X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam być pod obserwacją, więc pewnie nie wyjdę już do domu.
    Łożysko ponoć daje radę, przepływy też ok.
    Więc nie powiedzieli dlaczego tak... Ale hdyby coś się działo to od razu cesarka.
    Mam nadzieję że jutro się czegoś dowiem.
    Ale wody mam już tylko delikatnie ponad normę, dzidzia jest drobniutka, więc się kręci jak chce. Sama sobie tłumaczę że może przesto więcej energii zużywa...

201711152165.png

202006124562.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam ostatni raz 2 tyg temu, a idę dopiero za tydzień. Takie numery u Was, to się teraz zaczynam zastanawiać, czy z nami wszystko jest ok :(

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka i Alma trzymajcie się dziewczyny. Małe może być, żeby zdrowe było.

Alma84 lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:
    Trzymam za nas kciuki. Ja strasznie się boję tego co będzie jutro - niestety przyjęcia u nas tak samo w zeszłym tygodniu czekałam 5 godzin.

Jeszcze na wszelki wypadek mam nic nie jeść ale to nie świadczy tym, że będą coś robić. Strach ogromny ...

To jak się czegoś dowiesz, to informuj na bieżąco! W szpitalu jakoś mimo wszsytko człowiek bezpieczniej się czuję... :)

201711152165.png

202006124562.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że też te dzieciaczki muszą tak na koniec tyle stresu mamusiom przysparzać..
    Ale ja myślę, że u każdej z Was wszystko skończy się dobrze :)

Alma84 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie jak nie skurcze to cos innego.

Wczoraj mialam lekko podwyzszone cisnienie na wizycie, dzis przyszlam do gina na sprawdzenie i znowu bylo lekko podwyzszoen cos ponad 140/90 no i skierowal mnie na odzial, gdzie jakies 1,5h lezalam pod ktg i aparatem do mierzenia cisnienia, pobrali mi mocz i krew na badania w kierunku stanu przedrzucawkowego. Ale wyszly dobrze, oprocz sladowej ilosci bialka w moczu i teraz mam zbierac mocz w domu 24h i przyjsc na kolejny monitoring jutro.

Katalonia lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na izbie w czwartek miałam 14991 a w wypisie mam wpisane że miałam 130/70. Tylko przy mnie pielęgniarka nawet nie spojrzała na wynik, a ja widziałam na wyświetlaczu co pokazał :-)

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka a Ty nadal chodzisz do pracy? a w domu jakie masz ciśnienie? nie kazali mierzyć tylko ten mocz jest problemem?

Pierworodna 2017

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak zwykle o tej porze ma czas kręcenia w brzuchu i aż się o siebie boje, czy mi tam czegoś nie poprzestawia, pomijam że to boli. A teraz czkawka. no ale niech jeszcze siedzi w środku.
    Walczę z hemoroidami, wczoraj to była masakra, niby takie małe dziadostawo a takie nieprzyjemne. Ale już dzisiaj jest lepiej. Mam nadzieję, że całkiem się uspokoją na czas porodu, bo podczas parcia to chyba by strzelały jak fajerwerki.

W ogóle to zaczynam się martwić o moje cycki, lewy jak go ścisnę to jeszcze coś tam wypłynie ale z prawego to nic, zero. Mam nadzieję że się coś ruszy bo bardzo liczę na KP.

Pierworodna 2017

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Moja jak zwykle o tej porze ma czas kręcenia w brzuchu i aż się o siebie boje, czy mi tam czegoś nie poprzestawia, pomijam że to boli. A teraz czkawka. no ale niech jeszcze siedzi w środku.
    Walczę z hemoroidami, wczoraj to była masakra, niby takie małe dziadostawo a takie nieprzyjemne. Ale już dzisiaj jest lepiej. Mam nadzieję, że całkiem się uspokoją na czas porodu, bo podczas parcia to chyba by strzelały jak fajerwerki.

W ogóle to zaczynam się martwić o moje cycki, lewy jak go ścisnę to jeszcze coś tam wypłynie ale z prawego to nic, zero. Mam nadzieję że się coś ruszy bo bardzo liczę na KP.

Mi nic nie wypływa i wiem od mojej położnej, że nie jest to koniecznością, by udało się kp, tak samo siara płynąca z sutków już przed porodem nie oznacza, że nie będzie żadnych komplikacji z karmieniem i laktacją ;)

Nie ma się co nastawiać, wszystko się okazuje po porodzie.

Katalonia, moremi lubią tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANuśka, gratki :) Fajnie, że tak szybko poszło :)

Dziewczyny, nie panikujcie z tymi pomiarami... Są orientacyjne, 15% różnicy może być, plus zależy od lekarza, sprzętu, pomiaru w danej chwili.

magdzia26, Anuśka19 lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Madzialenka a Ty nadal chodzisz do pracy? a w domu jakie masz ciśnienie? nie kazali mierzyć tylko ten mocz jest problemem?

Do tej pory mialam zawsze ok, przez te ostatnie dni jak sobie mierzylam mialam ok 137/90. U lekarza mialam 140/90, ale juz podczas monitoringu w szpitalu mialam caly czas 120/70. Nie kazali mierzyc w domu, tylko na razie ta zbiorka moczu.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przy Mai nie ciekło nic, a potem karmiłam pół roku ;)
    Tym to bym się totalnie nie przejmowała!

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nie ciekło przy pierwszym i też później karmiłam :) także wrzucić na luz i czekać:)

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któryś maluszek w brzuchu ma drgawki? Mojemu parę razy się zdarzyło, coś co można porównać do wibracji w telefonie przez 2-3 sekundy? I na pewno nie chodzi mi o czkawkę, bo młody już dzisiaj czkał mi dwa razy ;)

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ wrote:
    Czy któryś maluszek w brzuchu ma drgawki? Mojemu parę razy się zdarzyło, coś co można porównać do wibracji w telefonie przez 2-3 sekundy? I na pewno nie chodzi mi o czkawkę, bo młody już dzisiaj czkał mi dwa razy ;)

Ja tak miałam kilka razy :) Coś jakby budzik mi wibrował w brzuchu, aż się wystraszyłam! Ale ginekolog mi powiedziała, że to normalne i taki efekt jest wtedy, gdy maleństwo bardzo szybko rusza rączkami i nóżkami w brzuchu :D

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Eljotka Koleżanka

Wysłany: 27 października 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ moje dziecko tez ma takie trzęsiawy

atdci09kde76ba3r.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to się skojarzyło dzisiaj z otrząśnięciem po wysiusianiu się ;)
    Nie pamiętam, żebym miała takie uczucia w poprzednich ciążach więc trochę mnie to zaniepokoiło, ale jak to normalne, to ok :)

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka i Alma kciuki za was i maluchy

Moja tez miewa takie trzepawki :)

Ja miałam kiepski wieczór skurcze wypychanie małej magnez pomógl ale katar spac nie dał juz odliczam do poniedziałkowego USG

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• KasiaZ Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Iwonka i Alma kciuki za was i maluchy

Moja tez miewa takie trzepawki :)

Ja miałam kiepski wieczór skurcze wypychanie małej magnez pomógl ale katar spac nie dał juz odliczam do poniedziałkowego USG

Ja jestem zwolennikiem wit C na wszystko, a na katar itp. rodzince aplikuję dużą dawkę naturalnego antybiotyku - czosnku. W naszym wypadku zawsze to spaghetti na obiad. Odpukać nikt z nas nie choruje. Nawet nie pamiętam kiedy komuś coś było.

abiolek lubi tę wiadomość

‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ