X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    A na usg bioder byliście na NFZ czy pryw?
    Ja na NFZ. Szybko i sprawnie przy okazji usg przez ciemieniaczko.

relg3e5eqby9gulb.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:

Na NFZ :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Ja byłam prywatnie ale tylko dlatego ze u mnie w ośrodku jest strasznie niemiły doktor

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/25b1c46bc134.jpg

Udało mi się dziś Bartunia zamotać bez płaczu i nawet zasnął ;)

zuzik88, Alma84, Madziula, Kaczorka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia jestescie super! :)

K@sia lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj prywatnie byliśmy na USG bioderek. Wszystko ok. Kolejna kontrola za 6-8tyg.

201711152165.png

202006124562.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc i dzień przy cycu. Ale tak się nie da, złamałam się i dostała mm na noc, Zasneła jak Aniołek i mam nadzieję że pośpi kilka godzin.

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    My wczoraj prywatnie byliśmy na USG bioderek. Wszystko ok. Kolejna kontrola za 6-8tyg.

O, widzę że nie tylko u nas kolejna wizyta! Bo już myślałam, że tylko my mamy powtórkę.. u nas kazali przyjść za 3 miesiące.

K@sia - wyglądasz kwitnąco! Aż można pozazdrościć ;) ja to bym najchętniej w lustro nie patrzyła.. :p

Madziula - a to wiszenie to takie jej widzi-mi-się? Może masz kryzys laktacyjny 4 tygodnia.

K@sia lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    O, widzę że nie tylko u nas kolejna wizyta! Bo już myślałam, że tylko my mamy powtórkę.. u nas kazali przyjść za 3 miesiące.

to dobrze wiedzieć że na NFZ też kolejna wizyta :)
    bo myślałam już że jak prywatnie to chcą naciągnąć na kasę.
    Bo nie miał żadnych zastrzeżeń, a jednak kolejna wizyta za 6-8 tyg, i potem jeszcze jedna kontrolna.

A naszej Ulcę wyszedł trądzik niemowlęcy :(
    wysyłałam parę dni temu zdjęcie położnej, bo myślałam że może coś zjadłam, ale nie.
    mam nadzieję że położna się jeszcze pojawi w tym tygodniu, żeby ja jeszcze dokładnie o to wypytać. Bo taką ją na policzkach wysypało, że aż mi jej żal :(
    a na razie kazała 3x dziennie przemywać wodą przegotowaną i potem Octaniseptem. tylko wyczytałam że to może się utrzymać do 6 miesięcy nawet. Ma któraś ten sam problem i jakieś metody na walkę z tym?

201711152165.png

202006124562.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy prywatnie, bo nie było miejsc na NFZ :/ Kolejna kontrola w lutym, ale tu już na szczęście na kasę.

Madziula mój też nieraz dostaje mm, bo lubi wisieć dosłownie godzinami, a ja nie zawsze mam na to czas niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 10:35

• K@sia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Kaczorka:)
    Madziula jak tam nocka po mm? Wyspałas się ?
    Alma a jak dokładnie wyglada ? Czerwone kropeczki czy białe? Mój tez mial ale już mu zeszło. Miałam odstawić nabiał ale nie odstawiłam i dalej jem wszystko i kropeczki zniknęły. Tak samo prężenia i baczki się skończyły, przynajmniej na razie. Nic w diecie nie zmieniałam. Jedynie co zmieniłam to nie pije już dużo soku z cytrusów a piłam codziennie, ale nie wiem czy to miało wpływ. Teraz wyciskam sok z marchwi i jabłka bo mi bardzo smakuje. Słyszałam tez ze ten trądzik niemowlęcy może być od naszych hormonów w mleku na początku karmienia i później schodzi.
    Misio mój po szczepieniu ładnie spał w nocy jadł o północy i później o 4 i 7 i wstał o 9 :) od 9 do 11.30 czuwanie bez marudzenia, wysprzątana cała chatę, włączyłam mu muzyczkę i sobie gugał. Teraz znowu śpi a ja do garów.
    Jak tam u Was przygotowania do świat ?
    Kto chrzci w święta? Bo my 25.12

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trądzik niemowlęcy jest od hormonów matki i schodzi samoistnie, to normalne.

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

tak to wygląda...
    jak jest ciepło, albo leży policzkiem oparta o moja rękę, to jest jeszcze gorzej.
    takie czerwone kropeczki z białymi końcówkami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 10:45

201711152165.png

202006124562.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez podobne miał może nie aż tak dużo. I tez więcej na policzku na którym spał. Ja przemywałam woda przegotowana.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak już dodaje zdjęcia to się pochwale jednym z sesji :)
    ogólnie to była sesja niemowlęca jak miała 11 dni, ale zrobiliśmy też sobie pare rodzinnych :)

i wczoraj zamówiliśmy kalendarze z tymi zdjęciami, więc dla rodziny mamy już prezenty.

chociaż coś, bo ja na te święta nie mam nic zrobione... jakoś nawet nie czuje tych świąt, dobrze że "jedziemy w g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 10:45

Aniluap, Katalonia, Yerenia lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pamiątka :)
    No moja też miewa takie krostki ale wyskakują pojedyńczo, więc się nie wypowiem za bardzo..

Nauczyłam się córki na tyle, że płacz jest ograniczony do minimum i bardzo się cieszę. Zazwyczaj to mnie woła ale nie ma rozpaczliwego krzyku, jak mówię do niej, że idę to jest cisza :D na kolki pomógł espumisan, pora dnia już jest stała, noc przesypia, rano nie śpi tak 2,3 godziny i wieczorem też ma etap nie spania nawet od 18ej do 23ej aż zasypia do rana na jakieś 7,8 godzin. Uwielbia słuchać muzyki, to ją uspokaja, czytanie bajek :)

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:10

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po mm spala pół godziny że nawet nie zdążyłam zasnąć. także bez sensu i tak spala przy cycu... Trudno trzeba przeżyć :) my mamy wizytę na biodra 9 stycznia. pamiętam że z pierwszym dzieckiem byłam tylko raz jak stwierdził że ok ale niektórzy musieli przyjść drugi raz. Pewnie zależy od przychodni. Moja też już coraz więcej czuwa bez płaczu. Bóle brzuszka i prężenie też przechodzi. nie podajemy już żadnych lekarstw. Tylko mam problem z dupka bo robi rzadko i często z pierdzioszkidm wychodzi i się trochę odparzyła chociaż często zmienian i smaruję zawsze. też tak macie?

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula - moja tez tak ma w kazdej pieluszce cos bo przy baczkach ta rzadzizna wychodzi niejednokrotnie i wlasnie tez mimo ciaglego smarowania i czestego zmieniania pampersow dupcia sie troszke odparza niestety :(

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nieokiełznaną chęć na czekoladki.. Moja położna mówi, że to dlatego, że karmienie piersią pozbawia mnie energii i mam przerzucić się na gorzką bo ma magnez. Czy któraś tak ma? Na szczęście nie tyje, po porodzie od razu spadł mi brzuch i waga ale boje się, że jak będę tak podjadać to przytyje..

‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ