X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wygrzej się, do wanny gorąca woda i do łóżka kołdra, koc i wykorzystaj sen Bartusia i też się prześpij.

Wesołych świat dziewczyny :) oby dzieci dały nam wypić ciepły barszcz !

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi włosy nie wypadają, aż dziwnie bo bardzo je zaniedbalam odkąd jest maleństwo. Nie przetluszczaja się i szybko rosną.
    Moja też przechodzi skok bo wczoraj wieczorem ani cyc, ani rączki, normalnie ręce mi opadły i dałam ją tatusiowi a ja się zdrzemnelam.

Radosnych i zdrowych świąt. Oby maleństwa dały odpocząć a w Nowym roku nie miały kolek i bólów brzuszka.

Aniluap lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak na razie wlosy nie leca ale i tak na styczen jestem umowiona do fryzjera na obciecie i zmiane koloru bo juz nie moge na siebie patrzec. U mnie juz pierwszy okres... :(

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza szybko ten okres... karmisz piersią?

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmie ale w nocy mamy 6-7 godzin przerwy. Polog sie skonczyl to okres przyszedl. Moja mama tez tak miala wiec sie nie martwie ale 3 stycznia mam gina to zapytam go czy to jest ok

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulap u mnie gorzej :( cały czas mam wrażenie ze chce mi się siku a tak naprawdę jak idę do toalety to może tylko jedna kropla. Właśnie wysłałam męża po urofuragine.
    Co do skoku rozwojowego to mam wrażenie ze u nas tez jest bo mój tylko by cyca jadł i się przytulał a jak mam go odłożyć to ryk.
    Zuza szybko ten okres. Ponoć można nie mieć okresu przez cały okres karmienia albo dostać jak zacznie się rozszerzać dietę u malucha czyli najszybciej po 6 mc. Ja tam nie tęsknie za okresem
    Wesołych Świat dziewczyny również Wam życzę. Ja i tak tych Świat nie czuje bo nie angażuje się w roboty świąteczne za bardzo i nie posprzątałam w tym roku specjalnie i nie dochodzi do mnie ze to już w niedziele Wigilia a mój Bartus ma chrzest w poniedziałek

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furagin 3 razy dziennie po 2 tabletki, witamine C w tabletkach też możesz brać bo zakwasza mocz i szybciej pozbywa się bakterii, jedz kiwi, cytryny
    Mi już przechodzi ;)
    A i nasiadówki z tantum rosa tylko po niej idź się wygrzać koniecznie i grubo się ubieraj i grzej nerki

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku na swieta robie tylko ciasteczka reszta zajmuje sie moja mama bo spedzamy cale swieta u moich rodzicow. Nawet tego minsie robic nie chce ale no coz sama sie zaoferowalam.

Ja zaraz po porodzie nabawilam sie infekcji drog moczowych i tez bralam furagin i zurawit tydzien sie meczylam z dziadostwem ale w koncu odpuscilo.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja panieneczka ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df3861a22591.jpg

Alma84, Kaczuszka86, Kaczorka, K@sia, Katalonia lubią tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzs2323
    Śliczna ;)

201711152165.png

202006124562.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna panienka:)
    U mnie już lepiej po dwóch dawkach. Dalej piecze ale dużo mniej. Pije cały czas dużo cieplej wody z cytryna. A myślicie żeby brać ta furagine tyle ile pisze na opakowaniu tj 7-8 dni czy zakończyć wcześniej jak już przejdą bóle ?
    Dzisiaj się wyspalam 2 pobudki o 3 i 5 wstał o 8 :)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ;)
    Kasia ja bralam tydzien zeby doleczyc bo balam sie, ze sie od nowa zacznie tak mi polozna radzila

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierz tydzień. Wiele razy miałam zapalenie pęcherza i nawracało jak zbyt szybko przestałam brać.

• K@sia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny tak zrobię :) ale już teraz jest dużo lepiej.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wrote:
    Super pamiątka :)
    No moja też miewa takie krostki ale wyskakują pojedyńczo, więc się nie wypowiem za bardzo..

Nauczyłam się córki na tyle, że płacz jest ograniczony do minimum i bardzo się cieszę. Zazwyczaj to mnie woła ale nie ma rozpaczliwego krzyku, jak mówię do niej, że idę to jest cisza :D na kolki pomógł espumisan, pora dnia już jest stała, noc przesypia, rano nie śpi tak 2,3 godziny i wieczorem też ma etap nie spania nawet od 18ej do 23ej aż zasypia do rana na jakieś 7,8 godzin. Uwielbia słuchać muzyki, to ją uspokaja, czytanie bajek :)

Wow super! A nie jest marudna po tak długim czuwaniu? Ile macie drzemek w ciągu dnia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 15:26

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm chyba z 3 :) budzi się tak jakoś co 3 godziny, na wieczór marudna i jest dużo noszenia na rękach, kołysania, śpiewania ale starsza też maruda to się przyzwyczaiłam :D

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez marudzenie wieczorami od 21 do 1 zazwyczaj a potem przesypia reszte nocy az do rana, kolo 8 wstaje je i jeszcze dosypia do 10 a potem to juz roznie raz wiecej spi raz mniej ale w dzien je co 3 godziny zawsze

Aniluap lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, każdy dzień inaczej ;) też zależy czy na spacer idziemy ..

• K@sia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie z moim synkiem nie da się spacerować w wózku kilka razy już próbowałam z nim pospacerować to jedyna rzecz jaka robi w wózku to się drze.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama nie jestem w stanie wyjsc na spacer i jestem tym zalamana... Mieszkamy na 3 pietrze bez windy, po cesarce, wozek ciezki ehh bede musiala jakos sie wziac w garsc i cos wymyslec bo to jest niemozliwe zebym bez meza z domu nie wychodzila.
    K@siu moja w wozku jest bardzo spokojna i spi ciagle wiec tym bardziej bym chciala z nia jak najczesciej wychodzic

atdc6iyemt9e9h2r.png
‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ