X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która dziś się rozpakowuje 1.11? :D u mnie nic sie nie zapowiada. Mogę rodzic od 3.11 bo obiecałam córce ze jutro pójdę z nią na urodziny do koleżanki:)
    Śliczna córcia Kaczorka ❤️

abiolek lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin CC na 7.11. Przyzwyczajam się do tamtej daty ;)

abiolek, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sie pogodzilam z mysla, ze to bedzie 14.11 ;) 10.11 mam jeszcze KTG... w sumie bede sie cieszyc jak dzisiaj nie urodze, a potem to i tak obojetnie ;)

Kaczorka slodkie malenstwo.

K@sia lubi tę wiadomość

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj startuje 38 tydzień. Już chciałabym urodzić (byle nie dziś ;) ), ale nic nie zapowiada, żeby mała wyskoczyła przed planowym terminem 22 listopada :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 13:05

Katalonia lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Która dziś się rozpakowuje 1.11? :D u mnie nic sie nie zapowiada. Mogę rodzic od 3.11 bo obiecałam córce ze jutro pójdę z nią na urodziny do koleżanki:)
    Śliczna córcia Kaczorka ❤️

Ja dzis nie zamierzam jade do babci na bigosik :)
    od jutra moge rodzic a nawet chce jutro szoruje podłogi a od wczoraj uskuteczniamy sexy z męzem heheheh

K@sia, Alma84 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    A u mnie dzisiaj startuje 38 tydzień. Już chciałabym urodzić (byle nie dziś ;) ), ale nic nie zapowiada, żeby mała wyskoczyła przed planowym terminem 22 listopada :P

Zuza ja tez zaczynam wątpic że hania wyskoczy przed terminem 23 listopada hehehe choc bardzo bym chciała w ten weekend :P
    w piątek wizyta zobaczymy co ginka powie i czy na KTG wyjdą skurcze

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Z jednej strony szybko minęło a z drugiej trochę to jednak trwało ;)
    Ale dokładnie pamiętam tą chwilę, gdy na teście pojawiła się druga kreska :) a teraz ta "kreska" leży mi na klacie i śpi :p

Oj tak szybko ale pamietam jak zrobiłam test i ryczałam jak bóbr sama sobie mówiąc to niemożliwe :/ nie planowaliśmy trzeciego poprostu tak wyszło były łzy stres telefon do męza ze "zdałam" test pozytywny hmm jego radość pomimo moich obaw otem usg i radość ze jest wszystko ok i po jakimś czasie radość i wielie oczekiwanie szykowanie :) a teraz juz zniecierpliwienie bo już bym chciała ja przytulic :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka mała jest cudna :) a jak widze te maluszki słodkie już tez chceeeeee :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• K@sia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka miała mec wczoraj cc co nie? Ciekawe jak tam poszło :)
    A ja test ciążowy robiłam w dzień spodziewanej miesiączki, miałam spokojnie zrobić po pracy ale nie wytrzymałam i w trakcie pracy skoczyłam po test :) i dwie kreseczki. Do końca dnia się smialam do sobie a mężowi powiedziałam w domu. Ale był „zły” ze nie zadzwoniłam i nie powiedziałam wcześniej :)
    A ktg mam jeszcze jutro rano zobaczymy czy dalej będą skurcze i czy szyjka dalej się skraca

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza ja też zaczynam dzisiaj 38 tydz i nic się nie dzieje. Chciałabym aby moja była skorpionkiem, tak jak mamusia :):)

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja test zrobiłam 13dpo. Spać z emocji nie mogłam i już po 4 poszłam do kibelka sikać ;) mąż w tym czasie spał. Usiadłam na łóżku, posmyrałam go po nodze, żeby się obudził i z bananem na ustach powiedziałam, że chyba będzie tatusiem ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w dzien "strzału" wiedzieliśmy że będzie trafiony. To samo było przy poprzedniej ciąży. Testy zamówiłam sobie na ebaju i robiłam od 6dpo, ale wyszedł nieśmiało dopiero 10dpo, dzień później powiedziałam mężowi, że dobrze nam się wydawało, że był wtedy złoty strzał ;)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Oj tak szybko ale pamietam jak zrobiłam test i ryczałam jak bóbr sama sobie mówiąc to niemożliwe :/ nie planowaliśmy trzeciego poprostu tak wyszło były łzy stres telefon do męza ze "zdałam" test pozytywny hmm jego radość pomimo moich obaw otem usg i radość ze jest wszystko ok i po jakimś czasie radość i wielie oczekiwanie szykowanie :) a teraz juz zniecierpliwienie bo już bym chciała ja przytulic :)

Widzę, że nie tylko mną targały sprzeczne uczucia :)
    Ciąża totalnie nieplanowana. Gumka, brak clo, z Hashimoto. To nie mogła być prawda. Nawet nie wiem ile mi się okres spóźniał. Coś podejrzewałam. Baa ja wiedziałam już przed ciążą, że ta ciąża jest. Test - dwie mocne kreski. Ok, jadę na betę - 2088. Jak odebrałam w domu wyniki rozryczałam się jak głupia ;p mąż pracował tego dnia w domu. Szybko przyleciał, co się stało. A ja mu, że jestem w ciąży. Przytulił mnie, nawet chyba ucieszył, choć nie wiem czy to nie było zachowanie by mnie uspokoić.
    Mieliśmy już opłacone wakacje w Chorwacji, na dwa miesiące ;p
    W sobotę 1 prenatalne, w poniedziałek wyjazd, powrót od razu na połówkowe :D szaleństwo ;p
    A teraz już, za mniej niż tydzień zobaczę Go! :D

K@sia, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, u nas staralismy sie w styczniu, potem w lutym... i w dzien kobiet juz wiedzialam ze jestem w ciazy ;) maz wiedzial zaraz ;) w koncu planowane wiec pytal na biezaco ;)

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png

Wysłany: 1 listopada 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Widzę, że nie tylko mną targały sprzeczne uczucia :)
    Ciąża totalnie nieplanowana. Gumka, brak clo, z Hashimoto. To nie mogła być prawda. Nawet nie wiem ile mi się okres spóźniał. Coś podejrzewałam. Baa ja wiedziałam już przed ciążą, że ta ciąża jest. Test - dwie mocne kreski. Ok, jadę na betę - 2088. Jak odebrałam w domu wyniki rozryczałam się jak głupia ;p mąż pracował tego dnia w domu. Szybko przyleciał, co się stało. A ja mu, że jestem w ciąży. Przytulił mnie, nawet chyba ucieszył, choć nie wiem czy to nie było zachowanie by mnie uspokoić.
    Mieliśmy już opłacone wakacje w Chorwacji, na dwa miesiące ;p
    W sobotę 1 prenatalne, w poniedziałek wyjazd, powrót od razu na połówkowe :D szaleństwo ;p
    A teraz już, za mniej niż tydzień zobaczę Go! :D

Dokładnie u mnie beta była bardzo wysoka a kreski tak mocne jak przy żadnej z ciąż potem sie okazało ze były bliżniaki ale jeden sie wchłonał to były emocje moi rodzice dowiedzieli sie w prima aprilis hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Dokładnie u mnie beta była bardzo wysoka a kreski tak mocne jak przy żadnej z ciąż potem sie okazało ze były bliżniaki ale jeden sie wchłonał to były emocje moi rodzice dowiedzieli sie w prima aprilis hehehe

Uwierzyli od razu?:)

My jak już była pewność (zdjęcie USG, z serduszkiem) zrobiliśmy tak...
    Najpierw zadzwoniliśmy do szwagierki, że zaraz jej coś wyślemy na Whatsapp i będziemy dzwonić. Wysyłaliśmy oczywiście zdjęcie z USG;) potem dzwoniliśmy i na głośnomówiącym na kamerze nagrywaliśmy reakcję ;D Szwagierka piszczała, Teściowa była w szoku, nic nie mówiła tylko się spytała i co teraz i czy chcieliśmy, a moja mama nie wiedziała co to, a jak już skumała to się popłakała ;p

abiolek lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png

Wysłany: 1 listopada 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Uwierzyli od razu?:)

My jak już była pewność (zdjęcie USG, z serduszkiem) zrobiliśmy tak...
    Najpierw zadzwoniliśmy do szwagierki, że zaraz jej coś wyślemy na Whatsapp i będziemy dzwonić. Wysyłaliśmy oczywiście zdjęcie z USG;) potem dzwoniliśmy i na głośnomówiącym na kamerze nagrywaliśmy reakcję ;D Szwagierka piszczała, Teściowa była w szoku, nic nie mówiła tylko się spytała i co teraz i czy chcieliśmy, a moja mama nie wiedziała co to, a jak już skumała to się popłakała ;p
    Tak bo.dostali wlasnie info ze zdjeciem :-)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ja wrzucałam na OF zdjęcie testu do wątku o bladziochach, bo nie byłam pewna czy to kreska czy moje zwidy ;) Mąż powiedział "nie chcę cię martwić, ale...wg mnie tu nic nie ma" ;) Było. Siedzi teraz i się kotłuje w moich wnętrznościach, pasożyt jeden ;]
    I chyba pierwszą osobą której powiedziałam była moja przyjaciółka, która ma być chrzestną dziecka - powiedziałam jej coś w 7 tygodniu, czyli po 3 tygodniach w zasadzie. Potem długo długo nic. Niektórzy do tej pory nie wiedzą :D Nie mam potrzeby opowiadania, mówienia, chwalenia się czy coś. Tak mi dobrze :)

Jedno jest pewne. Czas zleciał, każdy miesiąc miał ok 30 dni, ale 9 miesiąc ciąży ma ich już 76234234925 :D :D :D

abiolek, Alma84 lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halloween i swieto zmarlych za nami, nie trzeba juz nog zaciskac ;) a tutaj cisza...

W nocy mialam ciezko chyba z 5 razy siku, a wczoraj na grobach tak sie mala ulozyla, ze robilam kilka kroczkow i przerwa... coraz ciezej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 06:38

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png

Wysłany: 2 listopada 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc spokojna czekamy :-) zaraz wstaje zawiesc corcie do szkoly mlodsza zostaje z tatusiem bo ma jeszcze dzis l4

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ