Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa 4 piętro bez windy. Kupiliśmy najlżejszy wózek na rynku. Valco baby snap 4,
Moja przestaje płakać na świeżym powietrzu. A może spróbuj coś zmienić? Może jest za grubo/za cienko ubrany? Albo może coś co mu się kojarzy z domem i Tobą? Moja lubi spać z pieluchą, która leży jej pod buzią jak karmię. -
Tzn mój się wkurza na etapie ubierania w domu i jak go wsadzam do wózka to już się drze a na dworze nie przechodzi mu w ogóle próbowałam wiele razy ale zawsze z tym samym skutkiem. Dodam ze zawsze najedzony z czysta pieluszka. Nie wiem. Nie będziemy na razie wychodzić bo więcej szykowania niż spaceru.
Myślicie ze mogę się napić piwa bezalkoholowego? Chodzi mi o to ze gazowane, piłyscie może?Kaczuszka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No niestety jak bujam wózkiem to nic nie pomaga. Mój synek to uspokaja się tylko jak go wezmę na rączki.
No właśnie mam Bavarie i zaraz sobie wypije. Bartus nie śpi od 16... oczy jak 5zl i guga. Ale spał w dzień od 12 do 16. Może przynsjmniej w nocy będzie spał
-
Mój Norbi po kąpieli je i idzie spać od 21 do około 23.30 budzi się na jedzenie, pieluche i znow kładzie się i budzi około 4 i potem zasypia od 5-6 do około 9 a potem w dzień to zależne od humoru. Średnio wstaje do niego co 3 godziny. Zuza zazdroszczę że twoje dziecko opuszcza nocne jedzenie, chociaż można normalnie pospac a nie na raty.
Kasiu mój na 1 spacer się darl to okazało się że za słabo go ubrałam. Teraz jest już ok choć przy ubieraniu nie jest zadowolony i często płaczę. Najgorzej z bluza i czapka. Teraz czasami ryczy bo jeżdżąc z nim do sklepu itp zwyczajnie się zgrzeje
Norbi kończąc miesiąc też mial mały kryzys. Ja panikowalam że mam za mało pokarmu, miał bóle brzuszka, nie mógł zrobić kupy czy puścić baka. Ciągle tylko cyc. Za namową koleżanki spędziłam z nim 2 dni w łóżku tylko karmić, glaszczac, przytulać itp byliśmy tylko we dwoje i już jest wszystko na nowo ok... No prawie bo odkrył że potrafii krzyczeć
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Kaczuszka - moja też jak skończyła miesiąc to odkryła co to płacz i krzyk i wykorzystuje to do tej pory :p
Ze spacerem niestety jest różnie. Przy zakładaniu czapki oczywiście krzyk. A w wózku pośpi jeśli jest śpiąca. Inaczej będzie się wiercić i kwękać.
Ale za to dzięki tym naszym krzykaczom święta w tym roku będą najpiękniejszezuzik88, Katalonia lubią tę wiadomość
-
Moj Cacek spi w sumie trzy razy w ciagu dnia.
Je co 3 godziny, w nocy tez Zasypia kolo 19, o 23 karmie go przez sen i budzi sie kolo 1 lub 2. Pozniej kolo 4 lub 5, a wstajemy kolo 7.
U nas czapka na spacer to najwieksze nieszczescie! Ale jak tylko wozek zaczyna jechac to jest juz cisza. Na poczatku gapi sie na niebo, pozniej zasypia. Srednio spi 1,5 - 2 h w tym czasie. W sumie spacerujemy codziennie od 5 tygodni, obskakuje wtedy jakies apteki, sklepy i poznaje okolice w ktorej mieszkam od 3 lat
Raz dziennie tez go nosze w chuscie, ale konczy sie to tym, ze zasypia w niej i tak spi kolo 1.5 h.
Rano w ogole nie chce spac, guga sobie 2 godziny, chociaz widze ze jest troche zmeczony - ale uspic sie nie da na dluzej niz 20-30min.
Wieczorem mamy w teorii trzecia drzemke, ale tez z nia roznie wychodzi - czasem zasnie, czasem nie. W ogole ostatnio uspic Go to jakis dramat - nic sie nie podoba juz, ani bujanie, ani pilka. Odkladam wiec do lozeczka, troche pomarudzi i zasypia sam. W sumie moze nie ma co narzekac
W ile Wasze Maluchy spia lacznie w ciagu doby? Liczylyscie tak z ciekawosci?Katalonia lubi tę wiadomość
-
Wesołych świat dziewczyny. Idę coś pomoc teściowej szykujemy stół. Dziś młody wyczuł jakieś chyba napięcie bo nie mógł cały dzień zasnąć i dopiero teraz padł. A cały dzień wyglądał tak ze tylko cycus i raczki. Wreszcie udało mi się go do lozeczka wsadzić.
-
Wesołych Świąt!
U nas młoda zasnęła koło 12-13 i spała do 16:30 miałam czas na ogarnięcie siebie i pomoc w kuchni!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c85181083557.jpgzuzik88, Katalonia, Zuza2323 lubią tę wiadomość
-
Wesołych!
Ja przygotowałam Wigilię, młoda sobie leżała na macie albo spała... Poznała dziś drugą babcię (moją teściową) i w ogóle moc wrażeń i och jej 4 osoby na raz sprawiło że nie chciała spać, tylko cycek i cycek... Ale w końcu mąż ją okiełznałKatalonia lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mój Norbi to potrafi taki aerobic przez sen w środku nocy uskuteczniac. Ja się zrywam że on wstał i głodny bo zawsze coś po swojemu marudzi a on w najlepsze sobie śpi
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert