Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która dziś się rozpakowuje 1.11? :D u mnie nic sie nie zapowiada. Mogę rodzic od 3.11 bo obiecałam córce ze jutro pójdę z nią na urodziny do koleżanki:)
    Śliczna córcia Kaczorka ❤️

abiolek lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin CC na 7.11. Przyzwyczajam się do tamtej daty ;)

abiolek, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sie pogodzilam z mysla, ze to bedzie 14.11 ;) 10.11 mam jeszcze KTG... w sumie bede sie cieszyc jak dzisiaj nie urodze, a potem to i tak obojetnie ;)

Kaczorka slodkie malenstwo.

K@sia lubi tę wiadomość

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj startuje 38 tydzień. Już chciałabym urodzić (byle nie dziś ;) ), ale nic nie zapowiada, żeby mała wyskoczyła przed planowym terminem 22 listopada :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 13:05

Katalonia lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Która dziś się rozpakowuje 1.11? :D u mnie nic sie nie zapowiada. Mogę rodzic od 3.11 bo obiecałam córce ze jutro pójdę z nią na urodziny do koleżanki:)
    Śliczna córcia Kaczorka ❤️

Ja dzis nie zamierzam jade do babci na bigosik :)
    od jutra moge rodzic a nawet chce jutro szoruje podłogi a od wczoraj uskuteczniamy sexy z męzem heheheh

K@sia, Alma84 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    A u mnie dzisiaj startuje 38 tydzień. Już chciałabym urodzić (byle nie dziś ;) ), ale nic nie zapowiada, żeby mała wyskoczyła przed planowym terminem 22 listopada :P

Zuza ja tez zaczynam wątpic że hania wyskoczy przed terminem 23 listopada hehehe choc bardzo bym chciała w ten weekend :P
    w piątek wizyta zobaczymy co ginka powie i czy na KTG wyjdą skurcze

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Z jednej strony szybko minęło a z drugiej trochę to jednak trwało ;)
    Ale dokładnie pamiętam tą chwilę, gdy na teście pojawiła się druga kreska :) a teraz ta "kreska" leży mi na klacie i śpi :p

Oj tak szybko ale pamietam jak zrobiłam test i ryczałam jak bóbr sama sobie mówiąc to niemożliwe :/ nie planowaliśmy trzeciego poprostu tak wyszło były łzy stres telefon do męza ze "zdałam" test pozytywny hmm jego radość pomimo moich obaw otem usg i radość ze jest wszystko ok i po jakimś czasie radość i wielie oczekiwanie szykowanie :) a teraz juz zniecierpliwienie bo już bym chciała ja przytulic :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka mała jest cudna :) a jak widze te maluszki słodkie już tez chceeeeee :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• K@sia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka miała mec wczoraj cc co nie? Ciekawe jak tam poszło :)
    A ja test ciążowy robiłam w dzień spodziewanej miesiączki, miałam spokojnie zrobić po pracy ale nie wytrzymałam i w trakcie pracy skoczyłam po test :) i dwie kreseczki. Do końca dnia się smialam do sobie a mężowi powiedziałam w domu. Ale był „zły” ze nie zadzwoniłam i nie powiedziałam wcześniej :)
    A ktg mam jeszcze jutro rano zobaczymy czy dalej będą skurcze i czy szyjka dalej się skraca

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza ja też zaczynam dzisiaj 38 tydz i nic się nie dzieje. Chciałabym aby moja była skorpionkiem, tak jak mamusia :):)

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja test zrobiłam 13dpo. Spać z emocji nie mogłam i już po 4 poszłam do kibelka sikać ;) mąż w tym czasie spał. Usiadłam na łóżku, posmyrałam go po nodze, żeby się obudził i z bananem na ustach powiedziałam, że chyba będzie tatusiem ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w dzien "strzału" wiedzieliśmy że będzie trafiony. To samo było przy poprzedniej ciąży. Testy zamówiłam sobie na ebaju i robiłam od 6dpo, ale wyszedł nieśmiało dopiero 10dpo, dzień później powiedziałam mężowi, że dobrze nam się wydawało, że był wtedy złoty strzał ;)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Oj tak szybko ale pamietam jak zrobiłam test i ryczałam jak bóbr sama sobie mówiąc to niemożliwe :/ nie planowaliśmy trzeciego poprostu tak wyszło były łzy stres telefon do męza ze "zdałam" test pozytywny hmm jego radość pomimo moich obaw otem usg i radość ze jest wszystko ok i po jakimś czasie radość i wielie oczekiwanie szykowanie :) a teraz juz zniecierpliwienie bo już bym chciała ja przytulic :)

Widzę, że nie tylko mną targały sprzeczne uczucia :)
    Ciąża totalnie nieplanowana. Gumka, brak clo, z Hashimoto. To nie mogła być prawda. Nawet nie wiem ile mi się okres spóźniał. Coś podejrzewałam. Baa ja wiedziałam już przed ciążą, że ta ciąża jest. Test - dwie mocne kreski. Ok, jadę na betę - 2088. Jak odebrałam w domu wyniki rozryczałam się jak głupia ;p mąż pracował tego dnia w domu. Szybko przyleciał, co się stało. A ja mu, że jestem w ciąży. Przytulił mnie, nawet chyba ucieszył, choć nie wiem czy to nie było zachowanie by mnie uspokoić.
    Mieliśmy już opłacone wakacje w Chorwacji, na dwa miesiące ;p
    W sobotę 1 prenatalne, w poniedziałek wyjazd, powrót od razu na połówkowe :D szaleństwo ;p
    A teraz już, za mniej niż tydzień zobaczę Go! :D

K@sia, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, u nas staralismy sie w styczniu, potem w lutym... i w dzien kobiet juz wiedzialam ze jestem w ciazy ;) maz wiedzial zaraz ;) w koncu planowane wiec pytal na biezaco ;)

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png

Wysłany: 1 listopada 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Widzę, że nie tylko mną targały sprzeczne uczucia :)
    Ciąża totalnie nieplanowana. Gumka, brak clo, z Hashimoto. To nie mogła być prawda. Nawet nie wiem ile mi się okres spóźniał. Coś podejrzewałam. Baa ja wiedziałam już przed ciążą, że ta ciąża jest. Test - dwie mocne kreski. Ok, jadę na betę - 2088. Jak odebrałam w domu wyniki rozryczałam się jak głupia ;p mąż pracował tego dnia w domu. Szybko przyleciał, co się stało. A ja mu, że jestem w ciąży. Przytulił mnie, nawet chyba ucieszył, choć nie wiem czy to nie było zachowanie by mnie uspokoić.
    Mieliśmy już opłacone wakacje w Chorwacji, na dwa miesiące ;p
    W sobotę 1 prenatalne, w poniedziałek wyjazd, powrót od razu na połówkowe :D szaleństwo ;p
    A teraz już, za mniej niż tydzień zobaczę Go! :D

Dokładnie u mnie beta była bardzo wysoka a kreski tak mocne jak przy żadnej z ciąż potem sie okazało ze były bliżniaki ale jeden sie wchłonał to były emocje moi rodzice dowiedzieli sie w prima aprilis hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Dokładnie u mnie beta była bardzo wysoka a kreski tak mocne jak przy żadnej z ciąż potem sie okazało ze były bliżniaki ale jeden sie wchłonał to były emocje moi rodzice dowiedzieli sie w prima aprilis hehehe

Uwierzyli od razu?:)

My jak już była pewność (zdjęcie USG, z serduszkiem) zrobiliśmy tak...
    Najpierw zadzwoniliśmy do szwagierki, że zaraz jej coś wyślemy na Whatsapp i będziemy dzwonić. Wysyłaliśmy oczywiście zdjęcie z USG;) potem dzwoniliśmy i na głośnomówiącym na kamerze nagrywaliśmy reakcję ;D Szwagierka piszczała, Teściowa była w szoku, nic nie mówiła tylko się spytała i co teraz i czy chcieliśmy, a moja mama nie wiedziała co to, a jak już skumała to się popłakała ;p

abiolek lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png

Wysłany: 1 listopada 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Uwierzyli od razu?:)

My jak już była pewność (zdjęcie USG, z serduszkiem) zrobiliśmy tak...
    Najpierw zadzwoniliśmy do szwagierki, że zaraz jej coś wyślemy na Whatsapp i będziemy dzwonić. Wysyłaliśmy oczywiście zdjęcie z USG;) potem dzwoniliśmy i na głośnomówiącym na kamerze nagrywaliśmy reakcję ;D Szwagierka piszczała, Teściowa była w szoku, nic nie mówiła tylko się spytała i co teraz i czy chcieliśmy, a moja mama nie wiedziała co to, a jak już skumała to się popłakała ;p
    Tak bo.dostali wlasnie info ze zdjeciem :-)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ja wrzucałam na OF zdjęcie testu do wątku o bladziochach, bo nie byłam pewna czy to kreska czy moje zwidy ;) Mąż powiedział "nie chcę cię martwić, ale...wg mnie tu nic nie ma" ;) Było. Siedzi teraz i się kotłuje w moich wnętrznościach, pasożyt jeden ;]
    I chyba pierwszą osobą której powiedziałam była moja przyjaciółka, która ma być chrzestną dziecka - powiedziałam jej coś w 7 tygodniu, czyli po 3 tygodniach w zasadzie. Potem długo długo nic. Niektórzy do tej pory nie wiedzą :D Nie mam potrzeby opowiadania, mówienia, chwalenia się czy coś. Tak mi dobrze :)

Jedno jest pewne. Czas zleciał, każdy miesiąc miał ok 30 dni, ale 9 miesiąc ciąży ma ich już 76234234925 :D :D :D

abiolek, Alma84 lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halloween i swieto zmarlych za nami, nie trzeba juz nog zaciskac ;) a tutaj cisza...

W nocy mialam ciezko chyba z 5 razy siku, a wczoraj na grobach tak sie mala ulozyla, ze robilam kilka kroczkow i przerwa... coraz ciezej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 06:38

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png

Wysłany: 2 listopada 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc spokojna czekamy :-) zaraz wstaje zawiesc corcie do szkoly mlodsza zostaje z tatusiem bo ma jeszcze dzis l4

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ