X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulap - ja najczęściej jak mam na coś ochotę to właśnie na słodkie :)

No właśnie kiedyś na bioderka była tylko jedna wizyta i dlatego się zastanawiałam po co ta kolejna wizyta skoro niby jest ok. Ale jak to nie tylko my tak mamy tzn. że widocznie teraz tak jest.

Na święta u mnie mama większość robi. Mój mąż jej tylko pomagał robić pierogi i uszka. A w sobotę będzie gotować jeszcze barszcz.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak czekolade moglabym jesc non stop ;) szczegolnie zaraz po porodzie ciagle moglam czekolade jesc przez pierwsze dwa tygodnie teraz staram sie jak najmniej zeby waga mi w gore nie poszla

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jem cały czas. Schowałam wszystkie słodycze właśnie a dostałam ich mnóstwo po porodzie i urodzinach i ciężko się powstrzymać.. A jeszcze święta i kolejne słodkości :o

• K@sia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nie macie zaparć? U mnie cała ciąże obyło się bez, a po cc mam problem.
    Alma piękne zdjęcie!
    U mnie tez świetami zajmuje się moja mama, teściowa i mąż. Ja zrobię może tylko ciasto.
    Ja tez dużo pochłaniam ale ponoć jak się karmi to raczej się nie przytyje

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaparcia po cc mialam ok 3 tygodnie na szczescie dzienne jedzenie owsianki chyba mi pomoglo no i kawa z mlekiem z rana bez tego ciezko

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:10

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów odwrotnie, miałam po naturalnym rozwolnienie. Macie jeszcze krwawienie połogowe?

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula ja krwawienia już dawno nie mam ale jeszcze mam takie sporadyczne brudzenie brązowe wiec jeszcze czekamy z mezem na przytulanie. Nosi mnie już bardzo 6 tyg bez przytulania...
    to muszę włączyć owsiankę do diety i jeść razem z córka na śniadanie :)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia to trzeba jeść jabłka :) no i ograniczyć czekoladę

Oj mnie też nosi na przytulanie już od 2 tygodni.. A wizyta u lekarza dopiero w połowie stycznia... :(

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwawienie mialam 2 tygodnie po porodzie potem tylko lekkie plamienie z tydzien

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do 3 tygodni minęło wszelkie krwawienie/plamienie.

A zaparć chyba nie mam. Chociaż nie załatwiam się codziennie. Raczej co drugi dzień. Ale u mnie to norma. Przed ciążą było gorzej ;)

Słodycze znowu jem od zawsze :p i chyba teraz nie jem ich więcej niż kiedyś. Tylko na inne rzeczy nie mam teraz za bardzo ochoty.
    Potrafi mi się jeszcze zrobić niedobrze, gdy patrzę na jedzenie, które chwilę wcześniej sobie zrobiłam.. i tak już od 2 miesięcy.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Po mm spala pół godziny że nawet nie zdążyłam zasnąć. także bez sensu i tak spala przy cycu... Trudno trzeba przeżyć :) my mamy wizytę na biodra 9 stycznia. pamiętam że z pierwszym dzieckiem byłam tylko raz jak stwierdził że ok ale niektórzy musieli przyjść drugi raz. Pewnie zależy od przychodni. Moja też już coraz więcej czuwa bez płaczu. Bóle brzuszka i prężenie też przechodzi. nie podajemy już żadnych lekarstw. Tylko mam problem z dupka bo robi rzadko i często z pierdzioszkidm wychodzi i się trochę odparzyła chociaż często zmienian i smaruję zawsze. też tak macie?

U nas też rzadko kupki. Raz nie robiła 2 dni, potem codziennie jedną, a dzisiaj mija już 3 dzień bez kupy. Tak jak nam mówili lekarze, dziecko na mleku matki może i tydzień kupy nie robić, bo się potrafi wchłaniać bezresztkowo. No ale i tak jest to stresujące. Mała kilka razy w nocy przez sen stęki, pręży się i widać, że nie może puścić bączka :( Masujemy brzuszekna odgazowanie, podajemy BioGaję, czasem espumisan, ale nic nie pomaga.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Dziewczyny a nie macie zaparć? U mnie cała ciąże obyło się bez, a po cc mam problem.
    Alma piękne zdjęcie!
    U mnie tez świetami zajmuje się moja mama, teściowa i mąż. Ja zrobię może tylko ciasto.
    Ja tez dużo pochłaniam ale ponoć jak się karmi to raczej się nie przytyje

Ja dopiero po 3 tygodniach od porodu zrobiłam kupę bez pomocy czopka... Teraz już jakoś leci, ale i tak raz na 2-3 dni.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, też Wam tak wypadają włosy???

Wiem, że po ciąży to normalne, ale mi garściami lecą... :(

201711152165.png

202006124562.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma ja akurat tego problemu nie mam. W poprzedniej ciąży jak i w tej nie miałam tak ze włosy miałam piękne i mi nie wypadały. Normalnie miałam z włosami w ciąży i teraz tez nie widzę różnicy w wypadaniu. Co prawda trochę mi się zniszczyły bo prawie cały czas mam związane. W styczniu idę do fryzjera na keratynę i cięcie bo jak ich nie wyprostuje to wyglądają jak siano
    Mnie od dzisiaj piecze przy sikaniu :( chyba zapalenie pęcherze. Kilka lat temu to miałam i brałam furagine a teraz nie mogę bo nieznośna przy karmieniu i nie wiem jak się leczyć. Muszę zadzwonić do mojego lekarza

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam za pisownię ale jak szybko pisze na telefonie to mój słownik przekształca mi słowa ;)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia właśnie wczoraj wieczorem dopadło mnie zapalenie pęcherza aż prawie ryczałam i nie mogłam usiedzieć w miejscu. Zaparzyłam sobie żurawinę, zrobiłam też nasiadówki i furagin.. Po drugiej dawce robi mi się lepiej. Furagine można w ciąży i podczas karmienia, oczywiście tak jak paracetamol czy no spa, z umiarem i w ostatecznosci

• K@sia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulap u mnie nie jest aż tak zle, trochę piecze przy sikaniu a potem boli podbrzusze. Na razie próbuje z żurawina i kupiłam urosept. Jak nie przejdzie to kupię furagine. Cholera akurat na święta taka akcja :(

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi włosy wypadają, ale raczej w normie. Tak jak przed ciążą.
    W ciąży nie leciały wcale.

Mnie zaczyna ząb boleć. A nie ma szans na dentystę przed świętami.
    Mam nadzieję, że przestanie. A wszystko przez chleb z ziarnami!

Do tego kolejny skok rozwojowy się u nas szykuje i młoda przechodzi kryzys. Jak nie śpi to jest tylko cycek. Bo jak nie to płacz.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas skok i non stop cyc i rece zasypia dopiero ok 13 a tak lezy patrzy

wpadam z zyczeniami wesołych swiat bo u mnie szalenstwo no i 3 do ogarniecia dobrze ze jutro juz sobota :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ