X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek zjada w ciagu dnia jedna czasem dwie porcje mojego mleka ok 150ml, wieczorem 180-210 i w nocy 150-180. Budzi się, nie da rady go uśpić. Dostanie jeść idzie spac(choć czasem woli pogadac;)).
    Wczoraj dałam mu kromkę gryzki z masłem i dżemem to tak wpalaszował ze musiałam zrobić następną;) próbowałam dawac parówki to nie bardzo. Jajecznica średnio smakuje, za to żółtko na miękko to przysmak:)

My też Ketotifen dostaliśmy od pediatry na alergię, prawdopodobnie koszona trawa/siano. Dwa trzy dni i pomogło.

małamama, _polin lubią tę wiadomość

• małamama Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina jajko na twardo lubi dziś np zjadła pół do obiadu i pół na kolację bo widziała jak my jemy i ona też musiała. Ciężkostrawne na noc ale trudno może dobrze prześpi noc.

Dobrej nocki dziewczyny i maluchom też :-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Pytająca Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może głupie pytania ale w jaki sposób podajecie kanapki? Pokrojone w kosteczkę i do buzi podajecie? Nie boicie się, że się zakrztusi?

dqprj44jms8c8veb.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje malutkie kawałeczki, bardzo ładnie gryzie - radzi sobie bez problemu.

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kroję kanapki na kawałki tylko podaję taką bez skórki i sam odgryza ale pilnuje żeby to nie był zbyt duży kęs.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z czym dajecie kanapki i to jest chleb czy bułka?

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje tylko chleb bo bułką się krztusił a dostaje albo z samym masłem albo z twarożkiem,z żółtkiem ,wędliną,dżemem, pasztetem pieczonym,rybą wędzoną, serkiem topionym i daję tego tak cieniutko dla smaku w zasadzie.Mało tego zjada bo góra pół kromki a zwykle kilka kęsów ale uczy się smaków i o to mi chodzi.

kataloza lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak daje kromkę bez skórki podaje, z masłem, z dżemem, z wędliną, a piętkę daje jej do rączki i sama je.

A uczycie pić z kubka?? Ze zwykłego czy niekapka?

Już myślałam, że to nie nastąpi, a jednak Nina zaczęła raczkować :-)

My nie mamy drugi dzień wody w domu wodociągi naprawiają awarie, jedziemy dziś do babci:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 13:45

_polin, klauuudia, manda21 lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli prędzej się zakrztusi wodą albo sokiem niż kanapką - za chleb by życie oddał :-P ja kroje w kostki je sam z tacki, bo jakbym dała całą kromkę, to cała by w buzi wylądowała na raz. Nie wiem czy wszystkie dzieci tak maja, ale mój klusek chomikuje sobie w policzkach i potem ma pełną buzie - dzisiaj tak było z bananem. U nas je chleb i bułkę też - najczęściej z masłem, wedliną, dżemem.

Oliwier pije z kubka ze słomką, z niekapka nie będę uczyć w ogóle :-) Dam mu się napić czasem wody z mojej szklanki - w ogóle tylko tak pije wode :-P już od dawna planuje zakup kubka Doidy ale nie mogę się zebrać.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pije z niekapka....samodzielnie....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję głównie gryzkę albo piętkę chleba.
    Muszę spróbować jakiś jogurt wprowadzić albo serek - jakie polecacie?
    A wogole to jak doprawiacie zupki/obiadki dzieciaczkom? Moj chyba poczuł przyprawy trochę w naszym jedzeniu bo jak mu ugotuję taką jego bezpłciowa (jak to ja sie śmieje) zupkę to zaspokoi największy głód i zaraz pluje.

My pijemy z butelki normalnie bo niekapka jakoś nie ogarnia żeby ciągnąć;)

• małamama Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę wprowadzać serek Bieluch bo jeszcze nie jadła. Dziś jadła kromkę z masłem białym serem w plasterkach i dżemem i zpalaszowala cała:-)

No właśnie mój berbeć nie chce pić z niekapka woli z kubka próbować, bo z butelki sama już od dawna pije. Chyba też nie będę jej uczyć więcej.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maly len nie pije sam z butelki, nie akceptuje niekapka. Dalej je wszystko papkowate, bez jakichkolwiek grudek, gdybym dala jej chleba, jajko, chrupka czy innego placuszka to by mnie chyba zakrzyczala. Buntowniczka po calosci :P

Chrzciny super, wszystko sie bardzo udalo. Mala grzeczna jak nie ona, mielismy przyjecie w domu i wszyscy byli zachwyceni. Takiej fajnej atmosfery sie nie spodziewalam. Ciesze sie ze tak to wyszlo i ze juz jestesmy po :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 13:07

Scorpiolenka, _polin, małamama, manda21 lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mamusie o jajku zapomniałam moja jeszcze nie dostała ani razu tzn placuszki czy te słoiczki niektóre pewnie mają jajko ale tak w postaci czystej np jajecznicy czy na twardo nie ;P oj dzisiaj dostanie pół na kawałki na twardo i niech ciamka ;D

Ja kupiłam bidon z canpola z rurką ale za szybko leci za dużo i się krztusi ale grunt,że kuma,że ma ciągnąć ;D dlatego kupie jej jeszcze niekapek a próbe z bidonem przełożymy .Mleko pije z butli ze smoka i trzyma ją sama już ze dwa miesiące hehe

Na nauke z kubka poczekam do ok 10-11 miesiąca.Tak z synkiem postępowałam i było ok .Dzisiaj świetnie sobie radzi z jedzeniem posiłków przy stole z trzymaniem kubka szklanki :)

U nas mała dalej nie raczkuje ale za to świetnie pełza jak perszing i wstaje na nogi wspina się gdzie się da i wstaje zadowolona. Siedzi ładnie i przechodzi z siedzenia do pełzania ale sama nie usiądzie my ja sadzamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 14:03

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • małamama Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała się tak rozkręciła z raczkowaniem, że nie wiem co pierw chowC przed nią, jest wszędzie i to tak szybko. Padam na twarz dziś, miłej nocki:-*

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj skarbek tez tylko pelzal i wstawal wiec myslalam ze nie bedzie raczkowal, ale wreszcie zalapal o co chodzi i raczkuje na całego. Tak ze teraz oczy wkoło glowy!

małamama lubi tę wiadomość

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh:( moj Bartoszek ma anemię.

• manda21 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój nie chce sam pić z butli, pan wygodny.. tylko że ja mam wszystkie szklane, a pasowałoby pewnie plastikową do nauki?

Gratulacje dla wszystkich maluszków, które zrobiły większe postępy.

Polin u nas to samo z jedzeniem, nawet biszkopty dziele na częsci a i tak tyle włoży, że się krzusi, bo zapcha na maksa. Wczoraj wciągał makaron z spagetti to może i rurkę do picia by załapał; trzeba spróbować.

Ja czasem miksuje domowy twarożek z owocami.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 8 miesięcy:-)

Widać że lato nikogo nie ma wszyscy na dworze korzystają z pogody.

Pozdrawiamy:-*

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam kilka dni temu stuknelo 9 miesiecy, za 3 miesiace impreza. Nie wierze jak ten czas leci :P

Wszedzie upaly a u nas srednio, jest cieplo ale nie goraco i w sumie bardzo czesto pada. Zazdroszcze tym wszystkim ktorzy maja typowo letnia pogode :). W polowie sierpnia mamy jechac nad morze i cos mi sie wydaje ze z pogoda moze byc roznie, ciekawe czy wogole urlop wypali.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ