X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez obcinałam pazurki bo Synuś buźkę sobie podrapał i mnie przy karmieniu uwielbia drapać w cycka ;)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już "zagojona", od 4 doby po porodzie normalnie siadam. Szwy jeszcze wychodzą, ale nie ciągną i nie bolą.
    Wczoraj w nocy odpadł w końcu pępuszek ;)

Katalonia, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Witaminę mam D-Vitum w tych odkręcanych kapsułkach, więc robiłam jej takiego "dzioba" czy pyszczek rybi i wpuszczałam. Na razie odstawiłam, ze względu na zbieżność regularnego podawania z problemami z brzuchem. I cóż, 3 dzień bez witaminy i jest lepiej... Znacznie lepiej.

Wichrowe
    Cały czas podtrzymujesz że witamina D mogła mieć coś wspólnego z bólami brzuszka?
    Bo mam od paru dni podobny problem, i się zastanawiam czy nie spróbować odstawić na jakiś czas :(

201711152165.png

202006124562.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jakim czasie skończyły wam się odchody poporodowe?

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś mijają 3 tyg od cc i jeszcze mam dochody, ale po cc to pewnie inna sprawa niż po naturalnym.
    Zaliczylismy dziś pierwszy spacer:) Franek śpi jak zabity:)
    Wit. D podaje rano pompka i wszystko jest ok. Po kapaniu jak ma iśc spać to krzyk:/
    A jak wasze pociechy czuja się podczas kąpieli, bo nasz zaczynał od krzyku, wiec jak mieliśmy kąpać to mi już słabo było, a teraz mu się podoba tylko trzeba uważać na pępek, który jeszcze wisi...

relg3e5eqby9gulb.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Po jakim czasie skończyły wam się odchody poporodowe?

Ja jestem po porodzie sn i chyba mi się wreszcie wczoraj skończyły. To będzie ponad 3 tygodnie.

zuzik88 mój niezbyt lubi kąpiel, tak samo przebieranie, ale myślę, że to mu niedługo minie :)

Jak długo karmicie swoje maluchy? Chodzi mi o kp i ile jedna "sesja" Wam zajmuje? Mój potrafi jeść po pół godziny z cycka jednego, pół z drugiego i jeszcze mu mało :-(

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 dni po porodzie, już wystarczy wkładka.

Karmienie to 6-7 min z jednego cycka, potem zmiana pieluchy i drugi.
    Moje dzieci (Maja i Filip) tak samo szybko jedli.

Kąpiel to póki co krzyk, ale wiem, że będzie lepiej za jakiś czas ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kąpiel bez problemu :) powoli też Norbi przyzwyczaja się do przebierania itp zabiegów. Za to bąki puszcza od wczoraj pełna para. Zastanawia mnie czy po klopsach czy po pomidorach bo już całą noc coś go męczyło :(
    Z cycem to różnie. Raz aktywnie ssie i trwa to kilka minut, zmiana pieluchy i kolejny cyc a czasem potrafi wisieć po 30 minut na jednym

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to wisi non stop, przerwa na pieluchy. Mam nadzieje ze to jakoś się unormuje bo nie mam kiedy zjeść czy podmyc sie. Może mam za mało pokarmu na "sesję".
    Mam nadzieje ze to się poprawi.
    Byliście na kontroli u pediatry po tygodniu? Takiej wycieczki sobie nie wyobrażam.

Pierworodna 2017

• zuzik88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas pediatra sam przyjechal z przychodni:) a szwy po cc zdjęła mi położna w domu, więc byłam pozytywnie zaskoczona.

relg3e5eqby9gulb.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Co do odchodów to ja mam tak dziwnie ze czasem cały dzień mi nic nie leci a następnego leje się a później znowu nic i tak naprzemiennie. Co do karmienia to my tez się karmimy non stop a w nocy to w ogóle koszmar:( jeszcze do tego moja córka starsza jest chora i nie chodzi do przedszkola i hałasuje cały dzień buzia jej się nie zamyka a ja nie mogę za dużo czasu jej poświecić bo cały czas cyckujemy.
    Co do kąpieli to mój lubi:) ale nie lubi jak głowę moczę dlatego mycie głowy jest na końcu co by nie było za dużo krzyku :)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was podaje prócz kp mleko z proszku np na noc?

Pierworodna 2017

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia to ktoś Ci pomaga przy 2latce? Bo jak inaczej to ogarniasz?

Pierworodna 2017

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej macham :)
    U nas po kiepskiej nocy oby było juz lepiej :)
    Co do paznokci nie obcinam 3 tyg tak jak mówią połozne te pourodzeniowe sie wykruszyły a nastepne narazie zrosniete z opuszkiem wiec poczekam nie ruszam co jest ponad samo odapada

Karmienie w ciągu dnia ok 15-20min oba cycuchy a wieczorem prawy,lewy, znowu prawy i tak czasem nawet godzine :)

Ja tez mam dwulatke w domu :) własnie wykapana zasnęła :) zaraz Zuza zje kolacje i wanna

mała kąpana jest ok 20 :) potem sie bujamy do 22 i zasypia :)

z witamin tylko D przed kapaniem

kontrola u pediatry nas czeka ok 4 grudnia :)

co do odchodów nadal leci ale cyklami cały dzien nic a tu bach, albo jak dłuzej karmie lub sciągam mleko u nas dziś 10 dni mija :)

moje dwa szwy jeszcze są ale jak do poniedziałku nie wypadną same to mi połozna wyjmie

Kotka Psotka wzywam cie :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zuzik88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje na noc Bebilon Profutura. W nocy wypija 60 ml i śpi 3 godz. Dziś ważył 4450g, wiec juz spory chłopak z niego. Położna zwróciła mi uwagę, że lepiej kp w nocy w dzień dać mm, bo nocne jest lepsze dla rozwoju. W nocy miałam problemy z przystawiwniem i bardziej dlatego dawałam butle. Dziś spróbujemy pocycac na lezaco w nocy, może się uda, bo rano nie ma problemu.

relg3e5eqby9gulb.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, uzupełniam informację - po tygodniowym pobycie w szpitalu jesteśmy już w domu. Mała urodziła się 21.11.2017, 3250 g, 51 cm. Rodziłam siłami natury, ale porób był wywoływany cewnikiem foleya - na kontroli wyszła mi niewydolność łożyska i dowiedziałam się, że... do następnego ranka mam urodzić :P

Okazało się też, że Ola ma żółtaczkę i przez kilka dni musiała być naświetlana w inkubatorze. Teraz jest już wszystko OK :)

U mnie 8 dni po porodzie szwy nadal są - na zewnątrz malutkie, wręcz resztki, ale ze środka wystają mi jeszcze długie "wąsy", zahaczające o podkład poporodowy. Niestety córka urodziła się z nadzwyczaj dużą głową w porównaniu do reszty ciała i masy urodzeniowej i mocno mnie nacinali, dodatkowo trochę mnie "poszarpała" wewnątrz.

Ja mam inne pytanie - kiedy zaczęłyście robić normalnie kupę? ;) Ja do tej pory bez czopka glicerolowego nie mam szans na wypróżnienie :/

wichrowe_wzgórza, aciulka lubią tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupkę na drugi dzień po porodzie sn. Ale samej wody na dobę przyjmuje ponad 3l.

Pierworodna 2017

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Wichrowe
    Cały czas podtrzymujesz że witamina D mogła mieć coś wspólnego z bólami brzuszka?
    Bo mam od paru dni podobny problem, i się zastanawiam czy nie spróbować odstawić na jakiś czas :(
    Zdecydowanie tak. Po odstawieniu jest spokój. Czasem kwęknie i się napnie, ale to moment i idzie kupa albo bąk. A ryczała, czerwieniała, prężyła się... Zresztą pediatra potwierdziła, że tak bywa i mamy jej podawać devikap na receptę. W kapsułkach ten olej nie jest dobrze tolerowany często.

Kasia, u mnie raz 10minut a raz 40 :D

Kaczuszka, może nie jedzenie Twoje, a po prostu niedojrzałość układu pokarmowego, i żarcie by niewiele zmieniło ;]

Zuza, gratulacje!
    Na dluższe siedzenie w wc czekałam z 5dni i całe szczęście, bo wcześniej bym ze stresu umarła :D

Alma84 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Eljotka Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Ja jestem 3 tyg po cieciu a odchody mam nadal, jak przy końcówce miesiączki.
    Młody przy piersi czasem z 10 min, a czasem i z godzinę siedzi.
    Najgorsze jest to ze on jest w nocy w ogóle nie do odłożenia. Pije zasypia przy piersi, czekam aż porządnie zaśnie a i tak jak go wkładam do lozeczk to otwiera oczy i nie moze zasnąć, gdy jest z nami w łożku to momentalnie zasypia. Dzisiaj po 3 godzinach walki został z nami w łożku. Nie chce spać z dzieckiem, ale moze faktycznie taki maluch potrzebuje bliskości wiec na razie bedzie blisko cyca w nocy. Mysle tez o sobie żeby sie trochę wyspać a nie cała noc chodzić.
    W ciagu dnia śpi normalnie w lozeczku.

atdci09kde76ba3r.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eljotka u nas w nocy podobnie. Marudzi i ani cycka ani smoka pieluch sucha a w dzień potrafi tylko jeść i spać i jest jak aniołek a między 4-7,8 rano no jak ktoś by mi dziecko podmienil

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ