Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Holibka wrote:Co do mdłości powiedział, że jak niedobrze to dobrze.
Założę się, że jak jest u niego pacjentka, która mdłości nie ma to mówi jej, że też wszystko jest dobrze, a nawet lepiej, bo nie musi cierpieć Nie ma się co nakręcać, że jak są mdłości to jest oki, a jak nie ma to źle - tak przynajmniej można to odebrać z tego stwierdzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 13:01
Holibka, mietata lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Afrykanka u mnie w pierwszej ciąży to w ogóle nie miałam objawów oprócz cięższych piersi i tez sie niekiedy zamartwialam. Ale jednym z jak dla mnie nietypowych objawów są dziwne sny i to prawie codziennie. Tak poza ciążą rzadko mi się coś w nocy śni. W tym tygodniu byłam u dentysty i tam miałam odruch wymiotny. W tej ciąży jeszcze mnie niekiedy zgadza dopada A w pierwszej dopiero miałam zgaga po 25 tc.
afrykanka lubi tę wiadomość
[/url]
[/url] -
Zgredek 12 wrote:Invis-ja od poniedziałku biore urlop tygodniowy a od 10.04 zwolnienie
No i dobrze ja również tak zaczęłam moje "pożegnanie"z pracą- wzięłam tydzień urlopu i w ciągu tego tygodnia miałam testować,- wiedziałam że jeśli wyjdzie pozytyw to od razu biorę L4, co nikogo z drugiej strony nie zdziwiło. I już nie wracam do pracy, bo mam zwolnienie do końca ciąży. Na wszelki wypadek w ostatni dzien pracy zabrałam z szafki w szatni wszystkie swoje rzeczy
Zgredek 12 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny w piękny weekendowy piąteczek.
Z tym myciem zębów coś jest na rzeczy - u mnie odruch wymiotny wieczorami się pojawia.
Co do kawy, podobno jedną słabą dziennie można szczególnie jak ma się niskie ciśnienie ale zdecydowanie nie polecam rozpuszczalnej to straszna trucizna. Najlepsza świeżo mielona z dobrych ziaren.
Z objawami to u minie po mdłościach (wymiotów nie miałam - może raz) i złym samopoczuciu podczas jazdy samochodem jako pasażer ani śladu. Już od tygodnia w zasadzie poza dwa razmiary większymi piersiami i wystającym brzuszkiem szczególnie wieczorem nie mam innych objawów. Czasem coś zakuje, pociągnie ale bez szału.
Nie chce szukać objawów żeby się nie nakręcać, że coś jest nie tak.
Biorę takie super samopoczucie za dobry znak, że ciąża mi słuzy
Witam nowe koleżanki, a wszyskim życzę udanego słonecznego weekendu. Do poniedziałku
-
Moj ginekolog robi mi usg co.wizyte, w sumie.bylam tylko 2.razy ale ma dobry sprzet(chyba) bo sie nie znam a jezeli chodzi o henne I regulacje brwi? Jejciu ja sie tak pytam o wszystko, ale to.moja pierwsza ciąża I sie martwie o wszystko. Ale mimo to nie bede hybryd robic w ciąży.
Mnie macica tez boli jak siadam to ją czuje, I nie wiem czy to normalne, jak leze to tez czasami czujePsotkaKotka lubi tę wiadomość
-
Ja prywatnie też mam usg co wizytę dlatego jutro idę do prywatnego.
NFZ to jednak NFZ... Poza tym lekarz na NFZ wychodzi z założenia, że ciąży najlepiej jak najmniej przeszkadzać, cokolwiek by to miało znaczyć.
Także prywatnego mam nadgorliwego, co zapisuje mi sporo leków, a NFZ mam oddającego więcej spraw w ręce natury. Balansują się panowie a ja zbieram niewykorzystane recepty
Ehh, już popołudnie, a mnie zaczyna mulić. A taki piękny poranek miałam...
-
M_ia wrote:O matko dziewczyny próbowałam nadrobić co pisalyscie i masakra, kilka dni tu nie zaglądałam a wy produkujecie te posty w zastraszającym tempie juz się pogubilam i zapomniałam na co miałam odpisać i do czego się odnieść. Ja od kilku dni czuje się fatalnie, nic nie mogę zjeść bo mi niedobrze, na szczęście jeszcze nie wymiotowalam. Wczoraj byłam u endokrynologa i zrobiłam nowe badania tsh znów wzrosło, dostałam euthyrox i femibion Natal1 bo jest w nim jod.. strasznie się boję nie wiem jak poradzić sobie z tym uczuciem mdlosci (czy nie wiem jak to nazwać )... na szczęście bóle brzucha juz się skończyły i pęcherz tez tak już nie dokucza;) jutro mam panieński, mam nadzieje ze dolegliwości ustąpią i uda mi się utrzymać mój stan w tajemnicy
Może spróbuj naparu z korzenia imbiru? Można dodać miodu, albo zrobić herbatkę rumiankową z imbirem i miodem. Mnie to pomaga, zwłaszcza rano Dobre są też wafle ryżowe i u mnie banany. Rano zjadam pół banana jeszcze będąc w łóżku, zanim mnie mdłości dopadną i zwykle wtedy dopadają mnie później i ze zmniejszoną siłą Mnie najbardziej mdli jak mam pusty żołądek, więc podjadam często, ale mało. -
Jestem w szoku jak czytam, ze nie możecie nic jeść. Ja czuje sie jak studnia bez dna... troche tez przez ten urlop, w poniedziałek wracam do pracy, wiem liczę na to, ze moje nawyki wrócą do normalności - w przeciwnym wypadku niedługo nie zmieszczę sie w drzwi
-
To moja macica chyba jest rozwinięta aż nadto, bo czuję ją często endometrium rośnie z wizyty na wizytę, bobas też to może i ostro pracuje, żeby wyrobić rozmiarowo
Aasha - ja niestety też pochłaniam żarcie.. Momentami czuję się jakbym miała czarną dziurę zamiast żołądka - jedzenie wpada i znika a ja zaraz znowu jestem głodna i znowu mi z głodu jest niedobrze ja już nie wiem co mam jeść! Zwłaszcza, że nie mam specjalnie ochoty na jedzenie.
Mietata - a na 29.04. który dzień ciąży Ci przypada? Ja bym zaryzykowała. A w razie gdyby faktycznie coś wyskoczyło to wtedy szybko prywatnie. -
Oooo, banany ja też muszę mieć stałe na stanie u mnie też trochę łagodzą mdłości. I woda z cytryną i imbirem.
Odnośnie głodu - ja jednocześnie potrafię być głodna i na granicy wymiotów. I im bardziej głodna tym bardziej mnie mdli. Także też jem często, ale dużo nie mogę, bo wtedy też mnie muli.
mietata u mnie o dziwo nie ma problemu z tym USG. Czy przesiewowe to właśnie to genetyczne? Gin dziś powiedział, że dobrze by było jakbym przyszła 21 kwietnia na to USG. I co na to panie w rejestracji? Zapisały mnie na 9:10 21 kwietnia. W ogóle wizyty są na godzinę, poślizg może 5 minut, gdzie u prywatnego normalny jest poślizg 2-3 godziny.
-
Mietata, a nie mozesz umówić się na NFZ i tak wszelki wypadek pare dni po tym terminie prywatnie na prenatalne? Wiesz, jeśli lekarzowi z Nfz Nagle by coś wypadło, to zawsze masz plan B. A jeśli na wizytę na NFZ nic nie wypadnie i pójdziesz, to najwyżej odwołasz te badania z wizyty prywatnej
-
Afrykanka nie martw się ja dziś mam 7+6 a objawów żadnych. tzn ciągle jem ale to bardziej z nudów Niestety od 5 dni jestem na zwolnieniu ze względu na 3 poronienia i nie wydolność szyjki i plamienia w 6 tc. Nudzę się jak mops i bardzo cierpie z tego powodu . Nie wiele mogę robić w sumie kazał leżeć.
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
U mnie tez objawiw praktycznie wcale. Może minimalnie piersi większe. Za to ciagle bym coś jadła, ale w małych ilościach. Bo jak zjem za dużo to mi nie dobrze. Zmęczona tez jakoś bardzo nie jestem. Ale to pewnie dlatego wstaje przed 9 bo nie chodzę do pracy. Ze względu na wcześniejsze poronienie mam odpoczywać i się relaksować.
Dzisiaj wstałam przed 8 to właśnie przed chwila to odespalam Wiec nie wyobrażam sobie jakbym wstawała tak jak normalnie do pracy o 5.30 jedynie co do budzę się w nocy na siku. Aaa, czy Wam tez tak strasznie szybko przetłuszczają się włosy? -
mietata wrote:Invis, ja mam właśnie na NFZ te badania 29 kwietnia, wcześniej nie było już terminów. To jest w prywatnej placówce, która ma kontrakt z NFZ (więc za free ale na super sprzęcie). Nie mogę więc później umówić wizyty bo 30 wyjeżdżam...a jak wrócę to już po ptokach.
Ah rozumiem. Kurcze... ale w sumie mało prawdopodobne aby lekarzowi coś akurat wypadło także spokojnie nie martw się na zapas skoro i tak niewiele więcej można zrobić. Skoro mówisz że we wszystkich prywatnych placówkach takie kolejki to przerąbane