Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cfd545213f093042med.jpg
    A tu mój mały baczek

Scorpiolenka, Lena19938, kataloza, manda21, RinaC, _polin, małamama lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nam katarek mija. Dostała Nasivin 3 razy dziennie i oczywiście dbam o to żeby miała czysty ten nosek. Mi katar nie przechodzi... Mąż jest tak chory że dostał zapalenie ucha. Dlatego Olą zajmuje się tylko ja. Przy moim zapaleniu spojówek to nielada wyczyn ale dajemy radę ;-) zapisałam Olę już do neurologa. Okulista też dopiero w kwietniu... Zobaczymy. Musi być dobrze

kataloza, _polin lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!zapraszam Was na www.babelu.pl może znajdziecie coś tam dla Waszych maluszków :) Dziś w prezencie do każdego zamówienia dodajemy ocieplaną śliczną apaszkę (do oglądnięcia w dziale Dodatki). Więcej szczegółów na naszym instagramie i facebooku :) Dajcie lajka :) Pozdrowienia!

link do sklepu: www.babelu.pl
    fan page na facebooku: https://www.facebook.com/babelusklep/
    instagram: www.instagram/babelusklep

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dzisiaj jakis dzien rozczulania :)
    te nasze bable przez te 3-4 miesiace tak sie pozmienialy ... Sa coraz silniejsze , codziennie ucza sie czegos nowego polepszaja swoje umiejetnosci... To wszystko jest takie piekne <3 <3 <3

Lena nie ma co martwic sie na zapas , pojdziecie do neurologa i okulisty i napewno okaze sie ze wszystko ok :)
    I zdrowka zycze , zeby Was opusilo w koncu to przeziebienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 12:45

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia super smyk :-)
    Nam dziś stuknely 4ms :-)

Scorpiolenka, klauuudia, _polin lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia fajny Bączek ( my na naszego wołamy Bączurek ). Masz rację rosną te nasze skarby bardzo szybko aż czasem myślę,że za szybko. :)

Kas gratki dla Robercika za 4 miesiące :) Fajne imię,mam do niego sentyment - moja połówka też je nosi.

Lenka trzymaj się tam,napewno Wam ciężko jak same choróbska się Was czepiają ale mam nadzieję,że szybko wszystko wróci do normy.

klauuudia, kas50 lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka baczurek jak słodko :)
    Kas wszystkiego najlepszego dla Robercika :)

kas50 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nasze malenstwa nie beda caly czas tak szybko przybierac na wadze, wraz z ich wzrostem waga spowalnia. Gdzies czytalam taką regułę, ze na pol roczku maluch podwaja wage urodzeniowa a na roczej potraja. To jak malenstwo wazylo 2600 to w 6 mcu powinien miec 5200. I macie racje, trzeba trzymac sie siatek centylowych, bo sa miarodajne

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytalam wczoraj opis 4ms dziecka i czesto już po skończeniu właśnie 4ms dziecko podwaja już masę ciala,potem spowalnia,nam jeszcze 1kg brakuje :-)

kataloza lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek już podwoił wagę plus jeszcze z 300 g.

Zaczęliśmy wczoraj rozszerzać dietę.
    Pierwsza poszła marchewka.Pół słoiczka w mig.Pierwsza łyżeczka lekkie skrzywienie a potem super szło i bardzo mu smakowało,Dziś druga połowa słoiczka też w mig i jeszcze mało było.
    Jutro będzie dynia.

Jak tam u Was z jedzeniem, podajecie więcej niż pół słoiczka,bo mój pewnie by cały wciągnął ale się boję mu tak od razu dawać takie ilości.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam jeszcze 2ms na rozszerzanie diety :-) też będę podawac na początek słoiczki,bo te warzywa sklepowe to strach jeść,a ogrodka nie mam. Latem na targu już kupię.

Scorpiolenka super że apetyt dopisuje :-)
    To teraz przez 2tygodnie warzywa,potem owoce i chyba kaszki,tak?już trochę zapomnialam jak to szło.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj podałam Nadii pierwszą marchewkę, sama zrobiłam i niestety więcej wyplula niż zjadła :) dostała też odrobinę kaszki waniliowej i dosc smakowało :D bardzo ładnie je z łyżeczki, aż byłam w szoku :) kupiłam już słoiki bo chce sprawdzić czy nie jest gotowa i nie chce tych marchewek i warzyw czy po prostu jej ta moja nie smakowała xD także dzisiaj dostanie marchewkę z ziemniaczkiem :) na razie wypiła butle i dalej śpi więc lece robić pieczeń :D miały być kluski ale ziemniaki po ugotowaniu ciapa.. aż byłam zła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 07:41

klauuudia lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:

Scorpiolenka super że apetyt dopisuje :-)
    To teraz przez 2tygodnie warzywa,potem owoce i chyba kaszki,tak?już trochę zapomnialam jak to szło.

Tak,właśnie tak chcę podawać.Też zaczynam od słoiczków a później będę gotować sama.Mam swój mały ogródek i będą zdrowsze warzywa to żal kupować pasteryzowane.Tylko deserki mu czasem podam ze słoiczka bo są fajne różnorodne owoce w nich.
    Zobaczymy narazie idzie super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 08:04

RinaC lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dawno mnie nie było, ale mam w domu konflikt i chyba czeka mnie wyprowadzka i czasu brak.
    Piękne Te Wasze pociechy, niech rosną szybciutko i zdrowo.
    Już rok minął od początku ciąży miłe wspomnienia.
    Ja już dałam spróbować słoiczek mojej małej i troszkę zjadła resztę wypluwa.
    A swoją wagę urodzenia podwoiła w trzy miesiące to chyba dobrze.?
    Mamy chrzciny 8 kwietnia, zaczynamy pracę na działce pod budowę. I tyle chyba u mnie nowego.
    Pozdrawiam Was cieplutko:-)

klauuudia lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scorpiolenka super ze maly ma apetyt tylko sie cieszyc :)

wirginia byc moze Nadii nie smakowala a ta ze sloiczka jej podejdzie, mojemu nie smakowala bobovity za to bardzo z hippa :) wybredniaki hehe wszystkiega nie zjedza

malamama wspolczuje konfliktu to zawsze jest niepotrzebny stres mam nadzieje ze wszystko sie pouklada po Twojej mysli i bedzie w porzadku i tego Wam zycze :)

A co do tej wagi to Nikolas podwoil swoja w 2 miesiace tyle ze byl malutki
    do potrojenia brakuje jakies 600g, takze mysle ze na roczek bedzie czterokrotna...
    wydaje mi sie , ze to przybieranie to kwestia indywidualna kazdego malucha, kazdy inaczej i jednego miesiaca troche wiecej drugiego mniej.
    Nikolas przybieral bardzo intensywnie przez pierwsze 2 miesiace , w 3 sie uspokoil tak, ze az sie denerwowalam , ze nie ma apetytu zreszta wiecie... a teraz znowu ruszyl
    takze moze potrzebowal troche oddechu od tego rosniecia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 15:21

małamama, Wirginia lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas aktywny weekend :) Taka piękna pogoda, że mały 3 razy potrafił być na spacerze. Dzisiaj u nas deszczowo :(

Ja Wam szczerze zazdroszczę, że Wasze maluchy mają apetyt na inne jedzonko niż mleko. U nas za mleko rękę odgryzie :P Próbowałam marchewkę, marchewkę z ziemniakiem i dynie z ziemniakiem - przed mlekiem, po mleku wszystko bee. Za jakiś czas spróbuję mu sama ugotować, bo może jest niesłoiczkowy?
    Ja nie mam parcia na rozszerzanie diety, ale z mojego męża strony jest dziecko w podobnym wieku. I tamten podobno je aż mu się uszy trzęsą i lekarz im kazał rozszerzać, więc dlaczego ja nie daje? Teściowa mi ogólnie na ambicje ze wszystkim wchodzi, bo jest ciągłe porównywanie. Ale to było wiadome, bo już w ciąży nas porównywała - która większy brzuch ma. Ogólnie spotkania z nią później przeżywam dobre kilka dni :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 09:04

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin u mnie taka sama sytuacja też mnie teściową porownywala z inną kobietą w ciąży w rodzinie i do tego na tym samym etapie. Bo ona urodziła 10 dni przede mną. Ale było minęło. Teraz jestem na etapie że nie mam teściowej przynajmniej ja traktuje jak obcą osobę.
    A na rozszerzenie diety każdemu dziecku przyjdzie czas, intywidualnie tak jak ze wszystkim. Nie ma się co martwić że narazie nie chcą słoiczków itp.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęście że babcia Wojtka ,,,,matka ojca mojego synka nie zagląda do mnie często była dwa razy od narodzin wnuka.......ulga ........

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama pewnie,że tak nic na siłę jeżeli mleko maluszkom wystarcza narazie to trzeba czekać.
    Z pierwszym synkiem też się przejmowałam wszystkim,teraz już nie.Każdy maluszek jest inny i rozwija się swoim tempem jeden szybciej się obraca,inny za to robi coś innego a później wszystko i tak się wyrównuje i po latach nawet się nie pamięta w którym miesiącu czy tygodniu zrobił pierwszy obrót,itd...Ja właśnie ostatnio nie mogłam sobie przypomnieć kiedy rozszerzałam dietę starszemu a nigdzie tego nie zapisywałam.Musiałam luknąć do zdjęć.Był karmiony tylko piersią i dostał pierwszą marchewkę pod koniec 5 miesiąca i żyje,jest zdrowy,nie choruje,nie ma alergii pokarmowej i innych schorzeń.
    Teraz karmię mieszanie dlatego daję szybciej stały pokarm bo w przeciwnym razie napewno bym jeszcze zaczekała.

Porównywać to sobie można ceny w sklepach a nie dzieci. ;)

Kataloza pewnie to i lepiej dla Wojtka,bo jak ma mieć babcię taką na siłę to lepiej wcale.Ma za to mamę najlepszą na świecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 11:21

klauuudia, _polin, kataloza, małamama lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie takie marudzenie bylo, ze masakra przez tydzien. Jakby byla kumulacja marudzen po szczepieniu plus na zeby plus skok. Teraz spi mi na rekach, bo inaczej nie spi w ogole... Tyle ze dal dzisiaj matce pospac od 22 do 5 ^^ myslalam, ze nie doczekam calej nocy nigdy

kataloza lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ