X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless bardzo mi przykro .

Anetta31
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro!!!! Trzymaj sie kochana!

Udało Mi sie umówić na wizytę w przyszłym tygodniu na NFZ. Invis proszę wpisz mnie na 4.4 :) Ale się ciesze, że sie udało bo umarłabym z nerwów.

😇😁😇😇😁
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek może zobaczysz serduszko już :))))

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless - bardzo mi przykro. Współczuję. Wiem co musisz czuć. Trzymaj się kochana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 14:09

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy 6t5 dzień powinno już być serduszko?

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, tak - ja byłam 6w5d i było serduszko (pomimo tego, ze ciąża młodsza i wg usg 6w3d).

czarnulka24 lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless trzymaj się! Życzę Ci, aby kolejny cykl był tym szczęśliwym, ze szczęśliwym rozwiązaniem 9 m-cy później :*

____
    Chyba wybiorę się po żurawit lub sok z żurawiny, widocznie sama herbatka u mnie to za mało :/

Dziewczyny wczoraj wieczorem i dziś rano zapomniałam wziąć luteinę i trochę mniej mnie muli (ale i tak trochę). Myślicie, że to przez luteinę mam nasilone nudności?

Nie mam plamień, gin kazał mi brać do 12 tyg na wszelki wypadek 3x1. Tylko czy jest taka potrzeba? Po akcji z tokso trochę straciłam do niego zaufanie i obawiam się, że niepotrzebnie pakuje we mnie tabsy. Jak sądzicie?

age.png

age.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Czarnulka, tak - ja byłam 6w5d i było serduszko (pomimo tego, ze ciąża młodsza i wg usg 6w3d).
    Aha to fajnie chciałbym już w poniedziałek zobaczyć serduszko bo oststnio 5t5d nie było

07.06.2019 synek

• Holibka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny czy 6t5 dzień powinno już być serduszko?

Chyba powinno, ale na tym etapie często ciąże są młodsze, kilka dziewczyn w naszym wątku tak miało. Ja byłam na wizycie 7t0d i było serducho, 119 uderzeń, ale według USG moja ciąża była 6t2d. A potem wiek ciąży się wyrównał, u mnie w niecały tydzień maluch nadrobił 5 dni.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless - trzymaj się jakoś..

Holibka - mi już gin nie kazał brać więcej Duphastonu, bo mówił, że nie ma takiej potrzeby. Jak on to określił - to działa w tym momencie tak jakby ktoś chciał jedną świeczką doświetlić cały dom.

Heh, poinformowałam męża, że 22.04. idzie ze mną podglądać Kaczorka. Ucieszył się bardzo :)
    W ogóle zauważyłam, że z wizyty na wizytę cieszy się coraz bardziej :)
    Na początku się bał powtórki z ostatniej ciąży.

Holibka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też się pytał czy może na kolejną wizytę iść :)

annggela lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless trzymaj się jakoś :* Doskonale wiem co teraz przeżywasz. Bardzo mi przykro :(

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPLESS bardzo mi przykro :(

MIETATa, AFRYKANKA- zazdroszcze wam tego podejscia. Bo odwage to bym miala zeby mieszkac w innym miesjcu na ziemi czy to cywiwlizowanm czy mniej. Noatomiast jestem w cholere sentymetalna i to mnie blokuje :/ a szkoda. Wiec pozostaja nam podroze :). Moj maz wlasnie planuje gdzie spedzic nastepny urlop rodzicielski :P. Z synkiem bylismy na Sardynii miesiac i chyba 2 miesiace w Maroku :).
    Ale jak dzieciaki podrosna to bedzie szal i zycie od urlopu do urlopu :P. Bo ja stwierdzilam ze nie jade do zadnych bardziej egzotycznych krajow tak dlugo jak dzieci biora wszystko do dzioba.

AFRYKANKO ja mieszkam w Saksonii.

Wygladam okropnie, ciagle wychodza mi pryszcze :/. Do tego ciagle jestem glodna....
    Z synkiem nie mialam kompletnie zadnych objawow poza pozniejsza checia straszliwa na slodycze (przestalam pochlaniac dopeiro gdy odstawilam go od piersi). no i chyba cycki mnie troce bolaly ale to chba tez pozniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 14:37

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Mój mąż też się pytał czy może na kolejną wizytę iść :)

Gdyby badania były w tygodniu to pewnie poszłabym sama. Ale fajnie wyszło, że można w sobotę :) niech sobie poogląda :p
    A ponoć z wynikami dają też u nas filmik z USG na płycie.
    Oby tylko wszystko z maluchem było ok.

Psotka - ja też ciągle głodna jestem.. Nie mam ochoty a muszę jeść :/

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless tak bardzo mi przykro. Wiem co czujesz bo też to przechodzilam... 3maj się dzielnie :*

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Wygladam okropnie, ciagle wychodza mi pryszcze :/. Do tego ciagle jestem glodna....

Witaj w klubie :) a w którym jesteś tygodniu? mi też nawywalało niespodzianek. Apogeum tego stanu miałam jakieś 2 tygodnie temu, wtedy ciągle coś się pojawiało, i to w takich dziwnych miejscach, np. w brwiach, na linii włosów, koło uszu, a skóra twarzy bardzo się przetłuszczała. Teraz trochę to się uspokoiło.
    Ja dzisiaj też ciągle głodna. W poniedziałek prawie nic nie jadłam, a wczoraj i dziś mam wrażenie że nadrabiam. Ciągłe ssanie.

Zjadłam obiad i po pół godziny poczułam pustkę... no to zapijam wodą, herbatą, zjadłam gruszkę, ale czuję że to nic nie daje, mój bobas chce JEDZENIA. Nie dużo, ale często.

Już mi głupio w pracy. Siedzi dziś przy biurku niedaleko taki chłopak, który wychodzi tylko na 1 przerwę na obiad :| i już się na mnie dziwnie patrzy jak ja tak jem i jem. Nic nie wie o ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 14:53

age.png

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka - mam to samo!! Od wczoraj notoryczne ssanie w żołądku! Już się zastanawiam czy pizzy nie zamówić :p
    Ale najgorzej, że ja wcale nie mam ochoty na jedzenie! No chyba, że na jakieś niezdrowe żarełko.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless jest mi ogromnie przykro...

Mietata, czy mocz do posiewu jakoś inaczej się pobiera? Bo właśnie też myślałam że może lepiej będzie zrobić od razu posiew... i czy miałoby sens oddać jutro próbkę i do posiewu, i do normalnego ogólnego badania moczu? Wiem że pytania mogą wydawać się glupkowate... ale skoro tyle przeszłas "w tych sprawach" to pewnie będziesz w stanie mi doradzić :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka jestem w 7tc (6t2d).
    W poprzedniej ciazy mialam cere jak pupcia niemowlaka od poczatku do konca.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Hopeless bardzo mi przykro. Trzymaj się.

Dziewczyny, że tak powiem "międzynarodowe" ciekawe macie życie.

Ja jestem podróźnik-szwędacz. Co roku z mężem kilka miesięcy byliśmy w podróży. Moim marzeniem jest zwiedzić cały świat. Właśnie zrezygnowaliśmy z wyjazdu Afryka - Azja miesiecznego. Zbyt długo staraliśmy się o dziecko żeby teraz ryzykować. Odłożymy to trochę w czasie ale szczerze mówiąc nie wytrzymam do porodu bez wyjazdów. Przez przypadek nasz potomoek już w lutym odbył z nami dwie podróże :).

Teraz tylko trochę trzeba logistycznie wszystko poustawiać z badaniami i wizytami i ja nie widze powodów żeby rezygnować z podróżowania w ciąży - byle się dobrze czuć, a własnie od kilku dni czuję się jak nie w ciąży poza piersiami, które nieustannie są obolałe.

Dziewczyny napiszcie coś, co jecie, bo ja troche monotonnie nabiał, jajka i gotowane ziemniaki - nie wiem czemu ale jakoś odrzuciło mnie od mięs, wędlin i nie wiem czy ta moja dieta nie za mało zróxnicowana jest?

A i Invis dopisz mi proszę prenatalne 13.04. bo gdzieś umknęło.

8p3oyx8do0sejm7n.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ