Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza Twojego Synka babcia widziała dwa razy, a mojego "tatuś"... :(

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziach to się szanowny "tatuś" popisał,ale to jego strata może kiedyś to zrozumie.
    Przykre to strasznie,że niektórzy faceci nigdy nie dorosną do tej wspaniałej roli. :(

kataloza lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutne...

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nas w końcu też dopadly skończone 4 miesiące :) :)
    A mały od kilku dni zawzięcie ćwiczy przewroty i zaczął warczec tak jakby haha takie to zabawne

kataloza, Wirginia, _polin, kas50, Scorpiolenka, małamama lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia już dłuższy czas warczy do pieluch i misia xD marchewka ze słoika też nie smakuje, dzisiaj spróbuje brokuły :D może jeszcze nie będzie chciała jeść niż innego niż mleko :) jutro kończymy 4 miesiące, na fajny dzień nam to wypada :D

klauuudia, Scorpiolenka, małamama lubią tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziach wrote:
    Kataloza Twojego Synka babcia widziała dwa razy, a mojego "tatuś"... :(
    U mnie "tatuś" przychodzi pobawi trochę,na rękach ponosi,pomoże przy kąpieli ale to wszystko takie wymuszone na siłę,nie czuję żeby było to szczere......odnoszę wrażenie że on chce wrócić do mnie tylko dlatego że ch***j go strzela że ktoś inny mógł by wychowywać jego syna! I tylko dlatego on nie czuje nic do mnie i chyba do dziecka to jego jakaś chora duma...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 09:19

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Madziach to się szanowny "tatuś" popisał,ale to jego strata może kiedyś to zrozumie.
    Przykre to strasznie,że niektórzy faceci nigdy nie dorosną do tej wspaniałej roli. :(
    Mój ma 48 lat i siano we łbie!!!

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci mozgi to maja chyba jakies okrojone :/. Coraz wiecej jest samotnych matek, dlatego ja sie bardzo ciesze ze moj jest taki ogarniety pomimo ze ma dopiero 26 lat. Jest bardzi chetny do opieki nad mala, fakt, pracuje duzo, ale jak jest w domu to Kalinka jest jego. Ja jestem troche mlodsza, mozna powiedziec ze sie nie wyszalalam za mocno i sa dni ze mysle co by bylo gdyby malej nie bylo. Moje zycie by bylo calkiem inne. Teraz wiem ze tak mialo byc, i patrzac na moje kolezanki, samotne matki, wiem ze mam mega szczescie bo niczego mi nie brakuje :).

Podziwiam samotne matki, ja jestem sama w domu jakies 10-12h dziennie i to juz mnie dobija :P

Tak wogole to dokladnie rok temu robilam test. O tej porze juz wiedzialam ze bede mama, a dzis moj lobuz ma 4, 5 miesiaca, smieje sie, pluje, rozmawia jak oszalala i pokazuje swoj charakterek :)

klauuudia, Scorpiolenka, kataloza lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza niektórzy faceci nigdy nie dorastają są na szczęście nieliczne wyjątki i kilka wielkich szczesciar które właśnie na nich trafiło :) ja czasami narzekam na swojego ale tak naprawdę to jest kochany stara się dużo pracuje pomaga zajmuje się małym.
    Na początku jednak przez jakieś 2,5 miesiąca Nikolas nie reagował na niego dobrze wolał być ze mną kiedy tylko mój m przyszedł do nas pobawić się razem z nami był wielki protest ze strony małego uspokajal się jak mąż się oddalal hehe i widziałam ze jest to dla niego ciężkie był smutny ze mały go " nie lubi " jak to mówił. Teraz znowu jak wraca z pracy mały cieszy się jak oszalały od razu uśmiech oducha do ucha :) aż się czasami zazdrosna robie hehe :) a mąż super zadowolony no i widzę że bardzo nas kocha a o to w tym wszystkim chodzi :)

A samotne mamy podziwiam bardzo. Ja osobiście nie wiem czy dałabym sobie rade w takich okolicznościach wydaje mi się, że to by mnie przerosło... Trzeba mieć tyle w sobie siły samozaparcia organizacji... Wielki szacunek dla tych mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 10:06

Posti77, Scorpiolenka, kataloza, małamama lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu dziewczyny! Nie wiedziałam że to forum jeszcze funkcjonuje!
    Na pewno nie dam rady przeczytać zaległości z kilku miesięcy. Mam nadzieję że u Was tak samo dobrze jak i u nas.
    Gabi rośnie jak na drożdżach. Ma nie całe 4 miesiące a urosła 10cm i zakładamy już rozmiar 74! Macierzyństwo wygląda dużo lepiej niż zakładałam. Myślałam że będzie ciężko a jest wręcz przeciwnie. Ja zajmuję się dzieckiem a mąż pracuje i na zmianę zajmujemy się domem. Ale większość rzeczy wziął na siebie.
    Na szczęście Gabi zdrowa. Nie wiemy co to Katar czy nieprzespane noce. Śpi ładnie 12 godzin z przerwami na cyca.
    Szczepienia były w 6 tygodniu, druga dawka przed skończonym 3 miesiącem i teraz idziemy na 3 dawke. Wybrałam 6w1 Rota i pneumokoki. Po szczepieniach czujemy się świetnie.
    Na spacery chodzimy codziennie chyba że jest smog lub zimniej niż -6 stopni. Deszcz nie deszcz jesteśmy na dworzu i się hartujemy.
    W lutym zaklepalam już miejsce w prywatnym żłobku. Bo o państwowym nie mamy co marzyć. Zaczynamy w październiku ponieważ muszę wrócić do pracy. A powiem szczerze że z miejscem w prywatnym też w Warszawie ciężko.
    Postaram się podrzucić zdjęcie Gabi :)

klauuudia, _polin, Scorpiolenka, małamama lubią tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 10:16

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Posti.
    Fajnie, że wpadłaś. Forum funkcjonuje ale garsteczka nas tu została :)
    Cieszymy się, że u Was wszystko okej - chętnie zobaczymy Gabi.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia najlepszego dla Synka;)

Kataloza "moj" ma 30 lat a w głowie nic prócz chęci zaspokajania własnych zachcianek. ja to już mam dość nerwów, chyba u mnie najrozsadniejsza będzie wizyta u adwokata.
    Nie tak wyobrażałam sobie macierzyństwo powiem Wam dziewczyny. Ale ten mały skarb wynagradza wiele. A i bez pomocy rodziców nie wiem czy bym sobie poradziła...
    Sory za te smuty jakoś tak mnie naszło, chyba gorszy dzień. Już nie będę.

klauuudia lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój nic się nie przewraca:-(

Posti szkoda że wracasz do pracy,ale samo zycie. Ja zamierzam bycz Mlodym tak jak z córka 3lata,potem przedszkole. Jednak żal takiego malucha
    Super że u Was ok :-) spacery w deszczu wow,u mnie parasol nie idzie w parze z wozkiem;-)

Klaudia najlepszego :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 11:28

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile drzemek i jak dlugich mają Wasze Maluchy za dnia? :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do siedzenia z dzieckiem to ja jestem pewna ze bede chciala wyslac mala do przedszkola jak skonczy 3 lata. U nas w miescie jest prywatne i panstwowe i mam nadzieje ze mala sie dostanie :).

W tamtym tygodniu bylismy u neurologa. Ogolnie wszystko jest ok, musimy jedynie masowac jej raczki by piesci tak nie zaciskala i pomagac jej w przewrotach na boki, na brzuszek, na plecy bo nadal nie jest tym zainteresowana. Nie interesuje sie tez nogami :P Kontrola w czerwcu. Nie jest zle :)

Chetnie je wszystko co jej podaje wiec to na plus :)

Kas- Kalinka ma rozne drzemki, czasem sa to dwie po np 2h a czasem jedna 15 minutowa w ciagu calego dnia.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekujemy za zyczenia :)
    kas moj spi duzo jeszcze nie jest to jeszcze jakos super wyregulowane ale ma mniej wiecej 4 drzemki po godzinie czasami jedna drzemka sie wydluza do 1,5 - 2 godzin jak tylko maly zaczyna ziewac trze oczka i jest marudny to odrazu go klade w przeciwnym razie jest nie do wytrzymania ;)
    gdzies czytalam ze tez kazde dziecko potrzebuje inaczej jedno wiecej jedno mniej i ze w pierwszym roku to ma byc 12-16 h dziennie nigdy w sumie tego nie liczylam ale moj chyba przesypia troche wiecej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 11:53

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ode mnie życzenia dla 4 - miesięczego Nikolaska :)

U nas drzemki w ciągu dnia dokładnie jak u Klaudii 4 po 45-60 min,czasem dłuższe jak cycuś przy boku.

Rozszerzamy dietę dalej w niedzielę i wczoraj była dynia raz ze słoiczka a raz sama ugotowałam i owszem zjadł ale szału nie było i nic nie urwało.Dziś za to brokuł mega,nawet bardziej mu smakował niż marchewka.Taki maluch a ma już swoje ulubione smaki.

Mnie dziś pochłonęły zakupy bo mąż ma wolne to musiałam wykorzystać czas.
    W Rossmanie jest fajna promocja z okazji Dnia Kobiet - perfumy,dezodoranty,szampony i odżywki - jak się kupi jeden drugi gratis.Zapasy zrobione na kilka miesięcy. :)

klauuudia lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas zacznie sie przewracac nie przejmuj sie ja cwiczylam troche z malym tak jak jedna dziewczyna juz nie pamietam ktora filmik wyslala ale tak w formie zabawy i tez nie codziennie ... I maly zaczal tak oo ni z gruszki ni z pietruszki... ;)

Mysza super ze Kalinka wsuwa :) bardzo sie ciesze , bo swoje z tym jedzeniem przeszlas :)
    Scorpiolenka dziekujemy :*
    my jeszcze nie probowalismy brokula bo nigdzie nie moge dostac a troche sie boje tego sklepowego.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ