X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Eljotka Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz maluch ma 2 tygodnie i 3 dni a pępek nadal sie trzyma. Fakt tez podkrwawia jak czyszczę patyczkiem wieczorem, ale trzyma sie nadal. Już bym chciała żeby odpadł

zuzik88 lubi tę wiadomość

atdci09kde76ba3r.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz w domku ah jak cudownie :) swoje łózko :)
    Jutro od babci wracają córcie :)

abiolek, zuzik88, Katalonia, Alma84, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kikut trzymał się 2.5 tygodnia. Octenisept nie działał i położna poleciła czyścić i przykładać gaziki nasączone spirytusem. Szybko wysuszyły i po 3 dniach już go nie było :)
    A też się zaczęła krew pojawiać. Tym akurat nie trzeba się zbytnio przejmować.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę się.
    O 19 pojechałam do szpitala, bo bóle jak na okres, potem wody zaczęły się saczyc. W szpitalu po badaniu 2 cm rozwarcia, brak skurczy. Męża kazali wysłać do domu, bo mówią że daleko do porodu. Bóle w podbrzuszu się nasilaly, tu lewatywka, antybiotyk na gbs, prysznic i raz dwa rozwarcie na 6cm. Proszę o zzo, nie dali bo mówią że świetnie idzie. Miałam słabe skurcze partę więc podali oxy. Parte trwały może z 25min i takim cudem 23.11.2017 o godz.1 urodziła się moja pierworodna. Ma 3000g, 56cm i dostała 10pkt. Rączkę miała koło głowy i była na szyji dwa razy okrecona pepowina. Ta była na tyle długa ze się nie zacisnela. Trochę mnie nacieli. Cyca złapała od razu. Teraz ja zabrali a ja idę w kimono. Na porodowce byłam sama. Jestem zadowolona i szczęśliwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 04:13

zuzik88, Aniluap, Kaczorka, Biedroneczka83, Alma84, coccolino, Cabank84 lubią tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i nie wiemy ostatecznie czy będzie Anastazja czy Małgorzata. Doradzcie ciotki :)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

• kasiula88 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2017, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dawno się nie odzywałam. Gratulacje dla wszystkich, które już mają dzieciątka przy sobie. Ależ Wam zazdroszczę. Ja nadal w dwupaku. Termin mam na niedzielę. Myślałam, że dziś w nocy coś ruszy, bo ciągle mi się spinał brzuch i jakieś lekkie bóle przy tym miałam, a tu nadal nic... Mały wykapany tatuś- nigdzie mu się nie spieszy, pewnie wyjdzie spóźniony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia! Gratulacje! :) u mnie to samo było brak skurczy na ktg :D ale tatuś zdążył, dlatego też powinni nas słuchać.
    Małgorzata piękne imię! Dużo zdrówka i spokoju, jak mamusia spokojna to i dziecko :)

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    A no i nie wiemy ostatecznie czy będzie Anastazja czy Małgorzata. Doradzcie ciotki :)

Gratulacje :) Anastazja jak dla mnie :)

U na spo pierwszej domowej nocy mimo ze mało spalismy to jestesmy super wypoczeci nie ma to jak domek :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:

Ja też jestem bardziej za Anastazją ;)
    Była również na liście ulubionych imion. Bo bardzo mi się podoba skrót Ana, i tak byśmy się zwracali do małej.
    Co do Małgorzaty, to nie wiem czy nie jest teraz rzadziej nadawane niż Anastazja, nie kojarze żeby ktoś w ostatnim czasie tak dał na imię dziecku.

201711152165.png

202006124562.png
  • coccolino Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin mija dzisiaj. Wczoraj ktg, zero skurczy, szyjka zamknięta. Mam skierowanie do szpitala i po tyg. jak nic nie ruszy to mam się zgłosić. Z jednej strony się cieszę bo jestem chora, katar, ból gardła i ogólne osłabienie, jakby dołożyć do tego jeszcze ból porodowy to mogłoby być ciężko ;-)

3jgx3e3kvup8iows.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tych dwóch imion jednak na Małgosię bym postawiła. Anastazja mi się z rozmemłaną księżniczką kojarzy :p

coccolino - też przed porodem byłam przeziębiona i bardzo nie chciałam wtedy rodzić. Na szczęście młoda poczekała aż matce przejdzie i wtedy zaatakowała ;) Tobie też tego życzę :)

coccolino, Katalonia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzik88 wrote:
    Jak pępek u waszych pociech? Mój ma 13 dni i jeszcze nie odpadł kikut, a na dodatek wczoraj wieczorem pojawiło się plamienie krwią. Prawie na zawał zeszłam. Telefon to położnej i podobno tak się dzieje jak ma odpaść. Tez tak mialyscie? Ogólnie ledwo żyje, bo po cc i noszeniu mojego ponad 4kg szczęścia mam straszny ból pleców, a na dodatek w nocy Franek nie chce spać:( pory dnia mu się przestawily. W dzień kina to ja obiad itp., a w nocy padam na twarz. Dziś po wyjściu męża do pracy wzięłam go do łóżka.
    Moja 17 dni i pępek siedzi ;] też wyszła lekko krew przedwczoraj i przeczytałam to co Twoja polożna mowiła. I fakt - dzis zacźąl się chyba odrywać. Przemywam rozcieńczonym spirytusem.

zuzik88 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Anastazja :) tak nietypowo :)

Katalonia lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia gratulacje :) Ja za Anastazją jestem, Tymek gdyby był dziewczynką, to tak by miał na imię :)

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból sutków na początku jest normalny? Muszą się przyzwyczaić czy coś źle robię?

Pierworodna 2017

• zuzik88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie od 10 dni i za każdym przystawieniem mnie bolą sutki. Na początku to ranki mi się zrobiły. Smarowalam lanomaścią z zjaji i maltanem.

Dariah, Katalonia lubią tę wiadomość

relg3e5eqby9gulb.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Ból sutków na początku jest normalny? Muszą się przyzwyczaić czy coś źle robię?

Ponoć normalny, chociaż mnie nie bolały. Ale ja mam mocno wystające a młoda od początku dobrze łapała, więc nie miałam żadnych ranek.
    Przy wszelkich uszkodzeniach zaleca się wietrzenie i maść z lanoliną :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię 8 dzień. Na początku bolało samo "przyssanie się". Po 3 dniach zrobiły mi się ranki, potem pierwsze przystwienie to miałam łzy w oczach z bólu.
    Położna doradziła żeby 2X dziennie psiknąć sutki Octaniseptem. Teraz jest super ;)
    I nie trzeba zmywać, dziecku nie zaszkodzi!

201711152165.png

202006124562.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia mnie też bolały na początku (w sumie po paru dniach zaczęły), na lewym zrobiła mi się nawet dziura, ale wietrzenie i smarowanie mlekiem pomogło. Kilka dni odciągałam z tego cycka i dawałam w butelce, bo ból był nie do zniesienia, płakałam na samą myśl, że będę karmić. Zmiana pozycji do karmienia też mniej podrażniała ranę (polecam pozycję spod pachy w takiej sytuacji). Teraz już jest ok, przyssanie się czuję, ale nie mogę powiedzieć, że jakoś specjalnie boli. Myślę, że najgorsze minęło ;)

A tak wygląda najedzony potwór ;)
    f2bf32aed90282fe.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 19:02

zuzik88, wichrowe_wzgórza, Katalonia, Alma84, Kaczorka, Aniluap lubią tę wiadomość

• abiolek Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bol sutkow raczej normalne o ile to rzeczywiscie na poczatku ;)
    Gratuluje i duzo zdrowia dla Was ;)

Jakie witaminy podajecie przy karmieniu piersia?? Tylko D??

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ