X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    A na usg bioder byliście na NFZ czy pryw?
    Ja na NFZ. Szybko i sprawnie przy okazji usg przez ciemieniaczko.

relg3e5eqby9gulb.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:

Na NFZ :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Ja byłam prywatnie ale tylko dlatego ze u mnie w ośrodku jest strasznie niemiły doktor

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/25b1c46bc134.jpg

Udało mi się dziś Bartunia zamotać bez płaczu i nawet zasnął ;)

zuzik88, Alma84, Madziula, Kaczorka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia jestescie super! :)

K@sia lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj prywatnie byliśmy na USG bioderek. Wszystko ok. Kolejna kontrola za 6-8tyg.

201711152165.png

202006124562.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc i dzień przy cycu. Ale tak się nie da, złamałam się i dostała mm na noc, Zasneła jak Aniołek i mam nadzieję że pośpi kilka godzin.

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    My wczoraj prywatnie byliśmy na USG bioderek. Wszystko ok. Kolejna kontrola za 6-8tyg.

O, widzę że nie tylko u nas kolejna wizyta! Bo już myślałam, że tylko my mamy powtórkę.. u nas kazali przyjść za 3 miesiące.

K@sia - wyglądasz kwitnąco! Aż można pozazdrościć ;) ja to bym najchętniej w lustro nie patrzyła.. :p

Madziula - a to wiszenie to takie jej widzi-mi-się? Może masz kryzys laktacyjny 4 tygodnia.

K@sia lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    O, widzę że nie tylko u nas kolejna wizyta! Bo już myślałam, że tylko my mamy powtórkę.. u nas kazali przyjść za 3 miesiące.

to dobrze wiedzieć że na NFZ też kolejna wizyta :)
    bo myślałam już że jak prywatnie to chcą naciągnąć na kasę.
    Bo nie miał żadnych zastrzeżeń, a jednak kolejna wizyta za 6-8 tyg, i potem jeszcze jedna kontrolna.

A naszej Ulcę wyszedł trądzik niemowlęcy :(
    wysyłałam parę dni temu zdjęcie położnej, bo myślałam że może coś zjadłam, ale nie.
    mam nadzieję że położna się jeszcze pojawi w tym tygodniu, żeby ja jeszcze dokładnie o to wypytać. Bo taką ją na policzkach wysypało, że aż mi jej żal :(
    a na razie kazała 3x dziennie przemywać wodą przegotowaną i potem Octaniseptem. tylko wyczytałam że to może się utrzymać do 6 miesięcy nawet. Ma któraś ten sam problem i jakieś metody na walkę z tym?

201711152165.png

202006124562.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy prywatnie, bo nie było miejsc na NFZ :/ Kolejna kontrola w lutym, ale tu już na szczęście na kasę.

Madziula mój też nieraz dostaje mm, bo lubi wisieć dosłownie godzinami, a ja nie zawsze mam na to czas niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 10:35

• K@sia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Kaczorka:)
    Madziula jak tam nocka po mm? Wyspałas się ?
    Alma a jak dokładnie wyglada ? Czerwone kropeczki czy białe? Mój tez mial ale już mu zeszło. Miałam odstawić nabiał ale nie odstawiłam i dalej jem wszystko i kropeczki zniknęły. Tak samo prężenia i baczki się skończyły, przynajmniej na razie. Nic w diecie nie zmieniałam. Jedynie co zmieniłam to nie pije już dużo soku z cytrusów a piłam codziennie, ale nie wiem czy to miało wpływ. Teraz wyciskam sok z marchwi i jabłka bo mi bardzo smakuje. Słyszałam tez ze ten trądzik niemowlęcy może być od naszych hormonów w mleku na początku karmienia i później schodzi.
    Misio mój po szczepieniu ładnie spał w nocy jadł o północy i później o 4 i 7 i wstał o 9 :) od 9 do 11.30 czuwanie bez marudzenia, wysprzątana cała chatę, włączyłam mu muzyczkę i sobie gugał. Teraz znowu śpi a ja do garów.
    Jak tam u Was przygotowania do świat ?
    Kto chrzci w święta? Bo my 25.12

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trądzik niemowlęcy jest od hormonów matki i schodzi samoistnie, to normalne.

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

tak to wygląda...
    jak jest ciepło, albo leży policzkiem oparta o moja rękę, to jest jeszcze gorzej.
    takie czerwone kropeczki z białymi końcówkami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 10:45

201711152165.png

202006124562.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez podobne miał może nie aż tak dużo. I tez więcej na policzku na którym spał. Ja przemywałam woda przegotowana.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak już dodaje zdjęcia to się pochwale jednym z sesji :)
    ogólnie to była sesja niemowlęca jak miała 11 dni, ale zrobiliśmy też sobie pare rodzinnych :)

i wczoraj zamówiliśmy kalendarze z tymi zdjęciami, więc dla rodziny mamy już prezenty.

chociaż coś, bo ja na te święta nie mam nic zrobione... jakoś nawet nie czuje tych świąt, dobrze że "jedziemy w g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 10:45

Aniluap, Katalonia, Yerenia lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pamiątka :)
    No moja też miewa takie krostki ale wyskakują pojedyńczo, więc się nie wypowiem za bardzo..

Nauczyłam się córki na tyle, że płacz jest ograniczony do minimum i bardzo się cieszę. Zazwyczaj to mnie woła ale nie ma rozpaczliwego krzyku, jak mówię do niej, że idę to jest cisza :D na kolki pomógł espumisan, pora dnia już jest stała, noc przesypia, rano nie śpi tak 2,3 godziny i wieczorem też ma etap nie spania nawet od 18ej do 23ej aż zasypia do rana na jakieś 7,8 godzin. Uwielbia słuchać muzyki, to ją uspokaja, czytanie bajek :)

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:10

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po mm spala pół godziny że nawet nie zdążyłam zasnąć. także bez sensu i tak spala przy cycu... Trudno trzeba przeżyć :) my mamy wizytę na biodra 9 stycznia. pamiętam że z pierwszym dzieckiem byłam tylko raz jak stwierdził że ok ale niektórzy musieli przyjść drugi raz. Pewnie zależy od przychodni. Moja też już coraz więcej czuwa bez płaczu. Bóle brzuszka i prężenie też przechodzi. nie podajemy już żadnych lekarstw. Tylko mam problem z dupka bo robi rzadko i często z pierdzioszkidm wychodzi i się trochę odparzyła chociaż często zmienian i smaruję zawsze. też tak macie?

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula - moja tez tak ma w kazdej pieluszce cos bo przy baczkach ta rzadzizna wychodzi niejednokrotnie i wlasnie tez mimo ciaglego smarowania i czestego zmieniania pampersow dupcia sie troszke odparza niestety :(

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nieokiełznaną chęć na czekoladki.. Moja położna mówi, że to dlatego, że karmienie piersią pozbawia mnie energii i mam przerzucić się na gorzką bo ma magnez. Czy któraś tak ma? Na szczęście nie tyje, po porodzie od razu spadł mi brzuch i waga ale boje się, że jak będę tak podjadać to przytyje..

‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ