SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Eljotka Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz maluch ma 2 tygodnie i 3 dni a pępek nadal sie trzyma. Fakt tez podkrwawia jak czyszczę patyczkiem wieczorem, ale trzyma sie nadal. Już bym chciała żeby odpadł

zuzik88 lubi tę wiadomość

atdci09kde76ba3r.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz w domku ah jak cudownie :) swoje łózko :)
    Jutro od babci wracają córcie :)

abiolek, zuzik88, Katalonia, Alma84, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kikut trzymał się 2.5 tygodnia. Octenisept nie działał i położna poleciła czyścić i przykładać gaziki nasączone spirytusem. Szybko wysuszyły i po 3 dniach już go nie było :)
    A też się zaczęła krew pojawiać. Tym akurat nie trzeba się zbytnio przejmować.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę się.
    O 19 pojechałam do szpitala, bo bóle jak na okres, potem wody zaczęły się saczyc. W szpitalu po badaniu 2 cm rozwarcia, brak skurczy. Męża kazali wysłać do domu, bo mówią że daleko do porodu. Bóle w podbrzuszu się nasilaly, tu lewatywka, antybiotyk na gbs, prysznic i raz dwa rozwarcie na 6cm. Proszę o zzo, nie dali bo mówią że świetnie idzie. Miałam słabe skurcze partę więc podali oxy. Parte trwały może z 25min i takim cudem 23.11.2017 o godz.1 urodziła się moja pierworodna. Ma 3000g, 56cm i dostała 10pkt. Rączkę miała koło głowy i była na szyji dwa razy okrecona pepowina. Ta była na tyle długa ze się nie zacisnela. Trochę mnie nacieli. Cyca złapała od razu. Teraz ja zabrali a ja idę w kimono. Na porodowce byłam sama. Jestem zadowolona i szczęśliwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 04:13

zuzik88, Aniluap, Kaczorka, Biedroneczka83, Alma84, coccolino, Cabank84 lubią tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i nie wiemy ostatecznie czy będzie Anastazja czy Małgorzata. Doradzcie ciotki :)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

• kasiula88 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2017, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dawno się nie odzywałam. Gratulacje dla wszystkich, które już mają dzieciątka przy sobie. Ależ Wam zazdroszczę. Ja nadal w dwupaku. Termin mam na niedzielę. Myślałam, że dziś w nocy coś ruszy, bo ciągle mi się spinał brzuch i jakieś lekkie bóle przy tym miałam, a tu nadal nic... Mały wykapany tatuś- nigdzie mu się nie spieszy, pewnie wyjdzie spóźniony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia! Gratulacje! :) u mnie to samo było brak skurczy na ktg :D ale tatuś zdążył, dlatego też powinni nas słuchać.
    Małgorzata piękne imię! Dużo zdrówka i spokoju, jak mamusia spokojna to i dziecko :)

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    A no i nie wiemy ostatecznie czy będzie Anastazja czy Małgorzata. Doradzcie ciotki :)

Gratulacje :) Anastazja jak dla mnie :)

U na spo pierwszej domowej nocy mimo ze mało spalismy to jestesmy super wypoczeci nie ma to jak domek :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:

Ja też jestem bardziej za Anastazją ;)
    Była również na liście ulubionych imion. Bo bardzo mi się podoba skrót Ana, i tak byśmy się zwracali do małej.
    Co do Małgorzaty, to nie wiem czy nie jest teraz rzadziej nadawane niż Anastazja, nie kojarze żeby ktoś w ostatnim czasie tak dał na imię dziecku.

201711152165.png

202006124562.png
  • coccolino Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin mija dzisiaj. Wczoraj ktg, zero skurczy, szyjka zamknięta. Mam skierowanie do szpitala i po tyg. jak nic nie ruszy to mam się zgłosić. Z jednej strony się cieszę bo jestem chora, katar, ból gardła i ogólne osłabienie, jakby dołożyć do tego jeszcze ból porodowy to mogłoby być ciężko ;-)

3jgx3e3kvup8iows.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tych dwóch imion jednak na Małgosię bym postawiła. Anastazja mi się z rozmemłaną księżniczką kojarzy :p

coccolino - też przed porodem byłam przeziębiona i bardzo nie chciałam wtedy rodzić. Na szczęście młoda poczekała aż matce przejdzie i wtedy zaatakowała ;) Tobie też tego życzę :)

coccolino, Katalonia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzik88 wrote:
    Jak pępek u waszych pociech? Mój ma 13 dni i jeszcze nie odpadł kikut, a na dodatek wczoraj wieczorem pojawiło się plamienie krwią. Prawie na zawał zeszłam. Telefon to położnej i podobno tak się dzieje jak ma odpaść. Tez tak mialyscie? Ogólnie ledwo żyje, bo po cc i noszeniu mojego ponad 4kg szczęścia mam straszny ból pleców, a na dodatek w nocy Franek nie chce spać:( pory dnia mu się przestawily. W dzień kina to ja obiad itp., a w nocy padam na twarz. Dziś po wyjściu męża do pracy wzięłam go do łóżka.
    Moja 17 dni i pępek siedzi ;] też wyszła lekko krew przedwczoraj i przeczytałam to co Twoja polożna mowiła. I fakt - dzis zacźąl się chyba odrywać. Przemywam rozcieńczonym spirytusem.

zuzik88 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Anastazja :) tak nietypowo :)

Katalonia lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia gratulacje :) Ja za Anastazją jestem, Tymek gdyby był dziewczynką, to tak by miał na imię :)

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból sutków na początku jest normalny? Muszą się przyzwyczaić czy coś źle robię?

Pierworodna 2017

• zuzik88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie od 10 dni i za każdym przystawieniem mnie bolą sutki. Na początku to ranki mi się zrobiły. Smarowalam lanomaścią z zjaji i maltanem.

Dariah, Katalonia lubią tę wiadomość

relg3e5eqby9gulb.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Ból sutków na początku jest normalny? Muszą się przyzwyczaić czy coś źle robię?

Ponoć normalny, chociaż mnie nie bolały. Ale ja mam mocno wystające a młoda od początku dobrze łapała, więc nie miałam żadnych ranek.
    Przy wszelkich uszkodzeniach zaleca się wietrzenie i maść z lanoliną :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię 8 dzień. Na początku bolało samo "przyssanie się". Po 3 dniach zrobiły mi się ranki, potem pierwsze przystwienie to miałam łzy w oczach z bólu.
    Położna doradziła żeby 2X dziennie psiknąć sutki Octaniseptem. Teraz jest super ;)
    I nie trzeba zmywać, dziecku nie zaszkodzi!

201711152165.png

202006124562.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia mnie też bolały na początku (w sumie po paru dniach zaczęły), na lewym zrobiła mi się nawet dziura, ale wietrzenie i smarowanie mlekiem pomogło. Kilka dni odciągałam z tego cycka i dawałam w butelce, bo ból był nie do zniesienia, płakałam na samą myśl, że będę karmić. Zmiana pozycji do karmienia też mniej podrażniała ranę (polecam pozycję spod pachy w takiej sytuacji). Teraz już jest ok, przyssanie się czuję, ale nie mogę powiedzieć, że jakoś specjalnie boli. Myślę, że najgorsze minęło ;)

A tak wygląda najedzony potwór ;)
    f2bf32aed90282fe.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 19:02

zuzik88, wichrowe_wzgórza, Katalonia, Alma84, Kaczorka, Aniluap lubią tę wiadomość

• abiolek Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bol sutkow raczej normalne o ile to rzeczywiscie na poczatku ;)
    Gratuluje i duzo zdrowia dla Was ;)

Jakie witaminy podajecie przy karmieniu piersia?? Tylko D??

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ