X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • _polin Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was chustuje? Długo się zastanawiałam, bo nie mam pojęcia czy moje dziecie to polubi, ale aktualne promocje na chusty mnie skusiły i w sumie już nie mogę się doczekać wypróbowania :)

klauuudia lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamusie:)
    Poczytałam trochę Wasze wpisy i stwierdzam ze warto dołączyć, jal to mówią w grupie raźniej, mam nadzieję że mnie przygarniecie;)
    Jeśli chodzi o te krostki to faktycznie trądzik niemowlęcy może być. Mój maluch też ma. Położna powiedziała mi zebym przykladala miejscowo Octanisept a po jakiejś godzinie leciutko Bephantenem bo on przysusza.
    A ten biały nalot to podobno plesniawki i wtedy maluch może słabiej jeść bo to może szczypać.

Scorpiolenka, klauuudia, _polin lubią tę wiadomość

• kataloza Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziach wrote:
    Witam wszystkie Mamusie:)
    Poczytałam trochę Wasze wpisy i stwierdzam ze warto dołączyć, jal to mówią w grupie raźniej, mam nadzieję że mnie przygarniecie;)
    Jeśli chodzi o te krostki to faktycznie trądzik niemowlęcy może być. Mój maluch też ma. Położna powiedziała mi zebym przykladala miejscowo Octanisept a po jakiejś godzinie leciutko Bephantenem bo on przysusza.
    A ten biały nalot to podobno plesniawki i wtedy maluch może słabiej jeść bo to może szczypać.
    Witaj!!!!

Mój też ma biały nalot na języku ??!!! I to pleśniawki są????

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy zimę u nas - 23 stopnie Masakra.

My stosujemy na wzdęcia debridat.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o boze malamama jak na Syberii brrr ... :/

Madziach czesc!! super ze sie przylaczasz :) witamy cieplutko

Kataloza z tego co czytalam to jak jest nalot i nie da sie go zmyc to tak (mozna pomylic z nalotem z mleka po prostu)i dzieciaczki potem traca apetyt.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziach i jak dlugo to juz robisz? widzisz roznice?

Polin ile taka chusta kosztuje? Daj znac jak juz wybrobujecie jak sie sprawdzila :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 13:00

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:

Ja codziennie rano i wieczorem przemywam małemu buźkę wacikami nasączonymi octaniseptem to dezynfektuje te zmienione miejsca a zwykle raz dziennie (czasem nawet nie) bephanten i ładnie przysycha choć pojawiaja się co kilka dni jakieś krosteczki - podobno są to normalne zmiany hormonalne u chłopców (wcześniej zauważyłam ze miał nabrzmiale piersi plus krostki i z tym polecialam do lekarza).

A jesli chodzi o plesniawki to nie wiem dokładnie, mój ma delikatny biały nalot na języczku ale to od mleka nie jest to pleśniawka. Mama mi mówiła że jest coś takiego - głównie występuje przy karmieniu butelką, trzeba dokładnie myć i wyparzac smoczek i przepajac malucha. Ja dodatkowo po kąpieli przemywam dziąsła, podniebienie i język jak mogę gazikiem nasaczonym wodą przegotowana albo solą fizj.
    A jeśli chodzi o Lipikar z La Rosche to wg mnie jest super na bardzo suche miejsca. Stosuję co jakiś czas ale mam wrażenie że te kremy trochę uzależniają (skóra sie do nich przyzwyczaja i później trudno odstawić) wiec osobiście używam jak muszę nie na codzień.

Się rozpisalam;) a tak na marginesie u mnie rano było -19.5 stopnia.

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madziach :)

Ło matko,ale u Was mrozy.To u nas znacznie cieplej -6 stopni więc opatuliłam maluszka i wygnałam moich chłopaków na spacer a sama sprzątam chałupkę.

My na szczęście nie mamy jak narazie problemów z pleśniawkami ale przerabiałam to że starszym synem i wtedy Apthin lekarz zalecił,teraz podobno już nie wskazany.Nam wtedy pomógł szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 22:58

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

My mieliśmy pleśniawki, dostałam nystatynę ale było jeszcze gorzej i zastosowałam aphtin na zmianę z fioletem gencjaną - ten zestaw nam pomógł dodatkowo zakwaszam buzię podają kilka kropli wit c dziennie...ale fakt faktem te pleśniawki to straszne świństwo i ciężko czasem się pozbyć :/

U nas -15 także siedzimy w ciepełku, ale małego dzisiaj na twarzy wysypało...nie jest to ten trądzik tylko coś innego akie bardzo drobne ledwo widoczne czerwone krostki...może potówki?

• maggda Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na plesniawki uzywalam apthin i pomoglo ;)

Scorpiolenka ja tez jestem z kuj-pomorskie. Dzisiaj Zuzia slizgala sie na lodzie alez miala frajde az do domu nie chciala isc ;)

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas -18. Też siedzimy w domu eh.

Ruby mój też ma taką mini kaszke na twarzy,podejrzewam że od naszych ubrań wypranych w innym proszku.

Mnie dziś prawa pierś lekko boli:-/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano pamiętam maggda,ty chyba Bydgoszcz prawda,ja uczyłam się niegdyś w Bydgoszczy i mam mnóstwo miłych wspomnień związanych z tym miastem i paru znajomych nadal zostało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 22:59

maggda lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz -25

Maly dostal rano butelke i spi strasznie duzo od dwoch dni i zrobil mi sie zastoj.. nie pomaga oklad cieply ani masaz sciagnelam tylko kilka kropli.. juz nie wiem co robic..

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:

Polin ile taka chusta kosztuje? Daj znac jak juz wybrobujecie jak sie sprawdzila :)

Normalnie 195 ja dałam 136, a to i tak chusta 2go gatunku, bo nie wiem jak nam pójdzie motanie.

U nas -13 - byliśmy u teściów więc maluch tylko z domu do samochodu.

Witaj Madziach - a Twoja dzidzia chłopczyk czy dziewczynka? Jak się macie? :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie ;)

Polin moja dzidzia to chłopczyk - Bartoszek:) w poniedziałek minie dwa msce jak mamy sobie nawzajem;) mamy się dobrze choć bywają wzloty i upadki ale nadal uczymy się siebie nawzajem:)

Apropo chust to byłam na warsztatach dla kobiet w ciąży gdzie dziewczyna miała wykład na temat chustonoszenia i z ciekawostek podała ze spotkała się z chustą która kosztowała ponad 3tys.zł...

Manda21 przepraszam ze zapytam bo nie jestem w temacie, a nie ściągacz pokarmu?
    P.S. ja właśnie z laktatorem w ręku siedzę jak co wieczór

_polin lubi tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Wczoraj zwykła suszarka uratowała mi życie. Olka cały dzień marudziła! Zrobiłam na wieczór herbatkę z koperkiem, dałam espumisan, włączyłam suszarkę i przytulilam do cycka... Inne dziecko! ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regularnie byl przystawiany co dwie godziny wiec sie nie spodziewalam, ze sie takie cos zrobi. Godzine mnie w domu nie bylo i wtedy dostal mm.. a potem przysypial na cycu, ale niby cos tam jadl. Sytuacja juz opanowana: prysznic meliska Wiktor nie dostal swojej butli po kapieli, oklady z pampersa i powolutku zeszlo.

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziach ladne imie mi sie Bartosz zawsze podobalo..

Polin a gdzie zamawialas? Dobre chusty kolo 300zl.. Ja sie mocno zastanawialam jak mial problem z wylezeniem 5 min, teraz przezimujemy jeszcze jakos, a na pozniej mam fajne nosidelko. Moze jak bedzie drugie dziecko to wroce do tematu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 08:26

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo o chustach czytałam i taka na początek wystarcza jak najbardziej, a już najlepiej pierwszą kupić używaną mięciutką i wykochaną więc z tymi 300 zł się nie do końca zgodzę, chociaż czasem używane są droższe od nowych. Też bym kupiła używaną ale akurat LittleFrog zrobili promocję i tam zamówiłam.
    Oczywiście jak się sprawdzi to pewnie będę chciała zainwestować, bo podobno na jednej się nie kończy :P
    U mnie w sumie też nie ma problemu, ale bardziej mnie przekonują plusy w rozwoju dzieci chustowanych. Nosidełko też już mam upatrzone, ale te dopiero mają ładne ceny - zanim usiądzie to mam czas na zbiórkę funduszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 09:47

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manda21 wrote:
    Madziach ladne imie mi sie Bartosz zawsze podobalo..

A dziękuję;) mnie się Marcel albo Wiktor bardzo podobało ale w bliskiej rodzinie są małe dzieciaczki i tak jakoś szukałam innego:)

Dziewczyny a powiedzcie mi czy karmicie piersią, MM czy tak i tak?
    Ja często ściągam i na dniu daję małemu swoje mleko ale z butelki bo się wkurza i zjada 150ml już teraz. Nie wiem czy to dużo...
    A pozatym czy Waszym dzieciaczkom też się tak często ulewa (zarówno mlekiem jak i takim serkiem)?

‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ