Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba nam katarek mija. Dostała Nasivin 3 razy dziennie i oczywiście dbam o to żeby miała czysty ten nosek. Mi katar nie przechodzi... Mąż jest tak chory że dostał zapalenie ucha. Dlatego Olą zajmuje się tylko ja. Przy moim zapaleniu spojówek to nielada wyczyn ale dajemy radę
zapisałam Olę już do neurologa. Okulista też dopiero w kwietniu... Zobaczymy. Musi być dobrze
kataloza, _polin lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!zapraszam Was na www.babelu.pl może znajdziecie coś tam dla Waszych maluszków
Dziś w prezencie do każdego zamówienia dodajemy ocieplaną śliczną apaszkę (do oglądnięcia w dziale Dodatki). Więcej szczegółów na naszym instagramie i facebooku
Dajcie lajka
Pozdrowienia!
link do sklepu: www.babelu.pl
fan page na facebooku: https://www.facebook.com/babelusklep/
instagram: www.instagram/babelusklep
-
mam dzisiaj jakis dzien rozczulania
te nasze bable przez te 3-4 miesiace tak sie pozmienialy ... Sa coraz silniejsze , codziennie ucza sie czegos nowego polepszaja swoje umiejetnosci... To wszystko jest takie piekne
Lena nie ma co martwic sie na zapas , pojdziecie do neurologa i okulisty i napewno okaze sie ze wszystko ok
I zdrowka zycze , zeby Was opusilo w koncu to przeziebienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 12:45
-
Klaudia fajny Bączek ( my na naszego wołamy Bączurek ). Masz rację rosną te nasze skarby bardzo szybko aż czasem myślę,że za szybko.
Kas gratki dla Robercika za 4 miesiąceFajne imię,mam do niego sentyment - moja połówka też je nosi.
Lenka trzymaj się tam,napewno Wam ciężko jak same choróbska się Was czepiają ale mam nadzieję,że szybko wszystko wróci do normy.
klauuudia, kas50 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, nasze malenstwa nie beda caly czas tak szybko przybierac na wadze, wraz z ich wzrostem waga spowalnia. Gdzies czytalam taką regułę, ze na pol roczku maluch podwaja wage urodzeniowa a na roczej potraja. To jak malenstwo wazylo 2600 to w 6 mcu powinien miec 5200. I macie racje, trzeba trzymac sie siatek centylowych, bo sa miarodajne
-
Ja czytalam wczoraj opis 4ms dziecka i czesto już po skończeniu właśnie 4ms dziecko podwaja już masę ciala,potem spowalnia,nam jeszcze 1kg brakuje
kataloza lubi tę wiadomość
-
Mój synek już podwoił wagę plus jeszcze z 300 g.
Zaczęliśmy wczoraj rozszerzać dietę.
Pierwsza poszła marchewka.Pół słoiczka w mig.Pierwsza łyżeczka lekkie skrzywienie a potem super szło i bardzo mu smakowało,Dziś druga połowa słoiczka też w mig i jeszcze mało było.
Jutro będzie dynia.
Jak tam u Was z jedzeniem, podajecie więcej niż pół słoiczka,bo mój pewnie by cały wciągnął ale się boję mu tak od razu dawać takie ilości. -
Ja czekam jeszcze 2ms na rozszerzanie diety
też będę podawac na początek słoiczki,bo te warzywa sklepowe to strach jeść,a ogrodka nie mam. Latem na targu już kupię.
Scorpiolenka super że apetyt dopisuje
To teraz przez 2tygodnie warzywa,potem owoce i chyba kaszki,tak?już trochę zapomnialam jak to szło. -
Ja wczoraj podałam Nadii pierwszą marchewkę, sama zrobiłam i niestety więcej wyplula niż zjadła
dostała też odrobinę kaszki waniliowej i dosc smakowało
bardzo ładnie je z łyżeczki, aż byłam w szoku
kupiłam już słoiki bo chce sprawdzić czy nie jest gotowa i nie chce tych marchewek i warzyw czy po prostu jej ta moja nie smakowała xD także dzisiaj dostanie marchewkę z ziemniaczkiem
na razie wypiła butle i dalej śpi więc lece robić pieczeń
miały być kluski ale ziemniaki po ugotowaniu ciapa.. aż byłam zła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 07:41
klauuudia lubi tę wiadomość
-
kas50 wrote:
Scorpiolenka super że apetyt dopisuje
To teraz przez 2tygodnie warzywa,potem owoce i chyba kaszki,tak?już trochę zapomnialam jak to szło.
Tak,właśnie tak chcę podawać.Też zaczynam od słoiczków a później będę gotować sama.Mam swój mały ogródek i będą zdrowsze warzywa to żal kupować pasteryzowane.Tylko deserki mu czasem podam ze słoiczka bo są fajne różnorodne owoce w nich.
Zobaczymy narazie idzie super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 08:04
RinaC lubi tę wiadomość
-
Cześć, dawno mnie nie było, ale mam w domu konflikt i chyba czeka mnie wyprowadzka i czasu brak.
Piękne Te Wasze pociechy, niech rosną szybciutko i zdrowo.
Już rok minął od początku ciąży miłe wspomnienia.
Ja już dałam spróbować słoiczek mojej małej i troszkę zjadła resztę wypluwa.
A swoją wagę urodzenia podwoiła w trzy miesiące to chyba dobrze.?
Mamy chrzciny 8 kwietnia, zaczynamy pracę na działce pod budowę. I tyle chyba u mnie nowego.
Pozdrawiam Was cieplutko:-)klauuudia lubi tę wiadomość
-
scorpiolenka super ze maly ma apetyt tylko sie cieszyc
wirginia byc moze Nadii nie smakowala a ta ze sloiczka jej podejdzie, mojemu nie smakowala bobovity za to bardzo z hippawybredniaki hehe wszystkiega nie zjedza
malamama wspolczuje konfliktu to zawsze jest niepotrzebny stres mam nadzieje ze wszystko sie pouklada po Twojej mysli i bedzie w porzadku i tego Wam zycze
A co do tej wagi to Nikolas podwoil swoja w 2 miesiace tyle ze byl malutki
do potrojenia brakuje jakies 600g, takze mysle ze na roczek bedzie czterokrotna...
wydaje mi sie , ze to przybieranie to kwestia indywidualna kazdego malucha, kazdy inaczej i jednego miesiaca troche wiecej drugiego mniej.
Nikolas przybieral bardzo intensywnie przez pierwsze 2 miesiace , w 3 sie uspokoil tak, ze az sie denerwowalam , ze nie ma apetytu zreszta wiecie... a teraz znowu ruszyl
takze moze potrzebowal troche oddechu od tego rosnieciaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 15:21
małamama, Wirginia lubią tę wiadomość
-
U nas aktywny weekend
Taka piękna pogoda, że mały 3 razy potrafił być na spacerze. Dzisiaj u nas deszczowo
Ja Wam szczerze zazdroszczę, że Wasze maluchy mają apetyt na inne jedzonko niż mleko. U nas za mleko rękę odgryziePróbowałam marchewkę, marchewkę z ziemniakiem i dynie z ziemniakiem - przed mlekiem, po mleku wszystko bee. Za jakiś czas spróbuję mu sama ugotować, bo może jest niesłoiczkowy?
Ja nie mam parcia na rozszerzanie diety, ale z mojego męża strony jest dziecko w podobnym wieku. I tamten podobno je aż mu się uszy trzęsą i lekarz im kazał rozszerzać, więc dlaczego ja nie daje? Teściowa mi ogólnie na ambicje ze wszystkim wchodzi, bo jest ciągłe porównywanie. Ale to było wiadome, bo już w ciąży nas porównywała - która większy brzuch ma. Ogólnie spotkania z nią później przeżywam dobre kilka dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 09:04
-
Polin u mnie taka sama sytuacja też mnie teściową porownywala z inną kobietą w ciąży w rodzinie i do tego na tym samym etapie. Bo ona urodziła 10 dni przede mną. Ale było minęło. Teraz jestem na etapie że nie mam teściowej przynajmniej ja traktuje jak obcą osobę.
A na rozszerzenie diety każdemu dziecku przyjdzie czas, intywidualnie tak jak ze wszystkim. Nie ma się co martwić że narazie nie chcą słoiczków itp. -
Małamama pewnie,że tak nic na siłę jeżeli mleko maluszkom wystarcza narazie to trzeba czekać.
Z pierwszym synkiem też się przejmowałam wszystkim,teraz już nie.Każdy maluszek jest inny i rozwija się swoim tempem jeden szybciej się obraca,inny za to robi coś innego a później wszystko i tak się wyrównuje i po latach nawet się nie pamięta w którym miesiącu czy tygodniu zrobił pierwszy obrót,itd...Ja właśnie ostatnio nie mogłam sobie przypomnieć kiedy rozszerzałam dietę starszemu a nigdzie tego nie zapisywałam.Musiałam luknąć do zdjęć.Był karmiony tylko piersią i dostał pierwszą marchewkę pod koniec 5 miesiąca i żyje,jest zdrowy,nie choruje,nie ma alergii pokarmowej i innych schorzeń.
Teraz karmię mieszanie dlatego daję szybciej stały pokarm bo w przeciwnym razie napewno bym jeszcze zaczekała.
Porównywać to sobie można ceny w sklepach a nie dzieci.
Kataloza pewnie to i lepiej dla Wojtka,bo jak ma mieć babcię taką na siłę to lepiej wcale.Ma za to mamę najlepszą na świecie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 11:21
klauuudia, _polin, kataloza, małamama lubią tę wiadomość
-
U mnie takie marudzenie bylo, ze masakra przez tydzien. Jakby byla kumulacja marudzen po szczepieniu plus na zeby plus skok. Teraz spi mi na rekach, bo inaczej nie spi w ogole... Tyle ze dal dzisiaj matce pospac od 22 do 5 ^^ myslalam, ze nie doczekam calej nocy nigdy
kataloza lubi tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018