Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaZ wrote:Z wit D powinno się brać K2, bo lepiej się przyswaja. Ja nie daję młodemu kropelek, ale ja biorę spore dawki w tabletkach D i K2 i on dostaje w moim mleku. Podobno tak są te witaminy najlepiej przyswajalne dla dziecka.
Madziula gratulacje :* konkretna babeczka Mój młody ma prawie 3 tyg już, a waży niecałe 3,5 kg
Mi pediatra coś mówiła że jeśli w szpitalu podali Wit K domiesniowo to już nie trzeba suplementowac K i dają wtedy Zalecenia tylko na D. Jeśli nie było domiesniowo to wtedy dodatkowo podaję się D+k
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
U mnie ból tylko Przy "zassaniu" i lekko suche czubki brodawek. Ja smaruje lano-masc maść z ziaja ale jesli będzie kiepsko to może spróbuję malantan bo ma trochę inny skład. Ze względu na glukoza myślę,że napewno lekko można zetrzeć, EC jeśli minęło zbyt mało czasu od aplikacji do karmienia choć chyba na stronie apteki z opisem wyczytałam że nie jest to konieczne
Katalonia lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a84fb6be795.jpg
U nas od 2 dni bezwzględna miłość do cyca cały dzień na cycu i zasypia tylko przy nim. A dziś sobie nawet z niego poduszkę zrobiła :p
(mam nadzieję, że nikogo cyc nie zgorszy)Alma84, Biedroneczka83, Katalonia lubią tę wiadomość
-
K@sia wrote:Kaczorka moja tak samo śpi na cycu:) a jak próbuje odłożyć to odrazu się budzi i szuka cyca:) i znowu trzeba przystawiać... szczególnie takie sesje mamy w nocy przez kilka godzin
A to u nas jest tak w dzień. W nocy trochę pociągnie i śpi
Nie wiecie może co może być przyczyną tego, że od kilku tygodni jest mi niedobrze? Szczególnie przy jedzeniu. Tzn. często jest tak, że mam ochotę coś zjeść a jak sobie to zrobię to od samego patrzenia mnie mdli i muszę jeść na raty. -
Kaczorka No ja nie pomogę w tej sprawie bonja pochłaniam wszystko w dużej ilości i z wielkim smakiem i do tego chudnę i brzuch mam już całkiem ładny blizna mi się tylko niepodoba...
Na buźce mojego Bartusia zrobiły się 3 takie małe pryszczyki czerwone naokoło i biała kropeczka nie wiem czy zjadłam coś nie tak czy to normalne u noworodków?
-
K@sia wrote:Kaczorka No ja nie pomogę w tej sprawie bonja pochłaniam wszystko w dużej ilości i z wielkim smakiem i do tego chudnę i brzuch mam już całkiem ładny blizna mi się tylko niepodoba...
Na buźce mojego Bartusia zrobiły się 3 takie małe pryszczyki czerwone naokoło i biała kropeczka nie wiem czy zjadłam coś nie tak czy to normalne u noworodków? -
Zuzik to może być rzeczywiście ten trądzik niemowlęcy bo ja nie jem nic od dwóch dni nowego co mogłoby uczulić. Dzisiaj torta jadłam ale mam nadzieje ze Młody nie zareaguje na niego. W ogóle jak wasza dieta wyglada? Jecie słodycze?
Biedroneczka to Wy pospicie. Mojemu coś noc z dniem się myli bo w dzień śpi prawie cały czas a w nocy naje się i rozgląda na wszystkie strony. Jak jest u mnie na rękach to spoko, patrzy się na mnie i na boki i mlaska a jak przystawiam dobpiersi to nie chce, później znowu trochę zje i się rozglada i tak z 2 h w nocy mamy aż zaśnie przy cycku.
-
Ja jem wszystko jak leci, łàcznie ze słodyczami - w myśl zasady, że co zna z ciąży to nie powinno szkodzić. Ma od kilku dni jakieś bóle brzucha czy gazy... zbiegło się to z regularnym podawaniem wit D, więc na razie odstawiamy i zobaczymy, czy będzie poprawa. Jak nie, spróbujemy z kropelkami z laktazą. I jak dalej nic to wtedy przejdę na jakieś gotowane i bardzo lekkostrawne potrawy.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja jem wszystko. Słodycze też. I pizze. Nie zauważyłam, żeby to jakoś negatywnie wpływało na Alicję.
A w nocy już od jakiegoś czasu nie biorę ją na ręce, żeby nakarmić tylko karmię na leżąco. Młoda się nie wybudza. Podje sobie i dalej w kimę
Tylko raz ją biorę, żeby zmienić pieluszkę. -
Ja odpuszczam tylko kapustę, bo sama się po niej średnio czuję.
Te pryszcze to nie trądzik tylko zwykłe potówki. Zejdzie i nie ma związku z tym co jecie.
Trądzik to duuużo plam na twarzy. Zauważycie jakby co. Btw on tez nie ma związku z dietą i sam zejdzie. -
Kaczorka wrote:Ja jem wszystko. Słodycze też. I pizze. Nie zauważyłam, żeby to jakoś negatywnie wpływało na Alicję.
A w nocy już od jakiegoś czasu nie biorę ją na ręce, żeby nakarmić tylko karmię na leżąco. Młoda się nie wybudza. Podje sobie i dalej w kimę
Tylko raz ją biorę, żeby zmienić pieluszkę.
-
K@sia wrote:No to fajnie macie. U mnie nie przejdzie karmienie na śpiocha bo jak Książę zaspany to jeść nie będzie. A jak się sam obudzi to tak się drze ze muszę go najpierw uspokoić na rękach później przystawić a pieluszkę muszę zmieniać za każdym razem albo nawet 2 razy przy jednym karmieniu bo kupa zawsze idzie
Poczekaj jeszcze trochę i liczba kup się zmniejszy u nas po 5 tygodniu jest jedna dziennie.
Za to sika duuuuużo! -
Rzeszów-Lwowska
Kochane.jestem tu nowa i muszę znaleźć lekarza gin i szpital. Myślę o Lwowskiej, czy któraś może powiedzieć jak to jest tam z patologią ciąży/położnictwem/kontaktem matki z wcześniakiem/opieką po cięciu cesarskim? Zajmują się z sercem lekarze czy czułyście się zbywane?
Polecicie jakiegoś gin stamtąd do poprowadzenia ciąży?
Bardzo proszę o Waszą pomoc!próbuję tu, na bieżąco są posty.nie znalazłam aktualnej gr Rzeszowskiej lub pokrewnej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 16:08
Rzeszowianka