Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadia już dłuższy czas warczy do pieluch i misia xD marchewka ze słoika też nie smakuje, dzisiaj spróbuje brokuły
może jeszcze nie będzie chciała jeść niż innego niż mleko
jutro kończymy 4 miesiące, na fajny dzień nam to wypada
klauuudia, Scorpiolenka, małamama lubią tę wiadomość
-
Madziach wrote:Kataloza Twojego Synka babcia widziała dwa razy, a mojego "tatuś"...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 09:19
-
Faceci mozgi to maja chyba jakies okrojone
. Coraz wiecej jest samotnych matek, dlatego ja sie bardzo ciesze ze moj jest taki ogarniety pomimo ze ma dopiero 26 lat. Jest bardzi chetny do opieki nad mala, fakt, pracuje duzo, ale jak jest w domu to Kalinka jest jego. Ja jestem troche mlodsza, mozna powiedziec ze sie nie wyszalalam za mocno i sa dni ze mysle co by bylo gdyby malej nie bylo. Moje zycie by bylo calkiem inne. Teraz wiem ze tak mialo byc, i patrzac na moje kolezanki, samotne matki, wiem ze mam mega szczescie bo niczego mi nie brakuje
.
Podziwiam samotne matki, ja jestem sama w domu jakies 10-12h dziennie i to juz mnie dobija
Tak wogole to dokladnie rok temu robilam test. O tej porze juz wiedzialam ze bede mama, a dzis moj lobuz ma 4, 5 miesiaca, smieje sie, pluje, rozmawia jak oszalala i pokazuje swoj charakterekklauuudia, Scorpiolenka, kataloza lubią tę wiadomość
-
Kataloza niektórzy faceci nigdy nie dorastają są na szczęście nieliczne wyjątki i kilka wielkich szczesciar które właśnie na nich trafiło
ja czasami narzekam na swojego ale tak naprawdę to jest kochany stara się dużo pracuje pomaga zajmuje się małym.
Na początku jednak przez jakieś 2,5 miesiąca Nikolas nie reagował na niego dobrze wolał być ze mną kiedy tylko mój m przyszedł do nas pobawić się razem z nami był wielki protest ze strony małego uspokajal się jak mąż się oddalal hehe i widziałam ze jest to dla niego ciężkie był smutny ze mały go " nie lubi " jak to mówił. Teraz znowu jak wraca z pracy mały cieszy się jak oszalały od razu uśmiech oducha do uchaaż się czasami zazdrosna robie hehe
a mąż super zadowolony no i widzę że bardzo nas kocha a o to w tym wszystkim chodzi
A samotne mamy podziwiam bardzo. Ja osobiście nie wiem czy dałabym sobie rade w takich okolicznościach wydaje mi się, że to by mnie przerosło... Trzeba mieć tyle w sobie siły samozaparcia organizacji... Wielki szacunek dla tych mamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 10:06
Posti77, Scorpiolenka, kataloza, małamama lubią tę wiadomość
-
Boziu dziewczyny! Nie wiedziałam że to forum jeszcze funkcjonuje!
Na pewno nie dam rady przeczytać zaległości z kilku miesięcy. Mam nadzieję że u Was tak samo dobrze jak i u nas.
Gabi rośnie jak na drożdżach. Ma nie całe 4 miesiące a urosła 10cm i zakładamy już rozmiar 74! Macierzyństwo wygląda dużo lepiej niż zakładałam. Myślałam że będzie ciężko a jest wręcz przeciwnie. Ja zajmuję się dzieckiem a mąż pracuje i na zmianę zajmujemy się domem. Ale większość rzeczy wziął na siebie.
Na szczęście Gabi zdrowa. Nie wiemy co to Katar czy nieprzespane noce. Śpi ładnie 12 godzin z przerwami na cyca.
Szczepienia były w 6 tygodniu, druga dawka przed skończonym 3 miesiącem i teraz idziemy na 3 dawke. Wybrałam 6w1 Rota i pneumokoki. Po szczepieniach czujemy się świetnie.
Na spacery chodzimy codziennie chyba że jest smog lub zimniej niż -6 stopni. Deszcz nie deszcz jesteśmy na dworzu i się hartujemy.
W lutym zaklepalam już miejsce w prywatnym żłobku. Bo o państwowym nie mamy co marzyć. Zaczynamy w październiku ponieważ muszę wrócić do pracy. A powiem szczerze że z miejscem w prywatnym też w Warszawie ciężko.
Postaram się podrzucić zdjęcie Gabi
klauuudia, _polin, Scorpiolenka, małamama lubią tę wiadomość
-
Klaudia najlepszego dla Synka;)
Kataloza "moj" ma 30 lat a w głowie nic prócz chęci zaspokajania własnych zachcianek. ja to już mam dość nerwów, chyba u mnie najrozsadniejsza będzie wizyta u adwokata.
Nie tak wyobrażałam sobie macierzyństwo powiem Wam dziewczyny. Ale ten mały skarb wynagradza wiele. A i bez pomocy rodziców nie wiem czy bym sobie poradziła...
Sory za te smuty jakoś tak mnie naszło, chyba gorszy dzień. Już nie będę.klauuudia lubi tę wiadomość
-
A mój nic się nie przewraca:-(
Posti szkoda że wracasz do pracy,ale samo zycie. Ja zamierzam bycz Mlodym tak jak z córka 3lata,potem przedszkole. Jednak żal takiego malucha
Super że u Was okspacery w deszczu wow,u mnie parasol nie idzie w parze z wozkiem;-)
Klaudia najlepszegoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 11:28
-
Co do siedzenia z dzieckiem to ja jestem pewna ze bede chciala wyslac mala do przedszkola jak skonczy 3 lata. U nas w miescie jest prywatne i panstwowe i mam nadzieje ze mala sie dostanie
.
W tamtym tygodniu bylismy u neurologa. Ogolnie wszystko jest ok, musimy jedynie masowac jej raczki by piesci tak nie zaciskala i pomagac jej w przewrotach na boki, na brzuszek, na plecy bo nadal nie jest tym zainteresowana. Nie interesuje sie tez nogamiKontrola w czerwcu. Nie jest zle
Chetnie je wszystko co jej podaje wiec to na plus
Kas- Kalinka ma rozne drzemki, czasem sa to dwie po np 2h a czasem jedna 15 minutowa w ciagu calego dnia.
-
dziekujemy za zyczenia
kas moj spi duzo jeszcze nie jest to jeszcze jakos super wyregulowane ale ma mniej wiecej 4 drzemki po godzinie czasami jedna drzemka sie wydluza do 1,5 - 2 godzin jak tylko maly zaczyna ziewac trze oczka i jest marudny to odrazu go klade w przeciwnym razie jest nie do wytrzymania
gdzies czytalam ze tez kazde dziecko potrzebuje inaczej jedno wiecej jedno mniej i ze w pierwszym roku to ma byc 12-16 h dziennie nigdy w sumie tego nie liczylam ale moj chyba przesypia troche wiecej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 11:53
-
Jeszcze ode mnie życzenia dla 4 - miesięczego Nikolaska
U nas drzemki w ciągu dnia dokładnie jak u Klaudii 4 po 45-60 min,czasem dłuższe jak cycuś przy boku.
Rozszerzamy dietę dalej w niedzielę i wczoraj była dynia raz ze słoiczka a raz sama ugotowałam i owszem zjadł ale szału nie było i nic nie urwało.Dziś za to brokuł mega,nawet bardziej mu smakował niż marchewka.Taki maluch a ma już swoje ulubione smaki.
Mnie dziś pochłonęły zakupy bo mąż ma wolne to musiałam wykorzystać czas.
W Rossmanie jest fajna promocja z okazji Dnia Kobiet - perfumy,dezodoranty,szampony i odżywki - jak się kupi jeden drugi gratis.Zapasy zrobione na kilka miesięcy.
klauuudia lubi tę wiadomość
-
kas zacznie sie przewracac nie przejmuj sie ja cwiczylam troche z malym tak jak jedna dziewczyna juz nie pamietam ktora filmik wyslala ale tak w formie zabawy i tez nie codziennie ... I maly zaczal tak oo ni z gruszki ni z pietruszki...
Mysza super ze Kalinka wsuwabardzo sie ciesze , bo swoje z tym jedzeniem przeszlas
Scorpiolenka dziekujemy :*
my jeszcze nie probowalismy brokula bo nigdzie nie moge dostac a troche sie boje tego sklepowego.