X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    ja ci dam bardzo dobrą radę :) skontaktuj się z księgową jakąś, doradcą podatkowym, prawnikiem, ludźmi, którzy wezmą parę złotych, ale przeanalizują cała Twoją sytuację, mając wszystkie dane (których my nie mamy), powiedzą ci jak wygląda sytuacja. To zbyt ważna sprawa żebyś się opierała na wydawaćmisiach z internetu ;)
    To też racja, moja mama jest doradcą jakby co i ma biuro w Katowicach ;)

• Invis Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Mam wielka ochote posiedziec w goracej wannie. W poprzedniej ciazy sobie odpuscilam A wy? Kapiecie sie?

Odpuszczam gorące kąpiele :) całkowicie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 18:44

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaliean wrote:
    Teoretycznie szefowie mogą cię zgłosić do 7 dni wstecz, czyli nawet mogłabyś mieć umowę o pracę z 24 marca. Ale tak czy siak musisz przepracować miesiąc żeby obejmowało cie chorobowe. I pierwsze 33 dni choroby płaci pracodawca. A i jeszcze jedno - Zus bardzo szczegółowo kontroluje takie sytuacje że ktoś podpisuje umowę o pracę i zaraz na l4 leci. Osobiście znam 4 przypadki gdzie nie wypłacił kasy, a w dwóch kazał pracownikowi zwrócić pieniądze które dostał od pracodawcy za te pierwsze dni l4. Więc radzę uważać.
    Nie wypłaci to nie wypłaci. Nic nie tracę bo i tak mam zlecenie ;) a do końca kwietnia raczej na pewno będę pracować bo nie zostawię dziewczyn samych przed świętami.

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Dziewczyny odebrałam wyniki z moczu i są lepsze niż poprzednie. Jednak pobranie próbki ma spore znaczenie :p dla przykładu leukocyty w poprzednim wyniku były 35-45 przy normie 1-4, a w nowym wyniku leukocyty wynoszą jedynie 0-2. Różnica jest, prawda? Tak czy siak są jakieś bakterie dlatego skonsultuje sie dzisiaj z ginem i mam nadzieję, podejrze Dzidziutka.

a nie mowilam ze "brud":) ja się na tym znam. leukocyty "infekcyjne" sa zwykle duzo wyższe. Proszę o nie straszenie się następnym razem takimi diagnozami na wyrost

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 19:09

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Mam wielka ochote posiedziec w goracej wannie. W poprzedniej ciazy sobie odpuscilam A wy? Kapiecie sie?

Mnie ginekolog zabroniła długich kąpieli, a także kąpieli w bardzo ciepłej wodzie, jaccuzi i sauny - generalnie w 1 trymestrze nie można się tak "podgrzewać", bo ponoć może to wywołać skurcze macicy i poronienie.

Także ja jako zwolenniczka dłuuuugich, gorących kąpieli, cierpię codziennie pod prysznicem z umiarkowanie ciepłą wodą ;)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, generalnie ciepłe długie kąpiele nie są wskazane. jedna pewnie nie zaszkodzi ale raczej powinno się wstrzymać.

• mietata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:16

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Ale tu mowa chyba o gorących kąpielach, kiedy ciało jest całe w tej wodzie i to jakiś czas...nie wiem co złego może zrobić ciepły 5-10 min prysznic. Ten zakaz jest chyba po to żeby nie podwyższać temperatury ciała. Ja to żeby się rozgrzać to musiałabym pod wrzątkiem z prysznica stać chyba z pół godziny ;) wanna mi niestety nie grozi ;)

Nie no wiadomo :D Tylko ja zwykle się długo moczyłam w niemal wrzątku ;) więc teraz dla mnie zwykły, ciepły prysznic, jest jak prawie zimna woda ;)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    ale invis pisała, że bakterie są nadal, więc to nie jest straszenie na wyrost, zapalenie pęcherza w ciąży to poważna sprawa. Tu nie chodzi o straszenie tylko o reagowanie na potencjalne zagrożenia.

ja nie mówię ze nie poważna ale po pierwsze nie leczy się wyniku tylko pacjenta a po drugie nie stawia się diagnoz przez interent. Bakterie w osadzie często sa bo chociazby jest cos takiego jak flora fizjologiczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 20:59

• Invis Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kameelka ale nikt nie stawiał diagnozy przez internet... piszemy tu o wszystkim i o niczym, dZielimy się ze sobą naszymi rozterkami, informacjami. Wiadomo, ze najpewniejszy jest kontakt z lekarzem.

Ja byłam podejrzeć Dzidziutka. Dzidziutek urósł do 25mm, serduszko bije w normie, mam śliczne zdjęcie mojego kosmitki z rączkami i nóżkami. Pani dr oglądała i mierzyła też pęcherzyk żółtkowy i bardzo jej sie podobał. Mówiła, że dobry, ładny pęcherzyk żółtkowy dobrze świadczy o rozwoju płodu, że wszystko jest ok.

Pytałam o Dupka,.to powiedziała żebym brała do tego 13tc, a później stopniowo będziemy zmniejszać, natomiast Luteine mówiła mi że będę brać do 16 tc.

Jeśli chodzi o wyniki moczu to mówiła że wyglądają dobrze, a bakterie zazwyczaj jakieś są, ale zobaczymy jeszcze czy coś wyjdzie z posiewu. Narazie nie kazała nic brac.

Lilly_Ana, ASSA, afrykanka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - to już duży człowieczek siedzi w brzuszku <3 super że wszystko jest ok :)

Aasienkaa lubi tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Kameelka ale nikt nie stawiał diagnozy przez internet... piszemy tu o wszystkim i o niczym, dZielimy się ze sobą naszymi rozterkami, informacjami. Wiadomo, ze najpewniejszy jest kontakt z lekarzem..

nie chce mi sie cofac wstecz i szukac , wydaje mi sie ze jednak padło stwierdzenie ze to infekcja i ze pewnie antybiotyk dostaniesz ale ok. Ja sie staram wypowiadac w tematach na ktore wydaje mi sie "cos" wiem ... ale ok

• Leslie Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis gratulacje :)
    Tez bym chciala zobaczyc cos wiecej niz kropke :D

Ale mnie dzisiaj wszystko ciagnie w podbrzuszu. Az tak mnie jeszcze nie bolalo.

• Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę ciągnie po lewej stronie, tak jakby przy jajniku? Ale dopiero dziś tak zaczęło wieczorem.

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • mietata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Leslie Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przy lewym jajniku i po środku, troche jak na okres ale jednak inaczej. Chyba musimy sie przyzwyczaic ze macice rosna ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Myślę, że trochę przesadzasz. Kiedy Invis napisała jakie ma wyniki, to ja pisałam o tym, że przy infekcji bakteryjnej zazwyczaj dostaje się antybiotyk i żeby nie brac urofuraginu etc. Przecież Invis jest dorosła, wie że idzie do lekarza i to on zdecyduje, ja tylko wspomniałam jakie ja mam doświadczenia z wieloletniej walki z zapaleniami pęcherza. Wieć wybacz "coś" tam wiem ;

wiem więcej:) doświadczenia własne są subiektywne, a wiedza nabyta przez wiele lat to coś na czym należy sie opierac. Nie bede sie oczywiscie spierać bo teraz rozumiem o czym mowilas piszac ze masz silny charakter rozumiem ze musisz miec ostanie słowo :)

• Holibka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę, żeby się poskarżyć. Zrobiłam pyszne jedzonko - makaron ze szpinakiem i serkiem i suszonymi pomidorami. No pycha mówię Wam. Mężowi też smakowało. I co? Nie minęła godzina jak szpinak powiedział "chłopaki wracamy"... :((

Zauważyłam też, że mam przewrażliwioną jamę ustną i drażni mnie mycie zębów ;(

Ehh jak żyć?

age.png

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Piszę, żeby się poskarżyć. Zrobiłam pyszne jedzonko - makaron ze szpinakiem i serkiem i suszonymi pomidorami. No pycha mówię Wam. Mężowi też smakowało. I co? Nie minęła godzina jak szpinak powiedział "chłopaki wracamy"... :((

Zauważyłam też, że mam przewrażliwioną jamę ustną i drażni mnie mycie zębów ;(

Ehh jak żyć?

Haha, no to witaj w klubie ;) też cierpię przy myciu zębów.
    Sam smak pasty do zębów źle na mnie działa.
    I tak samo jest z gumą Orbit. Dużo dziewczyn pisało, że im to pomaga a mi wręcz szkodzi.

Holibka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ