Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dzięki
ale rosnąć już mógłby wolniej, bo zaraz pewnie 10 kg bedzie
Nie zdążymy się obejrzeć a bedzie roczek u naszych pociech.
Ale się cieplutko zrobiło... My wybywamy dzisiaj na małą wycieczke, miłej niedzieli :-*klauuudia lubi tę wiadomość
-
Ja mam takie krzeselko ktore ma regulacje oparcia i maluszek moze byc w pozycji półsiedzącej, bardzo wygodne póki maluch sam nie siedzi.
My wczoraj tez byliśmy na komunii i maluszek zachowal sie cudownie! Mam nadzieje ze za tydzien na wlasnych chrzcinach tez bedzie taki radosny.
Co do szczepien po antybiotyku, nam poradzila pielegniarka zeby odczekac 2tyg po zakonczeniu antybiotyku. Tak szczepilam i byli ok, nie zeby wogole bezobjawowo ale bez powiklan.
A co do spania maluszkow w nocy, im wiecej beda jesc roznych pokarmow w dzien tym lepiej beda spac w nocy
-
Mały dziś znowu marudził cały dzień w końcu pod wieczór zmierzyłam mu temp choć nie był jakoś cieplejszy ani nic i znowu 38 . Nie wiem
Jeszcze mój mąż jechał teraz przed chwilą do Polski się denerwujeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 23:22
-
Byliśmy u lekarza i twierdzi że mały nie ma żadnej infekcji że najprawdopodobniej od zębów... Nie wiem kurczę.
Ale ładnie przybrał mi się zdaje ma 7800 g i 72 cmchoć tyle dobrego no i lekarka stwierdzila że jak na wiek rozwinięty super i bystry
także jestem dumna hihi
małamama lubi tę wiadomość
-
Klaudia tak jak napisała małamama - obserwuj może to faktycznie od ząbków.
Fajnie jest usłyszeć od lekarza, że dzieciątko dobrze się rozwija, to też pochwała dla rodziców więc jest z czego być dumną. Gratuluję :*
My ostatnio całe dnie na dworze, N. na mnie krzyczy bo w domu nieogarnięte ale jak nie siedzieć na dworze jak taka piękna pogoda?klauuudia lubi tę wiadomość
-
U nas upał dzisiaj był, 27 stopni i zero wiatru także żyć nie umierać
nowe siły w człowieka wstępują.
Klaudia mały się przyzwyczai do ciepełka, u was do tego dochodzą jeszcze ząbki więc masakra, oby szybko wyszły i dały małemu odpocząć.
Dziewczyny, używała może któraś pieluch wielorazowych u swoich maluchów? Zastanawiam się nad kupnem 2-3 na lato, żeby się tak nie kisił ale kompletnie się na tym nie znam.
-
Rina ja niestety nie ... Nie wiem też jak się za to zabrać...
A jeszcze do tej pogody człowiek sam się nie zdąży przyzwyczaić do takiego gorąca i taki małych chyba też... dziś już 19 stopni ... I tak ciągle w kratkę coś się popiepszylo tej pogodzie w tym roku... -
A ż tymi ząbkami to nie jestem przekonana czy one ida całe górne dziaslo jest dużo szersze i rozpulchnione widzę po obydwu stronach białe większe punkty ale na czworkach trojkach... niby możliwe ale jednak dzieci zazwyczaj pierwsze jedynki także nie wiem...
O i padać zaczęło... -
U nas chyba tez te zeby nigdy nie wyjda
. Mala marudzi juz miesiac, krzyczy, jest calkowicie nieswoja. Na dole wyglada jakby szly jej 4 zeby na raz, jedna dwojke widac minimalnie ale nic dalej nie postepuje. Bierze wszystko do buzi, wklada po dwie rece, smoka od butli, lyzeczke gryzie. Zamiast jesc to gryzie wszystko i sie bawi. By mogly juz jej wyjsc to by dzieciak troche sie uspokoil.
Pogoda poki co ladna, idealna na spacery, ok 20 stopni. Niestety juz zapowiadaja deszcze. Ja mam nadal spadek formy, bardzo zle sie czuje, nie wiem czy to te zmiany pogody tak na mnie dzialaja czy czas porobic badania. Moze znowu mi ta paskudna anemia wrocila.
Strasznie szybko nam ten czas leci, mam wrazenie ze dopiero co bylam w ciazy, chodzilam z brzuchem w upaly a tu moja mala ma juz prawie 7 miesiecyChwila moment i bedziemy tu pisac o pierwszych urodzinach
-
Ja uzywam pieluch wielorazowych od czasu do czasu. Mam 4 sztuki kupione na aliexpres za nieduze pieniadze. Trzeba pilnowac z przebieraniem, bo przeciekaja szybciej niz pampersy, ale wszystko ladnie nic sie nie zaparza.
U nas przedwczoraj co chwile burza przechodzila...Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018