posay-lipikar-baume-ap-balsam-p-646350.html
z tego co czytalam to jest dla niemowlat dzieci i doroslych do cery wrazliwej i suchej dziala kojaco i jest na wysypki takze powinien pomoc
jutro przyjdzie albo pojutrzeacha i zarowno do twarzy jak i ciala
Ruby dziekuje bardzoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 13:39