X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj wywaliłam do kosza połówkę sera żółtego, bo nagle tak mi zaczął śmierdzieć, że byłam przekonana, że jest zepsuty, mimo że dzień wcześniej jeszcze normalnie go jadłam ;)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Wam dziewczyny tych wymiotów. (Choć w sumie sama bym sie raczej pewniej czuła, gdybym je miała :D) mnie aż tak bardzo od jedzenia nie odrzuca, wręcz przeciwnie - ciagle jestem głodna. Dosłownie - co 2h mam uczucie ssania. Mam ogromna ochotę na słodkie i na owoce, a póki co jedyna rzecz od ktorej mnie odrzuca to olej kokosowy i wędlina w jakiejkolwiek postaci (przed ciąża dodawałam go do wszystkiego, a teraz nie moge). Dobrze, ze chociaz cycki bolą jak cholera i ciagle śpię, przynajmniej sa objawy :) ps. Pijecie kawe? Jaki jest Wasz stosunek do małej czarnej? Bo co lekarz i co osoba to opinia. Ja próbowałam sie przestawić na Inkę ale nie pokochalysmy sie ;)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASHA ja pije jedna slaba z mlekiem.
    W tamtej ciazy nie pilam i bardzo cierpialam z tego powodu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z rana do śniadania piję jedną rozpuszczalną z mlekiem :) Mam niskie ciśnienie, więc mi nie zaszkodzi.
    A co do zachcianek to na samym początku ciągnęło mnie do słonego, kwaśnego - mogłam jeść tylko mięsko, cytrusy itp. Za to teraz poszło w drugą stronę i bardziej mam ochotę na słodkie. Dzień zaczynam z reguły od bułki z dżemem. I banany bym mogła jeść bez ograniczeń :P

I jeszcze zauważyłam, że źle się czuję do godzin popołudniowych. Wieczorem już jest dobrze ;) Śmieję się, że to obecność męża dobrze na mnie działa :P

Invis - a jak się poduszka sprawuje?? Bo ja powoli się nastawiam na jej kupienie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 07:44

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorko, no ja bez poduszki nie spałam jeszcze ani razu odkąd ją mam :D mój stały, nocny towarzysz. Opatulam-wtulam się i od razu zasypiam. Dla mnie bomba.

Mietata, a to do tych Nifty robi się też USG? Czy to tylko tak kontrolnie?

Dziewczynki ja kawy w ogóle nie piję ponieważ mnie niestety totalnie odrzuciło. Wcześniej 3x dziennie słabą rozpuszczalna z mlekiem i z cukrem, a od ponad nie wiem,3 tygodni...nic. a kawę kochałam i na początku mocno ograniczałam się żeby jednak tych kaw pić jak najmniej, bo wiadomo że kawa rozpuszczalna to najgorsze co może być... :p

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - no ja tak zwlekam z tą poduchą i zwlekam.. Najpierw do tego 10 tygodnia miało być, teraz myślę, że po prenatalnych.. :P
    A bardzo dużo miejsca na łóżku zajmuje?? Bo nie wiem czy mężowi za dużo miejsca nie zajmę na łóżku :P

Mnie na szczęście od kawy nie odrzuciło :) To mój jedyny ratunek w temacie zaparć ;) A jak moja mama jakiś czas temu (15 lat) była w ciąży to jej ginekolog zalecał jedną kawę dziennie na podniesienie ciśnienia :P Ja mam chyba tak jak ona.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Gusiaczek88 Debiutantka

Wysłany: 31 marca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie:) chcialabym do Was dolaczyc, poniewaz moj termin porodu to 7 listopad :) wspolczuje Wam mdlosci poniewaz sama je mam od 5 tygodnia, a obecnie jestem w 8/9tc... mam ogolnie wstret to jedzenia, cokolwiek widze ro mam mdlosci... nawet zakupow robic nie moge... lubilam szpinak I rucole, a teraz jak widze to masakra !

oar89n73a894xf5q.png

Wysłany: 31 marca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam,ze wizyte mialam w rowny 6tc I slyszalam.serduszko a dzidzius 4,1mm. Nastepna wizyta 14 kwietnia. Bralam kwas foliowy, a gin zalecil 2 tabletki folik mama 1. Co do spania to jestem zmeczona a jak sie klade w dzien to nie usne, a godzina 19 ja juz spie... jest to moja pierwsza ciąża I sie obawiam jak to mlode mamusie aby ich dzidzius rozwijal sie zdrowo:) ciesze sie, ze moglam do Was dolaczyc:)

Blondik, afrykanka, Holibka lubią tę wiadomość

oar89n73a894xf5q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorko, no moja poducha zajmuje jakoś 1/3 naszego łóżka. Ale są różnej wielkości :)

Witaj Gusiaczek88!

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 31 marca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Invis mam pytanko:) jak moglabym ustawic na dole ten.pasek abym mogla sobie wazne informacje zapisywac? Szukam.I.nie moge znalezc

oar89n73a894xf5q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaczek88 jeśli chodzi Ci o Twoją "stopke" musisz wejść w Ustawienia -> zakładka Społeczność i tam wpisujesz. To wszystko znajduje się w prawym górnym rogu ekranu.

Jeśli chcesz mieć taki suwaczek jak większość z nasnas, kliknij w którykolwiek suwaczek i dalej sobie będziesz ustawiać informacje, następnie generuje się suwak i jest kod który wstawia się właśnie w zakładce Społeczność.

Mam nadzieję, że o to chodziło :p

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dajcie link do tej poduchy

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie.

Ja dzis ostatni dzień w ptracy. Pijemy kawke i jemy pożeganalny placek z dziewczynami :) Szkoda tylko, że moja kierowniczka zachowała się jak idiotka.... jak jej powiedziałam i ciązy i, że zagrożona i musze iśc na l4 to nie powiedziała nic... potem dwa dni chodziła z mega widocznym fochem a dziś, mimo, że wiedziała o moim pożegnaniu nie przyszła do pracy... ani nie zadzwoniła, ani eski nie napisała, nie wspomne o tym, że nie powiedziała NIC! :( to megaaaa przykre... ale co rozbić. od jutra nie bede sie tym stresowac...

A tak ogólnie to ok. Kręci mi się w głowie jak za szybko wstanę i chce mi sie spać... cycki nadal bola z czego się ciesze bo jestem spokojniejsza.

😇😁😇😇😁
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://supermami.pl/

Tutaj masz cały asortyment i różne typy poduszek :)

Zgredek - to faktycznie dziwna kobieta.. Ja mojej naczelniczce z dnia na dzień powiedziałam i mimo, że załamana "stratą" kolejnego pracownika, to pogratulowała i kazała uważać na siebie i odpoczywać.
    No ale chyba reszta ludzi w pracy zachowała się lepiej?? Tą babę możesz olać ;)

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 31 marca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredekagnieszka., kaczorka ma racje nie prrzejmuj sie :) teraz najwazniejsza jestes ty I dzidzius oraz twoje.kolezanki z.pracy, ktore jednak milo Cie potraktowaly, noe warto martwic sie takim zachowaniem :)
    Invis tak o to mi chodzilo dziekuje :)

oar89n73a894xf5q.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej chce do was dołączyć . Ja mam termin wg usg na 3 listopada☺
    Czuje się ogólnie dobrze niekiedy mnie mdli ale rzadko. Ogólnie to nie mam ochoty tak typowo na nic z jedzenia dużo.rzeczy mnie odrzuca. W ciąży z synkiem tak nie miałam wiec mam nadzieję że może będzie dziewczynka ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 09:24

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]

Wysłany: 31 marca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia gratuluje :) to mamy tak samo :) tez mam mdlosci I bardzo.duzo rzeczy mnie odrzuca. Tylko ja takie.mdlosci mam od 5 tygodnia. Ale slyszalam ze bardzo pomaga imbir I migdały. Mi migdaly pomagaja na jakis czas ale imbiru nie.lubie... nie wiem czy mozna brac cos na zgage a wizyte dopiero mam 14 kwietnia. A wiecie moze jak to jest z regulacją I henna bri czy.mozna? Bo zawsze tez robilam hybryde ale odkad sie dowiedzialam ze jestem z ciazy to nie.robie.. niem czy mozna czy nie ale boje sie ryzykowac. A jakie Wy macie poglady na temat brwi I paznokci?

oar89n73a894xf5q.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Hej chce do was dołączyć . Ja mam termin wg usg na 3 listopada☺
    Czuje się ogólnie dobrze niekiedy mnie mdli ale rzadko. Ogólnie to nie mam ochoty tak typowo na nic z jedzenia dużo.rzeczy mnie odrzuca. W ciąży z synkiem tak nie miałam wiec mam nadzieję że może będzie dziewczynka ☺

Zapraszamy :)
    Invis pewnie niedługo wciągnie Cię na listę :)

Ja dziś postanowiłam zwalczyć złe samopoczucie i z rana wybywam z domu chociaż na chwilę :)

IZA92 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w ten piękny, słoneczny dzień :)

Dzieczyny, Wy tez macie odruchy wymiotne przy myciu zębów?

Dziś zaraz po zjedzeniu śniadania dzieć pogonił mnie do łazienki do tulenia WC :/ Moje trzecie wymioty w ciąży...

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie, dawno nie pisałam, ale wczoraj byłam z wynikami u lekarza (dla tych co nie w temacie: 1 wizyta 5tydz+3dzień - ciąża niewidoczna w macicy, wyniki bety: piękny wzrost) i się załamałam, bo w 6tyg+3d nie wciąż nie widział nic w macicy, ale stwierdził, że sprzęt w tej przychodni jest ch*jowy i wysyła mnie na usg do szpitala. Tak więc byłam dopiero u samego ordynatora i dziewczynki JEST!!! i mamy już serducho!!! <3 Tak więc po namyśle dalej będę chodzić do tej przychodni na nfz, to chociaż porobię wyniki za darmochę, natomiast usg prywatnie, nie chcę więcej przechodzić przez taki horror.

IZA92, antonna, Kaczorka, Blondik, Zuza91, M_ia, Justya85 lubią tę wiadomość

c55fflw18twvhf6h.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ