X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • maggda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mnie bardziej nie wkurza niz to ze mala ma katar a ja nie moge jej tego wyciagnac :( jak zakropie i poloze na brzuszek to troche zleci ale zaraz znowu slysze lekkie charczenie w nosku. Dzisiaj kupuje inhalator i moze to jej pomoze.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje wam problemow z kolkami nie ma chyba nic gorszego dla malca jak i rodzicow. Zuzia tez miala i caly czas powtarzam ze to byl najgorszy czas. Mam nadzieje ze Agatke to ominie :)

Lena oby malutka szybko pozbyla sie tej bakteri i abyscie szybko wrocily do domku

Lena19938 lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Słuchajcie nie wiem na ile ma to znaczenie ale dziś Ola spokojna. Od wczoraj jesteśmy na piersi i mleku Bebilon pepti i mała normalnie bączki puszcza i jest chyba szczesliwsza? ;-) ok przede mną jeszcze całą noc. Ale jest jakoś lepiej. Pepti nie jest jakimś super smacznym wynalazkiem ale jest mlekiem łagodnym. To co wczoraj zobaczyłam, jak bardzo zagazowana jest Ola to mnie przeraziło! Coś okropnego. Dziś bączków było sporo i nawet teraz jednego puściła ;-) Nic innego jej nie podawałem tylko to mleko i moja pierś

Lenka mam nadzieje , ze bedzie juz lepiej moze to mleko troche pomoglo :)
    Niech mala puszcza baczki na zdrowie :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Lena dobrze , że przyczyna znaleziona teraz już będzie tylko lepiej :)

Magda a fridy używasz? ja wszystkie kozy tym wyciągam po uprzednim psiknięciu wodą morką do nosa... teraz kupiłam w aptece online taką wodę nasodrill jakaś woda z Luchon i to dla dorosłych i dla niemowląt jest:
    Działanie
    Wody siarkowe wywierają bardzo istotny wpływ na błonę śluzową nosa poprzez upłynnienie i eliminację wydzieliny. Przyczyniają się też do złagodzenia miejscowych objawów zapalnych i do wzmocnienia mechanizmu obronnego śluzówki.

Dziewczyny w taką pogodę jak dzisiaj gdzie sypie śniegiem jest dość wietrznie i na minusie wychodzicie czy raczej tylko werandujecie maluchy?

• maggda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie mam fridy mecze gruszka ale sa za gleboko:/ dlatego myslalam o inhalatorze aby tez Zuzia skorzystala na kaszel

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    No wlasnie nie mam fridy mecze gruszka ale sa za gleboko:/ dlatego myslalam o inhalatorze aby tez Zuzia skorzystala na kaszel
    Magda inhalator też się przyda bo sama mam dla starszej córki ale frida niezastąpiona dla mnie :) kosztuje ok 20zł i warto się zaopatrzyć :)

maggda lubi tę wiadomość

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja tez mam ta fr8ide bez tego to sobie nie wyobrazam. naprawde warto kupic

maggda lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rade to bede patrzec za frida i inhalatorem

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia Freda jest bardzo skuteczna ale trzeba się trochę napracować. Jeśli widzę jakąś koze to używam soli morskiej a potem wyciągam frida. Jest też katarek który podłącza się do odkurzacza :-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez frida i sol morska pomogla :)

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Fride polecam choć niektórzy wolą Katarek do odkurzacza.

Ruby jak bardzo wieje typu ostatni Orkan to bym nie wychodzila. Ja chodzę jak sypie i wieje umiarkowanie,temperatura do -5stopni.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• _polin Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie katarek do odkurzacza to rewelacja. Mój mąż był bardzo uprzedzony, ale jak zaczęliśmy ściągać fridą i tchu nam brakowało i gucio się ściągało, a do tego młody kręcił głową jakbyśmy mu krzywdę robili to sam pojechał zakupić. To jest tak zbudowane, że zmniejsza siłę ssania do odpowiedniego poziomu i krzywdy dzidzi nie zrobi. U nas teraz ściągamy gluciory szybko, miło i przyjemnie, bo Oli uspokaja się przy odkurzaczu :) właśnie, warunek jest taki że dziecie nie może bać się takich dźwięków.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie po spacerze ale u nas dziś nie sypie i wiatr w miarę spokojny . Malucha wpakowałam w kombinezon i przykryłam dodatkowo rożkiem cienkim.Miał cieplutko i spał całą godzinę a ja za to zmarzłam.Mają być teraz większe mrozy to pewnie nie będziemy wychodzić bo tak to staramy się zrobić choć krótki spacer codziennie.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze malemu wczoraj wyszly jakies czerwone krostki na powiekach i pod oczkami i dzisiaj jest ich chyba jeszcze wiecej mi sie zdaje :(

A dziś wieczorem jeszcze zielona kupa...A już wczoraj była trochę zielonkawa eehh dziś już konkretnie zielona... Nie wiem czy to może mieć jakiś związek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 22:48

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widze ogromna poprawe (nie zapeszajac) w zachowaniu malego po zmianie mleka. Zmienilismy z nan ha na humane. Jest mniej sycaca, ale lepiej sie trawi. Niby tylko jedna butle pije, a robilo robote.

Ja mam zwykla gruszke i zawsze jest duzo krzyku, ale daje rade. Musze obczaic ta fride, bo nawet nie wiem na jakiej zasadzie to dziala.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda jest dużo lepsza od zwykłej gruszki wdychasz ustami powietrze przez rurkę i smarki wylatuja tez trzeba się trochę nawysilac ale zdecydowanie mniej jak gruszka.

maggda, Lena19938 lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalic ze Robert odwraca się z brzuszka na plecy w obydwie strony :-) i główkę trzyma długo i wysoko,nie wiem co tak nagle w niego wstapilo ale niezmiernie mnie to cieszy :-)

maggda, Wirginia, Scorpiolenka, _polin, klauuudia lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia jak kp to może zjadlas coś nowego?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka chyba wraca do zdrowia ;-) punkt 4.00 śniadanie - czyli ciumkanie cyca bez butelki a po śniadaniu aktywna jak dotąd. Dobrze że są smoczki. Za jakąś godzinę może położy się spać. O 8 antybiotyk. Jak śpi to nic nie czuje i nie płacze. Dzieci nie lubią tego uczucia zimna przy iniekcjach i płaczą.

Na 27.01 jestem umówiona na kontrolę do gin. Nadal czuję ból w miejscu gdzie były ponoć te więzadła. Boli trochę na dole ale myślę że jeszcze odchorowuje poród naturalny.

Muszę pogadać z córką bo już bym spać poszła ;-)

Wirginia, _polin lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dobrze, że z małą coraz lepiej.

Kas może skończył się kolejny skok rozwojowy ;) nowe umiejętności dziecka bardzo cieszą

Frida faktycznie świetna, po pierwszej (nieudanej oczywiście) próbie z gruszka od razu się w nią zaopatrzylismy i z wodą morską faktycznie działa cuda.

Dziewczyny karmiące piersią mam pytanie. Mój młody zaczął spać w nocy jednym ciągiem po 6-7h z czego bardzo się cieszę ale moje piersi juz tak zadowolone nie sa. Budzę się z bólem i gigantycznymi balonami... Czy to się ustabilizuje? Czy nie pozostaje nic innego jak wstawać w nocy i odciagac?

kas50 lubi tę wiadomość

17u920mmbyd1a8aj.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ