X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś konczymy 7ms :-) :-) :-)

Scorpiolenka, klauuudia, _polin, małamama lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• manda21 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazal dopajac woda jak byly problemy z wyprozianiem. Mielismy wtedy nan hypoalergiczny. Nan jest taki dosc tresciwy w moim odczuciu. Jak zmienilam malemu na humane to potrzebowal wiecej niz nanu, humana jak dla mnie jest bardziej zblizona do kobiecego mleka.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam dzisiaj do normalności☺ oby ten stan potrwal jak najdłużej... Mały w nocy przespal 6h ciągiem aż się w środku nocy obudziłam i spr czy wszystko ok. Ostatni tydzień mam wyjety z zyciorysu (taki mi syn prezent na 30ste urodziny zafundowal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 18:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda to u was książkowo po skoku jesteście ;) Gratulacje dla małego :)

Polin nie jesteś sama u mnie też mały nie rwie się za bardzo i mam wrażenie, że prędko siedzieć czy raczkować nie będzie no ale cóż uzbrajam się w cierpliwość :)

Ja dzisiaj zrobiłam pierwszy budyń czekoladowy małemu :) dosłodziłam miodem i wyszło całkiem dobre, zjadł całą miseczkę- chyba myślałam że to jego ulubiony jogurt czekoladowy jogolino :D

Nocki u nas fatalne, od 3 budzi się i co 5 musimy wstawać i klepać albo głaskać :/ nie wiem czy zęby czy skok bo kiedyś fajnie spał, a tymczasem ostatnio pobudka 4.30, jak jest o 5.30 to już i tak późno...

Kas mój pieluszkę usilnie pchał na zęby- wyszły dolne jedynki, teraz znowu pcha więc wypatruję powoli górnych bo ma dość mocno dziąsła popuchnięte...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 21:51

manda21 lubi tę wiadomość

• Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie mogę wysłać pełnej wiadomości... co piszę to mi ucina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 22:34

• Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 22:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dzięki za troskę. My juz w domu z Tosia. Na szczęście nas wypuścili bo byly porzeslanki, ze spędzimy w szpitalu caly weekend, ale udalo sie. Niestety nie doszli do tego co mogło sie Tosi stać...w ogóle to jakos tak zawiodłam sie na tym szpitalu ;/ ale na cale szczęście juz jesteśmy w domu, a Toska ma sie o wiele lepiej.

Co do umiejętności dzieci to dzis sie wyjaśniło jak to sie stało, ze Elena moja ostatnio "przedarła" sie przez barykadę i spadła z łóżka. Maz ubierał po kąpieli Tosie na przewijaku, odwraca sie, patrzy, a Elenka sobie STOI w łóżeczku. Szybko mnie zawołał, a ja zamiast ja położyć to leciałam po telefon zeby pamiątkowe zdjęcie zrobić haha a kilka godzin wcześniej sama usiadła po raz pierwszy :)

_polin, klauuudia, małamama lubią tę wiadomość

• manda21 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay dobrze, ze wszystko w porzadku. Zazrosze Ci dwoch dziewczynek tez bym chciala chociaz moje siostry blizniaczki to dwa lobuzy byly, wiec dopiero moze byc z nimi kolorowo i takie problemy jak spadniecie z lozka bez szkod to pikus bedzie.
    Ruby, a nawet nie wiedzialam, ze teraz skok wypadal, jak byl mniejszy czyt mniej ruchliwy i byla zima to sie wiecej czytalo, ale rzeczywiscie marudzil przez dluzszy czas.
    Musze sie Wam pozalic... czlowiek swiezo po porodzie, a juz mam bezowulacyjne cykle... normalnie zalamka

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam miesiączki-:( robilam wczoraj test termin okresu i zupelna pustka negatywny. Ale okresu dalej brak. Zalamie sie nie chce dzieci juz....ale dzis juz 31 dzien cyklu i nie zapowiada sie na i
    okres choc czasem podbrzusze pobolewa :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 08:18

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda :(
    Lanay brawo dla Elenki silna dziewczynka :) dobrze że już w domku jesteście i że To si jest lepiej :) szkoda tylko że nie wyjaśnili od czego to... eehh ale najważniejsze że już dobrze
    Mlodadama może jeszcze się wszystko nie

uregulowalo porzadnie...

Mamy zabka pierwszego w końcu się doczekalam :) A mały coraz większy rojberek raczkuje po całym mieszkaniu interesuje to wszystko co nie powinno haha i zaczyna się wspinać boję się co zostawiać samego na chwilę. I mówi pięknie mama dziś mąż go uczył tata i tak mu mówi ta ta ta ta a on się rozesmial i głośno mama hehe :) słodziak

Madziach super że się poprawiło ze snem :)

Kas gratulacje dla Was :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 10:50

Lanay, manda21, Scorpiolenka, małamama lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratulujemy zabka :)
    Dzis właśnie zauważyłam, ze Elena to sie taki mały alpinista robi, potrafi sie czegoś złapać i sie wspina. Podejdzie np. do krzesełka, złapie sie go i sie prostuje. Staje przy nim, ale na kolankach, dzis siegnela sobie po telefon, który leżał na fotelu, a w łóżeczku trzyma sie szczebelków i stoi na kolankach wyprostowana, a wczoraj normalnie na wyprostowanych nogach stała...mały cwaniak. Mam tylko nadzieje, ze to nie za szybko na takie wstawanie, bo nie chce zeby potem miala jakiś krzywy kręgosłup. Pan, od którego wynajmujemy mieszkanie opowiadał kiedyś, ze jego córka bardzo szybko zaczęła właśnie stawać w łóżeczku i teraz ma przez to problemy z kręgosłupem i to poważne. Ale jak dobrze kojarzę to mówił coś o 4 miesiącu, wspomniał, ze wszyscy sie wtedy cieszyli i byli dumni, a nikt sobie nie zdawał sprawy, ze dziecko sobie szkodzi. Znow od znajomych córeczka tez bardzo szybko zaczęła stawać, praktycznie w ogóle nie siedziała, pominęła jakby ten etap i od razu stawać zaczęła (w podobnym wieku jak moja Elenka byla chyba) i teraz ma 3 latka i wyszło, ze przez to ma krzywe nóżki bo byly jeszcze na to za słabe.
    Ale z drugiej strony sobie myśle, ze skoro dziecko robi coś samo to chyba jest na to gotowe. Sama nie wiem. Oczywiście jestem przeciwna temu zeby np. sadzać dziecko dopóki samo nie usiądzie albo stawiać je na nóżki kiedy ono cały czas sie na nich ugina...No, ale powyższe przykłady pokazują, ze czasem dziecko robi coś samo, a i tak sobie szkodzi tylko znow bez sensu zeby my tego zabraniać skoro chce
    Nic nie ma co myśleć za dużo, jutro idę najprawdopodobniej na kontrole do pediatry z Tosia to podpytam o wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 12:35

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay mój synek w wieku 7 m wlasnie tak zaczal sie wspinac na nogi ale on stawal na stopy. Najczesciej na rogowcwbo poduszki albo obok rogowki . 7m i tydzien mial jak zaczal raczkowac to potem i z podlogi sie wszędzie wspinal gdzie mogl sie stabilnie chwycic :) rehabilitant mowil,ze to za wczesnie i niezbyt dobrze ale co jak moglam zrobić skoro on sam to skumal. Nic mu nie jest ma dwa latka biega chodzi wszystko jest ok. :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratulacje ząbka :-)

My też mamy :-) :-) :-) dzis w nocy musial się przebic,w końcu :-) :-) :-)

_polin, Scorpiolenka, klauuudia, manda21, małamama lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay mój Bartoszek w 27 tyg stanął na nóżkach w łóżeczku. Teraz juz jak dojdzie do czegoś to próbuje sie podnosić, jak dobrze za coś sobie złapie to stanie jak nie to klapnie na pupę i za chwilę powtórka.
    Klaudia u nas też podróże po calym domu, zabawki beee a ciapy, gniazdka czy książki na dolnych półkach to jego przyjaciele

• Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wogole to chyba mamy alergię na trawę/siano wg pediatry. Ehh powinnam normalnie chyba siedzieć w domu z pozamykanymi oknami bo przecież teraz wszędzie trawę kosza:/...

• manda21 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziach a jakie objawy?

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MlodaDamo ja stosuje NAN od poczatku i jest ok, choc ciagle kp a mm tylko dokarmiam na noc i robie na nim kaszke. Nie mam porownania do innych mlek bo nie stosowalam. Kupy geste ale maluch je tez juz zupki i sloiczki

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robert od wczoraj wieczora mial 39,3 goraczki,zeszlo po Ibum,rano znowu. Kurcze na jutro umowilam go w razie czegi do pediatry. W nocy spal niespokojnie,teraz fika. Zabek już jest przebity i wyczuwalny,zeby jeszcze goraczka po. Przebiciu?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• manda21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas moze drugi jeszcze idzie? Tylko troche wysoka ta goraczka

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda oczka zaróżowione, łezki ciekły i katar w noska. NAwet myślałam że ten katar na zęby ale pediatra stwierdziła po oczach że alergiczny.

‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ