Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi lekarz kazal dopajac woda jak byly problemy z wyprozianiem. Mielismy wtedy nan hypoalergiczny. Nan jest taki dosc tresciwy w moim odczuciu. Jak zmienilam malemu na humane to potrzebowal wiecej niz nanu, humana jak dla mnie jest bardziej zblizona do kobiecego mleka.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Dziewczyny wracam dzisiaj do normalności☺ oby ten stan potrwal jak najdłużej... Mały w nocy przespal 6h ciągiem aż się w środku nocy obudziłam i spr czy wszystko ok. Ostatni tydzień mam wyjety z zyciorysu (taki mi syn prezent na 30ste urodziny zafundowal
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 18:56
-
nick nieaktualnyManda to u was książkowo po skoku jesteście
Gratulacje dla małego
Polin nie jesteś sama u mnie też mały nie rwie się za bardzo i mam wrażenie, że prędko siedzieć czy raczkować nie będzie no ale cóż uzbrajam się w cierpliwość
Ja dzisiaj zrobiłam pierwszy budyń czekoladowy małemudosłodziłam miodem i wyszło całkiem dobre, zjadł całą miseczkę- chyba myślałam że to jego ulubiony jogurt czekoladowy jogolino
Nocki u nas fatalne, od 3 budzi się i co 5 musimy wstawać i klepać albo głaskaćnie wiem czy zęby czy skok bo kiedyś fajnie spał, a tymczasem ostatnio pobudka 4.30, jak jest o 5.30 to już i tak późno...
Kas mój pieluszkę usilnie pchał na zęby- wyszły dolne jedynki, teraz znowu pcha więc wypatruję powoli górnych bo ma dość mocno dziąsła popuchnięte...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 21:51
manda21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
dzięki za troskę. My juz w domu z Tosia. Na szczęście nas wypuścili bo byly porzeslanki, ze spędzimy w szpitalu caly weekend, ale udalo sie. Niestety nie doszli do tego co mogło sie Tosi stać...w ogóle to jakos tak zawiodłam sie na tym szpitalu ;/ ale na cale szczęście juz jesteśmy w domu, a Toska ma sie o wiele lepiej.
Co do umiejętności dzieci to dzis sie wyjaśniło jak to sie stało, ze Elena moja ostatnio "przedarła" sie przez barykadę i spadła z łóżka. Maz ubierał po kąpieli Tosie na przewijaku, odwraca sie, patrzy, a Elenka sobie STOI w łóżeczku. Szybko mnie zawołał, a ja zamiast ja położyć to leciałam po telefon zeby pamiątkowe zdjęcie zrobić haha a kilka godzin wcześniej sama usiadła po raz pierwszy_polin, klauuudia, małamama lubią tę wiadomość
-
Lanay dobrze, ze wszystko w porzadku. Zazrosze Ci dwoch dziewczynek tez bym chciala chociaz moje siostry blizniaczki to dwa lobuzy byly, wiec dopiero moze byc z nimi kolorowo i takie problemy jak spadniecie z lozka bez szkod to pikus bedzie.
Ruby, a nawet nie wiedzialam, ze teraz skok wypadal, jak byl mniejszy czyt mniej ruchliwy i byla zima to sie wiecej czytalo, ale rzeczywiscie marudzil przez dluzszy czas.
Musze sie Wam pozalic... czlowiek swiezo po porodzie, a juz mam bezowulacyjne cykle... normalnie zalamkaSyn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
A ja nie mam miesiączki-
robilam wczoraj test termin okresu i zupelna pustka negatywny. Ale okresu dalej brak. Zalamie sie nie chce dzieci juz....ale dzis juz 31 dzien cyklu i nie zapowiada sie na i
okres choc czasem podbrzusze pobolewaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 08:18
-
Manda
Lanay brawo dla Elenki silna dziewczynkadobrze że już w domku jesteście i że To si jest lepiej
szkoda tylko że nie wyjaśnili od czego to... eehh ale najważniejsze że już dobrze
Mlodadama może jeszcze się wszystko nie
uregulowalo porzadnie...
Mamy zabka pierwszego w końcu się doczekalamA mały coraz większy rojberek raczkuje po całym mieszkaniu interesuje to wszystko co nie powinno haha i zaczyna się wspinać boję się co zostawiać samego na chwilę. I mówi pięknie mama dziś mąż go uczył tata i tak mu mówi ta ta ta ta a on się rozesmial i głośno mama hehe
słodziak
Madziach super że się poprawiło ze snem
Kas gratulacje dla Was :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 10:50
Lanay, manda21, Scorpiolenka, małamama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlaudia gratulujemy zabka
Dzis właśnie zauważyłam, ze Elena to sie taki mały alpinista robi, potrafi sie czegoś złapać i sie wspina. Podejdzie np. do krzesełka, złapie sie go i sie prostuje. Staje przy nim, ale na kolankach, dzis siegnela sobie po telefon, który leżał na fotelu, a w łóżeczku trzyma sie szczebelków i stoi na kolankach wyprostowana, a wczoraj normalnie na wyprostowanych nogach stała...mały cwaniak. Mam tylko nadzieje, ze to nie za szybko na takie wstawanie, bo nie chce zeby potem miala jakiś krzywy kręgosłup. Pan, od którego wynajmujemy mieszkanie opowiadał kiedyś, ze jego córka bardzo szybko zaczęła właśnie stawać w łóżeczku i teraz ma przez to problemy z kręgosłupem i to poważne. Ale jak dobrze kojarzę to mówił coś o 4 miesiącu, wspomniał, ze wszyscy sie wtedy cieszyli i byli dumni, a nikt sobie nie zdawał sprawy, ze dziecko sobie szkodzi. Znow od znajomych córeczka tez bardzo szybko zaczęła stawać, praktycznie w ogóle nie siedziała, pominęła jakby ten etap i od razu stawać zaczęła (w podobnym wieku jak moja Elenka byla chyba) i teraz ma 3 latka i wyszło, ze przez to ma krzywe nóżki bo byly jeszcze na to za słabe.
Ale z drugiej strony sobie myśle, ze skoro dziecko robi coś samo to chyba jest na to gotowe. Sama nie wiem. Oczywiście jestem przeciwna temu zeby np. sadzać dziecko dopóki samo nie usiądzie albo stawiać je na nóżki kiedy ono cały czas sie na nich ugina...No, ale powyższe przykłady pokazują, ze czasem dziecko robi coś samo, a i tak sobie szkodzi tylko znow bez sensu zeby my tego zabraniać skoro chce
Nic nie ma co myśleć za dużo, jutro idę najprawdopodobniej na kontrole do pediatry z Tosia to podpytam o wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 12:35
-
Lanay mój synek w wieku 7 m wlasnie tak zaczal sie wspinac na nogi ale on stawal na stopy. Najczesciej na rogowcwbo poduszki albo obok rogowki . 7m i tydzien mial jak zaczal raczkowac to potem i z podlogi sie wszędzie wspinal gdzie mogl sie stabilnie chwycic
rehabilitant mowil,ze to za wczesnie i niezbyt dobrze ale co jak moglam zrobić skoro on sam to skumal. Nic mu nie jest ma dwa latka biega chodzi wszystko jest ok.
-
Lanay mój Bartoszek w 27 tyg stanął na nóżkach w łóżeczku. Teraz juz jak dojdzie do czegoś to próbuje sie podnosić, jak dobrze za coś sobie złapie to stanie jak nie to klapnie na pupę i za chwilę powtórka.
Klaudia u nas też podróże po calym domu, zabawki beee a ciapy, gniazdka czy książki na dolnych półkach to jego przyjaciele -
Robert od wczoraj wieczora mial 39,3 goraczki,zeszlo po Ibum,rano znowu. Kurcze na jutro umowilam go w razie czegi do pediatry. W nocy spal niespokojnie,teraz fika. Zabek już jest przebity i wyczuwalny,zeby jeszcze goraczka po. Przebiciu?