Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
wichrowe_wzgórza wrote:Witaminę mam D-Vitum w tych odkręcanych kapsułkach, więc robiłam jej takiego "dzioba" czy pyszczek rybi i wpuszczałam. Na razie odstawiłam, ze względu na zbieżność regularnego podawania z problemami z brzuchem. I cóż, 3 dzień bez witaminy i jest lepiej... Znacznie lepiej.
Wichrowe
Cały czas podtrzymujesz że witamina D mogła mieć coś wspólnego z bólami brzuszka?
Bo mam od paru dni podobny problem, i się zastanawiam czy nie spróbować odstawić na jakiś czas
-
Mi dziś mijają 3 tyg od cc i jeszcze mam dochody, ale po cc to pewnie inna sprawa niż po naturalnym.
Zaliczylismy dziś pierwszy spacer:) Franek śpi jak zabity:)
Wit. D podaje rano pompka i wszystko jest ok. Po kapaniu jak ma iśc spać to krzyk:/
A jak wasze pociechy czuja się podczas kąpieli, bo nasz zaczynał od krzyku, wiec jak mieliśmy kąpać to mi już słabo było, a teraz mu się podoba tylko trzeba uważać na pępek, który jeszcze wisi... -
Katalonia wrote:Po jakim czasie skończyły wam się odchody poporodowe?
Ja jestem po porodzie sn i chyba mi się wreszcie wczoraj skończyły. To będzie ponad 3 tygodnie.
zuzik88 mój niezbyt lubi kąpiel, tak samo przebieranie, ale myślę, że to mu niedługo minie
Jak długo karmicie swoje maluchy? Chodzi mi o kp i ile jedna "sesja" Wam zajmuje? Mój potrafi jeść po pół godziny z cycka jednego, pół z drugiego i jeszcze mu mało -
U nas kąpiel bez problemu powoli też Norbi przyzwyczaja się do przebierania itp zabiegów. Za to bąki puszcza od wczoraj pełna para. Zastanawia mnie czy po klopsach czy po pomidorach bo już całą noc coś go męczyło
Z cycem to różnie. Raz aktywnie ssie i trwa to kilka minut, zmiana pieluchy i kolejny cyc a czasem potrafi wisieć po 30 minut na jednym
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Moja to wisi non stop, przerwa na pieluchy. Mam nadzieje ze to jakoś się unormuje bo nie mam kiedy zjeść czy podmyc sie. Może mam za mało pokarmu na "sesję".
Mam nadzieje ze to się poprawi.
Byliście na kontroli u pediatry po tygodniu? Takiej wycieczki sobie nie wyobrażam.Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Hej:)
Co do odchodów to ja mam tak dziwnie ze czasem cały dzień mi nic nie leci a następnego leje się a później znowu nic i tak naprzemiennie. Co do karmienia to my tez się karmimy non stop a w nocy to w ogóle koszmar:( jeszcze do tego moja córka starsza jest chora i nie chodzi do przedszkola i hałasuje cały dzień buzia jej się nie zamyka a ja nie mogę za dużo czasu jej poświecić bo cały czas cyckujemy.
Co do kąpieli to mój lubi:) ale nie lubi jak głowę moczę dlatego mycie głowy jest na końcu co by nie było za dużo krzyku
-
Hej macham
U nas po kiepskiej nocy oby było juz lepiej
Co do paznokci nie obcinam 3 tyg tak jak mówią połozne te pourodzeniowe sie wykruszyły a nastepne narazie zrosniete z opuszkiem wiec poczekam nie ruszam co jest ponad samo odapada
Karmienie w ciągu dnia ok 15-20min oba cycuchy a wieczorem prawy,lewy, znowu prawy i tak czasem nawet godzine
Ja tez mam dwulatke w domu własnie wykapana zasnęła zaraz Zuza zje kolacje i wanna
mała kąpana jest ok 20 potem sie bujamy do 22 i zasypia
z witamin tylko D przed kapaniem
kontrola u pediatry nas czeka ok 4 grudnia
co do odchodów nadal leci ale cyklami cały dzien nic a tu bach, albo jak dłuzej karmie lub sciągam mleko u nas dziś 10 dni mija
moje dwa szwy jeszcze są ale jak do poniedziałku nie wypadną same to mi połozna wyjmie
Kotka Psotka wzywam cie -
Ja podaje na noc Bebilon Profutura. W nocy wypija 60 ml i śpi 3 godz. Dziś ważył 4450g, wiec juz spory chłopak z niego. Położna zwróciła mi uwagę, że lepiej kp w nocy w dzień dać mm, bo nocne jest lepsze dla rozwoju. W nocy miałam problemy z przystawiwniem i bardziej dlatego dawałam butle. Dziś spróbujemy pocycac na lezaco w nocy, może się uda, bo rano nie ma problemu.
-
Hej dziewczyny, uzupełniam informację - po tygodniowym pobycie w szpitalu jesteśmy już w domu. Mała urodziła się 21.11.2017, 3250 g, 51 cm. Rodziłam siłami natury, ale porób był wywoływany cewnikiem foleya - na kontroli wyszła mi niewydolność łożyska i dowiedziałam się, że... do następnego ranka mam urodzić
Okazało się też, że Ola ma żółtaczkę i przez kilka dni musiała być naświetlana w inkubatorze. Teraz jest już wszystko OK
U mnie 8 dni po porodzie szwy nadal są - na zewnątrz malutkie, wręcz resztki, ale ze środka wystają mi jeszcze długie "wąsy", zahaczające o podkład poporodowy. Niestety córka urodziła się z nadzwyczaj dużą głową w porównaniu do reszty ciała i masy urodzeniowej i mocno mnie nacinali, dodatkowo trochę mnie "poszarpała" wewnątrz.
Ja mam inne pytanie - kiedy zaczęłyście robić normalnie kupę? Ja do tej pory bez czopka glicerolowego nie mam szans na wypróżnienie
wichrowe_wzgórza, aciulka lubią tę wiadomość
-
Alma84 wrote:Wichrowe
Cały czas podtrzymujesz że witamina D mogła mieć coś wspólnego z bólami brzuszka?
Bo mam od paru dni podobny problem, i się zastanawiam czy nie spróbować odstawić na jakiś czas
Kasia, u mnie raz 10minut a raz 40
Kaczuszka, może nie jedzenie Twoje, a po prostu niedojrzałość układu pokarmowego, i żarcie by niewiele zmieniło ;]
Zuza, gratulacje!
Na dluższe siedzenie w wc czekałam z 5dni i całe szczęście, bo wcześniej bym ze stresu umarłaAlma84 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Witajcie!
Ja jestem 3 tyg po cieciu a odchody mam nadal, jak przy końcówce miesiączki.
Młody przy piersi czasem z 10 min, a czasem i z godzinę siedzi.
Najgorsze jest to ze on jest w nocy w ogóle nie do odłożenia. Pije zasypia przy piersi, czekam aż porządnie zaśnie a i tak jak go wkładam do lozeczk to otwiera oczy i nie moze zasnąć, gdy jest z nami w łożku to momentalnie zasypia. Dzisiaj po 3 godzinach walki został z nami w łożku. Nie chce spać z dzieckiem, ale moze faktycznie taki maluch potrzebuje bliskości wiec na razie bedzie blisko cyca w nocy. Mysle tez o sobie żeby sie trochę wyspać a nie cała noc chodzić.
W ciagu dnia śpi normalnie w lozeczku. -
Eljotka u nas w nocy podobnie. Marudzi i ani cycka ani smoka pieluch sucha a w dzień potrafi tylko jeść i spać i jest jak aniołek a między 4-7,8 rano no jak ktoś by mi dziecko podmienil
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert