Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzisiaj 4 m-ce :-) Z zebow sie nie ciesze, wiem ze to niedobrze.
    49c9a28bfb8d7effmed.jpg
    U nas podobnie z mm z tym, ze od 20-21 do 10-11 jest tylko na cycu. Zupki je chetnie otwiera buzie, jak czegos nie chce to nie wpycham w niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 21:46

Scorpiolenka, Lena19938, klauuudia, _polin, kataloza, małamama lubią tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spłaszczone smoczki ma jeszcze Difrax - mieliśmy jeden, ale nawet zassać go nie chciał :)

Jutro spróbuję podać marchewę po mleku, jak będzie tak samo to zawieszamy rozszerzanie diety. Dzisiaj jak jadłam żelki to tak się patrzył i upominał jakby wiedział co jem i wtedy gębę otwierał :P może jak będę jadła z nim marchewkę to pójdzie lepiej.

Byliśmy godzinkę na spacerze - cudownie czuć wiosnę w powietrzu. Nigdy nie czekałam na wiosnę jak teraz :) następne dziecko będę wyliczać na miesiące letnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 20:43

Lena19938 lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo czekam na wiosne :D. Zawsze pora roku mi byla obojetna ale teraz juz sie dusze w domu :/
    Powiedzcie mi dziewczyny jak u Was z samotnymi spacerami ? Same znosicie wozki czy ktos Wam pomaga ? Mieszkamy na 2 pietrze, niby to nje jest wysoko ale ja sama nie zniose calego wozka. Bym musiala 3 razy obrocic gora-dol zeby w koncu wyjsc na dwor. Oddzielnie zlozony stelaz, potem gondola i w koncu mala. Chyba bym umarla :P. Wozka calego nie zniose bo to jakies 14kg albo i wiecej. Na dole zostawic nie moge. No i takim oto sposobem nie wychodze za czesto. Maz wraca ok 18, wiec poki co to za pozno na spacery. Chyba zdecyduje sie kupic jakas lzejsza spacerowke. Taka zebym mogla ja zniesc w calosci np zlozona i potem mala. Albo to i to :P. Mam cos tam na oku, ale niestety ze wzgledu na nasze chodniki odpadaja te z malutkimi koleczkami, musze wybrac nadal lekka ale taka co sobie poradzi po nierownosciach.

Jutro idziemy na szczepienie. Juz sie boje bo ostatnio bylo strasznie. Nie moglam opanowac malej, modle sie zeby jutro bylo ok.
    Przyszla mi paczka z bobovity, fajnie jest opisane rozszerzanie diety malucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 21:54

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fałszywy alarm. Ola zdrowiutka. Tylko ja choruję. Chyba ma jakis skok bo inaczej się zachowuje. Nie zjada całej porcji ale jeszcze się tym nie martwię. Pozdrawiamy mamuśki!!!
    02659944a18c6a4bmed.jpg

klauuudia, Scorpiolenka, aphrodita, _polin, manda21, kataloza, Wirginia, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda brawo dla twojego 4-miesięczniaka.Śliczne,ciemne oczka ma i takie duże. :)

Polin czyli twój maluch ewidentnie niesmoczkowy ,nie będziesz musiała później odzwyczajać.
    Życzę Ci żebyś z następnym dzieciątkiem ucelowała na sezon wiosna-lato.Ja starszego syna urodziłam w marcu i to była zupełnie inna bajka.

Ja też dziś nie mogłam nacieszyć się spacerem a mały podziwiał świat bo jechał w wózku z odkrytą budką i spał krótko bo szkoda czasu na to.Za to w domu po dotenieniu pospał ponad 2 godz.Oby więcej takich dni aż żyć się chce.
    Musimy sobie teraz odbić te zimowe dni w domu.

U nas wszystkim się udzieliła ta pogoda.Mąż zaczął rysować plan piaskownicy dla synka choć ten nawet jeszcze nie siedzi. ;)

Lenka to super,że Olcia zdrowa :)
    Minie skok to mała nadgoni z jedzeniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 22:51

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę najpierw asekurowac córkę przy schodzeniu. Potem znoszę wózek razem z Nikosiem. Często delikatnie zjazdzam tylnymi kołami po stopniach. Mieszkam na pierwszym piętrze. Robię też tak że stelaż najpierw, potem córka a na końcu gondola z synkiem. Jak już przejdziemy na spacerówkę to pewnie wózka już nie będę brała na górę.

Co do smoczków to my mamy lovi.

Martwię się bo od soboty Nikos robi rzadkie kupy że śluzem i zielonkawe. Mało grudek. Teraz się zastanawiam czy od zębów czy od mojej diety. Bo ostatnio to jadł dużo czekolady, ciastek. A w piątek wieczorem wypiłam sok pomarańczowy. Myślę przejść na dietę eliminacyjna od jutra. Na pewno czekoladki tylko zastanawiam się czy jeszcze mleka niewyeliminowac. Sama już nie wiem co robić. Nikos jest pogodny, nie wygląda jakby go brzuszek bolał. Piastki w buzi i pełno śliny to może faktycznie ząbki idą.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita takimi kupkami moze tez reagowac na jakiegos wirusa. Watpie, ze byto bylo od jedzenia jak do tej pory sie nic nie dzialo. Duzo razy zrobil zielona kupe?
    Ja wczoraj mialam ochote isc drugi raz na spacer. U mnie jest wygodnie, bo jest w domu podjazd na wozek inwalicki. Tylko mam nie raz stracha, bo mam strome schody na poddasze, a u siebie w domu kiedys na swieta tak spadlam, ze na pogotowiu skonczylam, a teraz z dzieckiem to podwojny stres.

Ale Ola sie zmienila, juz nie jest taki okruszek.

My tez dzisiaj szczepienie...

Lena19938 lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza jak chodziłam sama, a Oli nie spał w wózku, to stelaż zostawiałam na dole, czasem wózek stał w piwnicy - ale jak zobaczyłam w jego okolicach pająka to zrezygnowałam :P
    Jakby Mały nie spał w wózku, to może jeszcze bym zeszła z tym tobołem, a tak wolę na męża zaczekać. W zimę często na balkonie sterczałam. :P
    Jeszcze miesiąc, góra dwa i będę mieszkać na parterze u rodziców, więc już w ogóle bajka :)

A tak w ogóle rok temu zrobiłam pierwszy test ciążowy i dowiedziałam się o swojej fasolce <3

Lena19938, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita dokładnie może to być jakoś wirus. U nas taka kupa była w sobotę i w niedziele. Teraz spokój. Temp. też w porządku. Ja też cały czas daję Oli witaminę C. W czwartek szczepienie. Zobaczymy.

Ola już coraz fajniejsza i coraz dłuższa ;-) już powoli zaczynamy nosić Dada 3 ;-)

kataloza lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    A tak w ogóle rok temu zrobiłam pierwszy test ciążowy i dowiedziałam się o swojej fasolce <3

Ja też :)

_polin, Lena19938 lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersów - mieliśmy gości w sobotę z ponad rocznym chłopcem i on nosi pampki rozmiar 4. Tak jak nasz chłopak :P i tak się zastanawiam czy my mamy takie wielkie dziecko czy tyle się je nosi?

Dziewczyny, czy któraś z Was usypia dziecko w wózku w dzień? Zastanawiam się czy on tego potrzebuje czy my go przyzwyczailiśmy... Ogólnie pewnie by usnął w łóżeczku, ale on się czasem przebudza i muszę go dobujać, żeby się wyspał, bo inaczej będzie królewicz niezadowolony.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollin moja córka w wieku 2 lat nosiła 4. Taki jest przedział wagowy. Najdłużej nosi się 4.

Co do wózka to my usypuamy w wózku w ciągu dnia. Mam Nikosia na oku i też zawsze można go pobujac w razie wu. W nocy po karmieniu daje do łóżeczka. Czasami zdarza się że jak go położę do łóżeczka w ciągu dnia to też zaśnie.
    Z wózka korzystam ile się da bo niedługo skończy się wygodą i zacznie się usypianie na rączkach. Chociaż kto wie... Teraz Niki jak jest noszony to oczy szeroko otwarte a jak tylko odlozymy do wózka to zaraz zasypia.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Adasiek za nic w dzień nie uśnie w łóżeczku tylko w wózku,leżaczku albo na naszym łóżku.Ale na noc zasypia w łóżeczku sam.

My zakładamy pampersy 4 a ja już myślę ,żeby kupić 5 na noc albo chociaż 4+ z Dady a może przesadzam,już sama nie wiem.

Mój synek dzisiaj śmiał się w głos jak matka alfabet recytowała ;) piszczeć się nauczył z radości aż głowa boli,dobrze że dom sąsiadów daleko bo co by pomyśleli ;)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Co do pampersów - mieliśmy gości w sobotę z ponad rocznym chłopcem i on nosi pampki rozmiar 4. Tak jak nasz chłopak :P i tak się zastanawiam czy my mamy takie wielkie dziecko czy tyle się je nosi?

Dziewczyny, czy któraś z Was usypia dziecko w wózku w dzień? Zastanawiam się czy on tego potrzebuje czy my go przyzwyczailiśmy... Ogólnie pewnie by usnął w łóżeczku, ale on się czasem przebudza i muszę go dobujać, żeby się wyspał, bo inaczej będzie królewicz niezadowolony.

Polin moj starszak ma 19mcy i nosi dady 4. One sa troszke wieksze niz oryginalne pampersy. A na noc Zakladam mu oryginalne pampersy 5 bo sika jak najety :P wazy 12 kg i nie jest olbrzymem. Zaesze na srodkowym centylu.
    Dla porownania Olga nosi 3 wazy 6.400 i tez na srodkowym centylu.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez mala spi w dzien w wozku. Dlatego musze go miec w domu, nie moge zostawiac nigdzie na klatce. Kiedys zasypiala mi na rekach, teraz juz nie, zazwyczaj usypiamy ja w wozku ... W nocy do pierwszej pobodki wozek a potem lozeczko. Najgorzej jak przejdziemy na spacerowke, trzeba bedzie ja odzwyczaic, zeby nie wypadla jak sie zacznie podnosic. Ogolnie to juz sama zaczyna siadac, wiem ze nie moze i walcze z nia, ale jest tak nerwowa ze sie okropnie zlosci, gdy ja "popycham" do lezenia :P

Bylismy na szczepieniu, bylo praktycznie pusto, gdzie zawsze czekalismy po 3h, dzis poszlo bardzo sprawnie. Krzyczala okropnie. Standardowo szczepionka na dwa uda i rotawirus. Wazy 5800, dlugosc ok 68 cm. Dluga a szczupla i ciagle slyszalam ze taka malutka. Myslalam ze przytyje wiecej, 800 g w jakies 6 tygodni. Dobrze czy troche malo ?

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.my zdrowiejemy po 3 dniach wypuścili nas do domu.

Od dziś przewroty z pleców na brzuch i tak w kółko ;)

radiszka, _polin lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez po szczepieniu i tak jak ostatnio spi na razie caly czas. Szczepienia znosi dosc dzielnie, gorzej krzyczal jak mu kombinezonik zalozylam. Jeszcze jak go ubieralam to zaczal sobie z pania pielegniarka konwersowac.
    My mamy tez 4 i sie boje, ze tez moga byc niedlugo za male. Pan doktor kazal nam jak najbardziej diete rozszerzac, zeby jak najszybciej wprowadzic miesko. Tylko zapomnialam zapytac dlaczego...podejrzewam, ze to jest zwiazane z jego spora waga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 15:55

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy 4 sluza dosc dlugo bo maluszek potem robi sie dluzszy i szczuplejszy.

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj na wieczór Ola tam mi troszkę zaczęła kaszleć, kichać... A potem na amen się rozkręciła :-( jedziemy do lekarza... Proszę trzymajcie kciuki żeby było dobrze. Żeby nie skończyło się szpitalem... Moje maleństwo...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka 3mamy mocno kciuki!

U nas też właśnie wózeczek w dzień, a w nocy łóżeczko. Całkowicie nam się rozregulował rytm dnia - było tak pięknie, a teraz już czasem nie wiem czy śpiący czy głodny :(

Rozszerzanie diety zawieszam, bo wczoraj zostałam wręcz opluta marchewką, więc nic na siłę. Kupiłam książkę o BLW, może się jednak zdecydujemy na takie rozszerzanie :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ