Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
K@sia wrote:Wichrowe nie znam się, pediatra tak powiedział mi żeby spróbować na jakiś czas odstawić nabiał żeby wykluczyć czy nie od nabiału mój Mały ma problemy z brzuszkiem. Jeśli tak to nie działa to przepraszam za wprowadzanie w błąd
Tzn. nie zadziała, jeśli ma chodzić o laktozę konkretnie.
Ale zbyt szybko niestety szasta się dietą eliminacyjną. Mnie powiedziała lekarka, że młoda musi się przemęczyć a ja z nią... Bo to norma dla niemowlaka niestety i nie ma co diety zmieniać ani podawać niczego. No to się męczymy9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Rozumiem. Ponoć te dolegliwości przechodzą po skończonym 3 miesiącu. Ja i tak do kawy leje mleko, nie dajmy się zwariować. Mój to ogólnie ma teraz fazę na niespanie w nocy, ale nie ze się pręży czy płacze. Patrzy się i guga coś po swojemu. Miałam przerwę w spaniu w nocy od 24 do 03. Mam nadzieje ze nie potrwa to zbyt długo bo już chodzę jak zombie.
-
K@sia wrote:Rozumiem. Ponoć te dolegliwości przechodzą po skończonym 3 miesiącu. Ja i tak do kawy leje mleko, nie dajmy się zwariować. Mój to ogólnie ma teraz fazę na niespanie w nocy, ale nie ze się pręży czy płacze. Patrzy się i guga coś po swojemu. Miałam przerwę w spaniu w nocy od 24 do 03. Mam nadzieje ze nie potrwa to zbyt długo bo już chodzę jak zombie.
U mnie jest to samo. Pierwsza przerwa 22:00-00:00, druga zwykle 2:00-4:00. Leży i kwiczy w łóżeczku, czasem raz coś zapłacze i przestaje. Czasem chce, żeby ją wziąć na ręce, albo przytulić w łóżku. Mąż śpi jak zabity, a ja mam oczy jak 5 złotych i jestem wiecznie w trybie czuwania -
Alma84 wrote:Robię rowerek, ruchy okrężne wokół pępka i tak jak zalecają na opakowaniu Windi katetrt: "na przemian prawą i lewą stronę brzuszka, kierując dłoń do wewnątrz i do dołu. Powtórzyć masaż 3-krotnie z każdej strony, aby przesunąć gazy jak najbliżej odbytu"
Co do mleka, też sie nie znam jak to do końca funkcjonuje, ale pediatra zakazał picie mleka, nawet do kawy, i żadnych ciastek na bazie mleka nawet. Podobnie pod żadną postacią czekolady i orzechów...
A jakoś z Twoich obserwacji wynika, że dziecko może mieć alergię na czekoladę czy orzechy? Dziwi mnie stosowanie diety eliminacyjnej na wyrost, można tym przedobrzyć, dziecko powinno się do wszystkiego przyzwyczajać, jeśli nie ma żadnej nadwrażliwości czy alergii. Oficjalnie wiadomo, że nie ma diety matki karmiącej, no chyba że dziecko faktycznie nie toleruje jakiś składników.wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Nie, żadnych objawów alergii nie ma. Też wychodziłam z założenia że jem wszsytko!
Na prywatnej wizycie u pediatry, wyszło tylko to że ma bardzo napięty brzuszek, cały zagazowany. Powiedziała żeby wykluczyć mleko. Tak też zrobiłam i bardzo pomogło. Ale zaczeliśmy stosować też masaż, Sab Simplex i rurki. Więc teraz nie wiadomo co tak dokładnie pomogło... I czy w ogóle coś, czy po prostu sie samo polepszyła ważne że jest lepiej
A jak powiedziałem że jem wszytko, to lekarz powiedział, że ok, jak najbardziej, ale kompletnie wykluczyć czekolade i orzechy.
Do pytania o wkładkę w foteliku też się podpisuje
-
Nie, żadnych objawów alergii nie ma. Też wychodziłam z założenia że jem wszsytko!
Na prywatnej wizycie u pediatry, wyszło tylko to że ma bardzo napięty brzuszek, cały zagazowany. Powiedziała żeby wykluczyć mleko. Tak też zrobiłam i bardzo pomogło. Ale zaczeliśmy stosować też masaż, Sab Simplex i rurki. Więc teraz nie wiadomo co tak dokładnie pomogło... I czy w ogóle coś, czy po prostu sie samo polepszyła ważne że jest lepiej
A jak powiedziałem że jem wszytko, to lekarz powiedział, że ok, jak najbardziej, ale kompletnie wykluczyć czekolade i orzechy.
Do pytania o wkładkę w foteliku też się podpisuje
-
Dziewczyny ja przy mojej starszej córce wyciągnęłam wkładkę do fotelika jak głowa była większa i była wyżej niż wkładka, same zobaczycie kiedy ja wyjąc bo już się Maluch nie będzie w nią mieścił. U nas wkładka jeszcze jest.
Ja tez jem wszystko, tylko staram się jeść teraz tylko lekkostrawne potrawy ale ze względu ze od cc mam problemy z wypróżnieniem
Dziewczyny a jak u was z waga po ciąży? Ja już wazę tyle co przed ciąża a ciuchy nawet są na mnie za luźne (spodnie, bo w biuście jest odwrotnie), chyba tmid karmienia tak się chudnie bo ja jem bardzo dużo
-
Dziewczyny, a używacie tych pochyłych poduszek-klinów do łóżeczek? Jakąś polecicie? Nam mała ulewa teraz bardzo i położna poleciła kupić taką poduszkę, tylko nie wiem, jakiej firmy Widziałam, że są takie sztywne, ale są też z pianki termoelastycznej. Co lepiej wybrać?
-
nick nieaktualny