X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę Oliwie zawsze na boku

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartuś nie lubi na boku denerwuje się i od razu budzi wiec śpi na plecach. Tak samo nie lubi mieć ciasno wiec u nad rożek odpada, śpi pod kołderka ale niestety się rozkopuje i zazwyczaj budzi się nieprzykryty

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Bartuś nie lubi na boku denerwuje się i od razu budzi wiec śpi na plecach. Tak samo nie lubi mieć ciasno wiec u nad rożek odpada, śpi pod kołderka ale niestety się rozkopuje i zazwyczaj budzi się nieprzykryty

Nasza Ola też nie znosi rożka, musi mieć zawsze wolne ręce - śpi pod cienkim kocykiem, którym ją lekko opatulamy i pod kołderką. Lubi za to spać w kokonie, a jak się włozy pościel do kokonu, to nie ma się na szczęście jak rozkopać :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakieś rzeczy z wyprawki które Wam kompletnie się nie przydały? Bo ja kam mnóstwo :( i szkoda ze tyle nakupowalam przed porodem. Rogal do karmienia kompletny nie wypal dla mnie, jak próbowałam na nim karmić to dziecko miało jakaś dziwna pozycje i jakieś takie wykręcone było. A ja w szpitalu bez rogala już technikę załapałam bez rogala i tak mi wygodniej. Oprócz tego mnóstwo podpasek, wkładek laktacyjnych mi zostało. Ubranek tez za dużo kupiłam małych. Nie przydały mi się małe spodenki i bluzy na 56, bo najwygodniej małemu w pajacu i cały czas ubieram go w body i pajaca bo tak najwygodniej i łatwiej soe ściąga do przebrania pieluchy. Jeszcze kupiłam mały przewijak na łóżko który tez mi się nie przydał bo był dla mnie niefunkcyjny gdyż nie miałam gdzie obok postawić miseczki z woda i przyborów do pielęgnacji wiec później kupiłam taki duży w ikei z półkami.
    U nas nocka ciężka znów noszenie 2 h bo Młody spać nie chciał i teraz śpi już 4 h a cycki pękają ;)
    Miłego dnia

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nie przydały podkłady, bo w szpitalu dawali a później wystarczyły podpaski. No i śpiochy, półśpiochy i pajace. Dużo nie kupiłam, więcej dostałam. Młoda preferuje body i skarpetki ;) ewentualnie do tego spodenki.

Na szczęście dużo gadżetów nie brałam a to co kupiłam to się przydaje :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c16ea050a8f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ab79ab00266.jpg

A to Luśka z tatusiem ;) dziś kończy 2 miesiące!

Wkładki laktacyjne mi się bardzo przydają! Chociaż dziś mnie tak zalało z rana, że nawet one nie dały rady..

zuzik88, Aniluap, Katalonia, Alma84, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Luśka :)
    To ja pokaże mojego Bartunia
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/660b8e2d9733.jpg

Kaczorka, Katalonia, Alma84, zuzik88 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Śliczna Luśka :)
    To ja pokaże mojego Bartunia
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/660b8e2d9733.jpg

Bystrzak - przystojniak :)
    Luśka tak z góry to wygląda jak spuchnięty ziemniak :p zupełnie niefotogeniczna ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wkładki laktacyjne johnsons baby polecam, super chłonne, przetestowałam przy starszej córce chyba wszystkie jakie są i tylko te wytrzymują moją fontannę mleka z piersi :D

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wrote:
    Kaczorka wkładki laktacyjne johnsons baby polecam, super chłonne, przetestowałam przy starszej córce chyba wszystkie jakie są i tylko te wytrzymują moją fontannę mleka z piersi :D

No te co miałam też chłonne, ale się przelały.. cały biustonosz mokry :p
    Ale spróbuję te co polecasz :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale piękne bobasy :)

Ja jestem cały czas na plusie z wagą.
    po cc, jeszcze mi nawet brzuch do końca nie zniknął, tak samo mam jeszcze cały czas tą czarna kreskę od pępka w gorę :/
    o rozstępach nie wspominając :(

ja nie wykorzystałam ani razu monitora oddechu. a w ciąży uważałam że jest mi to niezbędne.

201711152165.png

202006124562.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:12

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie podkłady na łóżko to używamy pod wanienkę jak kąpiemy młodą :) kupiłam jedno opakowanie.
    Ale ja mam 2 opakowania podkładów - podpasek ;) nie wiem co z nimi zrobię.. są wielkie jak pampers :p

Mi brzuch po CC już zmalał, ale taki miękki jest :p kilogramów na plusie kilka zostało. Bardzo powoli spadają..
    A rozstępów mam duuuuużo! Ale na udach i boczkach :/ na brzuchu w zasadzie nic.

A w ogóle to Luśka do tej pory nie miała problemów z brzuszkiem. I dopiero od kilku dni męczą ją gazy i aż się budzi i wygina..
    Kupiłam jej Bobotik forte i spróbuję podawać 3 razy na dzień.
    A może lepszy będzie Espumisan?
    Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka nie mam zdania co do Bobotik ale Espumisan 100 mogę polecić jest bardzo dobry, daje się na łyżeczce 4 kropel przed każdym karmieniem

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Kaczorka nie mam zdania co do Bobotik ale Espumisan 100 mogę polecić jest bardzo dobry, daje się na łyżeczce 4 kropel przed każdym karmieniem

Hmm, to zobaczę jak będzie działać Bobotik i jeśli się nie sprawdzi a problemy z brzuszkiem będą nadal to kupię Espumisan :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:12

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wolę póki co ograniczyć się do jednego specyfiku. Dostała dziś 3 razy ten Bobotik i zobaczymy jaka będzie noc :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak śpią wasze dzieci? Moja jest nieodkładalna i ciągle przy piersi.. Smoczka nie chce, bujanie itp nie działa. Zasypia tylko przy piersi

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula u mnie dokładnie tak samo. Jeszcze mam tak ze w dzień może być w domu hałas i Młody śpi, a wieczorem jak już zaśnie w łóżeczku i jestem pewna ze już spi na dobre i kładę się do łóżka i skrzypnie podłoga to już się budzi

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że moja w dzień już musi być żeby miała beze mnie dłuższą drzemkę. z reguły odłożenie do łóżeczka albo wózka to jakieś 15 min snu czasami nawet krócej.

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza śpi z nami i budzi się raz na jedzonko. I po 5 już wstaje ;) ale z reguły po 7 jeszcze dosypia ze 2 godziny u mnie na brzuszku.
    Później albo nie śpi albo ma mini drzemki. I dopiero koło 15 zasypia znów na moim brzuszku i śpi do 17-18.
    A na nocne spanie kładziemy ją między 20 a 21.

Odłożona do łóżeczka budzi się po max 20-30 minutach..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ