X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, gratuluje! Jaka mala, sliczna kruszynka! Musi lezec w inkubatorze?

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • annggela Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Gratuluje kolejnym rozpakowanym mamusiom i trzymam kciuki za resztę ;)
    Nawet nie miałam kiedy zaglądać. Młody często upomina sie o jedzenie, co prawda pięknie przybiera na wadze ale to istny cycowisielec. Jestem wykończona nockami. Dobrego starszy synek sie pochorowal.
    Kornelek kończy zaraz miesiąc :) fajny sie robi pulchniutki ale on prawie cały czas spi :) dobrze No bym nic nie zrobiła przy starszym ani w domu. Puerwsze dwa tyg ciagle jeździliśmy po szpitalach bo miał wysoki poziom bilirubiny i spadało bardzo wolno śle na Szczecie jest juz dobrze :)

Co do kąpieli to wykapalam go zaledwie kilka razy, dwa razy w tyg ale zaraz zacznę go kapać juz coraz cześciej :)

abiolek, K@sia, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka gratulacje. Piekna córcia:) Annggela super, że już wszystko ok. Zdrowka dla synka

annggela lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ta moja nie ulewa i ogólnie planowo kąpiemy ją co 2-3 dni. Ale już słyszałam, że powinniśmy codziennie.

Angela - też Ci młody przy cycu zasypia? Moja niby chce jeść a co ją przystawię to ona w kimę ;) a jak ją odstawię to szuka cyca i zabawa zaczyna się od nowa! :p

annggela lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    No właśnie ta moja nie ulewa i ogólnie planowo kąpiemy ją co 2-3 dni. Ale już słyszałam, że powinniśmy codziennie.

Angela - też Ci młody przy cycu zasypia? Moja niby chce jeść a co ją przystawię to ona w kimę ;) a jak ją odstawię to szuka cyca i zabawa zaczyna się od nowa! :p
    O tak dlatego karmienia trwają nawet godzinę aż sie on naje a ja przysypiam siedząc :D spi jak aniołek ale jak sie budzi głodny to wrzask jakby mu ktoś wielka krzywdzę wyrządzał :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    O tak dlatego karmienia trwają nawet godzinę aż sie on naje a ja przysypiam siedząc :D spi jak aniołek ale jak sie budzi głodny to wrzask jakby mu ktoś wielka krzywdzę wyrządzał :)

U nas z przewijaniem i zasypianiem to 1.5-2h :p na szczęście w nocy tylko raz :)

Ciekawe jak to będzie za jakiś czas ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka gratulacje:)
    Dziewczyny zazdroszczę Wam z tym kp, moja córcia to w nocy co 2h pobudka ulegania i wszystkie cyrki i tez zasypiała przy cycu. Ciekawa jestem jak to będzie z moim synusiem.... :)
    Corcie kapalam codziennie właśnie przez to ulewanie i dupcie tez przydało się porządnie umyć raz dziennie od ilości tych kupek.
    Dzisiaj rano obudził mnie silny ból brzucha jak na okres ale jak zwykle przeszło. Może coś już tam się przygotowuje
    Miłego dnia ja dziś zaczynam 40tc!!!!

abiolek, zuzik88 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 28 października 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie poczatkowo karmienie doprowadzalo do szalu wlasnie przez zasypiamnie ;) ale potem troche udalo nam sie wypracowac system ze max 15 minut z jednej piersi, a jak zasypiala to ja budzilam. I karmilam co 2h a potwm juz co 3h ;) mi bylo latwiej z takim planem, a mala sie najadala a reszte przesypiala ;)

Ja zaczynam 39tc ;) dalej przeczuwam ze to dopiero 15.11 :)

Polecam lekture: Jezyk niemowlat. Tracy Hogg ;) Mi sie podobalo i pomoglo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 11:45

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

Ja moich nie kapalam codziennie, raczej tak jak Ty, chyba, że kupa była pod pachami to trzeba było ;-)

Mi przy cycku w nocy dzieciaki wisiały po 2h też tak, że kilka pociągnięć i kima, a jak odkładałam do lozeczka to płacz. Nie wytrzymalam za długo i po 3 mies przeszłam na butelkę. Jakoś mimo tego dzieciaki są zdrowe i rozwijają się prawidłowo. Teraz planuje dłużej karmić, ale jak młody też będzie odwalał takie numery to też butle dostanie.

Iw-onka gratuluję maleństwa :-)

My za tydzień donoszeni :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 11:44

• K@sia Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ola tez po kilku miesiącach dostała butle bo nie wyrabiałam w nocy. Miałam jeszcze zapalenie piersi i inne cyrki także teraz bym chciała trochę dłużej karmić ale tez nie kosztem wszystkiego.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to taki standard z tym zasypianiem przy cycu ;) tyle dobrego, że po odłożeniu ona nie płacze a co najwyżej pcha paluchy do buzi i kręci się.

abiolek - u mnie wybudzanie nie wchodzi w grę, bo Alicja się co najwyżej wtedy wkurza ;) sama musi dać znać, że chce jeść.

A w ogóle to czekam aż w końcu jej kikut po pępowinie odpadnie. A to cholerstwo się trzyma :/

I ta pogoda dobija! Wieje, pada, słońca brak - w deprechę można wpaść!
    Chyba by się przydało znaleźć jakieś twórcze zajęcie.. ;)

A dziewczyny stresujecie się porodem? Bo ja przez całą ciążę się nie bałam a im bliżej było końca tym większy cykor mi się włączał :p
    Dlatego się ucieszyłam, że tak wzięło z zaskoczenia i mam to za sobą ;)

abiolek lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka, gratki :) Ale maleństwo :)

Kaczorka, ja się boję w cholerę. Jakbym wiedziała, że cc mam mieć, byłabym duuużo spokojniejsza :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 28 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy sie tak nie balam jak teraz. Łudziłam sie, ze to, az tak nie boli. Teraz niestety wiedzac jak to wygladalo mam wiekszego stresa. :)

Nie martwcie sie do przezycia ;) w koncu bede miec drugie ;-) Byle wszystko bedzie dobrze to kazda z nas se poradzi ;-)

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się stresuję tym, że przegapię oznaki porodu :P Już jakiś tydzień odchodzi mi czop (a nie pamiętam tego z poprzednich porodów) więc dla mnie to nowość. Samego porodu się nie boję, liczę na poród sn, mam nadzieję, że się uda. Ból próbuję zepchnąć na boczny tor i go sobie nie przypominać ;) Jednak zawsze mi brzmią w uszach moje własne słowa po pierwszym porodzie "nigdy więcej!", ale kobieta zmienną jest i będę to przechodziła po raz trzeci ;)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kąpaliśmy Maję na początku codziennie, każdy mówił "rutyna", bez rutyny nie dacie rady. Taaa. Potem kąpaliśmy co drugi, trzeci dzień a i tak rutyna weszła w nawyk dopiero koło 6mc. Teraz Maja kąpana jest co drugi dzień, a codziennie myjemy jej pupę w umywalce :D

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, gratulacje!!! :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka gratulacje! Jak to dobrze, ze wszystko jest w porządku. Dużo zdrówka dla was i obyś szybko doszła do siebie :)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niby wiedziałam, że będę mieć CC a i tak miałam stresa :p
    Chyba z tej niewiedzy kiedy i jak to się zacznie.
    I chwała za to, że wody odeszły mi pod szpitalem, bo nie mam pojęcia jak bym do niego dojechała, tak mi to ciekło! :p całą taksówkę bym zalała ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A długo to tak leciało?

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    A długo to tak leciało?

Hmm, no z 1-1.5h to na bank :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ