X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę Oliwie zawsze na boku

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartuś nie lubi na boku denerwuje się i od razu budzi wiec śpi na plecach. Tak samo nie lubi mieć ciasno wiec u nad rożek odpada, śpi pod kołderka ale niestety się rozkopuje i zazwyczaj budzi się nieprzykryty

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Bartuś nie lubi na boku denerwuje się i od razu budzi wiec śpi na plecach. Tak samo nie lubi mieć ciasno wiec u nad rożek odpada, śpi pod kołderka ale niestety się rozkopuje i zazwyczaj budzi się nieprzykryty

Nasza Ola też nie znosi rożka, musi mieć zawsze wolne ręce - śpi pod cienkim kocykiem, którym ją lekko opatulamy i pod kołderką. Lubi za to spać w kokonie, a jak się włozy pościel do kokonu, to nie ma się na szczęście jak rozkopać :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakieś rzeczy z wyprawki które Wam kompletnie się nie przydały? Bo ja kam mnóstwo :( i szkoda ze tyle nakupowalam przed porodem. Rogal do karmienia kompletny nie wypal dla mnie, jak próbowałam na nim karmić to dziecko miało jakaś dziwna pozycje i jakieś takie wykręcone było. A ja w szpitalu bez rogala już technikę załapałam bez rogala i tak mi wygodniej. Oprócz tego mnóstwo podpasek, wkładek laktacyjnych mi zostało. Ubranek tez za dużo kupiłam małych. Nie przydały mi się małe spodenki i bluzy na 56, bo najwygodniej małemu w pajacu i cały czas ubieram go w body i pajaca bo tak najwygodniej i łatwiej soe ściąga do przebrania pieluchy. Jeszcze kupiłam mały przewijak na łóżko który tez mi się nie przydał bo był dla mnie niefunkcyjny gdyż nie miałam gdzie obok postawić miseczki z woda i przyborów do pielęgnacji wiec później kupiłam taki duży w ikei z półkami.
    U nas nocka ciężka znów noszenie 2 h bo Młody spać nie chciał i teraz śpi już 4 h a cycki pękają ;)
    Miłego dnia

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nie przydały podkłady, bo w szpitalu dawali a później wystarczyły podpaski. No i śpiochy, półśpiochy i pajace. Dużo nie kupiłam, więcej dostałam. Młoda preferuje body i skarpetki ;) ewentualnie do tego spodenki.

Na szczęście dużo gadżetów nie brałam a to co kupiłam to się przydaje :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c16ea050a8f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ab79ab00266.jpg

A to Luśka z tatusiem ;) dziś kończy 2 miesiące!

Wkładki laktacyjne mi się bardzo przydają! Chociaż dziś mnie tak zalało z rana, że nawet one nie dały rady..

zuzik88, Aniluap, Katalonia, Alma84, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Luśka :)
    To ja pokaże mojego Bartunia
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/660b8e2d9733.jpg

Kaczorka, Katalonia, Alma84, zuzik88 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Śliczna Luśka :)
    To ja pokaże mojego Bartunia
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/660b8e2d9733.jpg

Bystrzak - przystojniak :)
    Luśka tak z góry to wygląda jak spuchnięty ziemniak :p zupełnie niefotogeniczna ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wkładki laktacyjne johnsons baby polecam, super chłonne, przetestowałam przy starszej córce chyba wszystkie jakie są i tylko te wytrzymują moją fontannę mleka z piersi :D

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wrote:
    Kaczorka wkładki laktacyjne johnsons baby polecam, super chłonne, przetestowałam przy starszej córce chyba wszystkie jakie są i tylko te wytrzymują moją fontannę mleka z piersi :D

No te co miałam też chłonne, ale się przelały.. cały biustonosz mokry :p
    Ale spróbuję te co polecasz :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale piękne bobasy :)

Ja jestem cały czas na plusie z wagą.
    po cc, jeszcze mi nawet brzuch do końca nie zniknął, tak samo mam jeszcze cały czas tą czarna kreskę od pępka w gorę :/
    o rozstępach nie wspominając :(

ja nie wykorzystałam ani razu monitora oddechu. a w ciąży uważałam że jest mi to niezbędne.

201711152165.png

202006124562.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:12

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie podkłady na łóżko to używamy pod wanienkę jak kąpiemy młodą :) kupiłam jedno opakowanie.
    Ale ja mam 2 opakowania podkładów - podpasek ;) nie wiem co z nimi zrobię.. są wielkie jak pampers :p

Mi brzuch po CC już zmalał, ale taki miękki jest :p kilogramów na plusie kilka zostało. Bardzo powoli spadają..
    A rozstępów mam duuuuużo! Ale na udach i boczkach :/ na brzuchu w zasadzie nic.

A w ogóle to Luśka do tej pory nie miała problemów z brzuszkiem. I dopiero od kilku dni męczą ją gazy i aż się budzi i wygina..
    Kupiłam jej Bobotik forte i spróbuję podawać 3 razy na dzień.
    A może lepszy będzie Espumisan?
    Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka nie mam zdania co do Bobotik ale Espumisan 100 mogę polecić jest bardzo dobry, daje się na łyżeczce 4 kropel przed każdym karmieniem

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Kaczorka nie mam zdania co do Bobotik ale Espumisan 100 mogę polecić jest bardzo dobry, daje się na łyżeczce 4 kropel przed każdym karmieniem

Hmm, to zobaczę jak będzie działać Bobotik i jeśli się nie sprawdzi a problemy z brzuszkiem będą nadal to kupię Espumisan :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:12

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wolę póki co ograniczyć się do jednego specyfiku. Dostała dziś 3 razy ten Bobotik i zobaczymy jaka będzie noc :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak śpią wasze dzieci? Moja jest nieodkładalna i ciągle przy piersi.. Smoczka nie chce, bujanie itp nie działa. Zasypia tylko przy piersi

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula u mnie dokładnie tak samo. Jeszcze mam tak ze w dzień może być w domu hałas i Młody śpi, a wieczorem jak już zaśnie w łóżeczku i jestem pewna ze już spi na dobre i kładę się do łóżka i skrzypnie podłoga to już się budzi

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że moja w dzień już musi być żeby miała beze mnie dłuższą drzemkę. z reguły odłożenie do łóżeczka albo wózka to jakieś 15 min snu czasami nawet krócej.

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza śpi z nami i budzi się raz na jedzonko. I po 5 już wstaje ;) ale z reguły po 7 jeszcze dosypia ze 2 godziny u mnie na brzuszku.
    Później albo nie śpi albo ma mini drzemki. I dopiero koło 15 zasypia znów na moim brzuszku i śpi do 17-18.
    A na nocne spanie kładziemy ją między 20 a 21.

Odłożona do łóżeczka budzi się po max 20-30 minutach..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ