X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trochę podczytałam i widzę, że przechodzicie problemy dobrze i mi znane :) na kolki u nas sprawdził się bobotic :) nocki już dużo lepsze chociaż ostatnio wybudza mi się co 2-3h na jeść a potrafiła spać po 5-6h ale trudno, karmię ją na śpiocha i dalej śpimy, jak nie chce spać to smoka i szumisia i mama sama zasypia :D Pieluszki oczywiście zmieniane przed każdym karmieniem to jest standard, już się przyzwyczaiłam i robię automatycznie :) za to nam się trafiła ta paskudna przypadłość - ulewanie :/ to jest koszmar, przebieram ją milion razy dziennie, nic nie pomaga, ani odbijanie, ani wyżej główka... potrafi ulać jedząc nawet :( rozważam podanie nuritonu.. w sumie już stoi na półce ale jakoś zebrać się nie mogę

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• K@sia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza mogę Cię pocieszyć ze to minie. Miałam tak samo ze starsza córka później będzie tylko lepiej. A zobaczysz jak Maluch podrośnie będzie się do Ciebie uśmiechał to wszystkie zmartwienia miną :)! To ciężki okres dla nas ale Maluchy musza się jeszcze wdrożyć w rytm i częstotliwość jedzenia. Będzie dobrze tylko bądź silna !
    A co do badań to nie martw się na zapas. Powtórzcie badania, może to tylko jakiś błąd u nich. Ponoć nasz stres źle wpływa na dziecko także relaks a będzie lepiej. Staraj soe spać w dzień kiedy dziecko śpi. Ja na razie olałam gotowanie i sprzątanie. Zamawiam obiady a posprząta się kiedyś tam.

Zuza91 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci tez tak czesto kichają? Mój mąż się już martwi ze Młody chory ale kataru nie ma. Tylko jak soe wybudza to tak dziwnie charczy... tez tak maja wasze dzieci? I u nas dalej bardzo dużo kup, przy każdym karmieniu

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też kicha i charczy nosem. Nawet zaglądałam czy jakiejś kozy nie ma, ale nic nie widzę. Je normalnie więc musi być drozny . Dodatkowo młoda ma jedną pierś większą i taka nabrzmiala, może jej się udzielają moje hormony. We wt pediatra to się zobaczy. I nie mam serca wyjść z nią na spacer. Chyba pierwsze wyjście będzie do lekarza.

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kicha, to normalne - resztki zarcia, pylki,kurz... tak się pozbywaja. Gile moja ma niezależnie, katar złapała :/ a charcze bo ma wiotkość krtani

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy jednym przebieraniu czasem idą trzy pieluchy.
    Moja też kicha :) poza tym bóle brzuszka przy robieniu kupy. Ma dopiero niecałe 2 tygodnie a już podajemy bobotic bo krzyczy z bólu. Moja też ma wiotkość krtani i charcze. Poza tym ciągnie mnie strasznie za sutki bo jej ten bol przeszkadza.

zuzik88 lubi tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Moja też kicha i charczy nosem. Nawet zaglądałam czy jakiejś kozy nie ma, ale nic nie widzę. Je normalnie więc musi być drozny . Dodatkowo młoda ma jedną pierś większą i taka nabrzmiala, może jej się udzielają moje hormony. We wt pediatra to się zobaczy. I nie mam serca wyjść z nią na spacer. Chyba pierwsze wyjście będzie do lekarza.
    My już wychodzimy na chwilę będziemy stopniowo wydłużać czas

Katalonia lubi tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd wiecie o tej wiotkość krtani? Pediatra mówił? Może mój tez ma ale nic na ten temat nie wiem. Kupiłam dziś espumisan. Mój tez pręży się przy kupce od wczoraj i strasznie przebiera nóżkami. Może Pomoże
    Wichrowe a co ty podajesz na ten katar ?

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ... mój synek tez ma wiotkosc krtani

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

• Madziula Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już w szpitalu pediatra przy badaniu mówiła.

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi również w szpitalu .

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyszło w 6 dobie.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Kiedy wasze misiaki pierwszy raz zaczęły się do Was uśmiechać? Moja tylko przez sen
    Jeszcze nie ten etap ;) średnio 6-8 tygodni, jak bèdzie swiadomośc. Na razie to tylko grymasy 2 kształcie uśmiechu, ale fajnie wygladają :))

Katalonia lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluchy chyba po prostu mają tą wiotkość. Z czasem to minie :) moja dziś kończy 7 tygodni a też jeszcze wydaje dziwne dźwięki gardłowe :p

A kicha najczęściej przy rozbieraniu :p

Na szczęście noce są spokojne :) obudzi się ze 2 razy to dam jej cycka i śpimy dalej :) ewentualnie z raz jej zmienię pieluszkę.
    Etap kup po każdym karmieniu już za nami. Minęło w jakimś 5 tygodniu :)

Na świadomy uśmiech jeszcze czekamy. Czasami mi się wydaje, że już prawie się uśmiechnęła. Ale takiego pełnego jeszcze nie zauważyłam.
    W ogóle ona woli się na boki rozglądać niż na matkę patrzeć ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u was były położne albo lekarz na wizycie patronażowej? Moja córka ma już 2 tygodnie i dalej nikt nie przyszedł.

• zuzik88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wrote:
    Czy u was były położne albo lekarz na wizycie patronażowej? Moja córka ma już 2 tygodnie i dalej nikt nie przyszedł.
    Urodziłam w czwartek i od razu musiałam w szpitalu podać przychodnie. Wychodzilismy w poniedziałek, a we wtorek telefon, że w środę o 8 będzie położna. Dobrze się złożyło, bo od razu mi szew po cc zdjęła. We wtorek następnego tyg był lekarz. Franek ma 3.5 tyg i miał już 3 wizyty położnej. Dzisiaj będzie 4, a może być 6.

relg3e5eqby9gulb.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wrote:

A podałaś w szpitalu nazwę przychodni?
    My w środę o 20 wyszliśmy ze szpitala a już w czwartek o 9 była położna.
    Przyszła 4 razy i więcej nie było potrzeby :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de8abdb14891.jpg

A to mój cudak 7-tygodniowy ;)

zuzik88, Zuza91, Aniluap, Katalonia, Alma84, A może by... lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta położnej była kilka dni po tym jak urodziłam, wypisała papiery i już jej pewnie nigdy więcej nie zobacze. nawetp kurtki nie zdjęla. Lekarza też nie było ale pewnie będą dzwonić żebym z dzieckiem podeszła do przychodni bo mam blisko.

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też musiałam podać w szpitalu położną i przychodnię. Była trzy razy, lekarz raz. Na tym koniec. W sumie i tak się niczego od niej nie dowiedziałam ciekawego. Wszystko wiem chyba, tym bardziej jak moja mama jest położną ;-)

Co do nocek itd, to ja nadal na mojego narzekać nie mogę. Jak najedzony to problemów nie robi. Rzadko płacze, stęka itp, ale w końcu odzywać się też musi
    Nie lubi kąpieli i przebierania, za to uwielbia czesanie szczotką. Nie wiem czy przy trzecim dziecku się spokojniej podchodzi do wszystkiego, czy jest taki kochany, bo nie był szczepiony. Nie bujamy go na rękach ani we wózku, nie nosimy, choć mąż lubi go brać na ręce. Ja mam czas na zrobienie obiadu i pracę (pracuję w domu, mam swoją firmę). Tyle że mój mąż jest w domu i pomaga, do tego starszym dzieciom mogę młodego zostawić pod opieką. W nocy budzi się dwa razy, mąż spokojnie śpi całe noce, ja nakarmię młodego i śpi dalej w łóżeczku. Ogólnie, jestem zadowolona i zycze Wam, żeby Waszym maluchom się odmieniło na lepsze ;-)

• Madziula Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to całymi dniami i pół nocy przy cycku. Jak ją tylko odłożę to się budzi już musi być żeby przespala np 4 godziny

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ