Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuza2323 wrote:U nas tez marudzenie wieczorami od 21 do 1 zazwyczaj a potem przesypia reszte nocy az do rana, kolo 8 wstaje je i jeszcze dosypia do 10 a potem to juz roznie raz wiecej spi raz mniej ale w dzien je co 3 godziny zawsze
Nasza Ola w dzień je co 2-3 godziny, a czasem jak jej się uwidzi, to nawet co godzinę Zasypia koło 22-23ciej, budzi się koło 2-3ciej na jedzenie, a potem już co 2-3 godziny. Także noce jeszcze nieprzespane
Po wczorajszej rodzinnej wigilii nie mogła zasnąć do 2 w nocy, ja ją nakarmiłam, a potem mąż uspakajał. W końcu zasnęła u niego na brzuchu. Moja "warta" się zaczęła od 3ciej i karmienie co godzinę. Bidulka odreagowywała -
to jeszcze my składamy Świąteczne życzenia dla wszystkich Cioć, Kuzynek i Kuzynów
od soboty byliśmy w "gościach" a u kogoś nasze dziecko jest aniołkiem
dopiero wczoraj wieczorem jak wróciliśmy do domu, dała nam ostro popalić...
P.S. dodaje zdjęcie przez "zapodaj", jak się je obraca? ktoś wie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 10:46
Katalonia, Aniluap, Kaczorka, Zuza2323 lubią tę wiadomość
-
Ja tez nie wiem jak się obraca zdjęcia na „zapodaj”.
Słuchajcie ale mieliśmy wczoraj „koncert” w nocy. Płakał bardzo, cycusia nie chciał i krzyczał chyba z 20 min, chyba z emocji. Wczoraj mieliśmy chrzest. W kościele ładnie spał. Otworzył tylko na chwile oko przy podlewaniu główki i spał dalej. Było w domu bardzo dużo ludzi i każdy nad nim gadał. Zasypiał od 20 do 1 w nocy. Noe wiem może to skok rozwojowy albo za dużo ludzi. Dzisiaj już lepiej.
Jak u Was? Zuza widzę ze u Was tez ciężko.
Alma pięknie wyglądacie
Co do aerobiku to mój Bartus bardzo się wierci, szczególnie przy zmianie pieluszkiAlma84 lubi tę wiadomość
-
U nas dużo ludzi nie było. Ale 5 dorosłych osób też potrafi zrobić hałas. I widziałam, że Luśka była rozdrażniona. Wtedy ją wzięłam do innego pokoju, żeby tam sobie pospała.
Ona już jest tak zaprogramowana, że jak przychodzi 20 to musi być cycuś i lulanie
Ale za to w wózku zaczęła nam robić akcje. Co ją ostatnio do wózka wkładamy to ona w ryk. -
A mój mały do tej pory nie ma stałego rytmu dobowego, przez ostatni tydzień to w ogóle zamienił sobie dzień z nocą, dwie ostatnie noce nieprzespane, nie mam pojęcia jak to próbować zmienić, ale jak tak dalej będzie to oszaleje.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Sonia może przed wieczorem nie daj mu spać, wybudzaj to np zmianą pieluchy. Albo Ty śpij z nim razem w dzień bo się wykonczysz.
Moja była dzisiaj bardzo grzeczna. Byliśmy u teściów to praktycznie przespala cały ten czas.
Czy u kogoś przeszła kolka czy bóle brzucha? Kto nie stosuje już żadnych leków. Wichrowe Ty nadal nic nie podajesz ?sonia86 lubi tę wiadomość
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Alma - jestem wami zachwycona
Katalonia - u nas sie z brzuszkiem znacznie poprawilo. Juz tak nie steka i nie placze podczas robienia kupy ale na noc jeszcze sab simplex podajemy bo sie wygina przy karmieniu i poplakuje.
Wigilia byla dosyc trudna bo Ismena miala chyba za duzo wrazen bo i u rodzicow i u tesciow bylismy. Pierwszy dzien swiat byl juz ok i sporo spala, w nocy 7 godzin ale drugi dziec swiat po powrocie do domu znowu przezywala.Alma84 lubi tę wiadomość
-
U nas już póki co spokój z brzuszkiem. Po szczepieniu przez około tydzień ją męczyło a tak to nie mieliśmy więcej żadnych problemów.
A tymczasem Luśka już chyba kolejny skok zaliczyła, bo od 2 dni jest totalnie innym dzieckiem. Jakby wyszła z jakiegoś kokona!Yerenia, Katalonia lubią tę wiadomość
-
Katalonia wrote:A czy wasze bobasy czasami wymiotuja? Nie ulewaja czyli coś się wylewa z buzi tylko wylatuje pod ciśnieniem na odległość 10-15cm ?
-
Yerenia wrote:Kaczorka super a czym to się dokładnie objawia?
Patrzy się na mnie jak do niej mówię i po swojemu próbuje mi odpowiadać robiąc dziobek uroczo przy tym wygląda. I w ogóle zaczęła się dużo uśmiechać i wpatrywać w oczy.
Do niedawna robiła to sporadycznie.
Alma - mąż Wam zrobił super prezent
Katalonia - moja Luśka w ciągu 10 tygodni swojego życia rzygnęła raz. A tak to nic. -
Alma a czy ta sukienka jest "przystosowana" do karmienia piersią? Szukam czegoś na chrzciny, a Twoja kreacja jest naprawdę fajna.
U nas na szczęście nie było wymiotów, ale częste ulewanie. Ostatnio małemu też często się odbija, niezależnie od jedzenia. My dalej na Sab simplex IE i bio gai, jest dużo lepiej, ostatnio też zaczął robić mniej kupek, jedna dziennie, a czasami co drugi dzień.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
sonia86 wrote:Alma a czy ta sukienka jest "przystosowana" do karmienia piersią? Szukam czegoś na chrzciny, a Twoja kreacja jest naprawdę fajna.
Nie, niestety nie jest...
Sama się dziwiłam że nie ma takiej opcji, bo by była bardzo przydatna.
też ciężko "od góry" się dostać, więc na czas karmienia musiałam całą podnosić.
Ale jak chodzi o jakość materiału to polecam.
sonia86 lubi tę wiadomość