Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Alma84 wrote:My wczoraj prywatnie byliśmy na USG bioderek. Wszystko ok. Kolejna kontrola za 6-8tyg.
O, widzę że nie tylko u nas kolejna wizyta! Bo już myślałam, że tylko my mamy powtórkę.. u nas kazali przyjść za 3 miesiące.
K@sia - wyglądasz kwitnąco! Aż można pozazdrościć ja to bym najchętniej w lustro nie patrzyła.. :p
Madziula - a to wiszenie to takie jej widzi-mi-się? Może masz kryzys laktacyjny 4 tygodnia.K@sia lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:O, widzę że nie tylko u nas kolejna wizyta! Bo już myślałam, że tylko my mamy powtórkę.. u nas kazali przyjść za 3 miesiące.
to dobrze wiedzieć że na NFZ też kolejna wizyta
bo myślałam już że jak prywatnie to chcą naciągnąć na kasę.
Bo nie miał żadnych zastrzeżeń, a jednak kolejna wizyta za 6-8 tyg, i potem jeszcze jedna kontrolna.
A naszej Ulcę wyszedł trądzik niemowlęcy
wysyłałam parę dni temu zdjęcie położnej, bo myślałam że może coś zjadłam, ale nie.
mam nadzieję że położna się jeszcze pojawi w tym tygodniu, żeby ja jeszcze dokładnie o to wypytać. Bo taką ją na policzkach wysypało, że aż mi jej żal
a na razie kazała 3x dziennie przemywać wodą przegotowaną i potem Octaniseptem. tylko wyczytałam że to może się utrzymać do 6 miesięcy nawet. Ma któraś ten sam problem i jakieś metody na walkę z tym? -
My byliśmy prywatnie, bo nie było miejsc na NFZ Kolejna kontrola w lutym, ale tu już na szczęście na kasę.
Madziula mój też nieraz dostaje mm, bo lubi wisieć dosłownie godzinami, a ja nie zawsze mam na to czas niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 10:35
-
Dziękuje Kaczorka:)
Madziula jak tam nocka po mm? Wyspałas się ?
Alma a jak dokładnie wyglada ? Czerwone kropeczki czy białe? Mój tez mial ale już mu zeszło. Miałam odstawić nabiał ale nie odstawiłam i dalej jem wszystko i kropeczki zniknęły. Tak samo prężenia i baczki się skończyły, przynajmniej na razie. Nic w diecie nie zmieniałam. Jedynie co zmieniłam to nie pije już dużo soku z cytrusów a piłam codziennie, ale nie wiem czy to miało wpływ. Teraz wyciskam sok z marchwi i jabłka bo mi bardzo smakuje. Słyszałam tez ze ten trądzik niemowlęcy może być od naszych hormonów w mleku na początku karmienia i później schodzi.
Misio mój po szczepieniu ładnie spał w nocy jadł o północy i później o 4 i 7 i wstał o 9 od 9 do 11.30 czuwanie bez marudzenia, wysprzątana cała chatę, włączyłam mu muzyczkę i sobie gugał. Teraz znowu śpi a ja do garów.
Jak tam u Was przygotowania do świat ?
Kto chrzci w święta? Bo my 25.12
-
nick nieaktualny
-
jak już dodaje zdjęcia to się pochwale jednym z sesji
ogólnie to była sesja niemowlęca jak miała 11 dni, ale zrobiliśmy też sobie pare rodzinnych
i wczoraj zamówiliśmy kalendarze z tymi zdjęciami, więc dla rodziny mamy już prezenty.
chociaż coś, bo ja na te święta nie mam nic zrobione... jakoś nawet nie czuje tych świąt, dobrze że "jedziemy w g
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 10:45
Aniluap, Katalonia, Yerenia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuper pamiątka
No moja też miewa takie krostki ale wyskakują pojedyńczo, więc się nie wypowiem za bardzo..
Nauczyłam się córki na tyle, że płacz jest ograniczony do minimum i bardzo się cieszę. Zazwyczaj to mnie woła ale nie ma rozpaczliwego krzyku, jak mówię do niej, że idę to jest cisza na kolki pomógł espumisan, pora dnia już jest stała, noc przesypia, rano nie śpi tak 2,3 godziny i wieczorem też ma etap nie spania nawet od 18ej do 23ej aż zasypia do rana na jakieś 7,8 godzin. Uwielbia słuchać muzyki, to ją uspokaja, czytanie bajek -
Po mm spala pół godziny że nawet nie zdążyłam zasnąć. także bez sensu i tak spala przy cycu... Trudno trzeba przeżyć my mamy wizytę na biodra 9 stycznia. pamiętam że z pierwszym dzieckiem byłam tylko raz jak stwierdził że ok ale niektórzy musieli przyjść drugi raz. Pewnie zależy od przychodni. Moja też już coraz więcej czuwa bez płaczu. Bóle brzuszka i prężenie też przechodzi. nie podajemy już żadnych lekarstw. Tylko mam problem z dupka bo robi rzadko i często z pierdzioszkidm wychodzi i się trochę odparzyła chociaż często zmienian i smaruję zawsze. też tak macie?
-
nick nieaktualnyMam nieokiełznaną chęć na czekoladki.. Moja położna mówi, że to dlatego, że karmienie piersią pozbawia mnie energii i mam przerzucić się na gorzką bo ma magnez. Czy któraś tak ma? Na szczęście nie tyje, po porodzie od razu spadł mi brzuch i waga ale boje się, że jak będę tak podjadać to przytyje..