Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluszek tez spi w dzien w wozku, wieczorem ukladam go w lozeczku a potem juz z mamusia, bo znowu wstaje co 1,5-2 godz na mleczko.
    A co do smoczkow, my preferujemy Lovi, tym razem kupilam ten caly silikonowy Chicco ale lovi jest lzejszy. A starszy synek wogole nie uznawal smoczka ani butelek i tak tez sie da, zasypial bez problemu, wkladalam go do wozka wlasnie, dwa razy lulnelam i spal.

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie pragnie smoczka ochoczo wsuwa kciuk ;-)zasypia w łóżeczku przy pozytytywce tak na razie Go wyszkoliłam;-)

klauuudia, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nie jest szczególnie za smoczkiem cały czas rączki w buzi próbuje cała pięść sobie wkładać masakra hehe. A vo do zasypiania to nie ma problemu obserwuje tylko kiedy zaczyna być senny żeby tego nie przeoczyć bo później są problemy a tak to odkładam go do łóżeczka i zasypia sam, dalej śpi na brzuszku jakoś najbardziej mu tak pasuje ;)

Znowu jakbym mu pozytywke włączyła to będzie Się chciał dalej bawić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 09:28

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za równy tydz mamy dopiero pierwsze szczepienia a mały mi coś pokasluje trochę i psika cholera...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez kaszlal, ale zostal dokladnie zbadany przed szczepieniem i dostalismy zgode. Dzisiaj jest podwyzszona temp ale nie przekracza 38, takze sie obserwujemy na razie. Jedno wklucie zaczerwienione

klauuudia lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj usypia dalej tylko na rekach:-(

Kupilam mu jeszcze ten smoczek Lovi,zobaczymy,wzielam rozmiar 3-6ms,faktycznie miekka ta gumka i ksztalt inny...

Lena kciuki!

Lena19938 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pojawily sie listopadowki 2017 :) tak milo sobie powspominac :)

kas50, picollina, radiszka, manda21, małamama lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze takie pytanko czy Waszym dzieciaczkom tez dosyc mocno lzawia oczka??

Mojemu lzawily od samego poczatku raz troche mniej raz bardziej ale szczerze powiedziawszy nigdy nie bralam tego za jakis problem tylko od wczoraj zauwazylam ze sie zrobily takie popekane krwinki w bialkach przy kacikach...
    Nie wiem co o tym myslec

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia u nas nie było takich problemów,więc nie pomogę.Mały ma łzy w oczach tylko jak naprawdę płacze do tej pory przy szczepieniu i jak jest mocno mocno głodny.
    Te popękane naczynka to chyba warto skonsultować z lekarzem tak dla świętego spokoju.Napewno to nic poważnego.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To właśnie u nas mały przykładowo zadowolony a oczka mu lzawia... Nie wiem zapytam teraz jak pójdę czy to normalne...
    A z tymi popekanymi zylkami niby dzisiaj już ich nie ma może sobie przeyarl oczko po prostu jakaś grzechotka i dlatego... Trzeba obserwować ;)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia nam zdarzyło się, że oczka łzawiły i były lekko przekrwione jak mały je sobie zatarł, częściej wtedy przemywałam solą fizjologiczną i następnego dnia nie było śladu;)

17u920mmbyd1a8aj.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas oczy łzawiły przy ropieniu, bo jak kanalik łzowy jest zatkany to łzy nie mają gdzie uciekać i oczka łzawią. Ale jak nic nie ropieje to nie wiem :) może się chwilowo podrażniły.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • PatJot Znajoma

Wysłany: 2 marca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Wiele z was dokarmia i mnie tez to teraz czeka. Jestem tu z wami od początku. Moja córka ma 3 miesiace, waży niecale 5 kg. Karmie od początku przez kapturki. Urodzila sie malutka, nie chwytala piersi, ja mialam okropny baby blues, nie mialam sily z nią walczyć, potem było juz za późno. Mam jej dawać butelkę co karmienie po piersi. Na początek 60 ml. Powiedzcie prosze czy dokarmiając trzymacie sie tej zasady, że mm podaje sie nie częściej niz co 3 godziny? Czy poprzez dokarmianie może zaniknąć pokarm? Czuje sie fatalnie z tym że moje dziecko mogło nie dojadać, że mój pokarm jej nie wystarczał, że jest taka malutka przeze mnie

uwo9rjjgyjncpzmn.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatJot- 3 mies i 5kg to nie tak zle :). Moja mala ma troszke ponad 4 mies i wazy cos ok 5800 i wszyscy mowia ze jest ok :). Trzeba brac pod uwage wage urodzeniowa do tej teraz. Dziecko malutkie po urodzeniu ogromne raczej nie bedzie. Tez urodzilam okruszka i maluchem nadal jest :)

Kalinka tez nie chwytala piersi, z tym ze u mnie wcale nie jadla. W 3dobie zaczela dostawac mm bo byla glodna i tracila wage. Ja sciagalam pokarm ale bardzo szybko zanikl. Jest wiec prawie od urodzenia na butli a wazy malo i jest szczupla jak na dziecko butelkowe :P

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatJot jest tu sporo mam, ktore dokarmiaja, a pokarm mamy caly czas. Jak bedziesz przystawiac do piersi przed mm to nie bedziesz czula roznicy. Jaka byla waga urodzeniowa?

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny... Właśnie przed chwilą karmiłam Olę. Zajrzałam jej w oczka i szok. Jedna źrenica powiększona! Zaczęłam oglądać zdjęcia które jej robiłam i też to zauważyłam. Staram się nie czytać wujka Google bo chyba zwariuje. Nie zawsze tak jest ale jednak jest. W trybie natychmiastowym na pewno trzeba będzie odwiedzić neurologa bo mamy jeszcze objaw zachodzącego słońca. No i okuliste.
    Biedne dziecko... A i jeszcze jedno. Normalnie Ola przybierała w ciągu miesiąca ok 1 kg. Teraz równy miesiąc i przybrała 460 g.... Cholera chyba dzisiaj nie zasnę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 23:52

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dokarmiam ( z zaleceń lekarza) chyba od 3-4 tyg.życia a pokarm mam cały czas.Też zaczynałam dawać 60 ml mm co trzy godziny potem nawet co 1,5 -2 dostawał mm ale małe porcje.Teraz je już rzadziej bo nawet co 4-5 godz ale ok.90-120 plus kp.
    Pokarmu mam sporo ,nawet czasem ściągam.

PatJot 3 miesiące na samym kp to i tak już coś jak trzeba dokarmiać mm to trzeba i już i nic sobie nie zarzucaj.
    A jak idziecie na siatkach centylowych.Skoro piszesz ,że córeczka urodziła się malutka to może te 5 kg to dla niej ok jak idzie ze swoim centylem od początku.
    U nas mały przy urodzeniu z wagą był na 75 centylu i tak się mniej więcej trzyma cały czas więc jest ok.Ze wzrostem jest poza siatką ot taki długi.

Lenka spokojnie,dzieci przybierają skokowo jednego tygodnia więcej innego mniej.Ważne ,że przybiera a może ma właśnie mniejszy apetyt i dlatego teraz mniej na wadze a za tydzień,dwa nadgoni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 00:05

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • PatJot Znajoma

Wysłany: 3 marca 2017, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi ☺ napisałam niecałe 5 kg, a to dokładnie 4570 gram :( Ważyła 2750 gram przy urodzeniu a w dniu wypisu 2600 gram. Miala 53 cm. Od połowy lutego dawałam jej co trzecie karmienie po 60 ml mm. Przybrała 370 gram w 3 tygodnie. No i teraz ta sugestia aby dawać jednak co karmienie.

To dobra informacja, że macie swój pokarm podczas gdy dokarmiacie.

Starałam sie nie przejmować, ale sama widzę, że coś jesr nie tak, nosimy rozmiar 62, widzę że jest mniejsza niż miesięczne niemowlęta.

uwo9rjjgyjncpzmn.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie dostałam okres :-D po roku. Właściwie to rocznica była 13 lutego ;-) Jestem tak zdziwiona jakbym go pierwszy raz dostała ;-)

klauuudia, manda21 lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena a jak tam zdrówko Oli? :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ