Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój maluszek zjada w ciagu dnia jedna czasem dwie porcje mojego mleka ok 150ml, wieczorem 180-210 i w nocy 150-180. Budzi się, nie da rady go uśpić. Dostanie jeść idzie spac(choć czasem woli pogadac;)).
Wczoraj dałam mu kromkę gryzki z masłem i dżemem to tak wpalaszował ze musiałam zrobić następnąpróbowałam dawac parówki to nie bardzo. Jajecznica średnio smakuje, za to żółtko na miękko to przysmak:)
My też Ketotifen dostaliśmy od pediatry na alergię, prawdopodobnie koszona trawa/siano. Dwa trzy dni i pomogło.małamama, _polin lubią tę wiadomość
-
Daje tylko chleb bo bułką się krztusił a dostaje albo z samym masłem albo z twarożkiem,z żółtkiem ,wędliną,dżemem, pasztetem pieczonym,rybą wędzoną, serkiem topionym i daję tego tak cieniutko dla smaku w zasadzie.Mało tego zjada bo góra pół kromki a zwykle kilka kęsów ale uczy się smaków i o to mi chodzi.
kataloza lubi tę wiadomość
-
Ja też tak daje kromkę bez skórki podaje, z masłem, z dżemem, z wędliną, a piętkę daje jej do rączki i sama je.
A uczycie pić z kubka?? Ze zwykłego czy niekapka?
Już myślałam, że to nie nastąpi, a jednak Nina zaczęła raczkować
My nie mamy drugi dzień wody w domu wodociągi naprawiają awarie, jedziemy dziś do babci:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 13:45
_polin, klauuudia, manda21 lubią tę wiadomość
-
Oli prędzej się zakrztusi wodą albo sokiem niż kanapką - za chleb by życie oddał
ja kroje w kostki je sam z tacki, bo jakbym dała całą kromkę, to cała by w buzi wylądowała na raz. Nie wiem czy wszystkie dzieci tak maja, ale mój klusek chomikuje sobie w policzkach i potem ma pełną buzie - dzisiaj tak było z bananem. U nas je chleb i bułkę też - najczęściej z masłem, wedliną, dżemem.
Oliwier pije z kubka ze słomką, z niekapka nie będę uczyć w ogóleDam mu się napić czasem wody z mojej szklanki - w ogóle tylko tak pije wode
już od dawna planuje zakup kubka Doidy ale nie mogę się zebrać.
-
Ja daję głównie gryzkę albo piętkę chleba.
Muszę spróbować jakiś jogurt wprowadzić albo serek - jakie polecacie?
A wogole to jak doprawiacie zupki/obiadki dzieciaczkom? Moj chyba poczuł przyprawy trochę w naszym jedzeniu bo jak mu ugotuję taką jego bezpłciowa (jak to ja sie śmieje) zupkę to zaspokoi największy głód i zaraz pluje.
My pijemy z butelki normalnie bo niekapka jakoś nie ogarnia żeby ciągnąć -
Ja będę wprowadzać serek Bieluch bo jeszcze nie jadła. Dziś jadła kromkę z masłem białym serem w plasterkach i dżemem i zpalaszowala cała:-)
No właśnie mój berbeć nie chce pić z niekapka woli z kubka próbować, bo z butelki sama już od dawna pije. Chyba też nie będę jej uczyć więcej. -
A moj maly len nie pije sam z butelki, nie akceptuje niekapka. Dalej je wszystko papkowate, bez jakichkolwiek grudek, gdybym dala jej chleba, jajko, chrupka czy innego placuszka to by mnie chyba zakrzyczala. Buntowniczka po calosci
Chrzciny super, wszystko sie bardzo udalo. Mala grzeczna jak nie ona, mielismy przyjecie w domu i wszyscy byli zachwyceni. Takiej fajnej atmosfery sie nie spodziewalam. Ciesze sie ze tak to wyszlo i ze juz jestesmy poWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 13:07
Scorpiolenka, _polin, małamama, manda21 lubią tę wiadomość
-
Kurde mamusie o jajku zapomniałam moja jeszcze nie dostała ani razu tzn placuszki czy te słoiczki niektóre pewnie mają jajko ale tak w postaci czystej np jajecznicy czy na twardo nie ;P oj dzisiaj dostanie pół na kawałki na twardo i niech ciamka
Ja kupiłam bidon z canpola z rurką ale za szybko leci za dużo i się krztusi ale grunt,że kuma,że ma ciągnąćdlatego kupie jej jeszcze niekapek a próbe z bidonem przełożymy .Mleko pije z butli ze smoka i trzyma ją sama już ze dwa miesiące hehe
Na nauke z kubka poczekam do ok 10-11 miesiąca.Tak z synkiem postępowałam i było ok .Dzisiaj świetnie sobie radzi z jedzeniem posiłków przy stole z trzymaniem kubka szklanki
U nas mała dalej nie raczkuje ale za to świetnie pełza jak perszing i wstaje na nogi wspina się gdzie się da i wstaje zadowolona. Siedzi ładnie i przechodzi z siedzenia do pełzania ale sama nie usiądzie my ja sadzamyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 14:03
-
A mój nie chce sam pić z butli, pan wygodny.. tylko że ja mam wszystkie szklane, a pasowałoby pewnie plastikową do nauki?
Gratulacje dla wszystkich maluszków, które zrobiły większe postępy.
Polin u nas to samo z jedzeniem, nawet biszkopty dziele na częsci a i tak tyle włoży, że się krzusi, bo zapcha na maksa. Wczoraj wciągał makaron z spagetti to może i rurkę do picia by załapał; trzeba spróbować.
Ja czasem miksuje domowy twarożek z owocami.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Nam kilka dni temu stuknelo 9 miesiecy, za 3 miesiace impreza. Nie wierze jak ten czas leci
Wszedzie upaly a u nas srednio, jest cieplo ale nie goraco i w sumie bardzo czesto pada. Zazdroszcze tym wszystkim ktorzy maja typowo letnia pogode. W polowie sierpnia mamy jechac nad morze i cos mi sie wydaje ze z pogoda moze byc roznie, ciekawe czy wogole urlop wypali.