Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj maluszek tez spi w dzien w wozku, wieczorem ukladam go w lozeczku a potem juz z mamusia, bo znowu wstaje co 1,5-2 godz na mleczko.
A co do smoczkow, my preferujemy Lovi, tym razem kupilam ten caly silikonowy Chicco ale lovi jest lzejszy. A starszy synek wogole nie uznawal smoczka ani butelek i tak tez sie da, zasypial bez problemu, wkladalam go do wozka wlasnie, dwa razy lulnelam i spal.
-
Moj tez nie jest szczególnie za smoczkiem cały czas rączki w buzi próbuje cała pięść sobie wkładać masakra hehe. A vo do zasypiania to nie ma problemu obserwuje tylko kiedy zaczyna być senny żeby tego nie przeoczyć bo później są problemy a tak to odkładam go do łóżeczka i zasypia sam, dalej śpi na brzuszku jakoś najbardziej mu tak pasuje
Znowu jakbym mu pozytywke włączyła to będzie Się chciał dalej bawićWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 09:28
-
Moj tez kaszlal, ale zostal dokladnie zbadany przed szczepieniem i dostalismy zgode. Dzisiaj jest podwyzszona temp ale nie przekracza 38, takze sie obserwujemy na razie. Jedno wklucie zaczerwienione
klauuudia lubi tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Moj usypia dalej tylko na rekach:-(
Kupilam mu jeszcze ten smoczek Lovi,zobaczymy,wzielam rozmiar 3-6ms,faktycznie miekka ta gumka i ksztalt inny...
Lena kciuki!Lena19938 lubi tę wiadomość
-
a jeszcze takie pytanko czy Waszym dzieciaczkom tez dosyc mocno lzawia oczka??
Mojemu lzawily od samego poczatku raz troche mniej raz bardziej ale szczerze powiedziawszy nigdy nie bralam tego za jakis problem tylko od wczoraj zauwazylam ze sie zrobily takie popekane krwinki w bialkach przy kacikach...
Nie wiem co o tym myslec -
Klaudia u nas nie było takich problemów,więc nie pomogę.Mały ma łzy w oczach tylko jak naprawdę płacze do tej pory przy szczepieniu i jak jest mocno mocno głodny.
Te popękane naczynka to chyba warto skonsultować z lekarzem tak dla świętego spokoju.Napewno to nic poważnego.klauuudia lubi tę wiadomość
-
To właśnie u nas mały przykładowo zadowolony a oczka mu lzawia... Nie wiem zapytam teraz jak pójdę czy to normalne...
A z tymi popekanymi zylkami niby dzisiaj już ich nie ma może sobie przeyarl oczko po prostu jakaś grzechotka i dlatego... Trzeba obserwować -
Cześć dziewczyny! Wiele z was dokarmia i mnie tez to teraz czeka. Jestem tu z wami od początku. Moja córka ma 3 miesiace, waży niecale 5 kg. Karmie od początku przez kapturki. Urodzila sie malutka, nie chwytala piersi, ja mialam okropny baby blues, nie mialam sily z nią walczyć, potem było juz za późno. Mam jej dawać butelkę co karmienie po piersi. Na początek 60 ml. Powiedzcie prosze czy dokarmiając trzymacie sie tej zasady, że mm podaje sie nie częściej niz co 3 godziny? Czy poprzez dokarmianie może zaniknąć pokarm? Czuje sie fatalnie z tym że moje dziecko mogło nie dojadać, że mój pokarm jej nie wystarczał, że jest taka malutka przeze mnie
-
PatJot- 3 mies i 5kg to nie tak zle
. Moja mala ma troszke ponad 4 mies i wazy cos ok 5800 i wszyscy mowia ze jest ok
. Trzeba brac pod uwage wage urodzeniowa do tej teraz. Dziecko malutkie po urodzeniu ogromne raczej nie bedzie. Tez urodzilam okruszka i maluchem nadal jest
Kalinka tez nie chwytala piersi, z tym ze u mnie wcale nie jadla. W 3dobie zaczela dostawac mm bo byla glodna i tracila wage. Ja sciagalam pokarm ale bardzo szybko zanikl. Jest wiec prawie od urodzenia na butli a wazy malo i jest szczupla jak na dziecko butelkowe -
Hey dziewczyny... Właśnie przed chwilą karmiłam Olę. Zajrzałam jej w oczka i szok. Jedna źrenica powiększona! Zaczęłam oglądać zdjęcia które jej robiłam i też to zauważyłam. Staram się nie czytać wujka Google bo chyba zwariuje. Nie zawsze tak jest ale jednak jest. W trybie natychmiastowym na pewno trzeba będzie odwiedzić neurologa bo mamy jeszcze objaw zachodzącego słońca. No i okuliste.
Biedne dziecko... A i jeszcze jedno. Normalnie Ola przybierała w ciągu miesiąca ok 1 kg. Teraz równy miesiąc i przybrała 460 g.... Cholera chyba dzisiaj nie zasnęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 23:52
-
Ja też dokarmiam ( z zaleceń lekarza) chyba od 3-4 tyg.życia a pokarm mam cały czas.Też zaczynałam dawać 60 ml mm co trzy godziny potem nawet co 1,5 -2 dostawał mm ale małe porcje.Teraz je już rzadziej bo nawet co 4-5 godz ale ok.90-120 plus kp.
Pokarmu mam sporo ,nawet czasem ściągam.
PatJot 3 miesiące na samym kp to i tak już coś jak trzeba dokarmiać mm to trzeba i już i nic sobie nie zarzucaj.
A jak idziecie na siatkach centylowych.Skoro piszesz ,że córeczka urodziła się malutka to może te 5 kg to dla niej ok jak idzie ze swoim centylem od początku.
U nas mały przy urodzeniu z wagą był na 75 centylu i tak się mniej więcej trzyma cały czas więc jest ok.Ze wzrostem jest poza siatką ot taki długi.
Lenka spokojnie,dzieci przybierają skokowo jednego tygodnia więcej innego mniej.Ważne ,że przybiera a może ma właśnie mniejszy apetyt i dlatego teraz mniej na wadze a za tydzień,dwa nadgoni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 00:05
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedzi ☺ napisałam niecałe 5 kg, a to dokładnie 4570 gram
Ważyła 2750 gram przy urodzeniu a w dniu wypisu 2600 gram. Miala 53 cm. Od połowy lutego dawałam jej co trzecie karmienie po 60 ml mm. Przybrała 370 gram w 3 tygodnie. No i teraz ta sugestia aby dawać jednak co karmienie.
To dobra informacja, że macie swój pokarm podczas gdy dokarmiacie.
Starałam sie nie przejmować, ale sama widzę, że coś jesr nie tak, nosimy rozmiar 62, widzę że jest mniejsza niż miesięczne niemowlęta.