Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas tak jak pisze Klaudia,przyjdzie czas i na Twojego malucha.Mój Adaś od niedawna dopiero przekręca się sam z plecków na brzuszek ale narazie tylko w jedną stronę umie
    Jak chcesz go troszkę przystymulować to możesz poćwiczyć najpierw obroty na boczek a potem sam zaskoczy.Mój synek dosłownie po kilku dniach takich ćwiczeń zaczął się obracać z plecków.Od tej pory już nie chce przestać,nawet pampersa coraz trudniej mu przebrać bo myk i już jest na brzuchu w wanience też podczas kąpania muszę mocno na niego uważać

klauuudia lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi tez nie interesuje się nogami. Nie przekręca się na bok i nie chce leżeć na brzuchu.

A co do żłobka to nie koniec świata. Dziecko ma świetną zabawę a tylko rodzice przeżywają.

kas50 lubi tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nogi to też jak drugi koniec świata - interesuje się tylko jak mu podniosę do ćwiczeń - mi się wydaje, że on ma do nich strasznie daleko...
    Tak jak pisze Scorpionelka ćwiczenia bardzo pomagają i odkąd nauczył się przekręcać z pleców na brzuch, praktycznie nie ma pozycji na pleckach. Wszystko na brzuchu - akrobacją dla mnie jest czasem wytarcie tyłka :) a jak tylko chcę go ubrać albo założyć pieluchę i zabraniam obrotu to wrzask jakbym go ze skóry obdzierała. Muszę obczaić zmianę pieluchy na brzuchu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 16:25

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrzylam do albumu corki to ona przekrecila się na brzuch majac 5ms dopiero,czytalam że niby do pół roczku jest czas. No nic,bedziemy cwiczyc te obroty. Zamowilam nową matę piankowa to zobaczymy :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas ma jeszcze czas spokojnie :) bedzie dobrze .
    Kto poradzi jak nie Robercik :)

o wlasnie polin Ty wyslalas ten filmik na youtubie :) teraz mnie oswiecilo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 17:51

kas50 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Weszłam w spodnie 26. No jie wierzę... Jeszcze miesiąc temu to było niemożliwe a teraz na spokojnie. Ola w czwartek ma szczepienie ale ten katar mi się nadal nie podoba. Dmucham nosek, daje sanosvit smoczkiem przed jedzeniem i robię inhalacje a końca nie widać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 18:55

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wklejałam ten filmik o ćwiczeniach.
    Podam link jeszcze raz może się komuś przyda.Nam te ćwiczenia dały dużo. :)
    https://youtu.be/mDGTrXr5j5s

kas50, klauuudia lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to Scorpionelka wstawiała filmik - my to mamy jako pracę domową z rehabilitacji. :) Teraz idziemy w czwartek po baaaardzo długiej przerwie - dziecko teraz charakterne się zrobiło i już obawiam się wrzasku :P

Lena to gratuluję, ja wręcz przeciwnie :) czeka mnie dieta na bank.
    A co do noska to inhalacje działają cuda, więc dużo cierpliwości.

Dziewczyny a u Was też pediatrzy każą odciągać katar dopiero jak wycieka z nosa czy tylko nasz ma taką teorię?

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie muszę zainspirowac się tym filmikiem,dzięki :-)

Katar córce zawsze czyscilam co chwile,nie jak wyplywal,może dzieki temu nigdy nie przerodzilo się w zapalenie ucha. Dziwna teoria,zwlaszcza przy gęstym katarze...
    Ja nie czekalabym na wyplyw;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz tez nie kazał absolutnie wyciągać frida, ale się do tego nie stosuje :P
    Scorpiolenka a to przepraszam pomyliłam się :D

My jesteśmy dzisiaj w końcu po pierwszym szczepieniu 6w1 pnrmokoki i ost rotawirusy, mały teraz śpi mam nadzieje ze będzie dobrze a jak usłyszałam płacz małego masakra nigdy czegoś takiego nie słyszałam tez zaczęłam płakać lekarka jak zwykle się na mnie popatrzyła jak na idiotke eehh ja nie wiem czy Ci ludzie uczuć nie mają eehh...

A i maly ma 6500 i 66 cm ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 10:47

Wirginia lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ladna waga :-)
    Mnie też zawsze stresuja te szczepienia,będzie dobrze :-)

My na spacerze :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia nie masz za co przepraszać no coś ty :)

Szczepienie to nigdy nic przyjemnego i dla dziecka i dla mamy.Maluszek ból zapomni bardzo szybko a mama niestety nie,nas to boli podwójnie.Dla lekarki to był po prostu kolejny pacjent,a dla Ciebie cały świat.

Lena ,no brawo Ty niezłe osiągnięcie,wejść w taki rozmiar zaledwie 3 miesiące po porodzie :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka szczerze zazdraszczam rozmiaru :) u mnie z tym masakra :P szkoda gadac ;)
    Scorpiolenka zgadzam sie w 100 % :)
    Kas u nas leje masakra ta pogoda :(

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pogoda do d... Pozostaje siedzenie w domu i zabawianie synka czym się da.
    Ja wreszcie zamówiłam ubranko na chrzest dla Adaśka,dla siebie kieckę już mam i dla chłopaków koszule.Jeszcze dodatki i zakupy spożywcze zostaną na koniec. :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj,

Kaludia ty chyba zaczęłaś dość wcześnie rozszerzać dietę z powodu nie jedzenia mleka? mamy ten sam problem powiedz mi od czego zaczynałaś i w jakiś ilościach?
    Karmię małego na śpiocha ale śpi coraz mniej i nie zawsze wpasuję się w drzemkę także jedzenie to jakiś kosmos, aczkolwiek waga słuszna bo 7140 i 70 cm długości ;)

Byliśmy 4 dni w szpitalu na diagnostyce serduszka, wyniki mam dobre także zostaje nam kontrola tylko :)

U nas pogoda dość ładna , za jakąś godzinkę wyruszam na spacer :)

Mały się jeszcze nie przekręca ale mamy czas :)

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruby tak ja zaczelam super wczesnie bo krotko po skonczonym 3 miesiacu, zaczelam od marchewki dalam na poczatek ok 8 lyzeczek nastepnego dnia troche wiecej i wiecej az do pol sloiczka i tak przez jakies 5 dni pozniej poszla dynia , jabluszko i tak mieszalam tez albo w poludnie marchewke pozniej po poludniu jablko po jakis dwoch tygodniach kupilam sloiczek z ziemniakiem i rozne mieszanki owocowe. i do mleka jak karmie malego na spiaco ok 23 w nocy dodaje kaszke to jedyny posilek ktory zacnie zje spiac a ma troche wiecej kalorii:)
    I ogolnie zauwazylam poprawe z jedzeniem mleka i maly czesciej robi kupki bez problemu ale dalej to picie nie zalicza sie do idealnych malego interesuje wszystko wokol tylko nie ta butelka eehh ale zdecydowanie po stalych pokarmach jest lepiej jak bylo... Trzeb a sie naprodukowac ostatnim hitem jest glosne spiewanie oczy zielone skupiam malego uwage i je haha :)
    No i te wczesniejsze jedzenie wygladalo tak ze maly byl glodny a po kilku lykach placz takze chyba jakies problemy brzuszkowe po podaniu marchewki nie wiem czy uklad trawienny jakby zaczal lepiej pracowac ale ten problem zniknal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 12:53

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka u nas tez szal chrzcinowych zakupow wczoraj przyszedl gajet dla malego :) boski tak mi sie podoba bedzie maly elegancik razem z mezem a ja najchetniej wystapilabym w jakims worku co by mnie nie bylo widac haha , mam plan schowac sie za filarem w kosciele i jakos to przetrwac hehe :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kupiłam taki worek,luźny nieopinający i jakoś tam jeszcze wyglądam.Zresztą ja w tym dniu nie będę najważniejsza tylko synuś a dla niego będzie super gajerek i on będzie cudnie wyglądał jak każdego dnia zresztą ( choćby był w samym pampersie) :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny glowa do góry,nie figura najwazniejsza,to Wy nosilyscie pod sercem Wasze maluchy,każdy rozstep czy faldka to przypomina,nie ma się co dolowac,a że idzie wiosna,trochę ruchu i będzie ok :-)
    Jaco prawda do swojej wagi sprzed ciąży już wrocilam,a przytylam 18kg,ale brzuszek dalej jest,a zapal do cwiczen maly;-)

Scorpiolenka, _polin lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz racje kochana :) jakos podnioslas mnie na duchu :*
    Najwazniejsze nasze szkrabki :) to przeciez ich piekny dzien :)

kas50, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ