Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaa raz mnie babka za brzuch chwycila w piekarni. Miałam tego dość i zrobiłam to samo. Zaczęłam jej dotykać brzucha. Spytała się co robię. Odpowiedziałam, że to co ona. Powiedziała, że nie była świadoma, że to takie dziwne i więcej bez pytania tego nie będzie robiła. Więcej takich akcji nie miałam. Potem dopiero dziecko dotykają.
Ale ja jestem dość asertywna.Holibka, Elutka lubią tę wiadomość
-
Katarzyna87 wrote:Aaa raz mnie babka za brzuch chwycila w piekarni. Miałam tego dość i zrobiłam to samo. Zaczęłam jej dotykać brzucha. Spytała się co robię. Odpowiedziałam, że to co ona. Powiedziała, że nie była świadoma, że to takie dziwne i więcej bez pytania tego nie będzie robiła. Więcej takich akcji nie miałam. Potem dopiero dziecko dotykają.
Ale ja jestem dość asertywna.
HAHAHA! Chciałabym tę babę zobaczyć! Nie mogę się przestać śmiać, wyobraziłam to sobie jako scenę z komiksu
A dziecka nie dam obcym dotykać. W tyłku, ziemi, nosie, pieniądzach ktoś mógł grzebać, a potem do dziecka z łapami, no sorry z resztą z jakiej racji ktokolwiek obcy miałby dotykać członków mojej rodziny?
No ewentualnie psa mogę pozwolić dotykać, ale on jest taki cudowny, że każdego znaczy swoją sierścią, a jak ktoś ma szczęście to jeszcze śliną i smarkami
mietata ja też nie mogę uwierzyć jak czas zapierdziela, ani się obejrzałam a zaczynam 10ty tydzień.
Jeszcze słowo odnośnie mdłości - u mnie chyba one są po prostu wieczorne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 17:47
-
Dziewczynki potrzebuje pomocy
Mianowicie, powiedziałam szefostwu o ciąży. I zaproponowali mi że dadzą mi umowę o pracę na 3 miesiące, od 1.04.
Czytam w necie że wtedy mogę na zwolnienie iść po 31dniach pracy tak? Czy umowa mi się przedłuży do porodu i ZUS wypłaci mi pieniądze?
Bo szefostwo powiedziało że na zwolnienie tak naprawdę mogę iść i w 10dniu po podpisaniu umowy ale że zus wypłaca dopiero od chyba 34dnia?
Może ktoóraś się zna?Holibka lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Jej dziewczyny jak mi przykro proszę, koniec już tych złych wieści...
co do wagi to ja mam duży problem, w 3 poprzednich ciążach to od razu szła w górę a teraz nic a nic ale za bardzo głodu nie czuję zjem coś małego i mi wystarcza... ważę 46kg przy 160cm mam nadzieję, że wszystko jest ok mimo mojego braku apetytu co jest trochę dziwne tym bardziej, że biorę końskie dawki progesteronu i sterydy...
a mnie nie robi czy ktoś by dotykał brzucha czy nie jeżeli byłby to ktoś znajomy oczywiście
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Lilly_Ana wrote:Dziewczynki potrzebuje pomocy
Mianowicie, powiedziałam szefostwu o ciąży. I zaproponowali mi że dadzą mi umowę o pracę na 3 miesiące, od 1.04.
Czytam w necie że wtedy mogę na zwolnienie iść po 31dniach pracy tak? Czy umowa mi się przedłuży do porodu i ZUS wypłaci mi pieniądze?
Bo szefostwo powiedziało że na zwolnienie tak naprawdę mogę iść i w 10dniu po podpisaniu umowy ale że zus wypłaca dopiero od chyba 34dnia?
Może ktoóraś się zna?
Z tego co pamiętam to na L4 możesz iść od razu ale nie zostanie kasa wypłacona tzn jak przepracujesz 10 dni z tych 31 to dostaniesz tylko wypłatę za 10 dni a później będziesz miała płacone dopiero od 32 dnia
Jeżeli umowa miałaby wygasnąć po upływie 3 miesiąca ciąży to automatycznie musi być przedłużona do dnia porodu
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Anetta bardzo mi przykro trzymaj się.
U nas wiedzą już teściowie, rodzeństwo Tż dziś się dowiedziało. Wie moja mama, siostra, wiedzą w pracy. I wie dziewczyna brata Tż bo to moja kumpelka, dziś jej powiedziałamCóreczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Xaxa wrote:Z tego co pamiętam to na L4 możesz iść od razu ale nie zostanie kasa wypłacona tzn jak przepracujesz 10 dni z tych 31 to dostaniesz tylko wypłatę za 10 dni a później będziesz miała płacone dopiero od 32 dnia
Jeżeli umowa miałaby wygasnąć po upływie 3 miesiąca ciąży to automatycznie musi być przedłużona do dnia porodu
A powiedz jeszcze, czy to żeby ZuS mi płacił to mam sobie sama załatwić? Jakiś wniosek się składa? Czy jak to jest?Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Dziewczyny odebrałam wyniki z moczu i są lepsze niż poprzednie. Jednak pobranie próbki ma spore znaczenie :p dla przykładu leukocyty w poprzednim wyniku były 35-45 przy normie 1-4, a w nowym wyniku leukocyty wynoszą jedynie 0-2. Różnica jest, prawda? Tak czy siak są jakieś bakterie dlatego skonsultuje sie dzisiaj z ginem i mam nadzieję, podejrze Dzidziutka.
-
Lilly_Ana wrote:Aha teraz już rozumiem, dzięki bardzo za rozjaśnienie
A powiedz jeszcze, czy to żeby ZuS mi płacił to mam sobie sama załatwić? Jakiś wniosek się składa? Czy jak to jest?
Wydaje mi się, że nie ale nie chce skłamać można zawsze pracodawcy się zapytać dając L4 ale raczej wszystko idzie automatycznie. Tylko nie wiem jak jest po porodzie bo umowa wygasa ale później zus też płaci i tutaj nie wiem czy nie trzeba jakoś zgłosić
Lilly_Ana lubi tę wiadomość
-
Invis wrote:PsotkaKotka, czy Ty jeszcze nie masz potwierdzonej ciąży przez ginekologa?
Nie
Stwierdzilam, ze nie bede szla za wczesnie bo nie chce mi sie chodzic dwa razy, postanowialam poczekac az bedzie serduszko (a mysle ze w przyszlym tyg juz bedzie).
Dlatego nie mam jeszcze suwaczka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 18:38
-
Lilly_Ana wrote:Aha teraz już rozumiem, dzięki bardzo za rozjaśnienie
A powiedz jeszcze, czy to żeby ZuS mi płacił to mam sobie sama załatwić? Jakiś wniosek się składa? Czy jak to jest? -
mietata wrote:ja ci dam bardzo dobrą radę skontaktuj się z księgową jakąś, doradcą podatkowym, prawnikiem, ludźmi, którzy wezmą parę złotych, ale przeanalizują cała Twoją sytuację, mając wszystkie dane (których my nie mamy), powiedzą ci jak wygląda sytuacja. To zbyt ważna sprawa żebyś się opierała na wydawaćmisiach z internetuCóreczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017