X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synuś zasnal jakies 10minut temu, ja ogarnęła podlogi, biore dawkę lekow i ide leżeć i ogladac zalegly odcinek serialu:-)

U nas z imieniem dla chlopca bedzie jlopot i chyba zostanie bezimienny :-P. A dla dziewczynki mamy zgodnie dwa typy, Maria i Lena.

😇😁😇😇😁
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie idealne dla dziewczynki imię to Hania, Helena, Zosia lum Amelia :) Mężowi się podoba za to imię Łucja ;)

Dla chłopców już dawno wybrane, bo mąż miał super dziadków i chciałby dać synowi imię po którymś z nich, czyli Adam lub Franek, ale ładne jest też imię Jaś! :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIETATA a gdzie twoj maz sie polskiego nauczyl? Moj niestety tylko pare slow zna. Ciagle mnie prosi zebym mowila w domu do niego po polsku ale ja zapominam i w ogole uwazam ze to troche bez sensu bo on sie tak w zyciu nei nauczy.
    A nasz synek mowi jak narazie w obu jezykach. Ale cala sprawa z dwujezycznoscia spedza mi sen z powiek, ciagle draze ten temat, czytam ronw blogi, skontaktowalam sie z logopeda itp.

MIETATA nie zrozum mnie zle. Ja nie jestem za cc na zyczenie. Ale jednak widze tez pewne zalety tego zabiegu. W sumie to chyba chcialabym teraz tak zrobic zeby porod rozpoczal sie normalnie, troche skurczy zeby dziecko poczulo ze co sie dzieje i dopiero na stol.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata to gratuluje, ze maz sie uczy i juz dobrze sobie radzi. My gdybysmy mieszkali w Polsce to tez by sie nauczyl przynajmniej w stopniu komunikatywnym. Niestety u nas nawet sie nie zanosi na mieszkanie w Polsce.

Mietata moge spytac ile masz lat ?

Podoba Ci sie taki styl zycia podrozniczy ? Masz jakis ulubiony kraj? nie musi byc w ktorym mieszkalas, moze byc z urlopu . My za rok max dwa wybedziemy z tad.

Pytanie do reszty dziewczyn rowniez, macie jakis ulubiony kraj ? jesli tak to jaki? i co wam sie w nim podoba.

1usat5od00spirqc.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSOTKAKOTKA twoj maz jest niemcem ? Wspominales ze w Niemczech mieszkasz.

1usat5od00spirqc.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z imieniem będzie problem. Chciałam żeby dzieci miały na jedną literkę i padło na W bo spodobał mi się Wiktor więc córka dostała Weronika. A teraz nie mam pojęcia. Mi się podoba Wojtek albo Waleria ale dla.męża się nie podoba. On chce Nikodema albo Nikole albo jakoś w ogóle inaczej. Na W już chyba nic ciekawego nie ma i jestem w kropce bo będzie tak dziwnie 2 dzieci na W a trzecie na inną... W sumie my mamy na M to tak jakby odwrócone w więc można by było pokombinować ale też nie wiem jakie na M jest fajne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 20:00

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie że słowo amelia oznacza wadę wrodzoną brak kończyny. Ciekawostka taka ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • mietata Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:14

afrykanka lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie meczy którejś z Was biegunka ? :/ :( kurczę od rana cokolwiek zjem to po prostu przeze mnie przelatuje :/

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIETATA moja emilka wychowuje sie trzyjezycznie i znam duzo rodzin w takiej sytuacjii i super funkcjonuje. Czasami dzieci tylko zaczynja troche pozniej mowic, ale szybko nadganiaja. Nie martw sie na zapas. PSOTKAKOTKA ty tez sie nie martw.

Wazne jest aby dziecko kojarzylo osobe z danym jezykiem. Maz-niemiecki, ja polski, Maria- angielski. Poza tym cale otoczenie to angielski. Wyznaje sie zasade OPON One parent one language :)

Ja skonczylam 35 w grudniu :)

Ja tez bardzo lubie takie zycie nomada :) Juz sie zastanawiamy do jakiego kraju nastepnego nas poniesie :)
    Chcialabym gdzies do cywilizacjii...do Opery, do Teatru,...ja bym chciala isc na zwykle zakupy ciuchowe...tutaj nic nie ma..na kilkunasto milionowe misto az dwa mini centra handlowe....nie ma sklepow z ubraniami..ja jakies male pochowane w uliczkach, ale to nie moj styl...tutaj wszyscy kupuja na bazarach, na ulicy...no i szyja ubrania, bo chodza w narodowych strojach.

Jak przyjezdzam do pOlski to malej kupuje cala garderobe i buty na teraz i przynajmniej buty o 2 numery wieksze na zapas...sobie tez zawsze cos kupie :) wyjezdzam z jedna max. dwiema torbami a wjezdzam z 6 duzymi i podreczny...nawt jedzenie przywoze i mnostwo lekow, np. w calym kraju nie ma metforminy, ja kupuje zazwyczaj 400 tabletek na raz.

Nigeria jest bardzo ciezkim krajem do zycia, duzo rodzin zyje tutaj osobno. maz tutaj, a zona i dzieci w cywilizowanym kraju i co 2 tyg. tatus jedzie do dzieci.....dla mnie taka opcja nigdy nie wchodzila w rachube.... Jest tes duzo pozytywnych rzeczy mieszkajac w lagos:)

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    A wiecie że słowo amelia oznacza wadę wrodzoną brak kończyny. Ciekawostka taka ;)

a już myślałam ze tylko ja mam takie zboczenie zawodowe że nie rozumiem czemu ludzie nadają taaaaaaaaaaakie imię

u nas raczej wybrane , bardzo liczymy na drugiego synka: będzie Franek. Jakby się jednak okazało że dziewczynka to Helenka. Ale będzie Franio:) tak czuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 20:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Kochane nie meczy którejś z Was biegunka ? :/ :( kurczę od rana cokolwiek zjem to po prostu przeze mnie przelatuje :/

W pierwszym trymestrze tak może byc- efekt dysregulacji hormonalnej. Oczywiście trzeba też rozważyć najpowszechniejszą przyczynę biegunek czyli infekcję. Jeśli jednak nie masz innych objawów (temperatura, wymioty ,bóle brzucha) to raczej opcja jeden. Oczywiście możesz dopytać swojego ginekologa na wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 20:28

• mietata Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:14

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:

a dokładnie znaczy PŁÓD BEZ NÓG ...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tzn "brak kończyń"

_Hope_ lubi tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Czarnulka jak tam po wizycie?
    Hej Mayes a więc tak . Serduszka jeszcze nie ma. Lekarz nie widział skąd plamienia a wczoraj znów się powtórzyły. Kazał przyjść za tydzień może już serduszko będzie 6t5d . Zobaczymy czy będzie ok ..najgorsze z kąd te plamienia

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    a dokładnie znaczy PŁÓD BEZ NÓG ...

Hehe to dobrze wiedzieć :P Mnie się podoba imię Amelka, ale jak piszesz o płodzie bez nóg, to aż ciarki przechodzą...

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratanica to Amelka i ma wszystkie kończyny a imię samo w sobie tez mi się mega podoba :)

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnosnie imienia Amelia, mi sie kojarzy tylko z "Na dobre i na zle" ta slodka dziewczynka sie nazywala Amelka, jesli czegos nie pomieszalam. Ja ogladalam ten serial gdzies w 2002 -2003 roku i wtedy pierwszy raz slyszalam to imie. Wtedy tez chyba nastapil taki boom na Amelki.

MIETATA ja bede na metforminie cala ciaze tak jak bylam z Emilka, zmniejsza ryzyko poronienia i chroni przed cukrzyca ciazowa jak sie nie myle.

O Lagos to mozna ksiazke napisac....wspomnialas o jezdzie samochodem...tutaj nie ma egzaminu na prawo jazdy, idzies do instytucjii ze swistkiem, ze "szkoly jazdy" ze odbylas ilestam godzin i dostajesz prawo jazdy. To co sie dzieje na ulicach to jest niedopomyslenia...nie znaja podstawowych zasad...co to droga glowna a co podporzadkowana, nie uzywaja kierunkowskazow...zamiast tego uzywaja klaksona..jak chcesz wyprzedzic to uzywasz klaksona, zeby kierowca wiedzial ze jestes obok i zeby raptem nie zmienil sobie pasa....powiem tak...tutaj kazdy ma kierowce.maz ma auto firmowe i kierowce, dla mnie kupilismy samochod i zatrudniamy kierowce.

Z przyjemnych rzeczy to ludzie :) ludzie sa niesamowici..mili, sympatyczni, pomocni......nie ma duzo expatow, wiec wszyscy sie razem trzymaja..ja mam tutaj 5 Polek i moge na nie liczyc 24/7. Mam duzo kolezanek nigeryjek, z zambii, bardzo duzo z Libanu, z Indii, Pakistan, Bangladesz nawet z Syrii. Kilka europejek kolezanek z USA tez mam :)
    Zycie towarzyskie jest na wysokich obrotach...w kazdy weekend gdzies wychodzimy.

Mietata trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte :) Co oznacza Twoj nick ?

Kameezelka ty pracujesz w sektorze medycznym ? ;)

1usat5od00spirqc.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mamaginekolog wstawiła artykuł o cesarce. Myśle, ze warto przeczytać :)
    Co do imion to my jeszcze nie wiemy,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2024, 20:33

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ