Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
22 listopada o 7.25 przyszła na świat Oliwia. 3960 gram i 57 cm. ledwo zdążyli ze mną na porodówkę. porod trwał półtorej godziny. mąż nie zdążył dojechać.
Aniluap, zuzik88, Biedroneczka83, Katarzyna87, wichrowe_wzgórza, Katalonia lubią tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:W zaleceniach ze szpitala była tylko wit. D
Madziula gratulacje :* konkretna babeczka Mój młody ma prawie 3 tyg już, a waży niecałe 3,5 kg -
Katalonia wrote:Maltan na sutki trzeba zrywać przed karmienie? W ulotce z netu nie jest napisane
Katalonia lubi tę wiadomość
-
Hejka. Gratuluje nowym Mamusiom:) czy już wszystkie rozpakowane?
U mnie z karmieniem piersią tez mały problem ale ja mam zgrubienie na otoczce sutka, Małemu ciężko złapać wiec muszę laktatorem odciągnąć przed przystawieniem. No i jak łapie aby zassać to tez boli ale później jest Ok. Druga pierś bez problemu. Położna mówiła żeby przed karmieniem ocieplić pierś prysznicem i ręcznie ściągnąć nadmiar a po karmieniu schłodzić zimnym okładem. Mam nadzieje ze w końcu przejdzie bo tak funkcjonować na dłuższa metę się nie da. Ciężko wyjść z chaty z Małym i go nakarmić na mieście....
Miałyście tez taki problem? Ewentualnie jakieś inne rady?
Ja również daje tylko witaminę D.Natinka lubi tę wiadomość
-
Alma84 wrote:Dziewczyny, kiedy miałyście, albo kiedy planujecie pierwsze wyjście z domu z dzieckiem?
-
Nam położna mówiła już w pierwszym tygodniu, żeby wychodzić z małą jeśli jest pogoda. Więc u nas Luśka miała max tydzień jak miała 2 tygodnie to na zakupy pojechaliśmy - zeszło z 3 godziny :p
Ogólnie jej nie oszczędzamy.
A poza mlekiem przy KP nie podaje się nic. Nawet wody. Nie ma potrzeby. Mleko z piersi idealnie nawadniaKatalonia lubi tę wiadomość
-
Katalonia wrote:Maltan na sutki trzeba zrywać przed karmienie? W ulotce z netu nie jest napisane
Niby nie, ale lepiej zmyć- ma glukozę w składzie, lepiej żeby ssak tego nie zażerał.Katalonia lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Nic nie pisze bo albo mam mała na piersi albo robię koło siebie czyli krocze lub piersi. Kupiłam laktator więc jutro zobaczę ile mam tego mleka. Ale chyba nie jest źle bo mała nie chce być dokarmiana. Jutro nam powiedzą czy wyjdziemy do domu w nd.Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024