Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wspolczuje Wam dziewczyny tych wymiotów. (Choć w sumie sama bym sie raczej pewniej czuła, gdybym je miała ) mnie aż tak bardzo od jedzenia nie odrzuca, wręcz przeciwnie - ciagle jestem głodna. Dosłownie - co 2h mam uczucie ssania. Mam ogromna ochotę na słodkie i na owoce, a póki co jedyna rzecz od ktorej mnie odrzuca to olej kokosowy i wędlina w jakiejkolwiek postaci (przed ciąża dodawałam go do wszystkiego, a teraz nie moge). Dobrze, ze chociaz cycki bolą jak cholera i ciagle śpię, przynajmniej sa objawy ps. Pijecie kawe? Jaki jest Wasz stosunek do małej czarnej? Bo co lekarz i co osoba to opinia. Ja próbowałam sie przestawić na Inkę ale nie pokochalysmy sie
-
Ja z rana do śniadania piję jedną rozpuszczalną z mlekiem Mam niskie ciśnienie, więc mi nie zaszkodzi.
A co do zachcianek to na samym początku ciągnęło mnie do słonego, kwaśnego - mogłam jeść tylko mięsko, cytrusy itp. Za to teraz poszło w drugą stronę i bardziej mam ochotę na słodkie. Dzień zaczynam z reguły od bułki z dżemem. I banany bym mogła jeść bez ograniczeń
I jeszcze zauważyłam, że źle się czuję do godzin popołudniowych. Wieczorem już jest dobrze Śmieję się, że to obecność męża dobrze na mnie działa
Invis - a jak się poduszka sprawuje?? Bo ja powoli się nastawiam na jej kupienieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 07:44
-
Kaczorko, no ja bez poduszki nie spałam jeszcze ani razu odkąd ją mam mój stały, nocny towarzysz. Opatulam-wtulam się i od razu zasypiam. Dla mnie bomba.
Mietata, a to do tych Nifty robi się też USG? Czy to tylko tak kontrolnie?
Dziewczynki ja kawy w ogóle nie piję ponieważ mnie niestety totalnie odrzuciło. Wcześniej 3x dziennie słabą rozpuszczalna z mlekiem i z cukrem, a od ponad nie wiem,3 tygodni...nic. a kawę kochałam i na początku mocno ograniczałam się żeby jednak tych kaw pić jak najmniej, bo wiadomo że kawa rozpuszczalna to najgorsze co może być... :p
-
Invis - no ja tak zwlekam z tą poduchą i zwlekam.. Najpierw do tego 10 tygodnia miało być, teraz myślę, że po prenatalnych..
A bardzo dużo miejsca na łóżku zajmuje?? Bo nie wiem czy mężowi za dużo miejsca nie zajmę na łóżku
Mnie na szczęście od kawy nie odrzuciło To mój jedyny ratunek w temacie zaparć A jak moja mama jakiś czas temu (15 lat) była w ciąży to jej ginekolog zalecał jedną kawę dziennie na podniesienie ciśnienia Ja mam chyba tak jak ona. -
Witam wszystkie mamusie:) chcialabym do Was dolaczyc, poniewaz moj termin porodu to 7 listopad wspolczuje Wam mdlosci poniewaz sama je mam od 5 tygodnia, a obecnie jestem w 8/9tc... mam ogolnie wstret to jedzenia, cokolwiek widze ro mam mdlosci... nawet zakupow robic nie moge... lubilam szpinak I rucole, a teraz jak widze to masakra !
-
Dodam,ze wizyte mialam w rowny 6tc I slyszalam.serduszko a dzidzius 4,1mm. Nastepna wizyta 14 kwietnia. Bralam kwas foliowy, a gin zalecil 2 tabletki folik mama 1. Co do spania to jestem zmeczona a jak sie klade w dzien to nie usne, a godzina 19 ja juz spie... jest to moja pierwsza ciąża I sie obawiam jak to mlode mamusie aby ich dzidzius rozwijal sie zdrowo:) ciesze sie, ze moglam do Was dolaczyc:)
Blondik, afrykanka, Holibka lubią tę wiadomość
-
Gusiaczek88 jeśli chodzi Ci o Twoją "stopke" musisz wejść w Ustawienia -> zakładka Społeczność i tam wpisujesz. To wszystko znajduje się w prawym górnym rogu ekranu.
Jeśli chcesz mieć taki suwaczek jak większość z nasnas, kliknij w którykolwiek suwaczek i dalej sobie będziesz ustawiać informacje, następnie generuje się suwak i jest kod który wstawia się właśnie w zakładce Społeczność.
Mam nadzieję, że o to chodziło :p
-
Cześć mamusie.
Ja dzis ostatni dzień w ptracy. Pijemy kawke i jemy pożeganalny placek z dziewczynami Szkoda tylko, że moja kierowniczka zachowała się jak idiotka.... jak jej powiedziałam i ciązy i, że zagrożona i musze iśc na l4 to nie powiedziała nic... potem dwa dni chodziła z mega widocznym fochem a dziś, mimo, że wiedziała o moim pożegnaniu nie przyszła do pracy... ani nie zadzwoniła, ani eski nie napisała, nie wspomne o tym, że nie powiedziała NIC! to megaaaa przykre... ale co rozbić. od jutra nie bede sie tym stresowac...
A tak ogólnie to ok. Kręci mi się w głowie jak za szybko wstanę i chce mi sie spać... cycki nadal bola z czego się ciesze bo jestem spokojniejsza.😇😁😇😇😁 -
https://supermami.pl/
Tutaj masz cały asortyment i różne typy poduszek
Zgredek - to faktycznie dziwna kobieta.. Ja mojej naczelniczce z dnia na dzień powiedziałam i mimo, że załamana "stratą" kolejnego pracownika, to pogratulowała i kazała uważać na siebie i odpoczywać.
No ale chyba reszta ludzi w pracy zachowała się lepiej?? Tą babę możesz olaćZgredek 12 lubi tę wiadomość
-
Hej chce do was dołączyć . Ja mam termin wg usg na 3 listopada☺
Czuje się ogólnie dobrze niekiedy mnie mdli ale rzadko. Ogólnie to nie mam ochoty tak typowo na nic z jedzenia dużo.rzeczy mnie odrzuca. W ciąży z synkiem tak nie miałam wiec mam nadzieję że może będzie dziewczynka ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 09:24
[/url]
[/url] -
Agusia gratuluje to mamy tak samo tez mam mdlosci I bardzo.duzo rzeczy mnie odrzuca. Tylko ja takie.mdlosci mam od 5 tygodnia. Ale slyszalam ze bardzo pomaga imbir I migdały. Mi migdaly pomagaja na jakis czas ale imbiru nie.lubie... nie wiem czy mozna brac cos na zgage a wizyte dopiero mam 14 kwietnia. A wiecie moze jak to jest z regulacją I henna bri czy.mozna? Bo zawsze tez robilam hybryde ale odkad sie dowiedzialam ze jestem z ciazy to nie.robie.. niem czy mozna czy nie ale boje sie ryzykowac. A jakie Wy macie poglady na temat brwi I paznokci?
-
Agusia2312 wrote:Hej chce do was dołączyć . Ja mam termin wg usg na 3 listopada☺
Czuje się ogólnie dobrze niekiedy mnie mdli ale rzadko. Ogólnie to nie mam ochoty tak typowo na nic z jedzenia dużo.rzeczy mnie odrzuca. W ciąży z synkiem tak nie miałam wiec mam nadzieję że może będzie dziewczynka ☺
Zapraszamy
Invis pewnie niedługo wciągnie Cię na listę
Ja dziś postanowiłam zwalczyć złe samopoczucie i z rana wybywam z domu chociaż na chwilęIZA92 lubi tę wiadomość
-
Witam się ponownie, dawno nie pisałam, ale wczoraj byłam z wynikami u lekarza (dla tych co nie w temacie: 1 wizyta 5tydz+3dzień - ciąża niewidoczna w macicy, wyniki bety: piękny wzrost) i się załamałam, bo w 6tyg+3d nie wciąż nie widział nic w macicy, ale stwierdził, że sprzęt w tej przychodni jest ch*jowy i wysyła mnie na usg do szpitala. Tak więc byłam dopiero u samego ordynatora i dziewczynki JEST!!! i mamy już serducho!!! Tak więc po namyśle dalej będę chodzić do tej przychodni na nfz, to chociaż porobię wyniki za darmochę, natomiast usg prywatnie, nie chcę więcej przechodzić przez taki horror.
IZA92, antonna, Kaczorka, Blondik, Zuza91, M_ia, Justya85 lubią tę wiadomość