X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wygrzej się, do wanny gorąca woda i do łóżka kołdra, koc i wykorzystaj sen Bartusia i też się prześpij.

Wesołych świat dziewczyny :) oby dzieci dały nam wypić ciepły barszcz !

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi włosy nie wypadają, aż dziwnie bo bardzo je zaniedbalam odkąd jest maleństwo. Nie przetluszczaja się i szybko rosną.
    Moja też przechodzi skok bo wczoraj wieczorem ani cyc, ani rączki, normalnie ręce mi opadły i dałam ją tatusiowi a ja się zdrzemnelam.

Radosnych i zdrowych świąt. Oby maleństwa dały odpocząć a w Nowym roku nie miały kolek i bólów brzuszka.

Aniluap lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak na razie wlosy nie leca ale i tak na styczen jestem umowiona do fryzjera na obciecie i zmiane koloru bo juz nie moge na siebie patrzec. U mnie juz pierwszy okres... :(

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza szybko ten okres... karmisz piersią?

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmie ale w nocy mamy 6-7 godzin przerwy. Polog sie skonczyl to okres przyszedl. Moja mama tez tak miala wiec sie nie martwie ale 3 stycznia mam gina to zapytam go czy to jest ok

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulap u mnie gorzej :( cały czas mam wrażenie ze chce mi się siku a tak naprawdę jak idę do toalety to może tylko jedna kropla. Właśnie wysłałam męża po urofuragine.
    Co do skoku rozwojowego to mam wrażenie ze u nas tez jest bo mój tylko by cyca jadł i się przytulał a jak mam go odłożyć to ryk.
    Zuza szybko ten okres. Ponoć można nie mieć okresu przez cały okres karmienia albo dostać jak zacznie się rozszerzać dietę u malucha czyli najszybciej po 6 mc. Ja tam nie tęsknie za okresem
    Wesołych Świat dziewczyny również Wam życzę. Ja i tak tych Świat nie czuje bo nie angażuje się w roboty świąteczne za bardzo i nie posprzątałam w tym roku specjalnie i nie dochodzi do mnie ze to już w niedziele Wigilia a mój Bartus ma chrzest w poniedziałek

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furagin 3 razy dziennie po 2 tabletki, witamine C w tabletkach też możesz brać bo zakwasza mocz i szybciej pozbywa się bakterii, jedz kiwi, cytryny
    Mi już przechodzi ;)
    A i nasiadówki z tantum rosa tylko po niej idź się wygrzać koniecznie i grubo się ubieraj i grzej nerki

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku na swieta robie tylko ciasteczka reszta zajmuje sie moja mama bo spedzamy cale swieta u moich rodzicow. Nawet tego minsie robic nie chce ale no coz sama sie zaoferowalam.

Ja zaraz po porodzie nabawilam sie infekcji drog moczowych i tez bralam furagin i zurawit tydzien sie meczylam z dziadostwem ale w koncu odpuscilo.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja panieneczka ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df3861a22591.jpg

Alma84, Kaczuszka86, Kaczorka, K@sia, Katalonia lubią tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzs2323
    Śliczna ;)

201711152165.png

202006124562.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna panienka:)
    U mnie już lepiej po dwóch dawkach. Dalej piecze ale dużo mniej. Pije cały czas dużo cieplej wody z cytryna. A myślicie żeby brać ta furagine tyle ile pisze na opakowaniu tj 7-8 dni czy zakończyć wcześniej jak już przejdą bóle ?
    Dzisiaj się wyspalam 2 pobudki o 3 i 5 wstał o 8 :)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ;)
    Kasia ja bralam tydzien zeby doleczyc bo balam sie, ze sie od nowa zacznie tak mi polozna radzila

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierz tydzień. Wiele razy miałam zapalenie pęcherza i nawracało jak zbyt szybko przestałam brać.

• K@sia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny tak zrobię :) ale już teraz jest dużo lepiej.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wrote:
    Super pamiątka :)
    No moja też miewa takie krostki ale wyskakują pojedyńczo, więc się nie wypowiem za bardzo..

Nauczyłam się córki na tyle, że płacz jest ograniczony do minimum i bardzo się cieszę. Zazwyczaj to mnie woła ale nie ma rozpaczliwego krzyku, jak mówię do niej, że idę to jest cisza :D na kolki pomógł espumisan, pora dnia już jest stała, noc przesypia, rano nie śpi tak 2,3 godziny i wieczorem też ma etap nie spania nawet od 18ej do 23ej aż zasypia do rana na jakieś 7,8 godzin. Uwielbia słuchać muzyki, to ją uspokaja, czytanie bajek :)

Wow super! A nie jest marudna po tak długim czuwaniu? Ile macie drzemek w ciągu dnia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 15:26

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm chyba z 3 :) budzi się tak jakoś co 3 godziny, na wieczór marudna i jest dużo noszenia na rękach, kołysania, śpiewania ale starsza też maruda to się przyzwyczaiłam :D

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez marudzenie wieczorami od 21 do 1 zazwyczaj a potem przesypia reszte nocy az do rana, kolo 8 wstaje je i jeszcze dosypia do 10 a potem to juz roznie raz wiecej spi raz mniej ale w dzien je co 3 godziny zawsze

Aniluap lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, każdy dzień inaczej ;) też zależy czy na spacer idziemy ..

• K@sia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie z moim synkiem nie da się spacerować w wózku kilka razy już próbowałam z nim pospacerować to jedyna rzecz jaka robi w wózku to się drze.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama nie jestem w stanie wyjsc na spacer i jestem tym zalamana... Mieszkamy na 3 pietrze bez windy, po cesarce, wozek ciezki ehh bede musiala jakos sie wziac w garsc i cos wymyslec bo to jest niemozliwe zebym bez meza z domu nie wychodzila.
    K@siu moja w wozku jest bardzo spokojna i spi ciagle wiec tym bardziej bym chciala z nia jak najczesciej wychodzic

atdc6iyemt9e9h2r.png
‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ