Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Udalo sie, skurcze od 7.00 ale spoko, na porodowce o 9.00, KTG ( zero skurczy) a mnie bolalo juz mocno... przy prxyjeciu rozwarcie 5cm... do 12 na pilce pod prysznicem.. spoko dalo sie wytrzymac Od 12 mnie mocno sieklo.. ale tak co 2 minuty o 12.30 znieczulenie... od 13 bylo super skurcze bolaly, ale na dole nic nie czulam.. 13.30 powrot na porodowke 9,5cm... i o 14 urodzilam... popekalam, ale spoko nic nie czulam i dalej jest oki.
Corka ma 3340g i 57cm karmilam ja od 15-16 i teraz wyszlam z pod prysznica
Po znieczuleniu podali mi oxy... i schodzila jeszcze po porodzie ale jak dla mnie nie bolalo, bynajmniej nie tak jak przy pierwszym porodzieKatalonia, Alma84, Katarzyna87, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
No to dziewczyny wielkie gratulacje
Abiolek - a to nie Ty chciałaś dziś urodzić, żeby teściów uniknąć?
Zuzik - a ile ma Twoje bobo? Bo moja do niedawna to robiła kupsko co karmienie. A czasami nawet i 2-3 razy pod rząd teraz już trochę mniej, ale dalej więcej niż raz.
Ja się zaczęłam powoli za matą rozglądać dla młodej i im więcej oglądam tym bardziej nie wiem co wybrać :p
A i jeszcze pytanie - kupiłyście/kupicie karuzelę do łóżeczka? -
Kaczorka wrote:No to dziewczyny wielkie gratulacje
Abiolek - a to nie Ty chciałaś dziś urodzić, żeby teściów uniknąć?
Zuzik - a ile ma Twoje bobo? Bo moja do niedawna to robiła kupsko co karmienie. A czasami nawet i 2-3 razy pod rząd teraz już trochę mniej, ale dalej więcej niż raz.
Ja się zaczęłam powoli za matą rozglądać dla młodej i im więcej oglądam tym bardziej nie wiem co wybrać :p
A i jeszcze pytanie - kupiłyście/kupicie karuzelę do łóżeczka? -
O 14.54 niestety z użyciem proznociagu po 3 dniach podawania 4dawek oxy, przebiciu pecherza i asysty 3 lekarzy i 3 położnych przyszedł na świat Norbert 3620 i 58 cm choć po porodzie wyglądał na spokojnie 4
Katalonia, Katarzyna87, wichrowe_wzgórza, zuzik88, Alma84, agagaga lubią tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Gratuluję wszystkim mamusiom Kaczuszka duży bobas u Ciebie Fajnie, że już jesteście razem! Teraz sobie tak sobie przypomniałam Twoje stresy z początków ciąży i to wszystko, co wcześniej przeszłaś i powiem Ci, że się popłakałam ze szczęścia, jak przeczytałam, że już urodziłaś :* Życzę Wam wszystkiego, co najpiękniejsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 23:41
-
Ja sie tulko oxy balam. Pozatym spoko, mala ciagnie, juz jeden sutek mi popekal. Pijawka, a bol obkurczania macicy daje popalic... Jest cudna, pisze z tel, wiec pasek zmienie jak wroce do domu... Trzumam kciuki za reszte, gratuluje nowym mama
Katalonia lubi tę wiadomość
-
Tala, Abiolek, Biedroneczka - spore dzieciaki!
Alma - jaka czarnulka )
Kaczuszka - tak się cieszę, że doczekałaś się swojego maleństwa
Zuzik, moja 100% kp wali kupsko niemal po każdym karmieniu, więc i pod 8 dziennie podchodzi
Ja też zakładam skarpety na gatki, trzyma się to jakoś wtedy
Kaczorka, ja na razie nie planuję karuzeli, jakoś mnie wnerwiają Mam tylko taką ozdobę Himmelsk z ikei.Alma84 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja tak sobie obmyslam że przed karuzela kupię lub sama zrobie karty kontrastowe, czarno-biale dla niemowlaka.
Karuzela to może tak od 2-3 miesiąca, a karty od 1 m-ca. Taki plan a jak wyjdzie to wieciePierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Może i duży ale i urodzony w 42+0
Wybaczcie porodu nie opiszę bo nie należał do łatwych i przyjemnych ale teraz już najważniejsze że z mlodym chyba jest wszystko ok i zaraz będziemy w domu
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Tak w skrócie...
We wtorek trafiłam do szpitala na CC, dziecko położone poprzecznie. Okazuje się, że jednak w nocy się obrócił. Zostaje w szpitalu
Środa oxy, próba wywołania. Cała strzykawka poszła, ale rozwarcie bez zmian. 2 cm.
Czwartek przerwa
Piątek Rano oksy podejście drugie o 9;00, o 11:00 zaczynają się skurcze jak na mocny okres
12:00 ostre skurcze, dostaje gaz i coś w żyłę na znieczulenie. Średnio pomaga
13;00 rozwarcie na 4 cm. Dostaje ZZO
13:30 zaczynają się parte
13:35 zaczynam przeć
13:42 po 4 partych przychodzi na świat Filip
Koniecagagaga, Katalonia, Alma84, wichrowe_wzgórza, zuzik88 lubią tę wiadomość