Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
K@sia wrote:Bartuś nie lubi na boku denerwuje się i od razu budzi wiec śpi na plecach. Tak samo nie lubi mieć ciasno wiec u nad rożek odpada, śpi pod kołderka ale niestety się rozkopuje i zazwyczaj budzi się nieprzykryty
Nasza Ola też nie znosi rożka, musi mieć zawsze wolne ręce - śpi pod cienkim kocykiem, którym ją lekko opatulamy i pod kołderką. Lubi za to spać w kokonie, a jak się włozy pościel do kokonu, to nie ma się na szczęście jak rozkopać -
A macie jakieś rzeczy z wyprawki które Wam kompletnie się nie przydały? Bo ja kam mnóstwo i szkoda ze tyle nakupowalam przed porodem. Rogal do karmienia kompletny nie wypal dla mnie, jak próbowałam na nim karmić to dziecko miało jakaś dziwna pozycje i jakieś takie wykręcone było. A ja w szpitalu bez rogala już technikę załapałam bez rogala i tak mi wygodniej. Oprócz tego mnóstwo podpasek, wkładek laktacyjnych mi zostało. Ubranek tez za dużo kupiłam małych. Nie przydały mi się małe spodenki i bluzy na 56, bo najwygodniej małemu w pajacu i cały czas ubieram go w body i pajaca bo tak najwygodniej i łatwiej soe ściąga do przebrania pieluchy. Jeszcze kupiłam mały przewijak na łóżko który tez mi się nie przydał bo był dla mnie niefunkcyjny gdyż nie miałam gdzie obok postawić miseczki z woda i przyborów do pielęgnacji wiec później kupiłam taki duży w ikei z półkami.
U nas nocka ciężka znów noszenie 2 h bo Młody spać nie chciał i teraz śpi już 4 h a cycki pękają
Miłego dnia
-
Mi się nie przydały podkłady, bo w szpitalu dawali a później wystarczyły podpaski. No i śpiochy, półśpiochy i pajace. Dużo nie kupiłam, więcej dostałam. Młoda preferuje body i skarpetki ewentualnie do tego spodenki.
Na szczęście dużo gadżetów nie brałam a to co kupiłam to się przydaje
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c16ea050a8f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ab79ab00266.jpg
A to Luśka z tatusiem dziś kończy 2 miesiące!
Wkładki laktacyjne mi się bardzo przydają! Chociaż dziś mnie tak zalało z rana, że nawet one nie dały rady..zuzik88, Aniluap, Katalonia, Alma84, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aniluap wrote:Kaczorka wkładki laktacyjne johnsons baby polecam, super chłonne, przetestowałam przy starszej córce chyba wszystkie jakie są i tylko te wytrzymują moją fontannę mleka z piersi
No te co miałam też chłonne, ale się przelały.. cały biustonosz mokry :p
Ale spróbuję te co polecasz -
ale piękne bobasy
Ja jestem cały czas na plusie z wagą.
po cc, jeszcze mi nawet brzuch do końca nie zniknął, tak samo mam jeszcze cały czas tą czarna kreskę od pępka w gorę
o rozstępach nie wspominając
ja nie wykorzystałam ani razu monitora oddechu. a w ciąży uważałam że jest mi to niezbędne. -
Takie podkłady na łóżko to używamy pod wanienkę jak kąpiemy młodą kupiłam jedno opakowanie.
Ale ja mam 2 opakowania podkładów - podpasek nie wiem co z nimi zrobię.. są wielkie jak pampers :p
Mi brzuch po CC już zmalał, ale taki miękki jest :p kilogramów na plusie kilka zostało. Bardzo powoli spadają..
A rozstępów mam duuuuużo! Ale na udach i boczkach na brzuchu w zasadzie nic.
A w ogóle to Luśka do tej pory nie miała problemów z brzuszkiem. I dopiero od kilku dni męczą ją gazy i aż się budzi i wygina..
Kupiłam jej Bobotik forte i spróbuję podawać 3 razy na dzień.
A może lepszy będzie Espumisan?
Macie jakieś doświadczenie w tym temacie? -
K@sia wrote:Kaczorka nie mam zdania co do Bobotik ale Espumisan 100 mogę polecić jest bardzo dobry, daje się na łyżeczce 4 kropel przed każdym karmieniem
Hmm, to zobaczę jak będzie działać Bobotik i jeśli się nie sprawdzi a problemy z brzuszkiem będą nadal to kupię Espumisan -
Nasza śpi z nami i budzi się raz na jedzonko. I po 5 już wstaje ale z reguły po 7 jeszcze dosypia ze 2 godziny u mnie na brzuszku.
Później albo nie śpi albo ma mini drzemki. I dopiero koło 15 zasypia znów na moim brzuszku i śpi do 17-18.
A na nocne spanie kładziemy ją między 20 a 21.
Odłożona do łóżeczka budzi się po max 20-30 minutach..