Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek zjada w ciagu dnia jedna czasem dwie porcje mojego mleka ok 150ml, wieczorem 180-210 i w nocy 150-180. Budzi się, nie da rady go uśpić. Dostanie jeść idzie spac(choć czasem woli pogadac;)).
    Wczoraj dałam mu kromkę gryzki z masłem i dżemem to tak wpalaszował ze musiałam zrobić następną;) próbowałam dawac parówki to nie bardzo. Jajecznica średnio smakuje, za to żółtko na miękko to przysmak:)

My też Ketotifen dostaliśmy od pediatry na alergię, prawdopodobnie koszona trawa/siano. Dwa trzy dni i pomogło.

małamama, _polin lubią tę wiadomość

• małamama Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina jajko na twardo lubi dziś np zjadła pół do obiadu i pół na kolację bo widziała jak my jemy i ona też musiała. Ciężkostrawne na noc ale trudno może dobrze prześpi noc.

Dobrej nocki dziewczyny i maluchom też :-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Pytająca Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może głupie pytania ale w jaki sposób podajecie kanapki? Pokrojone w kosteczkę i do buzi podajecie? Nie boicie się, że się zakrztusi?

dqprj44jms8c8veb.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje malutkie kawałeczki, bardzo ładnie gryzie - radzi sobie bez problemu.

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kroję kanapki na kawałki tylko podaję taką bez skórki i sam odgryza ale pilnuje żeby to nie był zbyt duży kęs.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z czym dajecie kanapki i to jest chleb czy bułka?

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje tylko chleb bo bułką się krztusił a dostaje albo z samym masłem albo z twarożkiem,z żółtkiem ,wędliną,dżemem, pasztetem pieczonym,rybą wędzoną, serkiem topionym i daję tego tak cieniutko dla smaku w zasadzie.Mało tego zjada bo góra pół kromki a zwykle kilka kęsów ale uczy się smaków i o to mi chodzi.

kataloza lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak daje kromkę bez skórki podaje, z masłem, z dżemem, z wędliną, a piętkę daje jej do rączki i sama je.

A uczycie pić z kubka?? Ze zwykłego czy niekapka?

Już myślałam, że to nie nastąpi, a jednak Nina zaczęła raczkować :-)

My nie mamy drugi dzień wody w domu wodociągi naprawiają awarie, jedziemy dziś do babci:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 13:45

_polin, klauuudia, manda21 lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli prędzej się zakrztusi wodą albo sokiem niż kanapką - za chleb by życie oddał :-P ja kroje w kostki je sam z tacki, bo jakbym dała całą kromkę, to cała by w buzi wylądowała na raz. Nie wiem czy wszystkie dzieci tak maja, ale mój klusek chomikuje sobie w policzkach i potem ma pełną buzie - dzisiaj tak było z bananem. U nas je chleb i bułkę też - najczęściej z masłem, wedliną, dżemem.

Oliwier pije z kubka ze słomką, z niekapka nie będę uczyć w ogóle :-) Dam mu się napić czasem wody z mojej szklanki - w ogóle tylko tak pije wode :-P już od dawna planuje zakup kubka Doidy ale nie mogę się zebrać.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pije z niekapka....samodzielnie....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję głównie gryzkę albo piętkę chleba.
    Muszę spróbować jakiś jogurt wprowadzić albo serek - jakie polecacie?
    A wogole to jak doprawiacie zupki/obiadki dzieciaczkom? Moj chyba poczuł przyprawy trochę w naszym jedzeniu bo jak mu ugotuję taką jego bezpłciowa (jak to ja sie śmieje) zupkę to zaspokoi największy głód i zaraz pluje.

My pijemy z butelki normalnie bo niekapka jakoś nie ogarnia żeby ciągnąć;)

• małamama Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę wprowadzać serek Bieluch bo jeszcze nie jadła. Dziś jadła kromkę z masłem białym serem w plasterkach i dżemem i zpalaszowala cała:-)

No właśnie mój berbeć nie chce pić z niekapka woli z kubka próbować, bo z butelki sama już od dawna pije. Chyba też nie będę jej uczyć więcej.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maly len nie pije sam z butelki, nie akceptuje niekapka. Dalej je wszystko papkowate, bez jakichkolwiek grudek, gdybym dala jej chleba, jajko, chrupka czy innego placuszka to by mnie chyba zakrzyczala. Buntowniczka po calosci :P

Chrzciny super, wszystko sie bardzo udalo. Mala grzeczna jak nie ona, mielismy przyjecie w domu i wszyscy byli zachwyceni. Takiej fajnej atmosfery sie nie spodziewalam. Ciesze sie ze tak to wyszlo i ze juz jestesmy po :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 13:07

Scorpiolenka, _polin, małamama, manda21 lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mamusie o jajku zapomniałam moja jeszcze nie dostała ani razu tzn placuszki czy te słoiczki niektóre pewnie mają jajko ale tak w postaci czystej np jajecznicy czy na twardo nie ;P oj dzisiaj dostanie pół na kawałki na twardo i niech ciamka ;D

Ja kupiłam bidon z canpola z rurką ale za szybko leci za dużo i się krztusi ale grunt,że kuma,że ma ciągnąć ;D dlatego kupie jej jeszcze niekapek a próbe z bidonem przełożymy .Mleko pije z butli ze smoka i trzyma ją sama już ze dwa miesiące hehe

Na nauke z kubka poczekam do ok 10-11 miesiąca.Tak z synkiem postępowałam i było ok .Dzisiaj świetnie sobie radzi z jedzeniem posiłków przy stole z trzymaniem kubka szklanki :)

U nas mała dalej nie raczkuje ale za to świetnie pełza jak perszing i wstaje na nogi wspina się gdzie się da i wstaje zadowolona. Siedzi ładnie i przechodzi z siedzenia do pełzania ale sama nie usiądzie my ja sadzamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 14:03

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • małamama Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała się tak rozkręciła z raczkowaniem, że nie wiem co pierw chowC przed nią, jest wszędzie i to tak szybko. Padam na twarz dziś, miłej nocki:-*

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj skarbek tez tylko pelzal i wstawal wiec myslalam ze nie bedzie raczkowal, ale wreszcie zalapal o co chodzi i raczkuje na całego. Tak ze teraz oczy wkoło glowy!

małamama lubi tę wiadomość

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh:( moj Bartoszek ma anemię.

• manda21 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój nie chce sam pić z butli, pan wygodny.. tylko że ja mam wszystkie szklane, a pasowałoby pewnie plastikową do nauki?

Gratulacje dla wszystkich maluszków, które zrobiły większe postępy.

Polin u nas to samo z jedzeniem, nawet biszkopty dziele na częsci a i tak tyle włoży, że się krzusi, bo zapcha na maksa. Wczoraj wciągał makaron z spagetti to może i rurkę do picia by załapał; trzeba spróbować.

Ja czasem miksuje domowy twarożek z owocami.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 8 miesięcy:-)

Widać że lato nikogo nie ma wszyscy na dworze korzystają z pogody.

Pozdrawiamy:-*

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam kilka dni temu stuknelo 9 miesiecy, za 3 miesiace impreza. Nie wierze jak ten czas leci :P

Wszedzie upaly a u nas srednio, jest cieplo ale nie goraco i w sumie bardzo czesto pada. Zazdroszcze tym wszystkim ktorzy maja typowo letnia pogode :). W polowie sierpnia mamy jechac nad morze i cos mi sie wydaje ze z pogoda moze byc roznie, ciekawe czy wogole urlop wypali.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ