X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka ja mam tak samo... nic mi się nie chce i na nic nie mam ochoty. Wcześniej zawsze lubiłam sprzątanie i obowiązki domowe a teraz mam je gdzieś i bym się gdzieś schowała ehh Mam teraz trochę spraw do załatwienia nie jakieś mega skomplikowane tylko coś się dowiedzieć, coś podpisać, złożyć papiery itd a tak mnie to wszystko przerasta jak nigdy

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Mamy 2,2 cm (9t0d), dwie rączki, dwie nóżki i szybko bijące serduszko :D

Ale super !! Też chcę zobaczyć rączki i nóżki <3

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ale super !! Też chcę zobaczyć rączki i nóżki <3

Już niedługo :)

Holibka - ogólnie kobieta w ciąży powinna pracować max 6h przy kompie. Przysługują Ci dłuższe przerwy.
    Ja wzięłam zwolnienie i nie żałuję. Byłam dziś w pracy i dziewczyny mają taki zapierdziel, że nie miały nawet czasu za bardzo ze mną gadać. Młyn i nerwówa na Maxa.

Co do braku chęci mogę podać Wam łapkę :) nawet spacer mnie dziś męczył.
    Ale już wracam do domku :) mam nową książkę i będę czytać :D

A co do karty ciąży to dostałam taką małą (jak A6) i kolorową :) do kieszeni się nawet zmieści :p

Holibka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Kaczuszka, wow zatrzęsłaś posadami grupy...już tak było negatywnie a tu bęc....W sumie to jest dobra lekcja, żeby chodzić do dobrych lekarzy i z dobrym aparatem usg i może nie za często, żeby sobie nerwów nie psuć, maluchy też może mają ochotę na chwilę prywatności i się chowają trochę :)

A propos cesarek, po komplikacjach jakie miała moja znajoma, w świetnym szpitalu po cesarce na życzenie, nigdy przenigdy sobie tego nie zafunduje.
    Jej rana nie goiła się przez kilka miesięcy, ma wielkiego krwiaka, ciągłe problemy zdrowotne i to ponad rok po porodzie.Myślę, że kobiety zbyt bagatelizują cesarkę, to nie jest borowanie zęba tylko poważna operacja.

Ludzkość od tysięcy lat przychodzi na świat drogą oczywistą więc moje dziecko też może. Porodu się absolutnie nie boję, myślę, że dużo zależy od tego co jest w głowie, jak bardzo się nastawiamy na to negatywnie. Inna sprawa, że nasza kultura to kultura bez bólu, na głupią pierdę bierzemy paracetamol więc odzwyczailiśmy się do tego że boli, stąd tyle cesarek (chociaż nie rozumiem tej koncepcji, miałam laparoskopię, więc 3 małe nacięcia i mimo że dochodziłam szybko do siebie, to nie było wcale przyjemne, szwy nawet najmniejsze to też żadna radość)
    Jasne, że jak jest wskazanie to nie ma wyjścia, ale osobiście będę uciekała od cesarki jak tylko się da...

Co porod to inna historia. Jest tez wiele przykladow probelmow po sn. Ot moja znajoma ktora urodzila dziecko w tepie ekspresowym. Mozna powiedziec porod marzenie. Niestety wszystko dzialo sie za szybko i troche ja na dole uszkodzilo i pol roku po porodzie ma nadal problemy z trzymaniem moczu. A to tylko powiedzialabym niewielkie powiklanie.
    Prawda jest taka ze sa za i przeciw do kazdego typu porodu.
    no i jesli chodzi o bol u mnei po cc to napewno nie porownalabym tego do mojego bolu przy sn...
    Ale to tez pewnei cecha indywidualna, jednych bardziej boli skurcz (mnie) innych rana cieta.

Ja chcialam rodzic naturalnie choc mialabym mozliwosc cc. Nie wyszlo. umeczylam sie jak diabli. Oplacilam to bardzo silym uczuciem depresji po porodzie, bardzo dlugo przezywalam ten porod. Moj maz to tam prawie osiwial. A to wszystko nawet mimo tego ze dostalam dwa rozne srodki przeciwbolowe (w tym zzo).
    Dlugo bilam sie z mylsami czy drugie dziecko probowac sn czy od razu cc i jednak sklaniam sie bardziej do cc bo naprwde nie chcialabym znowu przez to przechodzic. A prawdopodobienstwo ze i tak skonczy sie znowu cc jest bardzo duze.

Ktos tu pisal o nastawieniu. Nie do konca sie teraz z tym zgadzam. Przed porodem tez tak mowilam. I nastawilam sie superpozytywnie. Chodzilam na joge, cwiczylam oddychanie, kupilam nauke samohipnozy do porodu, wyobrazalam sobei tylko najlepsze scenariusze, nie czytalam i nie przyjmowalam do wiadomosci tych zlych. Niestety zycie sie za to zemscilo troche. Teraz uwazam, ze jednak nalezy spojzec prawdzie w oczy. Moze gdybym miala realniejsze nastawienie do tego, nie takie rozowe, to bym to inaczej przezyla. A tak dla mnei to byla absolutna katastrofa ze wszystko potoczylo sie dokladnie tak jak nei mialo. Mialo byc umiarkowanie szybkie sn bez znieczulenia a skonczylo sie wieloma godzinami bolu, dwoma znieczuelniami i cesarka w pelnej narkozie na koncu.

Nie chce nikogo straszyc tylko uswiadomic, ze moze nastawianie sie ze bedzie pieknie i cudnie wcale nie jest takie dobre.
    A o superporodach mozna sobie tutaj poczytac. Jest zdecdowanie wiecej dziewczyn na forum ktore urodzily sn i porod byl szybki i prawie bezbolesny ;D.

no ale o porodach to jeszcze zdazymy sobie pogadac tutaj ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 15:35

Biedroneczka83, afrykanka lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Już niedługo :)

Holibka - ogólnie kobieta w ciąży powinna pracować max 6h przy kompie. Przysługują Ci dłuższe przerwy.
    (...)
    Co do braku chęci mogę podać Wam łapkę :) nawet spacer mnie dziś męczył.
    Ale już wracam do domku :) mam nową książkę i będę czytać :D

A co do karty ciąży to dostałam taką małą (jak A6) i kolorową :) do kieszeni się nawet zmieści :p

Tylko co mi z tych przerw, skoro i tak nie mogę wyjść z biura, w którym przez większość czasu jestem sama ;) Jedyna nadzieja w nowym pracowniku, którego mam przyuczać, żeby mnie zastąpił jak pójdę na zwolnienie.

Co masz za książkę?

Ja mam kartę chyba w podobnym formacie, też raczej małą i kolorową. Dostałam u prywatnego razem z próbkami pregna plus i jakąś makulaturą reklamową, za to w przydatnym etui z przegródkami :)

age.png

age.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    CZeść Psocia :P

Wpadłam powiedzieć ze jutro o 20:15 mam wizyte to bedzie 5t6d zobaczymy co tam wogóle bedzie widać :) mam stresa okropnego pomimo ze to trzeci raz ale taki totalnie niespodziawany trzymajcie jutro kciuki

Katarzyna87, PsotkaKotka, Blondik lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ale duży człowiek! <3

Ja z jednej strony chcę chodzić do pracy, bo całe dnie w domu to można zwariować. Ale znowu jak jestem w pracy to jestem mega zmęczona, mdli mnie i spać bym poszła :) tak źle i tak niedobrze.

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może pół etatu, takie umowne? Pracujesz po 4h, choć wtedy pewnie wypłata też przez dwa podzielona :/
    Pracowałam do 7 mc, miałam do końca 8 ale nie dałam rady. Jeśli się źle czujesz pierdziel to i idź na L4. Kasy więcej nie dostaniesz jak piszesz, a ciążowe l4 jest na 100%. Ja bym chętnie sobie powiedziała sama w domu :) Oh ale bym szlała. Ten kanał, nie ten, a może serial, spacerek do sklepu, albo nie :) Mała psotnica mi uniemożliwia moje lenistwo :p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka jak tam po wizycie?

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No znam osobę, która myślała, że jak się urodzi dziecko to jest słodko-pierdząco. I o mało w depresję nie wpadła, jak się okazało, że to jednak nie bajka.
    Dlatego nie ma co się nastawiać tylko trzeba brać co życie daje.

Holibka - też liczyłam na takie etui, ale nie dostałam. Ale sama sobie kupiłam taką wąską plastikową kopertę na zatrzask - tak, żeby do małej torebki weszła :) i trochę większą na resztę dokumentów.

A książka chyba nosi tytuł "Grób mojej siostry" :p mam ochotę na lekki kryminał ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:13

Jooozefka, Invis, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Hej dziewczyny
    CZeść Psocia :P

Wpadłam powiedzieć ze jutro o 20:15 mam wizyte to bedzie 5t6d zobaczymy co tam wogóle bedzie widać :) mam stresa okropnego pomimo ze to trzeci raz ale taki totalnie niespodziawany trzymajcie jutro kciuki

Biedroneczka a Ty przypadkiem z najstarszą nie udzielałaś się na forum maluchy ? bo kojarzę ten nick za czasów, gdy ja się starałam i nosiłam moje Łobuzy :)

niespodzianki sa najlpsze :) oczywiście kciuki zaciśnięte :)

Kaczorka...Wojtuś to już duży chłopak :) super...i nawet mamie pomachał ;) dżentelmen ;) pewnie po tacie :)

zmuliło mnie...(ja nadal szukam objawów...jak ich nie ma sama sobie wmawiam ;) ) ale patrząc na to, że zmuliło mnie po zjedzeniu kawałka makreli z cebulą z occtem, popiciu sokiem pomrańczowym i zagryzieniu chałwą kakaową raczej nie jest to niczym dziwnym :P niech no już będzie ten 8 kwietnia :) bo zaczynam sobie sama objawy "domalowywać" dla spokojności ducha :)

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • M_ia Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :* Trochę mnie nie było a tu widzę same dobre wiadmości :* gratuluję wszystkim :)
    Mnie caly czas boli brzuch i plecy i non stop bym spała, a dziś od rana mi niedobrze...
    Wizytę u gin mam za tydzień myślicie że to dobry pomysł zrobić sobie betę np jutro i za 2 dni żeby zobaczyć czy wszystko ok czy lepiej się nie denerwować?...

11.05 prenatalne, dzidzia 53mm <3 serduszko 161/min <3 prawdopodobnie córcia <3 <3
    f2w3gov3jgmzls2e.png
    Beta HCG:
    11 dpo 32.52 mIU/ml
    13 dpo 117.200 mIU/ml
    17 dpo 1057 mIU/ml
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zamowilam kilka ksiazek. Jedne z nich to biografia. Tony Halik, tu bylem, autora nie pamietam, a druga to najnowsza Ksiazka Coriny Hoffman.

Kaczorka maly wielki czlowiek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 16:42

1usat5od00spirqc.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_ia wrote:
    Cześć dziewczynki :* Trochę mnie nie było a tu widzę same dobre wiadmości :* gratuluję wszystkim :)
    Mnie caly czas boli brzuch i plecy i non stop bym spała, a dziś od rana mi niedobrze...
    Wizytę u gin mam za tydzień myślicie że to dobry pomysł zrobić sobie betę np jutro i za 2 dni żeby zobaczyć czy wszystko ok czy lepiej się nie denerwować?...

Kochana, nie rób już żadnej bety, skoro lekaż Cie nie kazał zrobić badań. Po co masz się nakręcać i stresować niepotrzebnie? Tydzień to nie tak długo, ja czekam prawie 2 tygodnie jeszcze na wizytę i nastawiam się pozytywnie. Po sobie wiem, że sam fakt robienia bety już by mnie stresował - czekanie na wyniki, obawa że coś będzie nie tak i stres, czy aby na pewno taki ma być przyrost. Lepiej się wyluzować, odpocząć, oderwać myśli :) Ja ostatnio czytam bloga mamaginekolog.pl (nie umiem całkiem oderwać głowy od tematów ciążowych, ale nie nakręcam się też czytając jakieś makabryczne historie ;))

klz9hdgefsr87l0p.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata ja jestem i zawsze bylam za wyborem. Jesli kobieta chce rodzic naturalnie z znieczuleniem albo gazem to powinna miec do tego dostep. Porod nie musi sie kojarzyc z strasznym bolem i koszmarnym przezyciem. Kazda z nas ma inny prog bolu. Porod powinien byc w miare mozliwosci dobrym a nie traumatycznym przezyciem.

Moje dwie kolezanki po pierwszym sn mialy traume plus jedno dziecko mialo wybity jeden obojczyk , drugie dwa, bo jeden z lekarzy jej powiedzila, ze nie bedzie mu statystyk psuc cc. U innej znowu dziecko jest niepelnosprawne, bo pord sie zatrzymal i pomimo oxy nie postepowal ...lekarze zwlekalo z cc i dziecko potem ratowali bo puls zanikl. Niestety z powodu niedotlenienia dziecko jest uposledzone...niestety takich historii znam wiecej. Oczywiscei znam tez duzo gdzie wszystko bylo wrecz idealnie i moje kolezanki nie sa w stanie myslec o innym poradzie niz sn.

Cc jest bezpieczniejsze dla dziecka, a sn niby dla mamy. JA ma wsrod znajomych dwoch ginekologow, ich zony mialy cesrki nie ze wzgledow medycznych.

Kazdy powinien miec mozliwosc wyboru.

W wielu krajach nacinanie kobiet jest zabronione i uwazane za niehumanitarne. Sorry...zapomnialam jak sie pisze niehumanitarne..w razie bledu powiedziec ;)

1usat5od00spirqc.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_ia nie rób :) wizytę mamy tego samego dnia. To już tylko tydzień!:) damy radę i wytrzymamy :)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, my sobie możemy gdybać, wybierać a i tak będzie co ma być :) jedno jest pewne - jak weszło to i wyjść musi. A czy wyjdzie samo czy go wyciągną - to już chyba nie jest tak istotne :)

Afrykanka - napisałaś dobrze :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sposób rozwiązania ciąży jest w każdym przypadku indywidualny i decyduje / przedstawia opcje ginekolog.
    Przykłady które przedstawiłyście oczywiście ze obrazują jakieś skrajności, i każdy jakąś taką podobną historię zna, co i tak nic nie znaczy bo po większości porodów zarówno fizjologicznych jak i drogą cięcia nie ma większych komplikacji.

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja proponuje zmiane tematu, na cos przyjemniejszego ;) Myslalyscie o imionach ? maie jakies ulubione ? Wiem, ze do porodu daleka droga, ale kiedys trzeba bedzie wybrac :)

1usat5od00spirqc.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ