Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
My z mężem planowaliśmy życie na obczyźnie, ale kilka zbiegów okoliczności sprawiło że jednak mieszkamy w Polsce. Teraz, z perspektywy czasu wiem że nie byłabym w innym kraju tak szczęśliwa jak tu.
Choć życie w Polsce jest trudniejsze, za granicą mieliśmy już dobrą pracę, wynajęty śliczny dom z ogrodem, to jednak wolę bliskość rodziny i to że czuje się tu u siebie. Tam zawsze czułam się obco. Pomimo biegłej znajomości języka
annggela, Blondik lubią tę wiadomość
-
Psotka Kotka mi sie wydaje, ze nie kazdy jest stworzony do mieszkania za granica. Jezeli ja bym sie caly czas zle czula za granica to pewnie bym wrocila do kraju. Wyjezdzajac z kraju zostawilam prace, ktorej nie zaczelam, tylko umowe podpisalam, mialam narzeczonego , drugi kierunek studiow w toku.....
Ja meza poznalam jak juz ponad cztery lata za granica mieszkalam. Wychodzac za niego za maz wiedzialam ze w Polsce to my mieszkac nie bedziemy. Oboje mileismy "apetyt" na nowe kraje na nowe wyzwania. Mielismy kilka fajnych przygod, nasze zycie jest nadal jakos na wariackich papierach, ale my tak lubimy W tym czasie zawarlismy piekne przyjaznie, o ktore tak samo dbamy jak te stare szkolne. Nasi przyjaciele z RPA przylatuja do nas w czerwcu, co nas bardzo cieszy. Tutaj w LAgos rowniez mamy super ekipe, z 3 dziewzynami jestem bardzo zwiazana...np o 9 ide na kawe i sniadanie do kolezanki z moja Emilka, albo razem robimy obiad czy na kawe gdzies wyskoczymy. Tutaj znamy np reporterow z Reutersa, BBC, CNBC, bardzo ciekawi ludzi ktorzy byli w Afganistanie, Iraku Libii, Indie, Sudan, Somalia...takich przykladow jest wiecej. W Polsce nie sadze abym poznala tak ciekawych ludzi. Ja bardzo lubie ludzi
Zycie za granica duzo uczy, czasami nie jest latwo, w szczegolnosci jesli to jest biedny kraj. Nigdy nie sadzilam ze sie moge zaprzyjaznic z muzulmankami czy hinduskami. Nigdy nie sadzilam, ze moja najlepsza przyjaciolka zostanie Kenijka Zycie jest pelne niespodzianek i ja takie zycie bardzo lubie.
Bardzo chcialabym miec rodzine obok, ale nie moge miec wszystkiego niestety...jedno kosztem drugiego.
Kazdy powinien zyc tak aby byc szczesliwym .
Jak widzicie gadula jestem straszna, ale to bardzo ulatwia w zyciu, nigdy nie mialam problemu z nawiazaniem znajomosci czy problemy z odnalezieniem sie w nowym miejscu.PsotkaKotka lubi tę wiadomość
-
Podziwiam Was dziewczyny! My z mężem to nie wyobrażamy sobie z Polski wyjechać. On trochę podróżował jeszcze zanim się poznaliśmy, ale zawsze ciągnęło go do kraju.
Aktualnie jak mamy możliwość to zwiedzamy zakamarki naszego kraju
Ja według USG wczoraj wskoczyłam w 10 tydzień wg OM jeszcze nie :p
Ale po wczorajszym wypadzie na miasto czuję się jakby po mnie czołg przejechał! O ile nigdy nie miałam problemów z pobudką i wystarczyło otworzyć oczy, żeby zacząć funkcjonować tak ostatnio jem śniadania prawie na śpiąco.
Ale dziś ma padać, więc zostaje w łóżku i będę czytać
Od dzisiaj też przestaję brać Duphaston. Ciekawe jak się będę czuła. Doktorek wczoraj stwierdził, że tego nie potrzebuję.
A w ogóle mierzą Wam ginekolodzy długość szyjki macicy? Mi wczoraj zmierzył i stwierdził, że jest długa, bo 4.5 cm. A ponoć dobrze jest, żeby nie miała mniej niż 4 cm.
Zawsze mnie intrygowała właśnie ta długość szyjki :p -
Kaczork mi nikt nie mierzyl jeszcze szyjki.
Ja miałam okropna noc,dwa razy budziły mnie napady zimna z lekkimi dreszczami. Wczorajszej nocy raz się tak zdarzyło. Przed ciążą czasem mi się to zzdarzało, ale rzadko. Czy wiecie może co to może oznaczać? Jestem zaniepokojona...Cześka lubi tę wiadomość
-
Afrykanka ale cudownie , zawsze jestem pelna podziwu i zazdrości ( tej pozytywnej ), dla ludzi którzy mieli na tyle apetytu na życie żeby podjąć taka decyzję i tak sobie fajnie w niej poradzić. Czytam i skręca mnie z zazdrości ( tej pozytywnej oczywiście:) ),bo sama bym tak chciała. Też długo mieszkałam za granicą w różnych miejscach ale co tu porównywać Europę do Afryki ...
Melduję się dzisiaj z łóżka bo wczoraj moje plamienie przerodziło się w mały krwotok i wylądowałam na IP, na szczęście z potomkiem wszystko ok ale mam teraz włączyć opcję Standby tzn. Dużo leżeć i faszeriwac się dupkiem 3×1. Niezłego stracha napedzilo mi wczorah to moje dziecię
-
Invis wrote:Kaczork mi nikt nie mierzyl jeszcze szyjki.
Ja miałam okropna noc,dwa razy budziły mnie napady zimna z lekkimi dreszczami. Wczorajszej nocy raz się tak zdarzyło. Przed ciążą czasem mi się to zzdarzało, ale rzadko. Czy wiecie może co to może oznaczać? Jestem zaniepokojona...
Pisze z tel i kliknelam lubię to przez przypadek,sorryWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 07:25
-
Ja miałam okropna noc,dwa razy budziły mnie napady zimna z lekkimi dreszczami. Wczorajszej nocy raz się tak zdarzyło. Przed ciążą czasem mi się to zzdarzało, ale rzadko. Czy wiecie może co to może oznaczać? Jestem zaniepokojona...
Raz tak miałam. Ale to chyba w nocy było chłodniej a my cienką kołdrę mamy i jakoś tak wyszło
Myślę, że to nic groźnego. Ale zawsze jak będziesz u ginekologa to możesz dopytać
Cześka - a Ty tam nie szalej!
Powiedzieli Ci skąd to krwawienie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 07:29
-
Kaczorka wrote:Podziwiam Was dziewczyny! My z mężem to nie wyobrażamy sobie z Polski wyjechać. On trochę podróżował jeszcze zanim się poznaliśmy, ale zawsze ciągnęło go do kraju.
Aktualnie jak mamy możliwość to zwiedzamy zakamarki naszego kraju
Ja według USG wczoraj wskoczyłam w 10 tydzień wg OM jeszcze nie :p
Ale po wczorajszym wypadzie na miasto czuję się jakby po mnie czołg przejechał! O ile nigdy nie miałam problemów z pobudką i wystarczyło otworzyć oczy, żeby zacząć funkcjonować tak ostatnio jem śniadania prawie na śpiąco.
Ale dziś ma padać, więc zostaje w łóżku i będę czytać
Od dzisiaj też przestaję brać Duphaston. Ciekawe jak się będę czuła. Doktorek wczoraj stwierdził, że tego nie potrzebuję.
A w ogóle mierzą Wam ginekolodzy długość szyjki macicy? Mi wczoraj zmierzył i stwierdził, że jest długa, bo 4.5 cm. A ponoć dobrze jest, żeby nie miała mniej niż 4 cm.
Zawsze mnie intrygowała właśnie ta długość szyjki :p
Mi mierzyła ginekolog na pierwszej wizycie jak przyszłam po receptę na duphaston i luteinę. Nie mówiła, jaką ma długość szyjka, tylko powiedziała, że jest OK, bo jest długa i zamknięta -
Ja miałam okropna noc,dwa razy budziły mnie napady zimna z lekkimi dreszczami. Wczorajszej nocy raz się tak zdarzyło. Przed ciążą czasem mi się to zzdarzało, ale rzadko. Czy wiecie może co to może oznaczać? Jestem zaniepokojona...27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dziewczyny wczoraj robiłam hormon bhcg i chce powtórzyć jutro a będzie to już 6t1d któraś wie jak to się liczy przyrost ?wiem że jak beta osiągnie jakaś liczbę to chyba wzrost o 100 lub 66 % powinien być w przeciągu 92 h bo jest wolniejszy czy jakoś tak właśnie nie jestem pewna27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czeska to odpoczywaj,u mnie zostawiaja w szpitalu odrazu ,u mnie plamienie dzis prawie minimalne. Mam nadziejeze w koncu minie ,bo tak to nerwówka caly czas. Dziewczyny az Wam zazdroszcze tych wszystkich podróży mój mąż calkowicie przeciwny życiu za granica Co do imion kompletnie nie mam pojęcia ,mąż chce Ilone a ja wolalabym Maje albo Emmę dla chłopca nie mamy .Anetta31
-
Trzymam kciuki na wiztye HOPELESS i MIETATA
Moze jakies zdjecie uda wam sie tutaj zalaczyc. Chetnie bym poogladala wasze bobasy.
CZESKA ty uwazaj na siebie. Moze mialas jaks cyste i z tad te krwawienie?
Ja mialam szyjke mierzona przez cala ciaze. Mialam ok 3, 5cm. Mi sie wydaje, ze lekarze ja mierza, ale wiekszosc nie informuje pacjentek o tym, czyli wszystk jest w porzadku, bo inaczej to bym wam powiedzieli, lezec, oszczedzac sie , a jak jest poniezej...(tutaj chyba zalezy od kraju i lekarza ) 2cm, moj lekarz mowil 1, 7cm to zakladaja szew czy cos w tym stylu. Jest jeszcze inne okreslenie na to , krazek ?
Czeska a ty gdzie mieszkalas? Mi sie marzy cywilizacja, teatr, opera, zakupy, i w sumie ja juz bym byla szczesliwa jakbym miala taka biedronke czy lidla tutaj zebym zakupy mogla normalnie zrobic...a nie latac po calym miescie bo mieso tylo w 2 punktach mozna kupic ( zeby przypadkiem nie kupic starego ) chleb ktory jest dobry gdzie indziej, .....musze z 4 sklepy oblatac aby podstawowe zakupy spozywcze zrobic. Owoce i warzywa czesto z lulicy kupuje. Sklepy sa oddalone od kilka kilka km.
JA lece zaraz na miasto bo musze dokonczyc kupowanie rzeczy do goodie bags, dla dzieci na Easter party . Dla 80 dzieci obym miala szczescie i znalazla to co chce -
U nas też zawsze zostawili na obserwacji ale wtedy nie było usg na IP i do końca nie było wiadomo co z maluchem dopiero na drugi dzień badali wszystkie kobity hurtem. Teraz jest inaczej piękna IP z nowoczesnym sprzętem usg więc jak lekarz zobaczył żywą ciążę to kazał mi leżeć ale w domu a diagnoza jest taka,że mam idiopatyczne krwawienie spytałam doktóra czy mnie obraża ? ale wytłumaczył że to znaczy krwawienie z niewyjaśnionych przyczyn
]
Afrykanka mieszkałam w standardowych miejscach gdzie przemieszczają się zazwyczaj Polacy czyli Southampton (GB), Monachium i Straelen (DE), Venlo (NL).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 10:25
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:14
Lilly_Ana, afrykanka, Aasha, Katarzyna87, czarnulka24, M_ia lubią tę wiadomość
-
MIETATA super, ze bobas juz ruchliwy
CZESKA moi tesciowie mieszkaja w Monachium i ja uwielbiam te miasto moglabym w okolicach zamieszkac
U mnie tez objawow brak , jak na razie , czasami chce mi sie spac to ide na drzemke z Emilka :)Czasmi cos mi kluje albo ciagnie. Mam nadzieje, ze tym razem wszystko jest w porzadku. Zastanawiam sie czy moze nie pojsc do lekarza w poniedzialek ? to bylby 5tyg. 5 dni z OM. Jak myslicie ? czy mam czekac do tego 14 kwietnia.