X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    20.11.2017 o godzinie 19:35 urodziłam córeczkę :) 3600g, 57 cm
    Spieszyła się na świat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 03:36

wichrowe_wzgórza, Katalonia lubią tę wiadomość

• abiolek Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobie ;) czytam, ale nie nadazam. Mala jest Kochana, choc w nocy bylo ciezko, obkurczanie przy karmieni daje mi popalic... poza tym sutki podraznione.. na oddziale goraco... spac jak juz moge to nie umiem...

Trzymam za Was kciuki, moje skurcze tez sie nie rejestrowaly...a nie wymyslilam ich...

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wrote:
    Cześć dziewczyny!
    20.11.2017 o godzinie 19:35 urodziłam córeczkę :) 3600g, 57 cm
    Spieszyła się na świat
    Gratulacje! :)

Aniluap lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję: ) ucięło mi wiadomość 3 razy :/

Chodziłam z rozwarciem prawie 3 tygodnie, które stopniowo się powiększało. Tydzień temu było 3 cm, z którego zrobiło się wczoraj rano 4 cm, skierowanie na sor z powodu błędnego zapisu ktg, podejrzenie odklejającego się łożyska, na ktg spinanie się macicy nawet przez 5 minut. Na sor ktg w normie. 3 godziny czekania (tyle rodzących) i nagle rozwarcie 2,5 palca! Zabrali mnie na patologie bo pani chyba rodzi a z gbs i z 4 latką w domu mnie nie zostawią. Na patologii zjadłam, 30 minut później skurcze co 5 minut, rozwarcie 4 palce ;) poszłam sobie na porodówkę i liczę skurcze co 2-3 minuty i się śmieję bo tak nie boli, położyli mnie i przyjechał mój M, wody odeszły i zaczęło boleć jak chole.. a teraz nie mogę się napatrzeć na małą, która cały czas śpi po godzinnym wiszeniu na cycku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 06:35

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza - powodzenia dzisiaj! Niech moc będzie z Tobą :)

Nowych dzieciaczków gratuluję :)

Mi właśnie niunia dosypia ma moim brzuszku. Trochę ją w nocy gazy męczyły i się kręciła. A na brzuszku z reguły śpi jak aniołek :)

Taki mały okruszek z niej, bo wczoraj skończyła 5 tygodni a waży tylko 3600g. Przyrasta średnio 200g na tydzień.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pół nocy nie spalan. Tak o 9 pojade do szpitala. jakieś tam skurcze czuję w nocy odszedł kawałek czopa znów. Ewidentnie coś się dzieje. Też mam dodatni gbs.

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia i Zuza trzymam kciuki. Dzisiaj Wasz dzień :)

Aniluap serdeczne gratulacje! Zdrowia dla Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 07:41

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Ja dziś pół nocy nie spalan. Tak o 9 pojade do szpitala. jakieś tam skurcze czuję w nocy odszedł kawałek czopa znów. Ewidentnie coś się dzieje. Też mam dodatni gbs.
    Jedź :)

• AKa28 Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

ja wcześniej nie pisałam, ale termin mam na 24 listopada, wcześniej groził mi poród przedwczesny, więc nie nastawiałam się na tak długą ciążę, teraz mam wrażenie, że przenoszę...
    Od kilku tygodni mam skurcze przepowiadające, czasami w nocy są silne, ale zawsze mijają, generalnie już jestem zmęczona.

Gratuluję wszystkim po porodzie, a za resztę trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 13:02

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ktg, z dzieckiem ok, skurczy brak.teraz czekam na wizytę u lek.

Pierworodna 2017

• Madziula Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na patologi jestem. Skurcze są jakieś tam ale nic specjalnego. Pewnie czeka mnie balonik. :/

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Ja na patologi jestem. Skurcze są jakieś tam ale nic specjalnego. Pewnie czeka mnie balonik. :/
    Też moje skurcze były niespecjalne, na patologii spędziłam 30 minut ;) życzę powodzenia!

• Madziula Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chcieli balonik zakładac ale stwierdzili że jednak nie bo rozwarcie jest na 2,5 palca ale nie mam praktycznie skurczy nadal. Jest śluz z krwią ale nic poza tym. czekamy do jutra. Jak do jutra nie ruszy to kroplówka z oksy

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 13:01

Pierworodna 2017

• abiolek Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia trzymam kciuki ;) Ja urodzilam w 41t2d ;) wiadomo, koncowka sie ciagnie, a moja corka ma juz 3 dni :D Idziemy dzisiaj do domu :) nie moge sie doczekac reakcji starszej corki ;) juz przebieram nogami z radosci ;)

Katalonia, zuzik88, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • Eljotka Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzik88 wrote:
    Mojemu tez ropieje 1 oczko. Położna kazala przemyć solą fizjologiczna aż pojawi się dr na wizycie domowej. A te krople z jakimś antybiotykiem?

My przemywalismy solą przez 4 dni, ale nie było poprawy. Dostał floxamic do oka. Jest poprawa po dwóch dniach.

atdci09kde76ba3r.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eljotka wrote:
    My przemywalismy solą przez 4 dni, ale nie było poprawy. Dostał floxamic do oka. Jest poprawa po dwóch dniach.
    Był u nas pediatra na patronazu i tez przepisał te krople. Kazał stosowac 3 x i masować po 15 min kanalik lzowy.

relg3e5eqby9gulb.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pępek u waszych pociech? Mój ma 13 dni i jeszcze nie odpadł kikut, a na dodatek wczoraj wieczorem pojawiło się plamienie krwią. Prawie na zawał zeszłam. Telefon to położnej i podobno tak się dzieje jak ma odpaść. Tez tak mialyscie? Ogólnie ledwo żyje, bo po cc i noszeniu mojego ponad 4kg szczęścia mam straszny ból pleców, a na dodatek w nocy Franek nie chce spać:( pory dnia mu się przestawily. W dzień kina to ja obiad itp., a w nocy padam na twarz. Dziś po wyjściu męża do pracy wzięłam go do łóżka.

relg3e5eqby9gulb.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    U mnie brak prądu, brunatny gęsty śluz podbarwiony krwią, sracz.., i bóle jak na okres. Właśnie się położyłam i będę spr czy są regularnie.
    Ja po 1 masażu szyjki miałam krew jak na okres. Po kolejnych śluz z brunatna krwią. Trzymam kciuki żeby akcja się rozkrecila:)

Katalonia lubi tę wiadomość

relg3e5eqby9gulb.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzik88 wrote:
    Jak pępek u waszych pociech? Mój ma 13 dni i jeszcze nie odpadł kikut, a na dodatek wczoraj wieczorem pojawiło się plamienie krwią. Prawie na zawał zeszłam. Telefon to położnej i podobno tak się dzieje jak ma odpaść. Tez tak mialyscie? Ogólnie ledwo żyje, bo po cc i noszeniu mojego ponad 4kg szczęścia mam straszny ból pleców, a na dodatek w nocy Franek nie chce spać:( pory dnia mu się przestawily. W dzień kina to ja obiad itp., a w nocy padam na twarz. Dziś po wyjściu męża do pracy wzięłam go do łóżka.

Młodemu odpadł po około tygodniu, ale został "rdzeń" jak to położna nazwała, taka żółtawa wydzielina była, ale kazała przemywać Octeniseptem i jest ok. Jak wydzielina zniknęła, to właśnie zaczął krwawić i krwawił około tydzień. Teraz jest już ładnie zagojony :) Do smarowania używałam patyczka do ucha ;)

‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ