X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ wrote:
    Z wit D powinno się brać K2, bo lepiej się przyswaja. Ja nie daję młodemu kropelek, ale ja biorę spore dawki w tabletkach D i K2 i on dostaje w moim mleku. Podobno tak są te witaminy najlepiej przyswajalne dla dziecka.

Madziula gratulacje :* konkretna babeczka ;) Mój młody ma prawie 3 tyg już, a waży niecałe 3,5 kg ;)

Mi pediatra coś mówiła że jeśli w szpitalu podali Wit K domiesniowo to już nie trzeba suplementowac K i dają wtedy Zalecenia tylko na D. Jeśli nie było domiesniowo to wtedy dodatkowo podaję się D+k

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból tylko Przy "zassaniu" i lekko suche czubki brodawek. Ja smaruje lano-masc maść z ziaja ale jesli będzie kiepsko to może spróbuję malantan bo ma trochę inny skład. Ze względu na glukoza myślę,że napewno lekko można zetrzeć, EC jeśli minęło zbyt mało czasu od aplikacji do karmienia choć chyba na stronie apteki z opisem wyczytałam że nie jest to konieczne

Katalonia lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a84fb6be795.jpg

U nas od 2 dni bezwzględna miłość do cyca ;) cały dzień na cycu i zasypia tylko przy nim. A dziś sobie nawet z niego poduszkę zrobiła :p
    (mam nadzieję, że nikogo cyc nie zgorszy) ;)

Alma84, Biedroneczka83, Katalonia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka słodki widok:)

Kaczorka lubi tę wiadomość

relg3e5eqby9gulb.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka
    Moja ma to samo, cyc to najlepsze miejsce do spania ;)

A miejsce nr 2 to dłoń mamy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 14:42

Kaczorka, zuzik88, wichrowe_wzgórza, Katalonia lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka moja tak samo śpi na cycu:) a jak próbuje odłożyć to odrazu się budzi i szuka cyca:) i znowu trzeba przystawiać... szczególnie takie sesje mamy w nocy przez kilka godzin

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktatorem nie sprawdzicie ile macie mleka ;) Dziecko zawsze wyciągnie więcej.

Filip je koło 23, potem koło 2-3 i śpi do 7-8 ;) więc w miarę wyspana jestem ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Kaczorka moja tak samo śpi na cycu:) a jak próbuje odłożyć to odrazu się budzi i szuka cyca:) i znowu trzeba przystawiać... szczególnie takie sesje mamy w nocy przez kilka godzin

A to u nas jest tak w dzień. W nocy trochę pociągnie i śpi ;)

Nie wiecie może co może być przyczyną tego, że od kilku tygodni jest mi niedobrze? Szczególnie przy jedzeniu. Tzn. często jest tak, że mam ochotę coś zjeść a jak sobie to zrobię to od samego patrzenia mnie mdli i muszę jeść na raty.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka No ja nie pomogę w tej sprawie bonja pochłaniam wszystko w dużej ilości i z wielkim smakiem i do tego chudnę i brzuch mam już całkiem ładny :) blizna mi się tylko niepodoba...:/
    Na buźce mojego Bartusia zrobiły się 3 takie małe pryszczyki czerwone naokoło i biała kropeczka nie wiem czy zjadłam coś nie tak czy to normalne u noworodków?

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Kaczorka No ja nie pomogę w tej sprawie bonja pochłaniam wszystko w dużej ilości i z wielkim smakiem i do tego chudnę i brzuch mam już całkiem ładny :) blizna mi się tylko niepodoba...:/
    Na buźce mojego Bartusia zrobiły się 3 takie małe pryszczyki czerwone naokoło i biała kropeczka nie wiem czy zjadłam coś nie tak czy to normalne u noworodków?
    Mojemu to samo wyszło. Raz ma z jednej a raz z drugiej strony:( mój jest karmiony pół na pół, bo ciągle głodny...

relg3e5eqby9gulb.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie trądzik, taki noworodkowy. Też moja takie miała i to normalne, schodzą nasze hormony. Póki się nie rozsiewa nadmiernie to spoko.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na noc wypiła wczoraj 90 mojego z butli bo musiałm dac sutkom odpocząć bo krew sie lała :)
    jadła o 21, potem 1 i 5 i spalismy do 10 hehehe

cyc super miejsce do spania ale jeszcze lepiej na klacie u taty :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• K@sia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzik to może być rzeczywiście ten trądzik niemowlęcy bo ja nie jem nic od dwóch dni nowego co mogłoby uczulić. Dzisiaj torta jadłam ale mam nadzieje ze Młody nie zareaguje na niego. W ogóle jak wasza dieta wyglada? Jecie słodycze?

Biedroneczka to Wy pospicie. Mojemu coś noc z dniem się myli bo w dzień śpi prawie cały czas a w nocy naje się i rozgląda na wszystkie strony. Jak jest u mnie na rękach to spoko, patrzy się na mnie i na boki i mlaska a jak przystawiam dobpiersi to nie chce, później znowu trochę zje i się rozglada i tak z 2 h w nocy mamy aż zaśnie przy cycku.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem wszystko jak leci, łàcznie ze słodyczami - w myśl zasady, że co zna z ciąży to nie powinno szkodzić. Ma od kilku dni jakieś bóle brzucha czy gazy... zbiegło się to z regularnym podawaniem wit D, więc na razie odstawiamy i zobaczymy, czy będzie poprawa. Jak nie, spróbujemy z kropelkami z laktazą. I jak dalej nic to wtedy przejdę na jakieś gotowane i bardzo lekkostrawne potrawy.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem wszystko. Słodycze też. I pizze. Nie zauważyłam, żeby to jakoś negatywnie wpływało na Alicję.

A w nocy już od jakiegoś czasu nie biorę ją na ręce, żeby nakarmić tylko karmię na leżąco. Młoda się nie wybudza. Podje sobie i dalej w kimę :)
    Tylko raz ją biorę, żeby zmienić pieluszkę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpuszczam tylko kapustę, bo sama się po niej średnio czuję.

Te pryszcze to nie trądzik tylko zwykłe potówki. Zejdzie i nie ma związku z tym co jecie.
    Trądzik to duuużo plam na twarzy. Zauważycie jakby co. Btw on tez nie ma związku z dietą i sam zejdzie.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ja jem wszystko. Słodycze też. I pizze. Nie zauważyłam, żeby to jakoś negatywnie wpływało na Alicję.

A w nocy już od jakiegoś czasu nie biorę ją na ręce, żeby nakarmić tylko karmię na leżąco. Młoda się nie wybudza. Podje sobie i dalej w kimę :)
    Tylko raz ją biorę, żeby zmienić pieluszkę.
    No to fajnie macie. U mnie nie przejdzie karmienie na śpiocha bo jak Książę zaspany to jeść nie będzie. A jak się sam obudzi to tak się drze ze muszę go najpierw uspokoić na rękach później przystawić a pieluszkę muszę zmieniać za każdym razem albo nawet 2 razy przy jednym karmieniu bo kupa zawsze idzie

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    No to fajnie macie. U mnie nie przejdzie karmienie na śpiocha bo jak Książę zaspany to jeść nie będzie. A jak się sam obudzi to tak się drze ze muszę go najpierw uspokoić na rękach później przystawić a pieluszkę muszę zmieniać za każdym razem albo nawet 2 razy przy jednym karmieniu bo kupa zawsze idzie

Poczekaj jeszcze trochę i liczba kup się zmniejszy :) u nas po 5 tygodniu jest jedna dziennie.
    Za to sika duuuuużo! ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rzeszowianka Nowa

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeszów-Lwowska
    Kochane.jestem tu nowa i muszę znaleźć lekarza gin i szpital. Myślę o Lwowskiej, czy któraś może powiedzieć jak to jest tam z patologią ciąży/położnictwem/kontaktem matki z wcześniakiem/opieką po cięciu cesarskim? Zajmują się z sercem lekarze czy czułyście się zbywane?
    Polecicie jakiegoś gin stamtąd do poprowadzenia ciąży?
    Bardzo proszę o Waszą pomoc!próbuję tu, na bieżąco są posty.nie znalazłam aktualnej gr Rzeszowskiej lub pokrewnej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 16:08

Rzeszowianka
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy jest tutaj ktoś z Rzeszowa.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1061 1062 1063 1064 1065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ