X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Co do mdłości powiedział, że jak niedobrze to dobrze.

Założę się, że jak jest u niego pacjentka, która mdłości nie ma to mówi jej, że też wszystko jest dobrze, a nawet lepiej, bo nie musi cierpieć ;) Nie ma się co nakręcać, że jak są mdłości to jest oki, a jak nie ma to źle - tak przynajmniej można to odebrać z tego stwierdzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 13:01

Holibka, mietata lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka u mnie w pierwszej ciąży to w ogóle nie miałam objawów oprócz cięższych piersi i tez sie niekiedy zamartwialam. Ale jednym z jak dla mnie nietypowych objawów są dziwne sny i to prawie codziennie. Tak poza ciążą rzadko mi się coś w nocy śni. W tym tygodniu byłam u dentysty i tam miałam odruch wymiotny. W tej ciąży jeszcze mnie niekiedy zgadza dopada A w pierwszej dopiero miałam zgaga po 25 tc.

afrykanka lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Invis Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Invis-ja od poniedziałku biore urlop tygodniowy a od 10.04 zwolnienie

No i dobrze :) ja również tak zaczęłam moje "pożegnanie"z pracą- wzięłam tydzień urlopu i w ciągu tego tygodnia miałam testować,- wiedziałam że jeśli wyjdzie pozytyw to od razu biorę L4, co nikogo z drugiej strony nie zdziwiło. I już nie wracam do pracy, bo mam zwolnienie do końca ciąży. Na wszelki wypadek w ostatni dzien pracy zabrałam z szafki w szatni wszystkie swoje rzeczy :P

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas 20 stopni :) :)

ostatnia godzina w pracy :) potem do domku, przebrac się i z synkiem na podwórko :) trzeba korzystać z pogody :)

😇😁😇😇😁
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w piękny weekendowy piąteczek.

Z tym myciem zębów coś jest na rzeczy - u mnie odruch wymiotny wieczorami się pojawia.

Co do kawy, podobno jedną słabą dziennie można szczególnie jak ma się niskie ciśnienie ale zdecydowanie nie polecam rozpuszczalnej to straszna trucizna. Najlepsza świeżo mielona z dobrych ziaren.

Z objawami to u minie po mdłościach (wymiotów nie miałam - może raz) i złym samopoczuciu podczas jazdy samochodem jako pasażer ani śladu. Już od tygodnia w zasadzie poza dwa razmiary większymi piersiami i wystającym brzuszkiem szczególnie wieczorem nie mam innych objawów. Czasem coś zakuje, pociągnie ale bez szału.

Nie chce szukać objawów żeby się nie nakręcać, że coś jest nie tak.
    Biorę takie super samopoczucie za dobry znak, że ciąża mi słuzy :)

Witam nowe koleżanki, a wszyskim życzę udanego słonecznego weekendu. Do poniedziałku :)

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • Gusiaczek88 Debiutantka

Wysłany: 31 marca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ginekolog robi mi usg co.wizyte, w sumie.bylam tylko 2.razy ale ma dobry sprzet(chyba) bo sie nie znam :D a jezeli chodzi o henne I regulacje brwi? Jejciu ja sie tak pytam o wszystko, ale to.moja pierwsza ciąża I sie martwie o wszystko. Ale mimo to nie bede hybryd robic w ciąży.
    Mnie macica tez boli jak siadam to ją czuje, I nie wiem czy to normalne, jak leze to tez czasami czuje

PsotkaKotka lubi tę wiadomość

oar89n73a894xf5q.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prywatnie też mam usg co wizytę ;) dlatego jutro idę do prywatnego.

NFZ to jednak NFZ... Poza tym lekarz na NFZ wychodzi z założenia, że ciąży najlepiej jak najmniej przeszkadzać, cokolwiek by to miało znaczyć.

Także prywatnego mam nadgorliwego, co zapisuje mi sporo leków, a NFZ mam oddającego więcej spraw w ręce natury. Balansują się panowie ;) a ja zbieram niewykorzystane recepty :P

Ehh, już popołudnie, a mnie zaczyna mulić. A taki piękny poranek miałam...

age.png

age.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_ia wrote:
    O matko dziewczyny próbowałam nadrobić co pisalyscie i masakra, kilka dni tu nie zaglądałam a wy produkujecie te posty w zastraszającym tempie ;) juz się pogubilam i zapomniałam na co miałam odpisać i do czego się odnieść. Ja od kilku dni czuje się fatalnie, nic nie mogę zjeść bo mi niedobrze, na szczęście jeszcze nie wymiotowalam. Wczoraj byłam u endokrynologa i zrobiłam nowe badania tsh znów wzrosło, dostałam euthyrox i femibion Natal1 bo jest w nim jod.. strasznie się boję nie wiem jak poradzić sobie z tym uczuciem mdlosci (czy nie wiem jak to nazwać )... na szczęście bóle brzucha juz się skończyły i pęcherz tez tak już nie dokucza;) jutro mam panieński, mam nadzieje ze dolegliwości ustąpią i uda mi się utrzymać mój stan w tajemnicy :)

Może spróbuj naparu z korzenia imbiru? Można dodać miodu, albo zrobić herbatkę rumiankową z imbirem i miodem. Mnie to pomaga, zwłaszcza rano :) Dobre są też wafle ryżowe i u mnie banany. Rano zjadam pół banana jeszcze będąc w łóżku, zanim mnie mdłości dopadną i zwykle wtedy dopadają mnie później i ze zmniejszoną siłą :) Mnie najbardziej mdli jak mam pusty żołądek, więc podjadam często, ale mało.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku jak czytam, ze nie możecie nic jeść. Ja czuje sie jak studnia bez dna... troche tez przez ten urlop, w poniedziałek wracam do pracy, wiem liczę na to, ze moje nawyki wrócą do normalności - w przeciwnym wypadku niedługo nie zmieszczę sie w drzwi :O

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:16

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja macica chyba jest rozwinięta aż nadto, bo czuję ją często :) endometrium rośnie z wizyty na wizytę, bobas też to może i ostro pracuje, żeby wyrobić rozmiarowo ;)

Aasha - ja niestety też pochłaniam żarcie.. Momentami czuję się jakbym miała czarną dziurę zamiast żołądka - jedzenie wpada i znika a ja zaraz znowu jestem głodna i znowu mi z głodu jest niedobrze :/ ja już nie wiem co mam jeść! Zwłaszcza, że nie mam specjalnie ochoty na jedzenie.

Mietata - a na 29.04. który dzień ciąży Ci przypada? Ja bym zaryzykowała. A w razie gdyby faktycznie coś wyskoczyło to wtedy szybko prywatnie.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:16

• Holibka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, banany ja też muszę mieć stałe na stanie :) u mnie też trochę łagodzą mdłości. I woda z cytryną i imbirem.

Odnośnie głodu - ja jednocześnie potrafię być głodna i na granicy wymiotów. I im bardziej głodna tym bardziej mnie mdli. Także też jem często, ale dużo nie mogę, bo wtedy też mnie muli.

mietata u mnie o dziwo nie ma problemu z tym USG. Czy przesiewowe to właśnie to genetyczne? Gin dziś powiedział, że dobrze by było jakbym przyszła 21 kwietnia na to USG. I co na to panie w rejestracji? Zapisały mnie na 9:10 21 kwietnia. W ogóle wizyty są na godzinę, poślizg może 5 minut, gdzie u prywatnego normalny jest poślizg 2-3 godziny.

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:17

• mietata Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Invis Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata, a nie mozesz umówić się na NFZ i tak wszelki wypadek pare dni po tym terminie prywatnie na prenatalne? Wiesz, jeśli lekarzowi z Nfz Nagle by coś wypadło, to zawsze masz plan B. A jeśli na wizytę na NFZ nic nie wypadnie i pójdziesz, to najwyżej odwołasz te badania z wizyty prywatnej :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka nie martw się ;) ja dziś mam 7+6 a objawów żadnych. tzn ciągle jem ale to bardziej z nudów :( Niestety od 5 dni jestem na zwolnieniu ze względu na 3 poronienia i nie wydolność szyjki i plamienia w 6 tc. Nudzę się jak mops i bardzo cierpie z tego powodu . Nie wiele mogę robić w sumie kazał leżeć.

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • mietata Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez objawiw praktycznie wcale. Może minimalnie piersi większe. Za to ciagle bym coś jadła, ale w małych ilościach. Bo jak zjem za dużo to mi nie dobrze. Zmęczona tez jakoś bardzo nie jestem. Ale to pewnie dlatego wstaje przed 9 bo nie chodzę do pracy. Ze względu na wcześniejsze poronienie mam odpoczywać i się relaksować.
    Dzisiaj wstałam przed 8 to właśnie przed chwila to odespalam :) Wiec nie wyobrażam sobie jakbym wstawała tak jak normalnie do pracy o 5.30 :) jedynie co do budzę się w nocy na siku. Aaa, czy Wam tez tak strasznie szybko przetłuszczają się włosy?

• Invis Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Invis, ja mam właśnie na NFZ te badania 29 kwietnia, wcześniej nie było już terminów. To jest w prywatnej placówce, która ma kontrakt z NFZ (więc za free ale na super sprzęcie). Nie mogę więc później umówić wizyty bo 30 wyjeżdżam...a jak wrócę to już po ptokach.

Ah rozumiem. Kurcze... ale w sumie mało prawdopodobne aby lekarzowi coś akurat wypadło także spokojnie :) nie martw się na zapas skoro i tak niewiele więcej można zrobić. Skoro mówisz że we wszystkich prywatnych placówkach takie kolejki to przerąbane :/

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ