X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie krosteczki malutkie czerwone niektore z bialymi lepkami wystepujace w skupiskach

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia u mnie było jakby na całej buzi, najwięcej na policzkach więc smarowałam całą buzię i czoło :) nie masz za co kochana , mam nadzieję że wam też pomoże! :)

klauuudia lubi tę wiadomość

• _polin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia pytałam, bo u nas tez są zielono żółte i wyglada to tak, ze ta pierwsza partia jest zielonkawa a ta późniejsza żółta. Pytalam ostatnio pediatry i tak moze być jak kupki są tak jak u nas raz dziennie albo raz na dwa dni, bo część tej kupy się po prostu utlenia i taki ma kolor. I jak maluch nie jest marudny to kazała sie nie martwić. Ale zawsze warto obserwować :-) u nas też ostatnio buzia szorstka od krostek, ale ja to tylko przegotowana woda przemywam.

A co do glutow tez uslyszalam, żeby nie wyciągać jak z nosa nic nie wycieka, ale tez jakos sceptycznie do tego podchodze :-P

My dzisiaj mamy neurologa - troche sie stresuje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 14:47

klauuudia lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas Robert ma taką kaszke na twarzy,być może od naszych ubrań hm widoczną pod swiatlo w zasadzie

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też ma takie krostki właśnie taką drobniutka kaszkę na czole i klatce piersiowej.Lekarz powiedział,że to pokrzywka niemowlęca i zniknie sama koło 3 miesiąca.Mam z tym nic nie robić ewentualnie przemyć w emoliencie.
    Rzeczywiście z biegiem czasu znika,na buźce już prawie nie ma,a na klatkę też zastosuję ten krem o którym piszecie bo tam ma jeszcze sporo.

Do nas dotarł wczoraj leżaczek-bujaczek i normalnie mały się w nim zakochał a ja mam więcej czasu żeby coś zrobić.Właśnie śpi w nim już ponad godzinę. :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też mam ten krem i pisałam o nim jakiś czas temu. Któraś z mam odradzała ze względu na skład ale w sumie stwierdziłam że narazie nic małej nie jest i stosuję. Jest bardzo dobry. Po tym skończył się problem bardzo suchej skóry

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Ola w dalszym ciągu ma objaw zachodzącego słońca. Niewielki ale jednak. Muszę ją zabrać do neurologa. Mam nadzieję że to po prostu normalne u niej i z czasem zniknie.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin to moze rzeczywiscie niepotrzebnie sie zestresowalam ta kupa bo u nas tez tak raz na dzien nie czesciej... Ale maly byl inny jak zwykle ostatnio pisalam ze Taki spokojniutki dziecka nie ma a teraz przez te dwa dni naprawde poczulam ze jest hehe byl marudny plakal przy jedzeniu sam nie wiedzial czego chce ... :/ ale dzis juz duza poprawa... Moze jakies wzdecia bo prostowal nozki sie tak naprezal jak mu jesc dawalam i stad tez te kupki takie...
    Nic obserwowac trzeba :)

kas to to moze ta pokrzywka co scorpiolenka pisze ...

Scorpiolenka to bedziemy razem probowac nowy krem mam nadzieje ze pomoze :)
    super ze mlodemu spodobal sie bujaczek :) niech spi na zdrowie :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka to widzisz nie wiedzialam ze tez go stosujecie musialo mi umknac ;)
    skoro ten objaw jest niewielki to na pewno z czasem sam zaniknie , nie przejmuj sie na zapas.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia u nas też są takie kropeczki na buzi, taki grysik właśnie. Pojawia się i znika, dr mówiła żeby się nie martwić bo to nic groźnego :) też mam probke tego kremu co mówicie może posmaruje jej dzisiaj buźkę :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena bardzo się cieszę że macie poprawę :*

Lezaczek to bardzo dobra sprawa :) dziś Nadia była bardzo marudna może jakiś skok rozwojowy? I zasnęła tylko i wyłącznie w lezaczku. Także bez tego już sobie nie wyobrażam życia :)

Lena19938, klauuudia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia mój też dzisiaj tylko w leżaczku chciał, tylko ja mam taki bujany niestety nie automat tylko muszę ręką bujać, zastanawiam się czy opłaca się jeszcze drugi kupować...Ale mój ma tylko jedną pozycję fasolki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 18:57

Wirginia lubi tę wiadomość

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja też bujam ręką :) na ten automatycznie nas nie stać :D a z resztą nie wiedzieliśmy czy w ogóle będzie chciała w tym siedzieć. I aktualnie znowu śpi. :) Więc potem będą oczy jak 5 złotych :D

• kas50 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja ten krem chyba kupię skoro polecacie :-) no może faktycznie to pokrzywka,hm,zbyt wiele tego nie ma.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• _polin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u neurologa - z dobrych wiadomości dowiedzieliśmy się, że mały jest inteligentnym chłopcem, o ile tak można powiedzieć w tym wieku, ale ma też lekko wzmożone napięcie mięśniowe.

Wiedziałam o tym, ale liczyłam, że ktoś mi powie - Pani przesadza... Niby mógłby wyjść z tego sam, ale lepiej pomóc więc szukamy fizjoterapeuty :(

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bujaczek ( hustawke hybrydowa :P) firmy Ingenuity. Swietna sprawa, sama sie husta, ma kilka trybow bujania, ustawienie czasowe, odglosy, melodyjki i wibracje. Sliczny design. Cena srednia. Cud miod :D. Tylko ze mala najbardziej lubi w nim siedziec tak po prostu, bez niczego. Ale ogolnie bardzo polecam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 21:59

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Olcia waży już 4050 g!!!! Dziś lekką kolke dostała ale położyłam ją na brzuszku i trochę pomasowałam plecki i zaczęło jej się przelewać w brzuszku. Po tym poznałam że chyba przechodzi. Zasnęła dość szybko po tym.

Dziś mąż był z nami prawie cały dzień. A dziś jedzie jeszcze do zs a potem do Antwerpii. Wszystko ok ale strasznie jest na drodze :-( martwię się bardzo bardzo. Mała już za nim tęskniła.

Wirginia, klauuudia lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza Twój lezaczek to już wyższa szkoła jazdy widzę xD ja jestem zadowolona z tego co mam, trzeba umieć docenić to co się ma :)

Lena no to waga super!! Nadia już ponad 4 ale dokładnie dowiem się w lutym a to już może być 5kg jak nic xD Nadia zasnęła o 23 coś i dopiero teraz wstała na mleczko :) i chyba jeszcze zaraz zaśnie :D
    Ach drogi są straszne ale pewnie będzie podwójnie ostrożny! Niech dzwoni do Ciebie się meldować :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unas sprawdza się mata edukacyjna,super sprawa :-)

Większość dzieci do 3ms ma wzmozone napięcie :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• manda21 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisalam o tym kremie, on zlego skladu nie ma dzialanie jest pododne do kosmetykow emolientowych czyli przy problemach. Ja bym go przy braku problemow nie uzywala codziennie na duza powieszchnie, bo jedyne ale to ostatni skladnik ktory jest w niektorych krajach nie dopuszczony do uzycia, ale dodawany jest do np wiekszosci chusteczek nawilzanych i to w duzo wiekszym stezeniu niz w tym kremie...

Lena19938 lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ